• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreşte sorun yasamak ve cozum önerisi

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
kalbim sızladı bir an... anne olmak :cry:

öğretmenle ve müdürle görüşün ve ailenin telefonunu alın
sert konuşun hakaret etmeden tabi

Kayınvalide ameliyat olacak
Eş gelin görümce ameliyat anında hastanede olacakmış
2 konu sahibinde bir de görümce de çocuk varmış
Konu sahibinin çocuklarına annesi bakacakmış
Görümcede benim çocuğa da baksın demiş ama anneye sormamışlar
Konu sahibi de diyor ki annem yaşlı 3 çocuğa nasıl baksın
Ayrıca bana ve anneme sorulması gerekiyordu

Konu sahibinin kv'si ameliyat olacakmış gorumcesi ve çocuğu da 10 gün onun evinde kalmak zorunda kalmış. Konu sahibi de rahatsiz olmuş nasıl kavga çıkarabilirim diyor

Ya ne yapılabilir bilmiyorum, inanın üzüldüm, benim oğlumda yeni basladi, sınıf içinde problemini öğretmenine söylüyor şükür bı problem yaşamadık, ilk başta bı kız vardı herkese uçan tekmeyle giriyordu, kulaklardan tutup sallıyordu çocukları, şükür bizim ogretmenimiz çözdü bu durumu, ne yaptıysa bir haftanın sonunda uyumlu davranmaya basladi çocuk ama ailesini görünce yine aynı, görüşmek istiyorlarsa görüşün, çocuk laftan anlamaz davranıştan anlar, evde nasıl muamele görüyorsa sonuç bu oluyor, umarım doğru yolu bulabilirsiniz...

Okulunuzda çocuğunuzun yaşına uygun kaç sınıf var ? Anladığım kadarıyla bu çocuklar bir grup oluşturmuşlar ve yıkıcı davranışlarda bulunma konusunda birbirlerini pekiştiriyorlar.Siz okulun rehber öğretmeni ile görüşme talep edin,eğer sınıf değiştirme konusunda talebiniz varsa sınıfınızı değiştirmek istediğinizi dilekçe ile belirtin. Çocuğunuzun babası ile okul idarecileri ile görüşmek istemeniz çok makul bir durum.Eğer çocuklar bu şekilde gruplaşıp başka öğrencilere zarar vermeye başladılarsa bu çocukların başka sınıflara dağıtılması şiddet amaçlı gruplaşmanın önlenmesi için faydalı olur

Offff gerçekten çocuktan çok artık sorumsuz aileyle uğraşmak sorun. Öğretmen ve idare nezaretinde görüşme yapın bence. Umarım sağduyulu davranırlar.
Aileler özgür çocuk, özgüvenli çocuk yetiştirme kılıfının altında saygısız ve zorbalık yapan çocuklar yetiştiriyor. Toplumda süregelen bu akran zorbalığı beni de evlatlarımla ilgili büyük bir tedirginliğe sürüklüyor. Arkadaşlarına, ögretmenlerine, topluma saygılı, güzel ahlaklı çocuklar yetiştirmeye çalışırken acaba pısırık çocuklar mı yetiştiriyorum diye düşünmeye başladım. Tam olarak arsızın güçlü olduğu zamanlardayız çünkü.

Canım benim…

Nasıl üzüldüm anlatamam. Ben de her gün yumuşak yumuşak sorup öğrenmeye çalışıyorum okulda yaşadıklarını.

İnsan empati yapınca bile gözleri doluyor.

En yakın zamanda çözüm bulursunuz inşallah.

Sınıf değiştirin bence 4 yaş sonuçta bebek sayılır darp raporu vs çok anlamlı gelmedi

Ben okulu değiştirdim galiba…

Yine olabilir. Sorunlu çocuk illa ki her sınifta oluyor.

Tertemiz çocuklar daha şimdiden geleceğin serserileriyle mücadele etmek zorunda kalıyorlar.
Öğretmenin pasifliği zaten sinir bozucu.
Ben okulu değiştirirdim. Elalemin çocuğunun ıslah olmasını bekleyemem.

Biz biraz işin tersini yapıyoruz, okulla problemi olmayan çocuğumuzun sınıfını, okulunu degistiriyoruz, asıl sıkıntılı olan öğrencileri farklı siniflara göndermek daha mantıklı olabilir, dördü zorba bı grup oluşturmuşlar belli ki, ayırmak biraz süngülerini düşürebilir.

Aileler dangalak olunca öğretmen ve müdür bir şey yapmiyor. Ben olsam sanırım okulunu değiştirirdim :( Şikayetçi olacağım diye son bir deneyebilirsiniz ama Aileler çocuğu eğitmek yerine belki de dövecek onlar da gelip sizin kıza daha cok şiddet uygulayabilir. Öğretmen her daim yanlarında değil mi nasil oluyor bilmiyorum. Kızı yanından ayırmasa?

Biliyorum biliyorum canım da bazı okullarda sorunlu çocuk/ailelere farklı yaptırımlar oluyor.

Bir okuldan bahsettiler geçen gün arkadaşlar çocuklar birbirini ittiği anda hemen anne babaya haber verip psikolojik destek alımını takip ediyorlarmış.

Aileden temel eğitimi almayan çocuklara öğretmen ne yapsın. Laftan zaten anlamıyorlar iki tane yapıştırsan ertesi güne Cimerdesin.

Biliyorum olması gereken tersi.

Ama bu dediğinizi yapabileni bulmak gerek…

Müdürle öğretmen ağzımızın tadı kaçmasın modunda olunca yapacak çok bir şey kalmıyor maalesef

Merhaba ben de bir anaokulunda çalışan psikolojik danışmanım (özel bir kurum),

Aile gerçekten ama gerçekten çok önemli sizler ne kadar öğretmene şikayet de etseniz, konuşmaya da gitseniz öğretmenlerin de bir yerden sonra eli kolu bağlı kalıyor çünkü bir çocuk için gittiği ilk okul ailedir.

Kızınız çocuğa nasıl tepki veriyor bu konuda çalışılabilir belki, öğretmen ceza verdikçe yaşanan davranış bazen artış da gösterebilir tepki olarak

Benim değil ama arkadaşımın yaşadığı bir sorunu yazayım. Bir aile var tanıyoruz arkadaş sayılırlar arkadaşımla. Bu çocuk evde şiddet görüyor biliyoruz mesela. Çocuk okulda ögretmen dahil herkese saldırıyor. Bir gün sinir krizi geçiriyo çocuk okulda aile çağırılıyor video kayıtlar izletiliyor. Aile bir şey yapmamış ki diyor hala. O kadar umursamazlar ki. E öğretmen de kime ne kadar ne diyebilir? El kadar çocuk evde egitilmiyorsa okulda kaç çocuğun arasında nasıl düzeltilecek bilmiyorum. Ben olsaydım direkt kavga ederdim ailelerle. Iş istediği kadar boka sarsın. Bu arada arkadaşın çocuğu da erkek ve çok beyefendi bir çocuk resmen, kızımın en iyi arkadaşı çok seviyoruz. O sorunlu çocuk da erkek.

Biz evde birisi bize kötülük yapsa bile iyilik yapmalıyız diyerek yetiştiriyoruz çocuklarımızı. Bu şekilde milletin çocuğu hayatı zindan ediyor yani gerçekten çok üzülüyorum. Yani çocuğa o vuruyosa sen de vur diyerek boks ringine mi çevirelim her yeri?

Şöyle de bi döngü var, velide zaten potansiyel belli, şikayet olunca dayakla terbiye etmeye kalkıyorlar, tabii ki herşey daha kötü oluyor, ben üzülüyorum bu öğrenci durumlarına, sinirleniyorum umursamaz velilere, benim öğrencilerim daha büyük onlarda da bu ilgisizligin sevgisizligin izleri öyle bariz oluyor ki...

Bence elinizde detaylıca yazılmış bir dilekçe ile direk müdüre gidin eski eşinizle. Yaşanan sıkıntının giderilmesi ve yahut ikinci seçenek olarak sınıf değilikliğini talep edin.

Çok geçmiş olsun günümüzün en büyük sıkıntısı ne yazıkki akran zorbalığı

Topluca cevap vereyim.

Okul tek siniftan olusuyor, biraz proje okulu gibi bi durum var sanirim, yani cocuklarin ayristirilip gonderilecegi baska bir sinif ne yazik ki yok.

Ben kizimi okuldan alsam bu zaten 2.okulu (eski okulunda saatler cok uzundu yarim gun gitsin diye okul degistirdik ki zaten referansla bu okula gecis yaptik) kizim problemli cocuk durumuna duser mi diye korkmuyor degilim ki civarda yasimiza uygun tek okulda eski okulumuz zaten. (O da cok civar sayılmazda neyse) hani 4 yasinda diye umursamayip bu sene evde egitiminede devam edebilirim ama ben okulda arkadaslikta kursun istedigim icin 3 yasindan beri okula gondermeyi tercih edenlerdenim.

Aslinda ogretmenimiz pasif degil ama fazlasiyla hanimefendi bir karakter, yani hakkini yemeyim kibar ve naif bir ogretmen olarak ceza verdigini ama aileler adim atmadan cozum olmadigini anlatinca sasirdim.

Sinif 20-25 m²lik cokta buyuk olmayan bir sinif, oturup pata kute dovecek firsat bulamıyordur cocuklar ama tek bir darbeyi vuracak o anlik boslugu yakaliyorlar galiba, ki kizim ve diger magdur çocuklar hemen ogretmenlerine kosuyorlarmis, sikayet ediyorlarmis, ogretmende ya oyun yasagi ya da sinifta bi sandalyeye oturup kalkmama gibi bir cezalandirma uyguladigini anlatti.

Simdi karsimizdaki "zorbalar" minik ve 4 yasinda olunca cok sert bi tepki vermenin agir olacaginin farkinda oldugum icin zaten elim ayagima dolasti daha ana kuzusu onlar ve belliki aileler kotu, sonucta cocuklar kotu karakterle dogmuyordur diye varsayiyorum. Zaten mesela zorbalarimizdan birinin sinifta ikizi var ve ikizi kizimi koruyan cocuklardan biriymis anladigim kadariyla yani ayni ailenin yetistirdigi diger cocuk dunya tatlisi da bisey.

O halde ben bugun ogretmenle konuşup, mudur ve rehberlikci esliginde bu 4 veliyle konusulmasini mi talep etmeliyim? (Gerci konusulmus ama cozum olmamis da sanirim ilk sikayetle gelen velide benim)

Devlet okullarinda kaynastirma ogrencileri oluyor . Bazi ogretmenler kontrol altinda tutmaya calisiyor ama aile ilgili degilse ,anlami olmuyor.

Sinifimizda kaynastirma ogretncileri oldu, aile destek olunca ,gercekten kolay gecirdik donemi

yerinizde olsam ,onlarin cozum bulmasini beklemem, sinifii ddegitirmeye calisirim. 4 ogeenci diyorsunuz.Orda boyle bir sorun olmayabilir.

Olmadi okul degisirim. Imkan varsa ozel okula gonderirim .Ya da calismiyorsaniz, okuldan alin. 5 yasinda gider okula

Aileler ile kesinlikle görüşün derim onlar çocuklarını pışpışlamaya devam ettikçe bu davranış böyle devam edecektir. Baktınız konuşmaya rağmen hala devam ediyolar o zaman müdürle konuşup zorbalık yapanların sınıflarını değiştirmeye uğraşın. Maalesef sert ve baskın davranmanız lazım başka türlü bu insan bozuntuları laftan anlamıyor ve kaale bile almıyorlar.

Bence elinizde detaylıca yazılmış bir dilekçe ile direk müdüre gidin eski eşinizle. Yaşanan sıkıntının giderilmesi ve yahut ikinci seçenek olarak sınıf değilikliğini talep edin.

Çok geçmiş olsun günümüzün en büyük sıkıntısı ne yazıkki akran zorbalığı
Su an durum cok yeni, kizim olayi 3-4 gundur paylasiyordu, nasil bir dilekce yazmaliyim, yazsam sinif degisikligi olabilecek bir sinifta bulunmadigi icin ne ise yarayacak onu da kestiremiyorum
kalbim sızladı bir an... anne olmak :cry:

öğretmenle ve müdürle görüşün ve ailenin telefonunu alın
sert konuşun hakaret etmeden tabi
Benim aklima veli toplantisi talep etmek gelmisti, isim vermeden 4 tane cocugun zorbalik yaptigini toplantida dile getirip, aileler aksiyon almazsa benim elimden geleni ardima koymayacagimi belirten bir konusma yapmak gibi bir fikir gelmisti aklıma, diger magdur ailelerinin durumu henuz bilmediginide dusundugum icin bu yolu mantikli bulmustum.

Ama dediğim gibi ilk veliligim bu benim inanilmaz tecrübesiz kaldim su an bu olay karsisinda...

Topluca cevap vereyim.

Okul tek siniftan olusuyor, biraz proje okulu gibi bi durum var sanirim, yani cocuklarin ayristirilip gonderilecegi baska bir sinif ne yazik ki yok.

Ben kizimi okuldan alsam bu zaten 2.okulu (eski okulunda saatler cok uzundu yarim gun gitsin diye okul degistirdik ki zaten referansla bu okula gecis yaptik) kizim problemli cocuk durumuna duser mi diye korkmuyor degilim ki civarda yasimiza uygun tek okulda eski okulumuz zaten. (O da cok civar sayılmazda neyse) hani 4 yasinda diye umursamayip bu sene evde egitiminede devam edebilirim ama ben okulda arkadaslikta kursun istedigim icin 3 yasindan beri okula gondermeyi tercih edenlerdenim.

Aslinda ogretmenimiz pasif degil ama fazlasiyla hanimefendi bir karakter, yani hakkini yemeyim kibar ve naif bir ogretmen olarak ceza verdigini ama aileler adim atmadan cozum olmadigini anlatinca sasirdim.

Sinif 20-25 m²lik cokta buyuk olmayan bir sinif, oturup pata kute dovecek firsat bulamıyordur cocuklar ama tek bir darbeyi vuracak o anlik boslugu yakaliyorlar galiba, ki kizim ve diger magdur çocuklar hemen ogretmenlerine kosuyorlarmis, sikayet ediyorlarmis, ogretmende ya oyun yasagi ya da sinifta bi sandalyeye oturup kalkmama gibi bir cezalandirma uyguladigini anlatti.

Simdi karsimizdaki "zorbalar" minik ve 4 yasinda olunca cok sert bi tepki vermenin agir olacaginin farkinda oldugum icin zaten elim ayagima dolasti daha ana kuzusu onlar ve belliki aileler kotu, sonucta cocuklar kotu karakterle dogmuyordur diye varsayiyorum. Zaten mesela zorbalarimizdan birinin sinifta ikizi var ve ikizi kizimi koruyan cocuklardan biriymis anladigim kadariyla yani ayni ailenin yetistirdigi diger cocuk dunya tatlisi da bisey.

O halde ben bugun ogretmenle konuşup, mudur ve rehberlikci esliginde bu 4 veliyle konusulmasini mi talep etmeliyim? (Gerci konusulmus ama cozum olmamis da sanirim ilk sikayetle gelen velide benim)
O zaman bir öğretmen daha alsınlar stajyer falan, o boşlugu yaratmamak için, tek öğretmen yeterli gelmiyor olabilir.

Görüşün tabii, hoş gamsız veliyle de ne kadar çözüm üretilebilirse...

Ben darp raporu alıp anaokulundan şikayetçi olurdum, sonuçta onların sorumluluğunda, yanlış mı düşünüyorum? Bir paçaları tutuşsun. Ama siz bence yine de okulu değiştirin.

Devlet okullarinda kaynastirma ogrencileri oluyor . Bazi ogretmenler kontrol altinda tutmaya calisiyor ama aile ilgili degilse ,anlami olmuyor.

Sinifimizda kaynastirma ogretncileri oldu, aile destek olunca ,gercekten kolay gecirdik donemi

yerinizde olsam ,onlarin cozum bulmasini beklemem, sinifii ddegitirmeye calisirim. 4 ogeenci diyorsunuz.Orda boyle bir sorun olmayabilir.

Olmadi okul degisirim. Imkan varsa ozel okula gonderirim .Ya da calismiyorsaniz, okuldan alin. 5 yasinda gider okula
Anladigim kadariyla bu 4 cocuk, hicbir sekilde psikiyatrik degerlendirme almamislar, haliyle resmi olarak kaynastirma ogrencisi degiller. Benim yegenlerimden biri dehb'li ve dunyanin en tatli cocugudur, okuldan birgun olsun sikayet almamistik cunku ana babasi cok ilgili ve diger cocuklarin bekasinida oncelikleyen insanlar ama burada durum boyle degil ne yazikki.

Simdi okulumuzda baska sinif yok ama yakin okulda sanirim vardir bunu arastirip gonderilmelerini saglasam iyi olacak gibi dusunuyorum.

kizim diger arkadaslarina bayiliyor zira, elinden bu mutlulugu hic almak istemiyorum, tabi cozum olmazsa alirim dizimin dibinde en iyi egitimi alması icin ugrasirim
Aileler ile kesinlikle görüşün derim onlar çocuklarını pışpışlamaya devam ettikçe bu davranış böyle devam edecektir. Baktınız konuşmaya rağmen hala devam ediyolar o zaman müdürle konuşup zorbalık yapanların sınıflarını değiştirmeye uğraşın. Maalesef sert ve baskın davranmanız lazım başka türlü bu insan bozuntuları laftan anlamıyor ve kaale bile almıyorlar.

Cok deliriyorum biliyor musunuz boyle seylere, ben kizimi (belkide hata ettim) cok naif ve kurallara riayet eden bir cocuk olarak yetiştirdim, simdi elalemin zapt edemedigi cocugu eziyor. Kalbim paramparca sabah ogretmenle konuştuğumdan bu yana.

Ben tatli sert bir anneyim, kuralciyimda ama soz konusu olan kizlarim olunca onlar benim dunyam, nefes alma sebebim ve onlari yalniz büyütüyorum, bizimde sorunlu bir ailevi surecimiz oldugu icin buyuk kizimi 1.5 senedir psikiyatriye goturuyorum, oyun terapisi aldirdim, ergoterapilere goturdum ogretmenin tek lafiyla yeterki okulda huzurlu vakit gecirsin, mutlu olsun, kimseleri uzmesin kimsede onu uzmesin diye elimden geleni yaptim ama simdi baskalarinin cocuklari kizimi uzuyor.

Bakıyorum insanlarin dunya umrunda degil, hepimizin sorunlari var ama bizim sorunlarimiz yuzunden baskalarinin cocuklari uzulmesin diye bir gaye cok az insanda var.

Ben darp raporu alıp anaokulundan şikayetçi olurdum, sonuçta onların sorumluluğunda, yanlış mı düşünüyorum? Bir paçaları tutuşsun. Ama siz bence yine de okulu değiştirin.
Rapor veriyorlarsa zaman geçmeden alın elinizde dursun benc3 de

Bence müdürle görüşün. Yinede günün sonunda "cocugunuz ogretmenine soylemeyi, bahsetmeyi ogrenecek" diyorlar. Yinede veli olarak ne kadar bastirirsaniz cocuga o kadar özen gosteriyorlar. Benim kizimada vurmuslardi. Babasi ayri ben ayri hem ogretneni hem mudurle gorustuk. Kizimi müdür aldi ayrica gorustu vs vs. Cidden cocugu zorbalik yapip bunu umursamayan ailelerden biktim parkta ayri, kreste ayri. Bizim cocuklarimizin sucu vurmayi isirmayi ittirmeyi bilmemesi mi yani normal olan cocuga siddeti ogretmek mi anlamiyorum

Topluca cevap vereyim.

Ikizi olan çocuğun ikizinin kızla uyumlu olması iyi bir şey demek ki çocuk dönemsel bir şeyler yaşıyor. O düzelir elde var bir bile denebilir. Zaten herkesten şikayet gelmez o artık başka bi boyuta geçer sorunlu çocuk için. Genelde uyuşmayan enerjiler var birbirilerine sarıyorlar. Benim kızın anlaşabileceği arkadaşları var bence. Denemiyor bile oynamayı. Elektrik alamıyor demek ki. 🤣

Anladigim kadariyla bu 4 cocuk, hicbir sekilde psikiyatrik degerlendirme almamislar, haliyle resmi olarak kaynastirma ogrencisi degiller. Benim yegenlerimden biri dehb'li ve dunyanin en tatli cocugudur, okuldan birgun olsun sikayet almamistik cunku ana babasi cok ilgili ve diger cocuklarin bekasinida oncelikleyen insanlar ama burada durum boyle degil ne yazikki.

Simdi okulumuzda baska sinif yok ama yakin okulda sanirim vardir bunu arastirip gonderilmelerini saglasam iyi olacak gibi dusunuyorum.

kizim diger arkadaslarina bayiliyor zira, elinden bu mutlulugu hic almak istemiyorum, tabi cozum olmazsa alirim dizimin dibinde en iyi egitimi alması icin ugrasirim

Cok deliriyorum biliyor musunuz boyle seylere, ben kizimi (belkide hata ettim) cok naif ve kurallara riayet eden bir cocuk olarak yetiştirdim, simdi elalemin zapt edemedigi cocugu eziyor. Kalbim paramparca sabah ogretmenle konuştuğumdan bu yana.

Ben tatli sert bir anneyim, kuralciyimda ama soz konusu olan kizlarim olunca onlar benim dunyam, nefes alma sebebim ve onlari yalniz büyütüyorum, bizimde sorunlu bir ailevi surecimiz oldugu icin buyuk kizimi 1.5 senedir psikiyatriye goturuyorum, oyun terapisi aldirdim, ergoterapilere goturdum ogretmenin tek lafiyla yeterki okulda huzurlu vakit gecirsin, mutlu olsun, kimseleri uzmesin kimsede onu uzmesin diye elimden geleni yaptim ama simdi baskalarinin cocuklari kizimi uzuyor.

Bakıyorum insanlarin dunya umrunda degil, hepimizin sorunlari var ama bizim sorunlarimiz yuzunden baskalarinin cocuklari uzulmesin diye bir gaye cok az insanda var.
Hiç üzülmeyin siz doğru olanını yapıyorsunuz. Dediğiniz şekilde yetiştirseydiniz bile başka evlatların ezilmesine vicdanınız el vermeyecekti eminim 💐 Yanlış yapanlar onlar, daha büyük zorbalıklarla karşılaşınca isyan ederler sistemi eleştirirler ama o sisteme yeni tohumlar ekip büyütenler de ta kendileri. Kızlarınız ne güzel kaliteli büyüyor, anneleri yanında, ileride zaten aldıkları eğitimle daha güzel daha kaliteli okullara gidip böyle tiplerle hiç muhatap olmayacaklar. Hepsi geçecek eminim siz çok iyi ve ilgili bir annesiniz 💕 Sadece müdür ve velilere karşı çok daha sert olunması gerektiğini düşünüyorum belli ki insanlıktan, iyiniyetten anlamıyorlar.

Topluca cevap vereyim.

Şöyle ki zorbalık anaokulu için çok da uygun bir yaş değil :)

Öğretmen belki eller sevmek kollar sarılmak dersi işleyebilir. Olumsuz davranış gösteren öğrencilerin her olumlu davranışı övülüp pekiştirilebilir. Eğer bir çocuk "yaramaz" olarak etiketlendiyse yaramaz olmaya devam eder çünkü ona söylenen odur.

Çok naif ise öğretmenimiz otoritesini arttırabilir ama veli olarak bunları ona nasıl söyleyebilirsiniz ki rehber öğretmenin de sürece daha fazla dahil olması gerek bence. Mesleki olarak ben öyle yapardım açıkçası,
Bazen devlet okullarında staj için öğretmen geliyor 2 öğretmen olan günler var mı hiç

O zaman bir öğretmen daha alsınlar stajyer falan, o boşlugu yaratmamak için, tek öğretmen yeterli gelmiyor olabilir.

Görüşün tabii, hoş gamsız veliyle de ne kadar çözüm üretilebilirse...
Yani kesinlikle katiliyorum, gecen sene iki ogretmenleydik asla vurma gibi bir sorunumuz olmamisti, simdi dediginiz gibi veli gamsizsa nasil cozulecek ki...
Bende boyle düşündüm yalan yok ama yaş kucuk olunca acaba bu tepki abartılı mi olur diye kestiremedim, o yuzden buraya danisayim dedim.
Rapor veriyorlarsa zaman geçmeden alın elinizde dursun benc3 de
Bunu yapmak lazim mi hakikaten ne diyorsunuz? Ya da ben yapacagima dair ufak bi tehditte mi bulunmaliyim ve ilerlerse cidden rapor almali miyim, bu darp raporu islerinide hic bilmiyorum mesela raporu aldik hemen sikayetci olmak zorunda miyiz ya da kamu davasi oluyor mu vs hic bilmiyorum

Yani kesinlikle katiliyorum, gecen sene iki ogretmenleydik asla vurma gibi bir sorunumuz olmamisti, simdi dediginiz gibi veli gamsizsa nasil cozulecek ki...

Bende boyle düşündüm yalan yok ama yaş kucuk olunca acaba bu tepki abartılı mi olur diye kestiremedim, o yuzden buraya danisayim dedim.

Bunu yapmak lazim mi hakikaten ne diyorsunuz? Ya da ben yapacagima dair ufak bi tehditte mi bulunmaliyim ve ilerlerse cidden rapor almali miyim, bu darp raporu islerinide hic bilmiyorum mesela raporu aldik hemen sikayetci olmak zorunda miyiz ya da kamu davasi oluyor mu vs hic bilmiyorum
O konuları ben de bilmiyorum ama ileride (inşallah daha baska şeyler olmaz) bakın daha önce de oldu bu da x tarihli raporumuz diye çıkartıp müdüre baskı yapabilirsiniz. O zaman şikayetçi olmadık şimdi olacağız vs diyebilmek için.

Ogreniniz rehberlige yonlendirecek o zaman israrla o zaman.

Bizim ilkokul ogretmenimiz nasil yapiyordu bilmiyorum ama ,kac cocugu boyle yonlendirdi. Sanirim bir sekilde zorunlu kildi ki, hic goturecek aileler olmamalarina ragmen bunu yaptilar.
Ilac kullanmama tercih ama destek almak zorundalar.

Bence müdürle görüşün. Yinede günün sonunda "cocugunuz ogretmenine soylemeyi, bahsetmeyi ogrenecek" diyorlar. Yinede veli olarak ne kadar bastirirsaniz cocuga o kadar özen gosteriyorlar. Benim kizimada vurmuslardi. Babasi ayri ben ayri hem ogretneni hem mudurle gorustuk. Kizimi müdür aldi ayrica gorustu vs vs. Cidden cocugu zorbalik yapip bunu umursamayan ailelerden biktim parkta ayri, kreste ayri. Bizim cocuklarimizin sucu vurmayi isirmayi ittirmeyi bilmemesi mi yani normal olan cocuga siddeti ogretmek mi anlamiyorum
Mudurle daha gorusmedim ama ogretmenimizin o cocuklardan rahatsiz oldugunu (kendiside 3 cocuklu bir anne) acikca hissettim o yuzden daha korumaci davranacaginida hissettim benim konusmam uzerine.

Bazen, cocuguma donup sana vurana sende vur, ezdirme kendini diye ogut veresim geliyor ama agzimdan "sana vurana bana bunu yapamazsin" diye sertce cikismalisin cumleleri dökülüyor ki kendimde boyle yetistirildim, tek cocugum ve ailem beni birakin dovmeyi bagirmadan yetistirdi o yuzden cokta zorlaniyorum boyle olaylar karsisinda.

Asla pasif degilim ama dogru adimlar atmam gerektigine inanıyorum iste.
Ikizi olan çocuğun ikizinin kızla uyumlu olması iyi bir şey demek ki çocuk dönemsel bir şeyler yaşıyor. O düzelir elde var bir bile denebilir. Zaten herkesten şikayet gelmez o artık başka bi boyuta geçer sorunlu çocuk için. Genelde uyuşmayan enerjiler var birbirilerine sarıyorlar. Benim kızın anlaşabileceği arkadaşları var bence. Denemiyor bile oynamayı. Elektrik alamıyor demek ki. 🤣

Yahu bende zaten kizima hep sey derim, sinifta 15 kisi varsa 15'inle de cok iyi anlasmak zorunda değilsin, hatta birbirinizi sevmek zorunda da degilsin, bir ya da birkac tane sevdigin ve sevildigin arkadasin olmasi yeter derdim hep. O da oyle bir cocuk zaten, herkesle enerjisi tutmak zorunda olmadigini anladi ama iste hicbir sey yapmadigi halde (ogretmene sordum) birileri ona vurunca kalbi kirilmis, arkadaslarim beni sevmiyor diye dusunuyor biraz sanirim
Hiç üzülmeyin siz doğru olanını yapıyorsunuz. Dediğiniz şekilde yetiştirseydiniz bile başka evlatların ezilmesine vicdanınız el vermeyecekti eminim 💐 Yanlış yapanlar onlar, daha büyük zorbalıklarla karşılaşınca isyan ederler sistemi eleştirirler ama o sisteme yeni tohumlar ekip büyütenler de ta kendileri. Kızlarınız ne güzel kaliteli büyüyor, anneleri yanında, ileride zaten aldıkları eğitimle daha güzel daha kaliteli okullara gidip böyle tiplerle hiç muhatap olmayacaklar. Hepsi geçecek eminim siz çok iyi ve ilgili bir annesiniz 💕 Sadece müdür ve velilere karşı çok daha sert olunması gerektiğini düşünüyorum belli ki insanlıktan, iyiniyetten anlamıyorlar.
Cok tesekkur ederim, cocuk yetistirmek ve dis dunyaya hazirlamak cidden zor, beden yorgunlugu umrumda degil ama cidden zihnim ve kalbim cok yoruldu bugun.
Şöyle ki zorbalık anaokulu için çok da uygun bir yaş değil :)

Öğretmen belki eller sevmek kollar sarılmak dersi işleyebilir. Olumsuz davranış gösteren öğrencilerin her olumlu davranışı övülüp pekiştirilebilir. Eğer bir çocuk "yaramaz" olarak etiketlendiyse yaramaz olmaya devam eder çünkü ona söylenen odur.

Çok naif ise öğretmenimiz otoritesini arttırabilir ama veli olarak bunları ona nasıl söyleyebilirsiniz ki rehber öğretmenin de sürece daha fazla dahil olması gerek bence. Mesleki olarak ben öyle yapardım açıkçası,
Bazen devlet okullarında staj için öğretmen geliyor 2 öğretmen olan günler var mı hiç
Dedikleriniz cok ise yarar bilgiler, zaten minik kavgaci arkadaslara karsi sert tepki vermeyi bende dogru bulmuyorum, su dediginiz oyunu bana ozelden biraz anlatabilir misiniz, mesaj kutum acik, belki rehberlikcimizle gorusup ogretmenimize boyle bir fikir vermesini talep edebilirim.

O konuları ben de bilmiyorum ama ileride (inşallah daha baska şeyler olmaz) bakın daha önce de oldu bu da x tarihli raporumuz diye çıkartıp müdüre baskı yapabilirsiniz. O zaman şikayetçi olmadık şimdi olacağız vs diyebilmek için.
Yakinimizda kadina ve cocuga siddet karakolu var acaba onlara gidip bilgi mi alsam ki
Ogreniniz rehberlige yonlendirecek o zaman israrla o zaman.

Bizim ilkokul ogretmenimiz nasil yapiyordu bilmiyorum ama ,kac cocugu boyle yonlendirdi. Sanirim bir sekilde zorunlu kildi ki, hic goturecek aileler olmamalarina ragmen bunu yaptilar.
Ilac kullanmama tercih ama destek almak zorundalar.
Bunu ogretmenimize soyleyeyim, acaba bu cocuklari rehberlige yonlendirdiniz mi diye sorayim gondermedik derse gondermesi icin israrci olayim.

Yakinimizda kadina ve cocuga siddet karakolu var acaba onlara gidip bilgi mi alsam ki

Bunu ogretmenimize soyleyeyim, acaba bu cocuklari rehberlige yonlendirdiniz mi diye sorayim gondermedik derse gondermesi icin israrci olayim.
Bir danışın bence zararı olmaz :(

Konu bdv'lik gibi gorunmese de @Mune'cugum burada kalmasi mumkun mu, cunku cidden benim cok sayida fikre ihtiyacim var. Benim icin buyuk bir dert su an bu.

Arkadaslar merhaba,

4 yasinda bir kizim var, oldukca uysal ve uyumlu bir cocuk, su anda devlet anaokuluna gidiyor ve bu okulda 4 tane erkek cocuguyla basi dertte.

Kizima ve birkac tane daha kıza karsi bu 4 erkek, kotu davranislarda bulunuyorlar.

Ogretmenle konustum, durumu kabul etti, cocuklara ceza verdigini ama ailelerinin asla "umursamadigini", cozum yoluna gitmedigini anlatti.

Benim ilk velilik tecrubem haliyle dogru adimlar atamadigim noktalar oldu sanirim ya da olacak.

Kizim birkac gundur bu 4 cocugun farkli zamanlarda kendine vurdugunu anlatiyor, sabirla dinleyip teskin ediyor ve öğretmenine söylemesini ogutluyordum.

Hani 4 yasindaki cocuklar dogru duzgun iletisim becerisine sahip olmadigi icin bazen birbirlerine vurabilirler diye ogretmene birakmistim cozumu acikcasi ama hata etmisim galiba.

Kizim dun artik eve elinde tirnaklanma izleriyle gelince ben bugun öğretmenimizle konustum.

Bir cocugun ailesinin durumun farkinda oldugunu ve cocugu psikiyatriye goturduklerini (ki aileyi taniyorum cidden bunu yapacak insanlar) fakat diger 3 cocugun ailesinin durumu asla umursamadigini, cocuklarin Allah'a emanet yetistirildigini anlatti, hatta 2 ailenin biz magdurlarla konusmak istedigini soyledi. (Ne konusacaklarsa artik?)

Bana ne olur fikir verin, bugun okula kizimi almaya eski esimle gidip, ogretmenle tekrar konusayim diyorum, cunku cidden sabah dinlerken inanilmaz şok oldum ve icim parca parca oldu. Ne diyecegimi ne demem gerektigini kestiremedim, uzgun bir sesle kizim size emanet lutfen onu koruyun diyebildim sadece.

Ben ne yapmaliyim?

Boyle bir olay tekrar vuku bulursa, darp raporu alip cocuklardan sikayetci olmak (olabiliyor mu bu?) gibi hareketlere giriseyim mi, yoksa bir veli toplantisi isteyip ailelerle isim vermeden cocuklarina sahip cikmalari gerektiğine dair bi konusmami yapayim? Yoksa okul müdürüne cikip sert bir aksiyon mu alayim?

Kafam cok karıştı, benim kizim guclu ve girisken bir cocuktur, kendini korur ama en nihayetinde okuldayken yalniz, ben yaninda degilim, babasi yaninda degil, bir yerde icine kapaniyordur diye düşünüyorum.

Cocugumun yaninda ogretmenle mi konussam sahip cikildigini hissetmesi icin.

Rica ediyorum, yardim edin, kendim isin icinden cikamadim.
Cimere de yazın. Haydut yetiştiriyorlar yahu. Dört yaş çocuğun şiddeti bilmesi bile normal değil. Aah ah bu olay Avrupa'da olsa o çocuklari devlet ya direkt alırdı ya da bı gözlemler alırdı. Hiç çocuk konusunda tacizleri yok.
Dört yaş zorba çocuk onbeş yaşında da arkadaşını bıçaklar .

Back
X