- 9 Ocak 2012
- 15.625
- 30.327
- 798
- Konu Sahibi sonundaoldu
Yok sizde buyuk bir genelleme hastalığı var belli ki. Konu açmışsiniz sürekli muhalif olanlar şöyle böyle, yok egolarını çocuklari uzerinden tatmin ediyorlar falan. Ne alaka yahu biz de kutladık zamaninda insanın ana babasıyla iki dk mum üfleyip iyi ki doğdun şarkısı söylemesi ile akranlarıyla birlikte kutlayıp oyunlar oynaması bir mi? Sizin için tek çözüm madem bu kadar takıntılısınız bu konuda özel günleri kutlamayan bir kreşe vermek en güzeli ya da bakıcı tutmak (maddi durumumuz iyi dediğiniz için). Kreşin olayı zaten çocuğun çeşit çeşit akranlarıyla tanışması, maddi durumu farklı farklı insanların çocuklarıyla kaynaşıp maalesef adaletsizliklerin farkına varması (10tl lik oyuncak - 600tl lik oyuncak sahibi olmak gibi), beslenme düzeni gibi bazı durumların oturmasi ki bunlar da birbirinden görerek oluyor büyük ölçüde. Bazı şeylerin böyle böyle farkına varacaklar ne yazık ki.
Siz ille de ben çocuğumu mütevazi yetiştircem diyosanız yapmanız gereken belli.
Çocuk bu içerler yani ama bunu kalkıp da derin yaralar alıp psikolojisi bozulacakmış gibi lanse edince de insan düşünüyor bu çocuk ilkokul ortaokulda napıcak diye.
Müdüre dogum gunleri kutlanmasin diye çıtlatmak bence yersiz bir hareket. Diğer birkaç veliyle konuşur aynı fikirdeyseniz danışırsınız da tek kişinin isteğiyle zor gibi.
bak bu uzman görüşü.
neyse ben konuyu arkadaşın birinin tavsiyesiyle adem güneşin editörlerinden birine danıştım.
çocuklar için eziyet olduğunu gereksiz olduğunu bazı özel okullarda bunun karşısına geçilemeyeceğini söyledi.
montessoriye göre kutlamaların mantıklı olduğunu söyledi. ortaya kocaman bir mum konuluyormuş. bak bu güneş sen bugün doğdun deyip ilk doğum elbiselerinden birini gösterip bunu giymiştin. bir yıl boyunca bebeklikte neler olur onlar anlatılıp hadi bir tur dön deyip 1 yaşı anlatıyorlarmış. her yaş için bir tur ve o evrelerde ki halleri kullandıkları falan. yani hem eğitici hem kırıcı olmayan şekliyle.
kendisi de okulunda asla kutlatmıyormuş.