kreşte - okulda kutlanan doğum günleri.

Eşimde sizin gibi düşünüyordu. Ama ben düşünmüyorum. Neyin gösterişini yapıcamki. Herkes evine pasta alabilir ya da yapabilir. Ben çocuğumu o eğlenceden mahrum bırakamam. Ki 1 yaş doğum günü kutladık daha ama etrafı çocukları ve tüm ailesini görmek onagüven ve huzur verdiğine inanıyorum. Bence sizde mahrum bırakmayın. Kızımın o mutluluğunu gören eşiminde fikirleri değişti artık şükürler olsun.

yok içerlemiyor da özeniyor

işte arkadaşları bebeklik kıyafetlerini götürdü vs vs

onunki olmadı

bir de oğlum 3 yıl aynı okula gitti son yıl yaptık ona da

zira o yıl anneler basit hediyeler vs de gönderdiler arkadaşlarına parmak kukla vs vs gibi

biz de hem mezuniyet hem işte yıl çarkı etkinliği gibi yaptık oğlumdan da bir hatıra dağıttık arkadaşlara ve tüm çalışanlara
Bak buna bile üzülünebiliyor demekki çocuk aklıyla ki aile katılımı olmuyordur muhtemelen. Birde bunun aileli,kostümlü,şatafatlı pastalı,hediyeli versiyonu var ki işte bu noktada tıkanıyor konu. Çocuklar cidden anlamıyorlar. Ben ki her doğumgününü konsept hazırlayarak kutladım,arkadaşlarını çağırıyorum 2 senedir ama o okuldaki yinede üzmüştü kızımı. Bu sene daha rahatım bu anlamda.
Sizde iyiki yapmışsınız,güzel bir hatıra olmuş. Zaten bu sistem şatafatlı,özendirici kutlamaların yanında gayet hafif geçiştirilen bir sistem. Bende çok memnunum. Herkese uyan bir durum bu. Kimseyi yıpratmayacak zorlamayacak bir kutlama şekli.

Benim oğlumda 1.ci sınıfa gidiyor her hafta bi çocuğun Doğum günü hediye alıyoruz bizde de bi kaç Veli itiraz etti ama bu sene son dedi öğretmen bakalım inşallah

Hatta az önce hediye aldık paket yaptırdık okula bıraktım oğlumu , ama biz hiç kutlamadık ilerde zaten hep arkadaş ortamıyla yaparsın oğlum hiç değilse şimdi vakit varken birlikte ailecek kutlayalım dedim tamam anne dedi

He içine dert ediyormudur ?

Bilmiyorum.

Size önemsiz gelebilir ama gerçekten çocuklar için çok önemli oluyor böyle günler. Özellikle arkadaşlarıyla kutlamaktan daha mutlu oluyorlar. Bizim okulumuzda o ay içinde iki çocuk üç çocuk kaç kişinin doğum günü varsa aynı gün kutlanıyor. Velilerdende her ay beş lira toplanıyor. O ay doğum günü çocuklarına oyuncak alınıyor. Hediyede toplu alınmış oluyor. O ay doğumgünü olanda olmayanda çok eğleniyor. Yaz tatilinde olanlarınkide haziran ayında kutlanacak. Çocuğunuzda konuşa konuşa göre göre anlayacaktır emin olun. Oda kısa zamanda arkadaşının doğum gününde eğlenmeyi öğrenecektir.

merhaba arkadaşlar. abartılacak bir dert değil ama fikirlerinizi almak isterim.
oğlum 3 yaş 3 aylık. kreşe gidiyor. ben şatafatlı günleri pek sevmeyen biriyim. dişi çıktı, adım attı, kınası, dıdısı yapmadım hiç.
doğum günlerinde babası ve benimle bir pasta kestik. mum üflemenin tadını 2 yaşında anladı. defalarca üfledik klasik minik kuzu hareketleri işte.
neyse kreşte her hafta doğumgünü partileri yapılıyor. velhasıl herhangi birinin doğumgününde bile oğlum içerlenip mum mum diyor. üfletiyoruz sonuç olarak çok küçük. böyle basit bir şey için kalbi kırılsın istemem. ben de öğretmenine sordum. bu doğum günlerinde oğlum nasıl davranıyor? mum üflemek istemiyor mu, ağlamıyor mu?? o da hayır bilincinde başkasının doğum günü olduğunun dedi. sonra fotoğraflar eklenmiş siteye. yavrum hiç mutlu değil. kafa yerde. videoya çekmişler alkışlamıyor bile.
en sonunda eşime demişler ki çok içerliyor. ona da doğum günü yapın. zaten doğum günü gelince yapacaktım ama var baya. işte öylesine birşeyler yapacağız. ve bütün çocuklara üfletmeyi hepinizin doğum günü kutlu olsun falan demeyi düşünüyorum.
ama bu bitmez ki. ben normal böyle bir etkinliği istemiyorum. acaba bu saçma bir istek mi?? yani başkalarının hakkını gasp mı?? konuşsam mı konuşmasam mı??
belki gerçekten basit gibi duruyordur ama biz ailece üzülüyoruz. mesela haftaya birinin gerçek doğum günüymüş. o gün yollamayacağız çocuğu. durup durup alinin ( o gün kiminse) doğum günü yok ben iyi ki doğdum diyor mesela.
Senin icin onemsiz olmasi cocuklarin onem verdigi heyecanlandi gercegini degistirmez. Cok basit bir yolu var dogum gunu yapin kreste. Cocugunuz pastasindaki mumlari uflesin mutlu olsun. Ama sakin butun cocuklara mumu ufletmeyin. Bu oglunuza izel bi gun ve o bunu istemeyebilir. Kendine ozel oldugunu hissetmez oyle yaparsaniz

oğlum 3 yaş 3 aylık. kreşe gidiyor. ben şatafatlı günleri pek sevmeyen biriyim. dişi çıktı, adım attı, kınası, dıdısı yapmadım hiç.
doğum günlerinde babası ve benimle bir pasta kestik. mum üflemenin tadını 2 yaşında anladı. defalarca üfledik klasik minik kuzu hareketleri işte.
neyse kreşte her hafta doğumgünü partileri yapılıyor. velhasıl herhangi birinin doğumgününde bile oğlum içerlenip mum mum diyor. üfletiyoruz sonuç olarak çok küçük. böyle basit bir şey için kalbi kırılsın istemem. ben de öğretmenine sordum. bu doğum günlerinde oğlum nasıl davranıyor? mum üflemek istemiyor mu, ağlamıyor mu?? o da hayır bilincinde başkasının doğum günü olduğunun dedi. sonra fotoğraflar eklenmiş siteye. yavrum hiç mutlu değil. kafa yerde. videoya çekmişler alkışlamıyor bile.
en sonunda eşime demişler ki çok içerliyor. ona da doğum günü yapın. zaten doğum günü gelince yapacaktım ama var baya. işte öylesine birşeyler yapacağız. ve bütün çocuklara üfletmeyi hepinizin doğum günü kutlu olsun falan demeyi düşünüyorum.
ama bu bitmez ki. ben normal böyle bir etkinliği istemiyorum. acaba bu saçma bir istek mi?? yani başkalarının hakkını gasp mı?? konuşsam mı konuşmasam mı??
belki gerçekten basit gibi duruyordur ama biz ailece üzülüyoruz. mesela haftaya birinin gerçek doğum günüymüş. o gün yollamayacağız çocuğu. durup durup alinin ( o gün kiminse) doğum günü yok ben iyi ki doğdum diyor mesela.
Nasıl yapmazsınız önemli günlerin kutlamasını? Sizi hiç uyarmadılar mı? Bu zamanda çevredeki herkes maşallah su içmeye gitse mum üflletiyor. Ayak uydursanız iyi olurdu, sonra çocukcağızlar böyle geri kalıyorlar işte. Benim de 2,5 yaşında yeğenim var ordan biliyorum, o kadar seviyor ki doğum günlerini, resmen çıldırıyor. ona da zırt pırt doğum günü pastası yapıp üstüne mum dikiyoruz :KK48: komşuların arkadaşların doğum günü olduğunda aynı kendisine yapılmış gibi seviniyor, ama kendisine olmadığının da bilincinde rüyanın (artık kimin doğum günüyse) iyiki doğdun pastası diyor el çırpıp oynuyor kerata :-) siz de sık sık renkli şekilli pastalardan yaptırıp balon alıp mum üfletin, hevesi ve eksikliği gidecektir merak etmeyin. çocuk işte, imrenmiştir. geçer.

Bak buna bile üzülünebiliyor demekki çocuk aklıyla ki aile katılımı olmuyordur muhtemelen. Birde bunun aileli,kostümlü,şatafatlı pastalı,hediyeli versiyonu var ki işte bu noktada tıkanıyor konu. Çocuklar cidden anlamıyorlar. Ben ki her doğumgününü konsept hazırlayarak kutladım,arkadaşlarını çağırıyorum 2 senedir ama o okuldaki yinede üzmüştü kızımı. Bu sene daha rahatım bu anlamda.
Sizde iyiki yapmışsınız,güzel bir hatıra olmuş. Zaten bu sistem şatafatlı,özendirici kutlamaların yanında gayet hafif geçiştirilen bir sistem. Bende çok memnunum. Herkese uyan bir durum bu. Kimseyi yıpratmayacak zorlamayacak bir kutlama şekli.

ya bir de mesela benimki ketumdur ben de isterim de demez

arkadaşları dışarıda yaptık onlara da gittik ama o okuldakine daha çok özenmişti

aile pasta vs hiçbir şey yok

bir patik iki zıbın vs vs

Üzülüyor kuzum ölürüm yaaaa :) yapın kz :) şapırdatarak alkışlayın :)

Benim oğlum da ağustos doğumlu ve geçen yıl bu partilere özendiği için haziranda kutladık. Çok mutlu oldu. Çünkü artık aile büyükleriyle değil arkadaşlarıyla kutlamak istiyorlar.

Geçen yıl kreşte izin vardı ama bu yıl anaokulunda Öğretmen doğum günü kutlamalarını kabul etmedi.

Bir nevi velilerin yarışına dönüyor sonra dedi gerekçe olarak. Haklı mı bence çok haklı.

Kreşte ki doğum gününe sadece pasta ve pinata götürmüştüm. Ama abartıp çanta çanta hediyeler hazırlayan veliler var.

yapacağım evet. saçma gerçekten. iş arkadaşımın kızının doğum gnü başka çocukla çakışmış. tercih yapılıyor birnin olsun diye 2 side ağlıyor. hayaller kurmuşlar güya. saçlar yapılacak elbiseler giyilecek. yazık yani el kadar çocuklara çok küçük yaşta ne saçma özellikler kazandırılıyor. tabi ki kutlasınlar ama böyle olması rahatsızlık verici.
Nesi saçma ya? Varsın saçı yapılsın. Varsın güzel kıyafetler giysin Mutlu olsun. Hepsi olsun. Saçma özellik olan ne? Bilinçli anne duyarını üzerimde kasacaklar şimdi ama çocuğunuz eger kendisine Doğum günü yapıldığı halde yine de mutsuzsa yine de üzgünse yukarıda Bi arkadaşın da dediği gibi ona üzülmesinin normal olmadığını öğretin aksine bu günlerde severek okula gitmesini sağlayacak şeyler yapın bence

Ayrıca kuzum benim. Bence ona bu durumu normalleştirmenin tek Yolu ona da Bi Doğum günü yapmanız. Siz sevmiyor olabilirsiniz ama çocuğun gözünde ufacık Bi organizasyonu ulaşılmaz birşey yapmayın

Aynen bende senin kafadanim.Cocugum olursa bi gun yok hamile partisi yok ilk yas gunu bilmem ne hicbir sey yapmayacagim bi pasta keseriz tamam.Ama kreste abartmislar o kadar cocuk dogum gunu bitmez.O kadar uzuliyorsa dogun gunune de cok varsaogretmenine soyleyin bi gun dogum gunuymus gibi pasta kesip kutlasinlar

ya bir de mesela benimki ketumdur ben de isterim de demez

arkadaşları dışarıda yaptık onlara da gittik ama o okuldakine daha çok özenmişti

aile pasta vs hiçbir şey yok

bir patik iki zıbın vs vs
Öğretmenin doğum günü çocuğuna olan ilgisi bile üzmüş olabilir zira çok sahiplenip,seviyorlar öğretmenlerini.Yada ilginin tek bir kişiye yönelmesi.İçlerini açıp göremiyoruz ki neye içerliyor?
Ben kendi adıma birşeyden mahrum etmek istemem çocuğumu ama yapamayan da olur,olacaktır,o çocuklara üzülüyorum. Geçen sene annesi olmayan bir çocukta vardı okulda. En çok ona uzüldüm ben. Arkadaşının doğum günü,annesi yanında,hediye veriyor,öpüyor oğlunu/kızını. O çocuğa ne kadar acı verdi kim bilir. İşte tamda bu sebeplerle şatafatlı aile katılımlı,hediyeli vs kutlamalar doğru gelmiyor bana okulda.

Bizim kreşte doğum günü kutlanmıyor, çok memnun olduğum bir uygulama. Kimi çocuğun yaza denk geliyor, onların ne suçu var?

Hele pahalı kreşlerde bir de hediye alma, aldığın hediyenin de 100 tl'den aşağı olmama gibi ekstra absürdlükleri var. Geçen biri dert yanıyordu 3 d.günü var bu ay hepsine en az 100 tl harcıcaz. Dedim oha neden? Git al bi gömlek tamam ama olmazmış, hepsi doktor çocuğu bilmem ne imiş, aşağı kalamazmış, herkes pahalı alıyormuş. Dedim o zaman neden o kreş? Çocuklar üzerinden gösteriş kasan herkese ifrit oluyorum. Böyle şaşalı, abartılı partiler falan. Çocuğun bir şey anladığı da yok ama sosyal medya da hava atma olayı.

Durumum çok şükür iyi ama kızımı böyle gereksiz şatafata, abartı şeylere asla alıştırmıcam. Bu doğum günlerinin çocuklar için eğlenceden çok mahcubiyet ve üzüntü kaynağı olduğunu düşünüyorum. 3 yaşında çocuk doğum günü bilmem ne mi umursar normalde sen demesen? Çocukları beklentiye sokmamak en iyisi.
bu ne yaa..biz de kreşte kutlardık kızımın doğumgününü..hatta ben çok memnundum yakınlarımız başka şehirde olunca evde yapsak çağırıcak fazla kişi olmayacak diye..kaç kişiyse grupları ona göre pasta yaptırıp birer kutu da meyva suyu alırdık o kadar..100 er liralık hediye de neymiş..abartmışlar iyice..

Devlet anaokullarinda bu tarz kutlamalara izin verilmiyor. Ilk duydugumda sasirmistim ama millet olarak gorgusuzluk konusunda ustumuze olmadığı icin cok hak verdim alinan karara.
Konsept partiler cikti basimiza bir de. Uyduruk kagit tabak pecete bardaga yuzlerce lira harcaniyor. Herkesin hevesibi anlarim ama o sınıfta20 kisi varsa hepsinin gucu bu tarz bir kutlamaya yetmiyor.
Kostumler aksesuarlar. Hele hele gelen kisiye hediye dagitimi hayatimda duydugum en sacma şey.
Hediye adi altında verilen o kagit kurek parcalarini evde iki gun tuttuktan sonra atiyoruz bilginize :)
Bir de a kisisi ne yaptiysa b kisisi ondan daha fazlasini yapmaya calisiyor.
Konu sahibi ben sizi cok iyi anladim ama malesef cark bu şekilde donuyorsa siz de evladinizin mutlulugu icin ayarlayin bir seyler.

cocuklar bazen onlara acı gelen şeyler ile baş etmeyi o şey ile karşılaştıklarında ögrenirler.
tabi pedegog degilim. ama bazı cocukda bu cok etkili ve o üzüntüsü ile başa cıkmayı ögreniyor kimi cocuk ise küsüyor.
o gun okula göndermemek çözüm degil. günü kurtatır. bence siz once pedegog ile görüşün. ama okulun pedegogu işle degil. dışardan farklı bir göz olsun.
veya bu süreçte herkes in yaş günlerinin ayrı oldugunu söyleyin. ögretmeninden de ' bende mum üflemek istiyorum lütfen ' demesini tembih edin, isteyin. ögretmen hayır demez sonucta. istekgini nasıl ne zaman diyecegini. anlatın.
ögretmene de tembih edin. cocugunu talep ederse ögretmende '. ilk mumu arkdaş uflesin sonrasında sende üflersin' der. beklemesini ister. yada bugun arkadaşının yaş günü mumlar ona ait. senin yaş günün geldiginde de seninkini kimse üflemeyecek diyecek ama ogun geldiginde kisme o mumu üflemeyecek..gibi...

geçen yıl ve bu yıl bizdede oldu bu durum.
arkadaşları okulda kutluyor pasta kesiyor hediyeler dağıtıyor.o gün oğlum eve çok mutlu geliyor.birde hediye dagitmissa doğum günü çocuğunun adına daha da mutlu oluyor.yani bunun komedi oldugunu değil ince düşünce oldugu fikrindeyim.
diğer çocukları mutlu etmek adına.
biz evde ufak bir pastayla mum uflettik hic demedi bizde okulda kutlayalim diye.evde mum ufletip alkışlamak yetti.
sizinki henüz çok küçük.3 yaş böyle farkindaliklar ayırt ediliyormu bilemiyorum.
bir defa sizde ona özel kreste yaptirirsiniz.ama muhtemelen yaş itibariyle her doğum gününde yine ayni duyguyu yasayacak.resimleri cekip onları gösterin seninkini kutladik diye.
evet herkes eşit sartlarda değil malesef ama başkalarına karışma hakkimizda yok.
en iyisi kendi çocuğumuzu kendi imkanlarımız dogrultusunda mutlu etmeyi başarmak..

Öğretmenin doğum günü çocuğuna olan ilgisi bile üzmüş olabilir zira çok sahiplenip,seviyorlar öğretmenlerini.Yada ilginin tek bir kişiye yönelmesi.İçlerini açıp göremiyoruz ki neye içerliyor?
Ben kendi adıma birşeyden mahrum etmek istemem çocuğumu ama yapamayan da olur,olacaktır,o çocuklara üzülüyorum. Geçen sene annesi olmayan bir çocukta vardı okulda. En çok ona uzüldüm ben. Arkadaşının doğum günü,annesi yanında,hediye veriyor,öpüyor oğlunu/kızını. O çocuğa ne kadar acı verdi kim bilir. İşte tamda bu sebeplerle şatafatlı aile katılımlı,hediyeli vs kutlamalar doğru gelmiyor bana okulda.
Içim ezildi su yazdiklarina.
Keske daha duyarli insanlar olabilseydik.
Ben de ogretmenim ama malesef bazi seylere mudahale edemiyoruz.
Birkac sene once mart ayi gibi bir ogrencim annesini kaybetmisti. Orta okul bu arada.
Mayis ayinda anneler gunu organizasyonu yapildi okulda. Ben cok karsi cikiyorum ama dinleyen yok. O cocugumun halini dusunup aglamistim programi izlerken, yüzüne bakamadim kim bilir o ne hissetti.
Sadece o degil bilmedigimiz ne yaralari var çocukların. Bu cilgin gibi kutlama hevesleri kac kisimnin canini yakiyor kim bilir.

Back
X