Erkek İnfertilitesi kromozom problemi ile hamile kalmaya çalışanlar. .

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

delinefsim

ALLAHIM bu defa olsun...
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2013
3.946
1.333
373
Merhaba arkadaşlar. ..

Bundan yaklaşık 1 yıl önce eşim Varikosel ameliyatı oldu.. anne olmak için bir adım daha atıyoruz diye mutluydum ...ama gel görün ki..Ameliyat fayda sağlama di bize..asıl gekişmemi Z ameliyattan sonra başladı. .ilaçlar kürler derken 1 yılı geçti ameliyat olalı. .
Ama aynı yerde sayıp durduk..ilerleme olmadı. .

Bu süre arasında başarısız tup bbk deneme mız oldu...o da yipra t ti bizi..

Geçen ay da kromozom diye bir test yaptık. .Halbuki karşıdan bakılınca anne olmak ne basit geliyor...
Eşimin sperm düşüklüğü yani sıra kromozom problemi ortaya çıktı. ..

Artık normal gebelik imkansız hale geldi...Üstelik tup bebek te bile genetik tanı gözlem inde yapılacak. .

Ewet arkadaşlar kromozom problemi olup tup bebekte başarılı olan var mi...

Var ben duydum. Bizim bi akrabaya özellikle bu testi yapmamız gerekiyor demişler. Şu an hamile. Allah sana da en kısa zamanda nasip etsin canım.

geçmiş olsun kromozom sorununuz ne bizde de sorun var tüp bebeklede hamile kalamıyorum

Tam anlamıyorum ama genelde 46 kromozom bulunurken 45 tane var bizde. .sizin sorun ne..kaç defa tup bbk dendinz
Bizimde 47 kromozom var canim..5 kez tup bebek denedik hic birinde kaliteli embriyo olusmadi kaliteli embriyo olmayinca pgtye gde giremiyo malesef cok zor Allah yardimcimiz olsun..sizin sayilariniz kac peki biz kaan aydosa gidicez siz hic gittiniz mi

Kromozom dizilimi nasil peki mesela 46 kromozom normalerkeklerde 46 xy dir sizin nasil

Kromozom un tedavisi yok..yani düzeltmek için ugrasmak boşuna çünkü genetik. .
45 XY diye başlıyor sonuç. .

Tüp bbk leri nerde yaptınız. .trasfer gerceklesmedi demi...hiç mi kaliteli embriyo oluşuyor side. .
Biz 1 kez tüp yaptık ama o zamn kromozom sorununu bilmiyordum. .tek embriyo kaliteli oluştu ama içte sonuç hüsran. .

Sperm sayımız 1 milyon ve 3 milyon arası. .. toplan hız da % 20 ..Sizin değerler nasil

kromozomun tedavisi yok ama sağlıklı sperm hareketli spermler artarsa doğal yoldan hamilelik sağlanabilir o yüzden iyi bi dr a gitsin eşin
bizim her defasında transferimiz oldu ama dedim ya kaliteli embriyolar 5. güne giden embriyolardır bizde hiç 5. güne giden embriyo olmadı maalesef
istanbulda ve izmirde farklı merkezlerde denedik
eğerki tüp bebek deneyeceksiniz tekrar eşin bi dra gitsin ve sperm sayılarınızı düzeltin daha sonra şişli memeorial tüp bebek merkezini bi araştır derim
Sperm sayımız 1 milyon ve 3 milyon arası. .. toplan hız da % 20 ..Sizin değerler nasil
biz ilk 5 milyonla başladık dr lar asla artmaz dediler ama şimdi Allaha çok şükür normal yolla hamile kalacak kadar sperm sayısı eşimin inş gidceği dr un vesilesiyle dahada iyi olur

Canim ben ahmet erdem le görüştüm. .görüşme sonrası olumlu geldi bana...ilk tup bbk yaptığımda 11 yum toplandı. .9 yum işleme alındı. .sadece 2 tane dolandı. .3.gune 1 tane kaldı. ..
Ahmet Bey yumurta kalitesini artırılır dedi yani 11 yum dan daha fazla toplamış gerekiyor dedi..Ayrıca 2 embriyo işimize yaramayacak çünkü kromozom sorunu olursa pgt ye giden 5 veya 6 embriyo dan 1 tane sağlıklı oluyor dedi..o yüzden tup bbk once si 1 ay tedavi uygulayacak. .
Ankara dışında hiç bir yere gidecek imkanımız yok..

Bu arada normal gebelikte sağlıklı gebelik oluşmaya bilir..
Yani normal insanların çocuklarından 100 de 1 sağlıksız olabilirsin kromozom sorunu olan kişilerde 10 da 1 sağlıksız olabiliyor..kromozom sorunu olup normal gebelik yaşayanlar bile pgt eşliğinde tup bbk yapıyorlar. .

evet dr doğru demiş ama madem ki kaan Aydos ankarada yeni bi tüp bebekten önce eşin mutlaka gitsin çünkü biz çok pişmanız 5 kez hüsrana uğradık masraflar hep boşa gitti şimdi bizde gidicez inş fayda eder vesile olur

biliyorum ben tüp bebek dr uma bunu dedim bana dediki senin eşinde kromozom sorunlu ama bak büyümüş koca adam olmuş yani öyle bebekler zaten anne karnında düşüyolar ama eğerki düşmezse çokta fazla bi sorun olmaz dediler mesela erkek olursa baba gibi 47 kromozomlu olur ve ilerde çocuk sahibi olmayabilir demişlerdi

Ewet kaan hocanın ismini çok duydum..
Ama sperm sayımız da çok düşük. .
Maddi olarak da iyi değiliz açıkçası. .
2 aya kadar tup bbk yapacağız. .zaten tekrar olumsuz olursa 2 yıla kadar yapamayız. .o sırada eşim kaan hoca gidebilir. Şimdi giderse ister istemez yol masrafı şu bu derken elimizdeki paradan olacağım...Üstelik sayı iyi olsa ümidim olurdu..ama sayı alt sınırda zaten..

Siz siz kaan hoca ile tedavi olacaksınız. .normal gebelik için bekleyeceğiz demi..
Bu arada sayı nasıl yükseldi ne kullandı esin..

canım anlıyorum bu işler maddiyata bakıyo ama işte tüp bebeklede olumsuz sonuç alınca bütün masraf çöpe gidiyo umutlar kırılıyo
sayılarınız düşük olabilir kaan hoca düşük olan sayıları bişekilde iyileştirmeden tüp bebek önermiyomuş zaten
çünkü ben yaşadım o yüzden diyorum sana bizim yaşadıklarımızı kimse yaşasın istemiyorum
evet bizde ilk kez gidicez kaan hocaya çok iyi şeyler okudum inş bizim içinde vesile olur
eşim bitkiseller kullandı fındık fıstık çok yer mesela incir çakşır suyu keçiboynuzu her duyduğumuzu yaptı
ama zaten drlar kromozom dan dolayı sayılar inişli çıkışlı olur demişti
inş yine iyi çıkar en son testte iyi çıkmıştı
ALLAH yardımcımız olsun ...amiiin

Bizimde 47 kromozom var canim..5 kez tup bebek denedik hic birinde kaliteli embriyo olusmadi kaliteli embriyo olmayinca pgtye gde giremiyo malesef cok zor Allah yardimcimiz olsun..sizin sayilariniz kac peki biz kaan aydosa gidicez siz hic gittiniz mi

merhaba arkadaşım bizdede aynı sorun var 47 kromozom eşim 2013 yılında amaliyat oldu müfit günele çok başarılı bir doktor 2 kere tüp bebek denedik olmadı şuan tedavideyiz tekrar tese amaliyatı olacak umarım hakkımızda hayırlısı olur

haklısın canım. .bizde her duyduğumuz u yaptık ama hep yerinde saydı. .nasip bu defa da olmasa zaten tek care farklı doktorlara tedavi uygulama işlerine girecek artık. .nasip..

Merhaba canım. .tese ameliyatı neden yaptılar. .sperm çıkışı olmadığı için mi yoksa sağlıklı sperm için mi..tup bbk deneme lerin izi nerde yaptınız. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…