Kreştede ki mahremiyet?

Onu öğretmenim diye hava basıp ders vermeye kalkanlar düşünsün bi zahmet

Hava atmamış kendisinin de öğretmen olduğundan bahsetmiş ama, siz onu imla konusunda eleştirip aynı hataya düşmüşsünüz.Ayrıca imla kuralı herkes için geçerli sadece öğretmen için değil .

Ben seni cok iyi anliyorum yine yazasim geldi cok hakli kaygilar bunlar. Benzer dertleri yasiyorum.
Kreste kafama yatmayan seyler oluyor. Mesela son iki saat bagliyorlar cizgi filme. Denetimsiz kaldigi zamanlarda sacma sapan olaylar oluyor yazip tekrardan sinirlerimi harap etmek istemiyorum. Bir de veli grubuna girdim tanistim nerdesin askim burdayim askim tadinda cat kapi gelmelere nasil ulastik hic anlayamadim. Ben gozlemledigim olumsuzluklari ogretmene buranin altini ciziyorum ogretmene guzelce anlatiyorum. Mudure vs hic gitmedim. Diger anneler ile de paylastim oldum mu yersiz kaygili, kuruntulu. Bana akil vermeye kalkmalar. Cevremdeki kreslerin uc asagi bes yukari kalitesi bu. Baktim degistiremeyecegim seyler var kizimi tembihliyorum. Gec alacaksam ogretmenden kitap istemesini annem tv izlememi istemiyor demesini vs soyluyorum. Zor isler...

Bahsettiğiniz durum çok farklı yalnız .Yetiskin birilerinin çocuğun önünde giyinip soyunmasi gibi bir durum söz konusu değil .
yetiskin birinin soyunmasindan bahsetmedimki zaten ben de cocugun soyunmasindan bahsettim
cocugu hekesin icinde soyup giydiren kres gorevlileri yuzunden cocuk herkesin icinde soyunmayi normal goruyor ve olasi sapik biriyle karsilasma durumunda cocuga deseki adamin birini soyun diye cocuk da bunu normal karsilayacagi icin soyunabilir.halbuki o esnada bagirip cagirmali avazi ciktigi kadar.
bu da zaten benim gorusum degil psikologlar soyluyorlar.bi ara malum sapiklar cok gundemdeydi.Allah korusun tum cocuklari pis ellerden

Hava atmamış kendisinin de öğretmen olduğundan bahsetmiş ama, siz onu imla konusunda eleştirip aynı hataya düşmüşsünüz.Ayrıca imla kuralı herkes için geçerli sadece öğretmen için değil .

Ben öğretmen olmadığım halde ondan daha iyi imla biliyorum.Birilerine de öğretmiyorum üstelik.Öğretiyo olsam bu şekilde yazarak şurda öğretmenim demeye utanırdım.Ayrıca yazdıklarım sizi neden bu kadar gerdi orasını da çözemedim.Siz çocuğunuz olunca hanfendi gibi öğretmenlere gönderirsiniz olur biter.Benle tartışacağınız bişey yok.Şimdi eğer bi işiniz varsa ona dönün lütfen çünkü boş muhabbetiniz sarmıyor.

Bencede cok haklisiniz? Mahremiyet simdi ogretilmeyecekte ne zaman ogretilecek ki? Ben 2.5 yasindaki kizima bile ogretiyorum baskasinin yaninda cikarilmaz babalar bile bakmaz ayip diyorum. Biri sevmek icin poposuna vursa mesela hemen kizar ayip diye bagirir... sonuna kadar haklisiniz. Ben olsam bende gorusurdum muduriyetle.

Ben öğretmen olmadığım halde ondan daha iyi imla biliyorum.Birilerine de öğretmiyorum üstelik.Öğretiyo olsam bu şekilde yazarak şurda öğretmenim demeye utanırdım.Ayrıca yazdıklarım sizi neden bu kadar gerdi orasını da çözemedim.Siz çocuğunuz olunca hanfendi gibi öğretmenlere gönderirsiniz olur biter.Benle tartışacağınız bişey yok.Şimdi eğer bi işiniz varsa ona dönün lütfen çünkü boş muhabbetiniz sarmıyor.

Evet herkes kendi seviyesine uygun birileriyle tartışabilmeli ,konuşabilmeli :) :)

Geçtiğimiz yıl kızım kreşe gittiğinde aynı durumdan ben de şikayetçi olmuştum. Malesef çok özen gostermiyorlar bu konularda

Evet herkes kendi seviyesine uygun birileriyle tartışabilmeli ,konuşabilmeli :) :)

Teşekkür ederim gün içinde yazamadım hakkımı savunmuşsunuz. Ayrıca yeterince imla kurallarına dikkat ettiğimi düşünüyorum. Maalesef ki iş yerine yetişmek isterken yazılan yanlış yazılardan üstüme gelinmeye çalışılmış. Her neyse hiç sorun değil. Burada senelerdir asla şahsi karşılıklı tartışmaya girmedim. Girmem de...

Her neyse sevgili konu sahibi. Konunuza tekrar dönecek olursak evet kızınızın sınıfında iki öğretmen ve yardımcı ablaları olduğunu okumadım. Eğer ki sınıf böyle bir durumda ise biri ile beraber değiştirebilir üstünü başka bir yerde. Kast ettiğim şey şudur ki; kızınız kendi üstünü değiştirebiliyormuş onu okudum yazılarınızdan ama yanında değiştirirken biri olmak zorundadır bence. Ben bunu anlatmaya çalıştım. Ben bir çocuğu bir yere üst değiştirmeye gönderdim ve yanında gitmedim diyelim dengesini kaybetse düşse bu daha büyük bir problemdir benim nazarımda. Evet mahremiyet önemli fakat güvenlik benim açımdan çok çok daha önemli. Kaldı ki sizin okulunuzdaki öğretmen sayısı çocuğunuz güvenli bir şekilde üstünü değiştirmesi açısında yeterli miktardaymış.
Fakat ben kendi sınıfımda tekim. Sınıfta 15 öğrencim var. 1 çocuğu her seferinde değişmeli olarak başka bir yere gönderip yanında dursam sınıfta kalan 14 kişinin başına bir şey gelebilir. 1 çocuğun yanında kalmasam onun başına bir şey gelebilir. Tuvalete gidecekleri zaman çocukların genel itibari ile aynı anda gelir en azından 5-6 kişinin. O zamanlarda da tüm sınıfı genelde koridora alıyorum. Zaten her ders arasında -yani 40 dakika da bir- çocukların tuvalet ihtiyaçlarını ve su ihtiyaçlarını gidermek için koridora çıktığımız için hepsi gözümün önünde oluyor.
Ayrıca tutumunuzu yanlış bulmamın bir sebebi de direk idare ile konuşmak istemeniz. Yapılan şey çok daha büyük bir yanlış da olabilir ama bence ne olursa olsun önce öğretmen ile konuşulmalı. Kendinizden pay biçin herhangi bir yerde çalışıyorsunuz. Müşteriniz, velinizin vs sizin hatalı olduğunuzu düşündüğü bir noktada ilk idareciniz yada müdürünüz ile konuşuyor. Bu inanın hoş değil. Öğretmen ile uzlaşamazsanız müdür ile öyle konuşmanız gerektiği düşüncesindeyim. Her neyse kendimi açıklayabildiğimi düşünüyorum.

Umarım imla hatası yapmamışımdır. İyi akşamlar. Ayrıca asla öğretmen olmamla ilgili ÖVÜNMÜŞ olmam gibi bir durum söz konusu değildir...

5 yasinda kizim var ve kreş e gidiyor oyun oynarken terledikçe degistirmek icin yedek camasirlar istediler bizden ve kizima bugun atletini nerde degistirdiklerini sordum sinifta degistirildigini soyledi degistiriken diger sinif arkadaslarininda orda oldugunu.! Bu cok yanlis bir davranis degil mi? cok sinirlendim kres müduresiyle görusecgm yarin. Sizin krese giden cocuklarinizda durum nasil hic sordunuz mu her kreste mi durum ayni yoksa ben mi cok abartiyorum ? Bu konuda fikirlerinizi alabilir miyim?
Kesinlikle yanlış. Hiç abarmıyorsunuz. Ekstra oda yoksa bile böyle durumlar için küçücük perdeli bir bölme bile yeter. Kreşte hiç mi alanında uzman bir eğitimci yok ki böyle önemli bir mevzuya eğilmemiş

Ben öğretmen olmadığım halde ondan daha iyi imla biliyorum.Birilerine de öğretmiyorum üstelik.Öğretiyo olsam bu şekilde yazarak şurda öğretmenim demeye utanırdım.

Aslında bir şey yazmayacaktım size fakat şunu belirtmek istedim. Okul öncesi dönemde çocuklara imla kurallarını ya da yazım doğrusu/yanlışını öğretmiyoruz. Daha basit bir şekilde açık-kapalı/eski-yeni/1-2-3-4-5-6..../şarkılar/tekerlemeler... Bizim işimiz bunlarla sınırlı genel olarak. İmla sonraki dönemlerde başlıyor. Siz imlanın başlaması gereken yaşı karıştırmış olmalısınız.

Ayrıca imladan önce karşınızda hiç tanımadığınız bir kişi var ise o kişi ile sen diye değil siz diye konuşmalısınız. Bu bir görgü kuralıdır mesela bana göre. Yukarıda benden bahsederken o demişsiniz de, onun için söyledim bunu da. Ben sizin yerinizde olsam mesela "ben öğretmen olmadığım halde GunesinKizi35 GunesinKizi35 -ya da hanımefendiden- daha iyi imla biliyorum"derdim.

Son düzenleme:
Oğlumu yolladığım kreşte üst değiştirme yada bezli çocukların bezlerini değiştirme gibi durumlar için ayrı bir oda var. Oda yaklaşık 20 m2 ve perdeyle 2 ye ayrılmış durumda aynı anda 2 çoçuğun üstü yada altı değiştirilebiliyor yoğunluğa göre ama çocuklar birbirini görmüyor . Üstlerini değiştiren Kişi ise öğretmenleri değil abla diye tabir edilen yardımcı bir bayan, okul öncesi öğretmenliği son sınıf öğrencisi. Sanırım açık öğretim okuyordu. Demek istediğim konu sahibi siz haklısınız mahremiyet özellikle kreş ve anaokullarında çok önemli.

Daha oncede yazdim yine yazayim benim kizim kendisi üzerini degistirebiliyor zaten sikinti yok hatta kilotlu corap gibi cocuk acisindan zor giyilebilen şeyleri bile kendi basina giyip cikarabiliyor. Sorun şu ki cocuguma üzerini degistirmesi icin herhangi bir oda veya yer gosterilmiyor sinifta degistiryorlar veya degistiryor o farketmez sonucta arkadaslarinin yaninda soyunuyor.!

Çok agresif yazıyorsun. Unlemler falan. Tamam en haklı sensin. Çocuk da senin nasıl istersen öyle yap.

Lütfen sizin gibi insanlar öğretmen falan olmasınlar düşüncelerinizi geçtim üslubunuzda bile iş yok daha dahi anlamındaki de da’yı bile ayrı yazamıyosunuz zaten.Nası öğretmen olabildiniz hayret.
Nası değil Nasıl.

Bence bir sakıncası yok,sonuçta alt iç çamaşırı değil ve oradaki çocuklar onun arkadaşları,kötü niyetli değiller. Ama tabiki bir soyunma odası olsa çok iyi olurdu. Bir de şu var,bazı çocuklar 5 yaşlarında olsalar bile kendileri giyinip çıkaramayabiliyorlar.

Back
X