Serumlarla ayakta duruyormus kadın, ağlamaklı oldu fln,çok üzüldüm onlar için de oğlum için de ülke için de
Siz ne işle uğraşıyorsunuz da iflas ettiniz sonra nasıl toparladınız yada toparlayabildiniz miZamanında iflası yaşamış biri olarak çok üzüldüm. O çaresizlik o yıkım gerçekten çok üzücü. Ben yılbaşından sonrasını düşünemiyorum zaten kış çok amansız geliyor. Ülke nereye gidiyor sorusu için de bir 20 sene kadar geç kaldık malesef. Giden gitti elden, kalan koskoca bir enkaz.
Konu açtı KAhve çok üzücü, iş bulamıyor. Türkiyede iş bulmak gibi bir şey başlıkSiz ne işle uğraşıyorsunuz da iflas ettiniz sonra nasıl toparladınız yada toparlayabildiniz mi
Bizim kapıcı çok seviniyor..kira yok,elektrik ,su,doğalgaz yok..Cidden asgari ücretin artmasına sevinen var mıdır ya varsa da aklında zoru vardır. Her sene aynı şey.
Aa görmedim ya gerçekten çok sıkıntı yakında bir çok yer işçi çıkartırKonu açtı KAhve çok üzücü, iş bulamıyor. Türkiyede iş bulmak gibi bir şey başlık
Vallahi çok zor.. Ben geçen sene kreşe vermiştim.. bu sene devlet anaokuluna verdim..çok da memnunum,özel kreşten daha iyi..5 yaşa kadar idare edin..Merhaba 4 yaşında oğlum var,tam gün kreşe gidiyor.Kreşimizin aylık ücreti 2300 TL..Kres sahibi velilerle görüşme yapiyor iki gündür.Oglumu almaya gittiğimde görüştük,iflas etmişler neyazikki.Kres aidatının 4500 olması bile kurtarmaz diyorlarAsgari ücretin 8500 TL olması,bu zammın kresteki her şeyin maliyetini uçuracağının da habercisi tabi.Kresi başka birine devrediyorlar,şimdiki kreş sahibi Ocak ayında yeni sahibi ve yeni öğretmen ile birlikte olacaklarmis çocukları alıştırmak birden bırakmamak amacıyla.
Oğlum öğretmenini (sahibi) çok seviyor onun gitmesine hem bu nedenle çok üzülüyorum hem de bir ailenin iflası moralimi bozuyor.Bugun buradaki işletme iflas eder, yarın başka yerde başka işletme,esnaf vs.
Ülkecek nereye gidiyoruz
Sevinsin de 5 sene önce alabildiğini şimdi alamyor bizim kapıda maşallah 20 yıl çalışmış ve üç katlı ev yaptırdı tüm eşyaları da evinin bizden, komşulardan ama ne eşyalar verilmiş kadına deri koltuklar falan. Şimdi kimse 20 seneyi bırak 5 sene önceki durumunda değilBizim kapıcı çok seviniyor..kira yok,elektrik ,su,doğalgaz yok..
Tabiri caizse ülkecek çoktan çukura düştük, sadece debeleniyoruz,Ülkecek nereye gidiyoruz
Psikolojik olarak çökmüş durumdalar kreş işine bir daha asla yanasmayacaklarini söylüyorlar.Ben kendi adıma onları ayakta tutmak adına teklif etseydiler fiyatı artirabilecegimi söyledim fakat buna tam katılım olması bile tam olarak durumu kurtarmiyormus bayağı içeri girdiler demekki . doğalgaz bile 5000 den aşağı gelmiyormusVelilerle toplanıp buna kendi aranızda bir çözüm bulmaya çalışabilir misiniz acaba, alternatif olasılığı var mı?. Bir avukatla görüşün hukuki yollarını da konuşun. Çocuk sayısı 7-8 adetse geçici bir yer ayarlanıp, bu birinin evinin odası bile olabilir kira ve diğer giderleri paylaşıp idare etmeye çalışsanız. En azından aynı öğretmen olur. Sonuçta eskiden bazen oyun grupları vardı bir yerde buluşuluyordu. Bilemiyorum okullar kapandığında velilerin birleşip kendilerinin alternatif okul bulmalarını duymuştum. Bu şekilde ciddi eğitimde ve yaşamda sıkıntı olacak.Venezuella, Brezilya örnekleri gibi bir ekonomiye doğru gidilmez inşallah.
Bir yandan çalışanlarına zamlı ödeme yapacak bir yandan market,pazar, faturalara gelen zamları karşılayacak.Herkrs zamlara ayak uydurmak zorunda kalıyorüzüldüm gerçekten. bu süreçte Allah herkese yardım etsin
ne maaş artırımına sevinebiliyoruz, ne başka şeye.
bugün markete gidenlerden biri de benim, her geçen gün gördüğüm fiyatlara daha da şaşırıyorum.
iş veren o maaşı verebilmek için sattığı ürüne zam yapıyor, olan yine herkese oluyor.
eniştemin kebap dükkanı var, her zamda lahmacuna pideye zam geliyor, zam yapmazsam çalışanın maaşını verebilecek bir gelirim kalmıyor diyor..
Devlet anaokulu ile görüşeyim diyorum yarın ama oğlumu da alıştığı ortamdan ayırasim gelmiyor.Babasiyla ayrıyız 800 nafakayi vermeye nazlaniyor ilk kez ona kreşe destek vermen gerekiyor durumlar böyle diye yazdım cevap yok henüzVallahi çok zor.. Ben geçen sene kreşe vermiştim.. bu sene devlet anaokuluna verdim..çok da memnunum,özel kreşten daha iyi..5 yaşa kadar idare edin..
Bizim kapıcı çok seviniyor..kira yok,elektrik ,su,doğalgaz yok..
Etrafımdaki herkese soylerim asgari ucretin, emekli maasinin, bayram promosyonlarinin artmasina sevinmeyin diye. Onemli olan ucret artisi degil fiyat istikraridir. Yilin 2.ceyreginden sonra 8500tl asgari ucret yine yetersiz gelecek. Allah herkesin yardimcisi olsun
Cidden asgari ücretin artmasına sevinen var mıdır ya varsa da aklında zoru vardır. Her sene aynı şey.
Neye sasiriyorum biliyor musun? Ben iibf mezunuyum. Eminim ki 3 kisiyi cevirsen birisi iibf mezunu cikar. Fakülteler tiklim tiklim dolu. Aileler dunya kadar masrafa giriyor cocuklari okutmak icin. Sonuc olarak ne iktisattan ne ekonomiden anlamayan mezunlar olup cikiyorlar. Asgari ucret zammina seviniyorlar. Universitede aldigin egitimle dunyayi yorumlayabilmeli, vizyonunu genisletmelisin en azindan iibf icin bu boyle. Ozellestirme nedir, yatirim nedir, vergi affi nedir, insan haklari nelerdir, ucret neyin karsiligidir, calisanin motivasyonu nedir... Yok, yok, yok. Bomboslar. Egitimin niteligi yukselmedikce biz bu handikaptan kurtulamayacagiz. Gercekten gelecekten hic umidim kalmadi.Katılıyorum.
Rakamları atarak yazacağım.
Eşim ocakta X bin maaş almaya başladı. Biz ağustosa doğru çok sıkışmaya ve geçinememeye başladık.
Ağustosta yüklü zam aldı. Maaşı Y oldu. Biz refaha kavuştuk. Ama sadece 3 4 ay sürdü
Ek gider vs yok. Lükse kaçmak yok. Yine sene başındaki gibi sıkışmaya başladık.
Kart borcu yükselişe geçti.
Şimdi yine zam alacak. Yine çok rahatlayacağız. Ama sadece 3 4 ay sürecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?