• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kres ogretmeninin otizm suphesi

Konu hakkinda uzman degilim ama otizm konusunda cok okudum. Okudugum kaynaklarda, verdikleri orneklerden birini bile otizm belirtileri arasinda gormedim. Bana daha cok ogretmen tembelligi gibi geldi. Kiziniz anladigim kadariyla yormus biraz kendilerini, onlar da sikayet etmek istemis, ama "kiziniz bizi yoruyor" diyememisler sanki, bir isim vermisler.
Bence de otizm degil ama olmasa bile baska bir sorun (DEHB, takintililik, ileri zekalilik, vb) olmadigini da gostermez. Ne yazik ki istesek de istemesek de, hepimizin sosyal cevremize uyum gostermemiz gerekiyor. Buna cocuklar da dahil.
Kiziniz henuz cok kucuk ama takipte olun: hem kizinizi, hem de egitmenleri...
Ya ben patronumun esiyle konustum bu konu hakkinda onun kuck kizi icinde bilissel olarak geride geliyor demis ilkokul ogretmeni ki benim patronum dunyaca taninan unlu bir profesor bunlar da alip doktora goturmusler kiz ileri zekali cikmis.
Millet cok merakli hemen etiket yapistirmaya. Azick bir bakalim daha fazla ilgilenelim bakalim ne yapacak demiyorlar.

Bu arada mesela bir sey daha anlatayim. Kizim dondurma cok sever gecen aksam dondurma yedik. Yeterli olunca aldi getirdi kutuyu bana verdi. Sonra tekrar istedi dolabin onunde israr etti bir kac kere ben de simdi artik uyku vakti geliyor dondurma burada yarin olunca sen gel beraber yiyelim dedim tamam dedi gitti. Bu mu mesela hayir diyince asiri tepki veren cocuk.
Bir de disarida gezerken elinden tutturmuyor ama mesela karsidan karsiya gecicez ben de elimden tutmuyor diye yoldaki isaretleri ve isiklari ogrettim. Kaldirimin kenarinda dur diyip duruyor ve yesil isik gorunce de kos diyip karsiya kosuyor. Bu mu mesela tehlikenin farkinda olmamasi?
Ben asiri duygusal ve inkar seklinde mi yaklasiyorum diye cok sorguluyorum kendimi ve bu sebeple de cocugu surekli test etme pesine gitmeye basladim.

Bence o bakıcıyı şikayet edin kafasına göre bir şey söyleyemez bence. Bennde küçükken çok yaramaz ve dikkati eksik çocuktum merdivenden bisikletle inip düşmüşlüğüm var sürekli tehlikeli işler yapardım hatta bebekken çamaşır makinesi izlermişim işte araba tekerini döndürürmüşüm annem anasınıfı öğretmeni bu olaylar 99 depremi sonrası prefabriklerde oluyor takıntılıymışım inatmışım atıyorum sütü getirir eve açar döne döne dökermişim 2 3 4 bu yaşlarda emziğime takıntılıymışım bırakmazmışım annem atacak diye saklar sonra bulamaz evi yıkarmışım o dönemden tanıyan varsa hep bana eczane eczane gezer emzik ararmış ama erken konuşmuşum baya 6 7 aylıkken balkondan herkese dede abla dermişim abimin adını bağırırmışım 1 yaşına girmeden yürümüşüm parmağımla bir yere tutunur tırmanırmışım o zaman tanı almamışım ama muhtemelen otizm derlerdi ben de büyüyünce bundan şüphe duydum 2 doktora psikoloğa gittim ama otizm olmadığını dikkat eksikliği olduğunu söylediler. Siz ekranı kesin destek alacak birileri vardır götürün türkiyeden online ulaşma vardır mutlaka
Yalniz sizde epey dehb var gibi duruyor, sitikolin destegini bi doktorunuza danisin derim ben.

Ben de biraz arastirma yaptim ayni seyleri soyluyor. Oglum cok sosyal ve aktif, kizim da onun yaninda oluyor genelde. Evde kizimin turkcesi ogluma gore cok daha iyi bir cok seyi hizli ogrenip uyguluyor bu sebeple 200 civari kelimesi var diyebiliyorum yani konusabildigi. Ama kreste kimse ile konusmuyor ve birsey istemiyormus buyuk olasilikla oglum surekli bir arayis ve istek icinde oldugu icin o da onun pesinden gidiyor.
Ben de simdi haftada bir gun bize gelecek bir bakici buldum 2 saatligine kresten de tanidigi sevdigi. Onlarla almanca konusup oyun oynayacak falan.
Bir de onumuzdeki ay siniflarini kademeli olarak ayirmayi dusunuyoruz.
Kizimda bir de su var. Inanilmaz hirsli ve garantici. Mesela yurumeyi oglumdan gec yapti ama yatakta ayaga kalkip her gun calisti ayni seyi emekleme icin de yapti. Hirslaniyor yapmaya ugrasiyor. Ayni hirsi bu konusma icinde var ama cesaretlendirilmeye ihtiyaci var benim gozlemim. Turkcesini oyle gelistirdim ben. Her soyledigi yeni kelime icin kutlama yaptik alkis yaptik😂 o da o cesaretle daha da hizli ilerledi.
Oglum da tam bir erkek ozguveni var. Bilmese bile ortaya salliyor birseyler. Konusmasa bile karisik sesler cikariyor ortaya konusuyormus gibi hemen sosyallesiveriyor birde onun kreste konusmasini cok fazla istegi oldugu icin bir sekilde anlatma cabasina bagliyorum. Kizim da dediginiz gibi oglum istiyor zaten o yapiyor diyip gidip ona yapisiyor
"Erkek ozguveni var, bilmese bile ortaya salliyor bir seyler" demenize cok guldum. Erkeklerle ilgili cok dogru bir tespit :D
Bence de ikiz olmak baya acikliyor durumu. Kizinizin kaba ve ince motor becerileri yasinin ilerisinde, ama su an icin sosyal olarak kardesinden daha geri belli ki o da bunu kompanse ediyor :) Cocuklarin gelisimi boyle oluyor zaten genelde. Benim oglum da mesela cok sosyal bir cocuk ama hala scooter kullanamaz, dogru duzgun ziplayamaz. Siz caninizi sikmayin gerekirse de bakicinin tavrini kres yonetimiyle konusun.

"Erkek ozguveni var, bilmese bile ortaya salliyor bir seyler" demenize cok guldum. Erkeklerle ilgili cok dogru bir tespit :D
Bence de ikiz olmak baya acikliyor durumu. Kizinizin kaba ve ince motor becerileri yasinin ilerisinde, ama su an icin sosyal olarak kardesinden daha geri belli ki o da bunu kompanse ediyor :) Cocuklarin gelisimi boyle oluyor zaten genelde. Benim oglum da mesela cok sosyal bir cocuk ama hala scooter kullanamaz, dogru duzgun ziplayamaz. Siz caninizi sikmayin gerekirse de bakicinin tavrini kres yonetimiyle konusun.
Carsamba gunu iste okul muduru ile konusucaz. Ogretmenleriniz benim iznim olmadan cocugumu ne oldugu belli olmayan bir uzmana gostermisler siz mi cezasini verirsiniz yoksa biz mi sikayet edelim diyecez. Bir de zaten baska kres bulduk oraya da 1 ocak itibari ile geciricez. Bu sirada diger velilerle de konustum ben herkesin bir sikayeti var sinif icerisinde belirli bir program yok ve kaosun hakim olmasindan sikayetciler

Back
X