Ya evde bu kadar takintili degil iste benim de kafam bu noktada karisiyor. Anlattiklari cocukla benim evdeki cocuk arasinda daglar kadar fark var. Bazi kararlarina saygili davraniyorum. Mesela her isini kendi yapmak istiyor ama konustugum kim varsa yasinin geregi bu diyor.Benim oğlumun da o tarz takıntıları var ya. Ama oğlumun da çok normal olduğunu söyleyemeyeceğim
Şaka bir yana bizim de kreşe başlamakla anormal davranışları konusunda uyarılmamız bir oldu. 1.5 sene ergoterapi desteği aldı şu an daha iyiyiz. Takıntılı davranışlar çok vardı hala var kreşten onu da söylüyorlar ama bana garip gelmiyor nedense. İşte tuvalete anne götürdüyse anne çıkarmalı. Bir yere 3 kişi gidiyorsak dönüşte arabaya 4. Kişi gelirse olay çıkarıyor sen bizim arabamızla gelmemiştin gibi. Ben bunları duymazdan geliyorum. Ve kendi bildiğimi yapıyorum bu tarz durumlarda hayır şimdi 4 kişi gidicez ağlayabilirsin. Takıntılarını normalleştirmiyorum ama çok büyük bir sorun gibi gelmiyor bu bana.
Bir de supurgeyi yerine koymus mesela ne var bunda diye dusunuyorum. Cunku evde herseyi yerine koymalari gerektigini ben soyluyorum yoksa evin ici tam bir kaos olur zaten herseye zor yetiyorum.
Bir de surekli bir sey sayip durdular kendimden suphe etmeye basladim sanki ben otizimli miyim acaba diye dusunmeye basladim.
Dil konusuna gelecek olursak kac senedir almanyadayim daha almanca konusamiyorum bana cok zor geliyor yeni bir dil ogrenmek. Sosyal olarak da cok fazla insanla tanisma yetenegim yok ki istegim de yok kendi kendime yetiyorum. Kimseden de yardim isteyemem her isimi kendim yaparim. Yapana kadar da inatlasir ugrasirim. Bu saydiklarinin hepsi benim karakterim ama kizimdan otizmden supheleniyorlar garip geliyor. Onume gelen herkese sordum cocugu goren her tecrubeli ebeneyne sordum alakasi yok diyorlar. Doktora sordum, ben boyle belirgin birsey gormedim ama takip edelim tabikide dedi. Kafam xok karisik