Kreştede ki mahremiyet?

matruj1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2018
1.396
1.820
63
5 yasinda kizim var ve kreş e gidiyor oyun oynarken terledikçe degistirmek icin yedek camasirlar istediler bizden ve kizima bugun atletini nerde degistirdiklerini sordum sinifta degistirildigini soyledi degistiriken diger sinif arkadaslarininda orda oldugunu.! Bu cok yanlis bir davranis degil mi? cok sinirlendim kres müduresiyle görusecgm yarin. Sizin krese giden cocuklarinizda durum nasil hic sordunuz mu her kreste mi durum ayni yoksa ben mi cok abartiyorum ? Bu konuda fikirlerinizi alabilir miyim?

Kreşlerde bildigim kadarıyla soyunma odası tarzında odalar yok .Uygulamanın doğrulugu yanlisligi tartışılır ama kıyafetini başka nerede ve ne şekilde değiştirebilirlerki ?

Kreşlerde bildigim kadarıyla soyunma odası tarzında odalar yok .Uygulamanın doğrulugu yanlisligi tartışılır ama kıyafetini başka nerede ve ne şekilde değiştirebilirlerki ?
Lavaboda? Mahremiyetten daha önemli bi konu olamaz zannımca. Bu çocuklar görerek büyüyor öğreniyor

Sınıfta çocuk değil büyük insanlar olsaydı sizinle aynı tepkiyi gösterirdim . Ama bu durumda aynı yaştaki çocuklar için çok büyük bir sıkıntı göremedim açıkçası . külot olmasını açıkçası bende istemem , ama 5 yaşındaki bir çocuğun , atleti değiştirilen bir çocuğa ‘sapık’ gibi bakacağına vs. inanmıyorum :/

Yine de sizin çocuğunuz , sizin doğrularınız . Rahatsız olduğunuz konuyu tabiiki konuşun :KK66:

Bizim gonderdigmiz kres de oda cok soyunma odasi yok tabi ama spor odasi masal odasi muzik odasi santrac odasi ve her oda her saat dolu olmuyor

Sınıfta arkadaşlarının yanında değiştirmeleri yanlış. Arkadaşlarının sapık olması değil mesele. Sorun çocuğun birilerinin yanında giyinmeyi normal sanması. Ben kızıma sordum, başka odada sıra ile değiştiriyorlarmış üstlerini. Bence konu sahibi haklı.

Benim çalıştığım kurumda da yoktu soyunma odası. Büyük dolaplarımız vardı. Kapağını açıp arkasında değiştiriyordum üstlerini. Çocuklarada bildiriyordum o tarafa geçmemeleri gerektiğini.

Kızım oyun grubuna gidiyor. Arkadaşı 3 yaşında, sınıfta annesi atletini değiştirdi. “Neden göbeğini açtı annesi. Bakma” diyor. 2-3 yaş dile getiriyorsa 5 yaşta dile getirmeli rahatsızlığını. Bir dahakine kızınız da istemediğini belirtsin.

Ay herşeyi bu kadar abartmayın ya..sınıfta değiştirseler ne olacak 5 yaşında sadece?Diğer insanlara- ki onlar çocuk, sapık muamelesi yapmak doğru mu yani?
Saygi duyarim fikrinize ama ben kizima aslinda ögretmenin yaptigi dogru degil dedim neden dedi cunku yabanci insanlarin yaninda soyunmak dogru degil ayip dedim. Yoooo soyunmak ayip degil ki dedi. Evet onlar cocuk ben.coxuklara sapik muamelesi yapmiyorum ama yarin birgun allah korusun karsisina sapik ruhlu biri ciksa ve soyunmasini istese veya soysa belki de bu cocuklar bu durumu hicc garipsemeyecek normal gorecek???? Ne korkunc bir durum.? berlin8982 berlin8982 bana gorede sizin fikriniz cok yanlis ama tabi saygi duyarim haklisinz herkes.kendi dogrularina gore yetistirmeli evladini

Sınıfta arkadaşlarının yanında değiştirmeleri yanlış. Arkadaşlarının sapık olması değil mesele. Sorun çocuğun birilerinin yanında giyinmeyi normal sanması. Ben kızıma sordum, başka odada sıra ile değiştiriyorlarmış üstlerini. Bence konu sahibi haklı.
Bizde geçtik o yollardan ilkokulda hemde beden dersi öncesi giyinme salonuna isteyen dalıyordu.Hatta bazen dolu olursa sınıfta üstümüzü değiştiriyorduk.Ne oldu mahremiyet duygumuzu kaybedip herkesin içinde soyunmayami kalktık?))

Saygi duyarim fikrinize ama ben kizima aslinda ögretmenin yaptigi dogru degil dedim neden dedi cunku yabanci insanlarin yaninda soyunmak dogru degil ayip dedim. Yoooo soyunmak ayip degil ki dedi. Evet onlar coxuk ben.coxuklara sapik muamelesi yapmiyorum ama yarin birgun allah korusun tabi karsisina sapik ruhlu biri ciksa ve soyunmasini istese veya soysa belki de bu cocuklar bu durumu hicc garipsemeyecek normal gorecek???? Ne korkunc bir durum.?
Işte bu noktada devreye siz girecek çocuğunuza yukarda anlattığınız gibi sürekli anlatacaksınız.sorun yok bence Yinede

Bu devirde haklısınız tanıdığın kızı krese gidiyor onun yas grubu da 5,6 bir erkek cocuk kızları taciz ediyor diye aldılar kızlarını dokunup öpmeye falan calısıyormus yani devir kötü

kızınızın bir yetişkinle soyunma odasında başbaşa üzerini değiştirmesini mi tercih edersiniz, sınıfta diğer çocukların yanında değiştirmesini mi?
yüzme, spor derslerinden sonra hepsi aynı anda üzerlerini değiştirirken nasıl olacak mesela,
bu yaşta çocuk tek başına kabinde üzerini değiştirebilir mi?
ya da belediyenin spor tesislerinin soyunma odalarını gördünüz mü hiç vs vs.
mutlak doğrusu yok bu işin, siz tercihinizi belirtin, kabul etmezlerse okulunu değiştirin.

Saygi duyarim fikrinize ama ben kizima aslinda ögretmenin yaptigi dogru degil dedim neden dedi cunku yabanci insanlarin yaninda soyunmak dogru degil ayip dedim. Yoooo soyunmak ayip degil ki dedi. Evet onlar coxuk ben.coxuklara sapik muamelesi yapmiyorum ama yarin birgun allah korusun tabi karsisina sapik ruhlu biri ciksa ve soyunmasini istese veya soysa belki de bu cocuklar bu durumu hicc garipsemeyecek normal gorecek???? Ne korkunc bir durum.? berlin8982 berlin8982 bana gorede sizin fikriniz cok yanlis ama tabi saygi duyarim haklisinz herkes.kendi dogrularina gore yetistirmeli evladini
Çoçuğunuza açıklama yaparken 'ayıp' kelimesi yerine 'bu davranış doğru değil veya biz böyle yapmıyoruz' şeklinde açıklama yapmanız daha doğru olur.
'Ayıp' kavramı soyut bir kavram ve henüz somut işlemler döneminde olan çocuklarda hiç bir karşılığı yok.

Çoçuğunuza açıklama yaparken 'ayıp' kelimesi yerine 'bu davranış doğru değil veya biz böyle yapmıyoruz' şeklinde açıklama yapmanız daha doğru olur.
'Ayıp' kavramı soyut bir kavram ve henüz somut işlemler döneminde olan çocuklarda hiç bir karşılığı yok.
Cok haklisnz aynen dogru olmadigini soyledim ve sonrasinda ayio dedim. Yazarken belirtmemisim sadece

kızınızın bir yetişkinle soyunma odasında başbaşa üzerini değiştirmesini mi tercih edersiniz, sınıfta diğer çocukların yanında değiştirmesini mi?
yüzme, spor derslerinden sonra hepsi aynı anda üzerlerini değiştirirken nasıl olacak mesela,
bu yaşta çocuk tek başına kabinde üzerini değiştirebilir mi?
ya da belediyenin spor tesislerinin soyunma odalarını gördünüz mü hiç vs vs.
mutlak doğrusu yok bu işin, siz tercihinizi belirtin, kabul etmezlerse okulunu değiştirin.
Kesinlikle ben olsam bir yetişkinden çok çocuklarla aynı ortamsa olmasını tercih ederdim.5 yaşında ki çocuklar herzaman bir yetişkinden daha masumdur

Bu devirde haklısınız tanıdığın kızı krese gidiyor onun yas grubu da 5,6 bir erkek cocuk kızları taciz ediyor diye aldılar kızlarını dokunup öpmeye falan calısıyormus yani devir kötü
O bahsettiğiniz minik büyük ihtimalle tv de gördüğü sahneleri canlandırmaya çalışmıştır sapık diyemeyiz değilmi?
Böyle durumlarda çocukları suçlamak yerine izledikleri programları gözden geçirmek daha doğru olur.Yani çocuklar değil, aileleri suçlu.

5 yasinda kizim var ve kreş e gidiyor oyun oynarken terledikçe degistirmek icin yedek camasirlar istediler bizden ve kizima bugun atletini nerde degistirdiklerini sordum sinifta degistirildigini soyledi degistiriken diger sinif arkadaslarininda orda oldugunu.! Bu cok yanlis bir davranis degil mi? cok sinirlendim kres müduresiyle görusecgm yarin. Sizin krese giden cocuklarinizda durum nasil hic sordunuz mu her kreste mi durum ayni yoksa ben mi cok abartiyorum ? Bu konuda fikirlerinizi alabilir miyim?
çok abartmaya gerek yok hepsi çocuk...

Back
X