Kreşe alıştırmak

Humpty dumpty

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2016
155
179
103
Merhaba herkese.
26 aylık bir kızım var. Ev hanimiyim yurt dışında yaşıyoruz. Türk tanıdığımız kimse yok burda.kizim Evde surekli dibimde . Asla kendi başına oyun oynamıyor , oyuncaklarıyla da yanında olmazsak oynamıyor . Lavaboya bile beraber geliyor yanımda dikili bekliyor. Diğer çocuklarla alışması için kütüphanelere oyun gruplana goturuyorum fakat orda da illa sende gel anne diyor kendi başına çocukların yanına karışmıyor . Ben olmasam babasına da aynı şekilde düşkün babası varken beni arama. Turkiyede de dedesi anneannesiyle teyzesiyle olunca beni aramıyor . Burda hem kendim için hemde kızımın biraz sosyallesmesi ve okilda zorlanmamasi için İngilizce ye kulak dolgunluğu olması açısından dil kursuna gitmek istiyorum. dil kursu süresince bir yan sınıfta çocuk bakımı oluyor . Genelde 3 5 emsali çocuk oluyor 3 de bakıcı var ve gerçekten iyi ilgileniyorlar. Fakat benim kızım mümkün değil 5 dk bile benden ayrılmıyor . Yavaş yavaş alıştırmaya çalışıyorum beraber oynuyoruz içeride sonra bakıcı da katılıyor bize bi süre sonra 2 3 dakikalığına dışarı çıkıyorum bazen haberli bazen habersiz. O bir kaç dakikada bile sanki etinden et koparircasina haykırarak ağlıyor ve 1 aydır durum böyle . Siz nasıl alistirdiniz bu kadar ağlaması normal mi ? Aglayonca yanına gitmeli miyim yada ne kadar süre beklemeliyim yanına gitmek için ?

kademeli yaklaşma yöntemini kullanmalısınız. ilk birkaç gün sizde onla beraber durun. oyunlar oynayın. daha sonra ne kadar güzel oyun oynadığı ile ilgili onu övün,ödüller verin. mesela çıkartma gibi. her gün için 1 çıkartma verin. bu çıkartmalardan 5 tane toplarsan seni sinemaya götüreceğim, hamburger yemeğe götüreceğim yada istediğin bir oyuncağı alacağım gibi.
daha sonra bir süre yanında durduktan sonra onu yalnız bırakın ama arada yoklayın. yani sizin yakınlarda olduğunuza inansın. onu terk etmeyeceğinize ihtiyacı olduğunda yanında olacağınıza dair güven oluşsun. daha sonra duruma göre tamamen yalnız bırakabilirsiniz.

tabi öğretmene de çok iş düşüyor. gerçekten onun ilgisini çeken aktiviteler olursa zamanın nasıl geçtiğini anlamaz.

+1

Ben 1.5 sene kreş te calıştım. Dusundum dusundum oyle bir zorlu cocuga denk gelmedim.. Anna okulunds Staj gordum orda karsilasmistim... Stajer olunca, ilk sinifa girince ben ilgeniyordum cocukla ozel ,annesini unuturmaya calisiyordum oyunla.. Sonra arkadaslarina katiliyordu.. Evde en sevdi bişi si yokmu veya uyurken yatinda yaninda bisi bulunduruyormusunuz onla da beraber getire bilirsiniz.. Kreşde 5 dk beklerdik yatirdigimizda, fazla aglarsa alirdik..

1 aydır beraber gidiyoruz zaten 1 haftadir ayrılmaya çalışıyorum. O da lavaboya gidiyorum su içip geleceğim vs. diye söylüyorum kapıdan çıkana kadar tamam diyor çıktığım anda ağlamaya başlıyor . Habersiz çıkmayı denedim onda da olmadığımı farkedince ağladi . En fazla 3 5 dk suruyor susmayinca yanına geri gidiyorum . Öğretmeni gerçekten iyi ilgileniyorlar fakat aynı dili konuşamadıkları için iletişim kuramiyorlar .

Favori bi oyuncağı yok bir kere telefonu bıraktım öğretmen skype tan anneannesiyle konusturdu yine durmadı .

Hmmm evet aynı dil olmayinca,o acik zor gibi dusundum.. Sen herhalde ingilizceyi ertelecek gibisin

Habersiz giderseniz güvenini kaybedersiniz, her ağladığında yanına koşarsanız nasıl olsa gitmicek der daha ay olarak küçük, ben anaokulundayım 36 aydan itibaren alıyoruz, cidden yaş küçük olunca zor ilk kez ayrılıyor çoğu ama öğretmeni ve sınıf ortamı eğlenceli olursa dikkatini ona veriyorlar genelde inşAllah çocuklara da velilere de biz öğretmenlere de güzel bi yıl olur. Allah yardımcınız olsun

Bi de dil problemi var zor gerçekten ama aşılamayacak bişey değil

bende yurtdisindayim.
oglumu 2 yasindayken krese gondermeye basladim yarim gun ve ayrilirken aglasa da taviz vermedim acikcasi.
2 hafta agladi,3. hafta eve dahi gelmek istemedi,alisti cok eglenmeye basladi.
kararli olmaniz gerek,baska careniz yok.
simdi yine krese baslayacak oglum,bu sefer farkli bi kres ve ogretmenleri cocugun yaninda kalin buraya alissin diyor ama bu benim oglumda ters teper adim gibi eminim..
ben yaninda oldugumda babasina elini dahi tutturmayan cocuk,beni okulda dibinde gore gore ne kadar alisabilir ki?
dedim ogretmene,en fazla ilk gun dururum sonra durmam cunku benim oglum bu durumu kullanir.
1 aydir yavas yavas alistirmaya calistiginiz halde yine de ortaligi yikiyorsa ve siz bu kursa devam etmek istiyorsaniz kararli olmaktan baska careniz yok..
anlar anlamaz diye dusunmeyin,basit cumlelerle aciklayin ve ders bitene kadar yanina gelemeyeceginiz soyleyin.

Allahım inşAllah bütün velilerim sizin gibi olur aminnnn

oyle mi dersiniz gercekten?
oglumun gittigi eski kreste anneler yanlarinda durdukca alisma surecleri uzuyor diye kesinlikle izin vermediler bize..ve ben hic bir negatif etkisini gormedim..

oyle mi dersiniz gercekten?
oglumun gittigi eski kreste anneler yanlarinda durdukca alisma surecleri uzuyor diye kesinlikle izin vermediler bize..ve ben hic bir negatif etkisini gormedim..
Canım çocuğa bağlı o ama cidden bekledikçe biliyo ki gelceksiniz ama onla konuşun burada belli bi zaman kalıcaksın seni bırakıp gitmiyorum sadece sen eğleniceksin ve sonra ben seni gelip alıcam evimize gidicez gibi

OTE="annekuslarucuyo, post: 47877874, member: 778863"]oyle mi dersiniz gercekten?
oglumun gittigi eski kreste anneler yanlarinda durdukca alisma surecleri uzuyor diye kesinlikle izin vermediler bize..ve ben hic bir negatif etkisini gormedim..[/QUOTE]
Yanlış anlaşılma olmasın okulda kalmayın ama haber verip gidin demek istedim

aynen oyle acikladim hep..
kiyameti koparmis ilk hafta,ikinci hafta durulmus,3. hafta ise artik kucagina atliyordu ogretmenin..
guvenini kaybederim diye hic korkmadim cunku 2 yasina kadar zaten koynumda yatirdim,hala hasta olunca ,korkunca cekinmeden alirim yanima..gun icinde zaten surekli beraberiz..
oglumda olsa canim kanimda olsa butun gun dipdibe cok zor..
kaynasmasi gerek insanlarla ve agladi diye bu yoldan donmek olmaz bana gore.
simdi yeni kres 20 dk aglayinca gelin alin diye arariz diyor..iyi de 20 dk evde de agliyor bu cocuk bazen..
bilmiyorum cok mu kalpsizim cok mu pragmatigim ama aglamalar beni cok etkilemiyor.
cocuklar cok akilli,aninda annenin kararsizligini anlayip kullaniyor.
karsilarinda ne kadar sakin ve kararli davranirsak o kadar guvenleri artiyor bence..

Süpersiniz bence ilerisi için özgüven vs için harika davranışlar bunlar

Su icmeye gidiyorum vs diyerek kacmak cok yanlis. Ben simdi gidiyorum sonra gelip seni alacagim gibi bi aciklamayla vedalasmaniz lazim.
Bir kac gun aglarsa aglar, geleceginizi bilir.
Simdi guven asilamamisiniz cocuga gelecegim desenizde gelmezsiniz diye korkabilir.

Çocuklar o kadar her şeyin farkındaki mesela bi arkadaşımın öğrencisi okula gelmek istemiyordu annesine öğretmeni öyle kötülemiş ki anne şok :) öyle değil tabi aslında ama sonra çözdüler

Yurt disinda aynen boyle uygulaniyor evet, bende yurt disinda dogdum buyudum bu konu uzerinde annemle pek tartisirim .. Annem ilk okulun caminda torununu beklerdi cocugumu aglatacaklar diye ama iste bide ortam onemli 3 veya 4 cocuk yazmis arkadas, belki sorun ortamdadir.. Belki kalabalik bir kreste olsa alışması daha kolay olacak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…