Kskan Eltiyi alt etme yollar ...

Aynen....katiliyorum denize.

Nerdesin la....görünmüyon ne zamandir.:hulya:

Boşversene şekerim..

Neden çok isterdin ki kardeş gibi olsun.._?

Olay bu zaten..

Beklentiler..Kardeş olmasını bekliyor ve bunu göremiyorsan hayal kırıklığı yaşarsın tabii..Neden kardeş gibi davranmıyor diye hayıflanırsın, buna mecburiyeti yok ki?..

Ama en baştan, eşimin kardeşinin eşi..olarak görürsen sadece, hiiç sorun olmaz aranızda emin ol..yerimseniben

Doğru, şükür eşimle biz iyiyiz. Ama biliyorsun işte bir noktada "ben eşimle mutlu olurum"a gelmiyor konu. Eşinle mutlu olmak için de adama huzur vermeleri gerekiyor. Bir ucundan senin evliliğine de dokunuyor.
Benim en büyük üzüntüm de o. Eşimin sadece bir kardeşi var. Ve yaptığını sadece bana yapmıyor ki, aynı muameleyi eşim de görüyor. bu eşimle kardeşimin arasına mesafe sokuyor. Eşim bunu bana gözleri dolarak anlatınca ona kıyamıyorum esas. O öyleyken ben nasıl "bana ne el kızı" diyebilirim ki.
Kayınvalidem o kadar olgun ve hanım bir kadın ki. Çok tatlı dillidir, çok da yerini bilir. Bugüne kadar ne evime ne evliliğime tek kelimeyle karışma girişimi olduğunu bile hissetmedim. Ona da kıyamıyorum. Çünkü üzülüyor. En son gidişimizde bayram diye tatlı götürdük, biraz fazla almışım. Gelen giden olur dedim, çünkü sekizbuçuk aylık hamile yapamamıştır tatlı diye, elim de boş gitmemiş olurum dedim. "Teşekkür ederim, fazla almışsınız, zahmet olmuş." diyebilirdi, "Neden aldın ki atılacak." dedi. İki cümle de aynı şeyi ifade ederdi ama ben kırılmamış olurdum. "Şey bilmem, yenir, gelen giden olur." diyebildim suç işlemiş gibi. Kayınvalidem üzüldüğümü anladı, ikimiz yanlız kaldığımızda "Pek tatlı yemiyorsunuz ya yavrum onu demek istedi." diye onun yerine açıklama yapıyor. Ne denir ki, nasıl kendisini korur ki böyle bir insan?
Sabır, daha tek kelime cevap vermedim, yedi yaş küçük benden hiç büyüklük yapmadım, hep gülümsyerek sabrettim. Nereye kadar gider bilmiyorum.

aslında eltilerin birbirinden uzak durması konusmaması daha iyi..eltim yok.ama ilerde bir gün olursada her zaman bir mesafe olur..onu kıskandırma çabasına kesınlıkle girmem..alt etmeye çalışmam..benim tavır ve davranıslarımdan..oda bana nasıl yaklasması gerektıgının sinyallerını zaten alır.........:umursamaz:

Bak canım;
sen içinden geldiği gibi davran hediye,tatlı,şu,bu vs..
Ama beğenmiyorsa da laf ediyorsa da kendi terbiyesi yani terbiyesizliği..
Hiç kimse aynı değil maalesef..
Önce bunu kabul etmek gerek hayatta..
Ne aldığımız kültür ne öğrendiğimiz edep,terbiye hiç birimiz benzemiyoruz di mi başkasına?
Bu yaştan sonra ne o öğrenebilir kibarlığı ne de sen onun gibi saygısız davranabilirsin..
Bırak herkes yerinde sağolsun..
Eşine gelince; üzülüyordur haklı olarak..
Ama değiştiremeyeceğimiz olayları kabullenmek daha kolay çözüm bence..
O öyle,sen de böyle..

Hamileyim la..Miskinlik vardı üzerimde de ondan..

Neyse konuyu dağıtmayalım please..Yorumları alalım..
sen de eltisin konuş bakalım..

Anaaaaaaaakannehir
Hayirli ugurlu olsun arkadasim, ay cok sevindim la.alkisalkisalkis...Rabbim hayirlisi ile kucagina almayi nasip etsin....opuyorumnanaktan

He evet bende eltiyim zayir, ama ne bilem, hic böyle cok büyük sorunlarimiz olmadi kizlarla, yani böyle cok kötü gecinenleri anlayamiyorum.

Tabikide insandan insana fark var, bazisi cidden cekememezlik yapiyor, kiskanclik oluyor ama Laalenin dedigi gibi bu kisinin kendi sorunu, beni kiskaniyorsa benim yapacagim birsey yok.

sağol canım allah nasib etsin dicem ama sanırım bu mümkün değil artık:.((
biiz uzun yıllardır birlikdeyiz eltimle o benden 5 yıl önce evlendi ama bende nişanlıydım
herşeyi ondan öğrendim ilk gelin olduğu için birde birlikde oturduğu için çok sıkıntı çekdi
kayınvaldem alışamadı görümcem kıskandı kan kusutrdular 4 yıl birde yetim garibim
hiç acımadılar yanında anlatabileceği sadece ben vardım onun yaşadıklarına istinaden
hareket ediyorum şuan bana aman şöle yap böle yap onlar böle bunlar şöle diye diye
gözümü açdı sayesinde hiç ezilmedim allah razı olsun her zaman yanındayım eltiminopuyorumnanaktan
aramızı açmaya çok uğraştılar ama ben izin vermedim şimdi ayrı evinde eşiyle çocuğuyla
mutlu huzurlu ama çekdikleri yanına kar kaldı:gitme:
benimde kız kardeşim yok öle seviyorum onu opuyorumnanaktan
sizide çok iyi anlıyorum yaradılış meselesi herkes sıcak olamıyor
ama sizin gibisi hiç çıkmadı karşıma şimdiye kadar nasıl bir tecrübe olurdu bilmiyorum:kedi:

Canım benim gitme olmuyor işte, kayınvalidemler oradaydı bayramda. Ne diyeyim be o kadıncağıza şimdi. "Gelinin bizi kovmaktan beter etti, gelemem" diyemem ki, bayram elitimin değil sadece, onun da bayramı. Bekliyor eli öpülsün.
Bir de görüşmek istememe değil ki mesele, bize gelip abi maça götür, abi içmeye götür, abi Bağdat Cad.'ne götür derken çok samimiyiz.
Kardeş gibi olmak derken ben onu ideal hayalim olarak söyledim. Ginlümden geçen oydu. Ama hiç bunun için üstelemedim, zorlamadım. O evinde o hareketi yaptıktan sonra sekiz ay aramadım. Ama hamileiği ilerleyip ihtiyaçları çıkınca kendisi aramaya başladı. Dedim ya aynı ay üç kere aradı, şoka girdim. Arkasından gelip hediyelerinin markasını söylediler.
Kıskançlığını göstermesine gelince, gerçekten öyle inan bana. Burda "ben ben " diyen insanlardan hoşlanmadığım için o konulara girmedim. Yani benim şuyumu kıskandı buyumu kıskandı demek bana ar geldiği için bahsetmedim. Ama en basitinden 1 yıl arayla düğünümüz oldu, gelin başı bile aynı modeldi. Evime geldiğinde eksik bulmak için yaptıkları... Benden baya küçük bir arkadaşım var. Yurtdışında çok destek olduk birbirimize, bize geldiklerinde o kızcağız da bizimleydi, o da yeni dönmüştü yurtdışından, okulu başlamıştı kalacak yeri yoktu, bizde kalıyordu. O kızcağız bana "Tinkerbelle sen olmasan biz ne yapardık oralarda, dünyanın öbür ucunda abla kazandık" dedi, ben "Yok güzelim yeri geldi siz de bana ablalık yaptınız." dedim, kıza hem kibarlık olsun diye hem de gerçekten desteğini gördüğüm bir insan olduğu için. Eltim hanım yedi yaş küçüğüm olduğu halde "sen biraz çocuk ruhlusun zaten olgunlaşman lazım" dedi. Ama tabi bunun da orada bana yapılan nazik iltifatı kıskanması ile bir ilgilsi yoktur eminim.
Ben eltimle karşılaşana kadar böyle sorunlar hiç yaşamam sanırdım. "Ben eğitimli, seviyeli, iyi niyetli bir insanım, kimle neden kötü olayım ki" derdim. Keşke öyle olsaydı. "Keşke kötü para iyi parayı kovar" teorisi yanlış olsaydı da ilişkilerin seviyesi seviyesiz olanın seviyesine inmeseydi.
Çok üzgünüm ama böyle.
Denizcimi Lalecim, Gülsümcüm hepinizi anlıyorum. Bu tür konulara hep benzer yorumlar yaptığım insanlarsınız sizler. Bunca zamandır tanıdım artık sizleri ve demek istediklerinizi çok iyi anlıyorum. Ama işte her ilişki kendi dinemiğini yaşıyor. Ne kadar metin, seviyeli, düzgün ve vakur olduğunuz bazen pek birşey ifade etmiyor.

Anlıyorum inan anlyorum..
Ama ben sadece üzülmeni istemiyorum..
Sen o neden bunu dedi,bu şekilde niye davrandı diye kendini yıpratırsın inan..
O yine devam edecektir sana ters ama ona doğru gelen davranışlarını sergilemeye..
İnan bana ne kadar üzerinde az durursan o kadar kafan rahat olur..

Hakılsınız kızlar, en iyisi yok saymak. Bayram sonrası olaylar çok tazeydi. O kadar sözü duyup susmak can yakıyor. Yoksa bu kadar takık değilim. Ama sinirlerim zıplamış olduğu bir ana denk geldi işte.

zaten bir olay yaşandığında buraya yazılıyor,oturup ben de düşünmüyorum tüm gün eltileri..daha dün gördüm gelde sinir olma yani..görüşme sende demekle olmuyor,görüşmüceksen akrabalarla evlilik yapamazsın..evlilik sadece kocayla olmuyo malesef

Ben bir taktik söyleyeyim.Ben uygulayamıyorum ama eltim çok iyi uygular kurnazdır..Eşim ve kendi eşinin yanında bana yapmadığı iyilikleri kibarlıkları yapar.Onlar yokken suratıma bakmaz,daha 2 ay önce yolda gördüm selam verdim suratı asık..eşime senin yanında bu böyle canayakın diyorum inandıramıyorum..kendimden şüphe edecem yav hayalmi görüyorum alla allaa:))

şimdi sizde eltisiniz ve eltiniz KK da eltim çok kıskanç başlıklarında dolaşıyor olabilir, eltim çok kıskanç diyekaydirigubbakcemile3
bence kıskanç bi akrabayı alt etmenin yolu, umursamamak, umursanmadığını görünce o da sizi umursamayacaktır

benim eltimde bana soğuk davranıyor
normalde samimiyeti seven bir insan görüyorum bazılarıyla konuşmasını diyaloğunu
ama bana gelince bir tutukluk seziyorum onda
eşiyle arası kötü olduğundan mıdır nedir bu tavrı onuda bilmiyorum
yoksa aramızdaki yaş farkından mıdır..
bilmiyorum ve onu anlamıyorum hiç :umursamaz:

Bence sorun bu işte...umursanmak isteniyorlar..Umursamazsan üstüne geliyorlar tam tersi olmalı..umursarsan ya bu seferde kendini beğeniyorlar..çözüm idare etmek de işin ucunda eşim var..yoksaaa

Bence sorun bu işte...umursanmak isteniyorlar..Umursamazsan üstüne geliyorlar tam tersi olmalı..umursarsan ya bu seferde kendini beğeniyorlar..çözüm idare etmek de işin ucunda eşim var..yoksaaa

Evet doğru umursanmak için. Ama benim eltim umursanmadığından değil, şımarıklığından yapıyor. Çünkü kayınvalidemler, onu da umursar beni de. Ayrım yapmamaya çalışırlar kendilerince. Ama benim umursandığım anlar ya da durumlar onu daraltıyor.

Ya görüş de, merhaba naber? tamam bitti...Demek istediğim bu ...

Kayınvalidenlerde orda burda tabii ki denk geleceksin ama bu kadarla...

Ayda 1 kere de gitmen gerekirse evine gider 1 saat oturur gelirsin..Baktın evine o ayda 1 gittiğinde suratlı, tamam 3 aya çıkarırsın bir daha gitmeyi..Böylece araya mesafe girer..

Farzet ki sıradan bir komşu, sıradan bir tanıdık senin için..Öyle düşün bence..

Yani ben insanlarla, elti olsun görümce olsun kim olursa olsun istersem , istediğim kadar mesafe koyma konusunda uzman olduğum için bana çok kafaya takılacak bir mesele gibi gelmiyor, elti konusu..

Kayınvaliden olsa tamam gitmeden olmaz kocanın hatırına dicem ama elti meselesinde kimsenin hatırı beni ilgilendirmez açıkcası..

Bu arada eltimle hiç sorumum yoktur, çünkü benim için sıradan bri arkadaş tanıdık vs:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…