Iyiymiş 800 lirayla babalik yapiyor 15 de bir de görür neymiş baba.Devlet anaokulu ile görüşeyim diyorum yarın ama oğlumu da alıştığı ortamdan ayırasim gelmiyor.Babasiyla ayrıyız 800 nafakayi vermeye nazlaniyor ilk kez ona kreşe destek vermen gerekiyor durumlar böyle diye yazdım cevap yok henüz
O 800 e de itiraz eden, mahkemeden indirim isteyen bir baba !Iyiymiş 800 lirayla babalik yapiyor 15 de bir de görür neymiş baba.
Aynen,4 yıl öncesine dönmek istiyorum.Secimden sonra bu zam oranlarını da göremeyiz artık bence sadece seçim yatırımı her ne kadar verdikleri zamlar eriyor olsa da seçim yatırımı bunlar, bunları da arayacak bu gözlerZamlar katlana katlana dev dalgalara dönüsüyor.nolacak bu halimiz .
bu nasıl bi caresizliktir ya.ülkemin böyle olacagi 40yıl düsunsem aklıma gelmezdi
Aynen ya bi 4,5 yıl öncesi ne kadar iyiymisiz.Aynen,4 yıl öncesine dönmek istiyorum.Secimden sonra bu zam oranlarını da göremeyiz artık bence sadece seçim yatırımı her ne kadar verdikleri zamlar eriyor olsa da
Öyle mi? Neden? Lisedeyken kendi kreşimi açma fikrim vardı, yapmadığım için kızarım kendime.Kreş açıp da batmayan çok az, üzülmeyin kreşler kağıt bir gemidir her seferinde batarlar
Öyle mi? Neden? Lisedeyken kendi kreşimi açma fikrim vardı, yapmadığım için kızarım kendime.
Geçtiğimiz senelerde İsviçre'de referandum yapıldı. Herkese her ay 2.500 CHF verilsin mi diye sordular. %77 hayır dedi. Orada 12 sene yaşadım ve iki defa otobüs tren biletine zam geldi. Mesela 2.70 olan 2.80 oldu. Ekmeğin fiyatı yıllardır kuruş artmadı.Etrafımdaki herkese soylerim asgari ucretin, emekli maasinin, bayram promosyonlarinin artmasina sevinmeyin diye. Onemli olan ucret artisi degil fiyat istikraridir. Yilin 2.ceyreginden sonra 8500tl asgari ucret yine yetersiz gelecek. Allah herkesin yardimcisi olsun
Bizim otobüslere artan maliyetlerden dolayi yilda ikinin ustunde zam gelmesi şokuGeçtiğimiz senelerde İsviçre'de referandum yapıldı. Herkese her ay 2.500 CHF verilsin mi diye sordular. %77 hayır dedi. Orada 12 sene yaşadım ve iki defa otobüs tren biletine zam geldi. Mesela 2.70 olan 2.80 oldu. Ekmeğin fiyatı yıllardır kuruş artmadı.
İnsanlar çok bilinçli, havadan gelen paranın başka yerlerden çıkacağını biliyor. Biz yokuş aşağı son sürat gidiyoruz, sadece ekonomide değil. Cehalet oranı hiç olmadığı kadar yüksek.
Amin, Şubat'ta yeni kreş ücretinin yanında yeni kira zammı da beni bekliyorSonumuz hayır olsun en çok da kira fiyatları beni düşündürüyor
tam gün devlette var mı ki???Vallahi çok zor.. Ben geçen sene kreşe vermiştim.. bu sene devlet anaokuluna verdim..çok da memnunum,özel kreşten daha iyi..5 yaşa kadar idare edin..
Benim seneye göndermeyi düşündüğüm bir devlet Lisesi'nin anaokulu var,13.00 e kadar ders,isteyene 16.30 a kadar da kulüp vartam gün devlette var mı ki???
Özel Kreş öğretmenlerinin de işi kolay değil gerçekten,küçükler geldiğinden bezini bile değiştiriyorlar, asgari ücretliler bir de sigortalarını yapmıyorlar, ya da geç yapıyorlar..Ben iyi bir semtte kreşe vermiştim, gerçekten zor çalışıyorlar..okul cağına kadar devletin annelere destek olması lazım, anne de çaresiz iş hayatından uzak kalıyor, artık hayatta zor ekonomik olarak..annelere erken emeklilik falan verseler keşke..Çok üzüldüm. Eşim de işyerini kapatmıştı böyle. Gerçekten yıkıcı bir durum. O kadar emek, yatırım ve ceketini alıp çıkmak zorunda kalmak. Umarım başka bir şekilde devam edebilirler yollarına. Ama ücret gerçekten çok düşük. Oğlum devlet anaokuluna gidiyor. 1100 kulüp, 125 anaokulu aidatı, toplu ödediğimiz temizlik ücretini de eklersek1400-1500 civarı yapıyor ortalama. Bunlar kulüp öğretmenleri ve temizlik görevlilerinin ödemeleri için. Anaokulu öğretmenlerimiz, müdürümüz devletten alıyor maaşını. Ya da okul için kira da ödenmiyor. Dolayısıyla ücret gerçekten çok düşük kalmış.
Asgari ücrete bir zam= her şeye 3 kat zam demek oysaki,bu bir döngü,sadece paranın değeri düşüyorÜlkece geldiğimiz durum yazık oluyor,asgari ücrete zam yapılsa ne olacak gelen yağmur gibi zamlara hazır olalım.
Sevinen o kadar bir kesim var ki,zam alacağız diye.
Herşey uçacak gene,ekmek kaç lira olacak acaba 6 lira olur artık,paranın değeri zaten düştü dahada düşmeye devam eder böyle.Güzel ülkemizin hali maalesef.Asgari ücrete bir zam= her şeye 3 kat zam demek oysaki,bu bir döngü,sadece paranın değeri düşüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?