• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreşte sorun yasamak ve cozum önerisi

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Salon Kadini

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2023
12.540
37.669
528
Konu bdv'lik gibi gorunmese de Mune Mune 'cugum burada kalmasi mumkun mu, cunku cidden benim cok sayida fikre ihtiyacim var. Benim icin buyuk bir dert su an bu.

Arkadaslar merhaba,

4 yasinda bir kizim var, oldukca uysal ve uyumlu bir cocuk, su anda devlet anaokuluna gidiyor ve bu okulda 4 tane erkek cocuguyla basi dertte.

Kizima ve birkac tane daha kıza karsi bu 4 erkek, kotu davranislarda bulunuyorlar.

Ogretmenle konustum, durumu kabul etti, cocuklara ceza verdigini ama ailelerinin asla "umursamadigini", cozum yoluna gitmedigini anlatti.

Benim ilk velilik tecrubem haliyle dogru adimlar atamadigim noktalar oldu sanirim ya da olacak.

Kizim birkac gundur bu 4 cocugun farkli zamanlarda kendine vurdugunu anlatiyor, sabirla dinleyip teskin ediyor ve öğretmenine söylemesini ogutluyordum.

Hani 4 yasindaki cocuklar dogru duzgun iletisim becerisine sahip olmadigi icin bazen birbirlerine vurabilirler diye ogretmene birakmistim cozumu acikcasi ama hata etmisim galiba.

Kizim dun artik eve elinde tirnaklanma izleriyle gelince ben bugun öğretmenimizle konustum.

Bir cocugun ailesinin durumun farkinda oldugunu ve cocugu psikiyatriye goturduklerini (ki aileyi taniyorum cidden bunu yapacak insanlar) fakat diger 3 cocugun ailesinin durumu asla umursamadigini, cocuklarin Allah'a emanet yetistirildigini anlatti, hatta 2 ailenin biz magdurlarla konusmak istedigini soyledi. (Ne konusacaklarsa artik?)

Bana ne olur fikir verin, bugun okula kizimi almaya eski esimle gidip, ogretmenle tekrar konusayim diyorum, cunku cidden sabah dinlerken inanilmaz şok oldum ve icim parca parca oldu. Ne diyecegimi ne demem gerektigini kestiremedim, uzgun bir sesle kizim size emanet lutfen onu koruyun diyebildim sadece.

Ben ne yapmaliyim?

Boyle bir olay tekrar vuku bulursa, darp raporu alip cocuklardan sikayetci olmak (olabiliyor mu bu?) gibi hareketlere giriseyim mi, yoksa bir veli toplantisi isteyip ailelerle isim vermeden cocuklarina sahip cikmalari gerektiğine dair bi konusmami yapayim? Yoksa okul müdürüne cikip sert bir aksiyon mu alayim?

Kafam cok karıştı, benim kizim guclu ve girisken bir cocuktur, kendini korur ama en nihayetinde okuldayken yalniz, ben yaninda degilim, babasi yaninda degil, bir yerde icine kapaniyordur diye düşünüyorum.

Cocugumun yaninda ogretmenle mi konussam sahip cikildigini hissetmesi icin.

Rica ediyorum, yardim edin, kendim isin icinden cikamadim.

Ya ne yapılabilir bilmiyorum, inanın üzüldüm, benim oğlumda yeni basladi, sınıf içinde problemini öğretmenine söylüyor şükür bı problem yaşamadık, ilk başta bı kız vardı herkese uçan tekmeyle giriyordu, kulaklardan tutup sallıyordu çocukları, şükür bizim ogretmenimiz çözdü bu durumu, ne yaptıysa bir haftanın sonunda uyumlu davranmaya basladi çocuk ama ailesini görünce yine aynı, görüşmek istiyorlarsa görüşün, çocuk laftan anlamaz davranıştan anlar, evde nasıl muamele görüyorsa sonuç bu oluyor, umarım doğru yolu bulabilirsiniz...

Okulunuzda çocuğunuzun yaşına uygun kaç sınıf var ? Anladığım kadarıyla bu çocuklar bir grup oluşturmuşlar ve yıkıcı davranışlarda bulunma konusunda birbirlerini pekiştiriyorlar.Siz okulun rehber öğretmeni ile görüşme talep edin,eğer sınıf değiştirme konusunda talebiniz varsa sınıfınızı değiştirmek istediğinizi dilekçe ile belirtin. Çocuğunuzun babası ile okul idarecileri ile görüşmek istemeniz çok makul bir durum.Eğer çocuklar bu şekilde gruplaşıp başka öğrencilere zarar vermeye başladılarsa bu çocukların başka sınıflara dağıtılması şiddet amaçlı gruplaşmanın önlenmesi için faydalı olur

Son düzenleme:
Offff gerçekten çocuktan çok artık sorumsuz aileyle uğraşmak sorun. Öğretmen ve idare nezaretinde görüşme yapın bence. Umarım sağduyulu davranırlar.
Aileler özgür çocuk, özgüvenli çocuk yetiştirme kılıfının altında saygısız ve zorbalık yapan çocuklar yetiştiriyor. Toplumda süregelen bu akran zorbalığı beni de evlatlarımla ilgili büyük bir tedirginliğe sürüklüyor. Arkadaşlarına, ögretmenlerine, topluma saygılı, güzel ahlaklı çocuklar yetiştirmeye çalışırken acaba pısırık çocuklar mı yetiştiriyorum diye düşünmeye başladım. Tam olarak arsızın güçlü olduğu zamanlardayız çünkü.

Canım benim…

Nasıl üzüldüm anlatamam. Ben de her gün yumuşak yumuşak sorup öğrenmeye çalışıyorum okulda yaşadıklarını.

İnsan empati yapınca bile gözleri doluyor.

En yakın zamanda çözüm bulursunuz inşallah.

Konu bdv'lik gibi gorunmese de Mune Mune 'cugum burada kalmasi mumkun mu, cunku cidden benim cok sayida fikre ihtiyacim var. Benim icin buyuk bir dert su an bu.

Arkadaslar merhaba,

4 yasinda bir kizim var, oldukca uysal ve uyumlu bir cocuk, su anda devlet anaokuluna gidiyor ve bu okulda 4 tane erkek cocuguyla basi dertte.

Kizima ve birkac tane daha kıza karsi bu 4 erkek, kotu davranislarda bulunuyorlar.

Ogretmenle konustum, durumu kabul etti, cocuklara ceza verdigini ama ailelerinin asla "umursamadigini", cozum yoluna gitmedigini anlatti.

Benim ilk velilik tecrubem haliyle dogru adimlar atamadigim noktalar oldu sanirim ya da olacak.

Kizim birkac gundur bu 4 cocugun farkli zamanlarda kendine vurdugunu anlatiyor, sabirla dinleyip teskin ediyor ve öğretmenine söylemesini ogutluyordum.

Hani 4 yasindaki cocuklar dogru duzgun iletisim becerisine sahip olmadigi icin bazen birbirlerine vurabilirler diye ogretmene birakmistim cozumu acikcasi ama hata etmisim galiba.

Kizim dun artik eve elinde tirnaklanma izleriyle gelince ben bugun öğretmenimizle konustum.

Bir cocugun ailesinin durumun farkinda oldugunu ve cocugu psikiyatriye goturduklerini (ki aileyi taniyorum cidden bunu yapacak insanlar) fakat diger 3 cocugun ailesinin durumu asla umursamadigini, cocuklarin Allah'a emanet yetistirildigini anlatti, hatta 2 ailenin biz magdurlarla konusmak istedigini soyledi. (Ne konusacaklarsa artik?)

Bana ne olur fikir verin, bugun okula kizimi almaya eski esimle gidip, ogretmenle tekrar konusayim diyorum, cunku cidden sabah dinlerken inanilmaz şok oldum ve icim parca parca oldu. Ne diyecegimi ne demem gerektigini kestiremedim, uzgun bir sesle kizim size emanet lutfen onu koruyun diyebildim sadece.

Ben ne yapmaliyim?

Boyle bir olay tekrar vuku bulursa, darp raporu alip cocuklardan sikayetci olmak (olabiliyor mu bu?) gibi hareketlere giriseyim mi, yoksa bir veli toplantisi isteyip ailelerle isim vermeden cocuklarina sahip cikmalari gerektiğine dair bi konusmami yapayim? Yoksa okul müdürüne cikip sert bir aksiyon mu alayim?

Kafam cok karıştı, benim kizim guclu ve girisken bir cocuktur, kendini korur ama en nihayetinde okuldayken yalniz, ben yaninda degilim, babasi yaninda degil, bir yerde icine kapaniyordur diye düşünüyorum.

Sınıf değiştirin bence 4 yaş sonuçta bebek sayılır darp raporu vs çok anlamlı gelmedi

Biz biraz işin tersini yapıyoruz, okulla problemi olmayan çocuğumuzun sınıfını, okulunu degistiriyoruz, asıl sıkıntılı olan öğrencileri farklı siniflara göndermek daha mantıklı olabilir, dördü zorba bı grup oluşturmuşlar belli ki, ayırmak biraz süngülerini düşürebilir.
Ben okulu değiştirdim galiba…

Aileler dangalak olunca öğretmen ve müdür bir şey yapmiyor. Ben olsam sanırım okulunu değiştirirdim :( Şikayetçi olacağım diye son bir deneyebilirsiniz ama Aileler çocuğu eğitmek yerine belki de dövecek onlar da gelip sizin kıza daha cok şiddet uygulayabilir. Öğretmen her daim yanlarında değil mi nasil oluyor bilmiyorum. Kızı yanından ayırmasa?

Yine olabilir. Sorunlu çocuk illa ki her sınifta oluyor.
Biliyorum biliyorum canım da bazı okullarda sorunlu çocuk/ailelere farklı yaptırımlar oluyor.

Bir okuldan bahsettiler geçen gün arkadaşlar çocuklar birbirini ittiği anda hemen anne babaya haber verip psikolojik destek alımını takip ediyorlarmış.

Tertemiz çocuklar daha şimdiden geleceğin serserileriyle mücadele etmek zorunda kalıyorlar.
Öğretmenin pasifliği zaten sinir bozucu.
Ben okulu değiştirirdim. Elalemin çocuğunun ıslah olmasını bekleyemem.
Aileden temel eğitimi almayan çocuklara öğretmen ne yapsın. Laftan zaten anlamıyorlar iki tane yapıştırsan ertesi güne Cimerdesin.

Biz biraz işin tersini yapıyoruz, okulla problemi olmayan çocuğumuzun sınıfını, okulunu degistiriyoruz, asıl sıkıntılı olan öğrencileri farklı siniflara göndermek daha mantıklı olabilir, dördü zorba bı grup oluşturmuşlar belli ki, ayırmak biraz süngülerini düşürebilir.
Biliyorum olması gereken tersi.

Ama bu dediğinizi yapabileni bulmak gerek…

Müdürle öğretmen ağzımızın tadı kaçmasın modunda olunca yapacak çok bir şey kalmıyor maalesef

Arkadaslar merhaba,

Ben ne yapmaliyim?

Merhaba ben de bir anaokulunda çalışan psikolojik danışmanım (özel bir kurum),

Aile gerçekten ama gerçekten çok önemli sizler ne kadar öğretmene şikayet de etseniz, konuşmaya da gitseniz öğretmenlerin de bir yerden sonra eli kolu bağlı kalıyor çünkü bir çocuk için gittiği ilk okul ailedir.

Kızınız çocuğa nasıl tepki veriyor bu konuda çalışılabilir belki, öğretmen ceza verdikçe yaşanan davranış bazen artış da gösterebilir tepki olarak

Benim değil ama arkadaşımın yaşadığı bir sorunu yazayım. Bir aile var tanıyoruz arkadaş sayılırlar arkadaşımla. Bu çocuk evde şiddet görüyor biliyoruz mesela. Çocuk okulda ögretmen dahil herkese saldırıyor. Bir gün sinir krizi geçiriyo çocuk okulda aile çağırılıyor video kayıtlar izletiliyor. Aile bir şey yapmamış ki diyor hala. O kadar umursamazlar ki. E öğretmen de kime ne kadar ne diyebilir? El kadar çocuk evde egitilmiyorsa okulda kaç çocuğun arasında nasıl düzeltilecek bilmiyorum. Ben olsaydım direkt kavga ederdim ailelerle. Iş istediği kadar boka sarsın. Bu arada arkadaşın çocuğu da erkek ve çok beyefendi bir çocuk resmen, kızımın en iyi arkadaşı çok seviyoruz. O sorunlu çocuk da erkek.

Biz evde birisi bize kötülük yapsa bile iyilik yapmalıyız diyerek yetiştiriyoruz çocuklarımızı. Bu şekilde milletin çocuğu hayatı zindan ediyor yani gerçekten çok üzülüyorum. Yani çocuğa o vuruyosa sen de vur diyerek boks ringine mi çevirelim her yeri?

Şöyle de bi döngü var, velide zaten potansiyel belli, şikayet olunca dayakla terbiye etmeye kalkıyorlar, tabii ki herşey daha kötü oluyor, ben üzülüyorum bu öğrenci durumlarına, sinirleniyorum umursamaz velilere, benim öğrencilerim daha büyük onlarda da bu ilgisizligin sevgisizligin izleri öyle bariz oluyor ki...

Back
X