Görüşmek istemiyorsa görüşmeyin, evine gittiğinizde surat astıysa bir daha gitmeyin..
Ama bunlar eltinizin sizi kıskandığı anlamına da gelmez..
Karakteri, resmiyet isteyen cinsten olabilir, ya da çıkarcı vs.. olabilir..
Siz de ona göre davranır, uzak ve mesafeli durursanız sorun kalmaz..
Elti diye yakın olacaksınız diye bir kaide yok..
Ne güzel. Ne şanslısınız. Benim kız kardeşim yok, çok isterdim bana bir kardeş gibi olsun. Ama o tabi tercihtir, mesafeli olmak istese ona da saygı duyar, gerekitğinde gerektiği kadar saygılıca görüşür, iki tatlı sohbetimi yapar bırakırdım. Ama bizde öyle değil, abiye yaptırılacak birşey varsa, can kan. Yoksa evinden defetme seviyesinde. Allah insaf versin bunlara.
Eltim yoktu!
Kocamın kuzenlerinin eşi elti olduğumuzu iddia ediyorlardı kendi çaplarında..
Ben yine olayın dışındaydım..
Az oturdu,samimi olmak istemiyor laflarını çok dinledim ben,evet öyleyim dedim sonunda da..
Ben biri istiyor diye onunla samimi olmam,kendim istersem olurum..
Kayınvalidemle en büyük kavgamızda buydu ya zaten.
Soğuk gelin,nazlı gelin,elini bir işe sürmeyen,az oturan,az konuşan gelin... Ohooooo uzadıkça uzar.. İstedikleri kadar hakkımda konuşabilir insanlar bana ne yeter ki yuvama dokunulmasın dedim..
Halen lafımın arkasındayım,yuvama elini uzatan parmağı koparamıyorsam evliliğimi bitiririm nitekim de bitti..
Neyse konu ben değilim ya; siz bence eşinizle mutlu olun gerisini boşverin..
İnsanlar nasıl olsa konuşacak bir sürü konu bulacaktır daha..
Aynen....katiliyorum denize.
Nerdesin la....görünmüyon ne zamandir.:hulya:
Doğru, şükür eşimle biz iyiyiz. Ama biliyorsun işte bir noktada "ben eşimle mutlu olurum"a gelmiyor konu. Eşinle mutlu olmak için de adama huzur vermeleri gerekiyor. Bir ucundan senin evliliğine de dokunuyor.
Benim en büyük üzüntüm de o. Eşimin sadece bir kardeşi var. Ve yaptığını sadece bana yapmıyor ki, aynı muameleyi eşim de görüyor. bu eşimle kardeşimin arasına mesafe sokuyor. Eşim bunu bana gözleri dolarak anlatınca ona kıyamıyorum esas. O öyleyken ben nasıl "bana ne el kızı" diyebilirim ki.
Kayınvalidem o kadar olgun ve hanım bir kadın ki. Çok tatlı dillidir, çok da yerini bilir. Bugüne kadar ne evime ne evliliğime tek kelimeyle karışma girişimi olduğunu bile hissetmedim. Ona da kıyamıyorum. Çünkü üzülüyor. En son gidişimizde bayram diye tatlı götürdük, biraz fazla almışım. Gelen giden olur dedim, çünkü sekizbuçuk aylık hamile yapamamıştır tatlı diye, elim de boş gitmemiş olurum dedim. "Teşekkür ederim, fazla almışsınız, zahmet olmuş." diyebilirdi, "Neden aldın ki atılacak." dedi. İki cümle de aynı şeyi ifade ederdi ama ben kırılmamış olurdum. "Şey bilmem, yenir, gelen giden olur." diyebildim suç işlemiş gibi. Kayınvalidem üzüldüğümü anladı, ikimiz yanlız kaldığımızda "Pek tatlı yemiyorsunuz ya yavrum onu demek istedi." diye onun yerine açıklama yapıyor. Ne denir ki, nasıl kendisini korur ki böyle bir insan?
Sabır, daha tek kelime cevap vermedim, yedi yaş küçük benden hiç büyüklük yapmadım, hep gülümsyerek sabrettim. Nereye kadar gider bilmiyorum.
Hamileyim la..Miskinlik vardı üzerimde de ondan..
Neyse konuyu dağıtmayalım please..Yorumları alalım..
sen de eltisin konuş bakalım..
sağol canım allah nasib etsin dicem ama sanırım bu mümkün değil artık:.((eltilerin hepsi kıskanç diye bişey yok ozaman..ne güzel eltinle ilişkin imrendim doğrusu..kişilikle alakalı demekki eltin kıskanç bir kişilik değil...büyük eltimle bir anımı anlatayım..yeni evliyim aradan 3 hafta geçti,yeni eşyalarımız geldi adamlar kuruyorlar masayı falan eşim de evde yok ,eltimle ben varım..47 yaşında kendisi,yeni evli olduğum için kendisini pek tanımıyosum o an..eşyalar kuruldu adamlar gitti dediki eşyalarınıbakabilir miyim tabi tabi dedim.."şuna ne gerek vardı buna ne gerek vardı demeye başladı"en son yatak odasında makyaj malzemelerin olduğu yere baktı burası ne dedi..makyaj malzemelerini koymak için bölüm yapmışlar deim.şöyle dedi" ama eşin makyaj yapan kadını hiç sevmez ki sakın boyanma öyle" sanki kumam :)) eşim benim makyajlı halimi de çok sever ,yaşı 47 ama aklı 20 napsın :)
benimde kız kardeşim yok öle seviyorum onu opuyorumnanaktanNe güzel. Ne şanslısınız. Benim kız kardeşim yok, çok isterdim bana bir kardeş gibi olsun. Ama o tabi tercihtir, mesafeli olmak istese ona da saygı duyar, gerekitğinde gerektiği kadar saygılıca görüşür, iki tatlı sohbetimi yapar bırakırdım. Ama bizde öyle değil, abiye yaptırılacak birşey varsa, can kan. Yoksa evinden defetme seviyesinde. Allah insaf versin bunlara.
sizide çok iyi anlıyorum yaradılış meselesi herkes sıcak olamıyorEltim yoktu!
Kocamın kuzenlerinin eşi elti olduğumuzu iddia ediyorlardı kendi çaplarında..
Ben yine olayın dışındaydım..
Az oturdu,samimi olmak istemiyor laflarını çok dinledim ben,evet öyleyim dedim sonunda da..
Ben biri istiyor diye onunla samimi olmam,kendim istersem olurum..
Kayınvalidemle en büyük kavgamızda buydu ya zaten.
Soğuk gelin,nazlı gelin,elini bir işe sürmeyen,az oturan,az konuşan gelin... Ohooooo uzadıkça uzar.. İstedikleri kadar hakkımda konuşabilir insanlar bana ne yeter ki yuvama dokunulmasın dedim..
Halen lafımın arkasındayım,yuvama elini uzatan parmağı koparamıyorsam evliliğimi bitiririm nitekim de bitti..
Neyse konu ben değilim ya; siz bence eşinizle mutlu olun gerisini boşverin..
İnsanlar nasıl olsa konuşacak bir sürü konu bulacaktır daha..
Görüşmek istemiyorsa görüşmeyin, evine gittiğinizde surat astıysa bir daha gitmeyin..
Ama bunlar eltinizin sizi kıskandığı anlamına da gelmez..
Karakteri, resmiyet isteyen cinsten olabilir, ya da çıkarcı vs.. olabilir..
Siz de ona göre davranır, uzak ve mesafeli durursanız sorun kalmaz..
Elti diye yakın olacaksınız diye bir kaide yok..
Canım benim gitme olmuyor işte, kayınvalidemler oradaydı bayramda. Ne diyeyim be o kadıncağıza şimdi. "Gelinin bizi kovmaktan beter etti, gelemem" diyemem ki, bayram elitimin değil sadece, onun da bayramı. Bekliyor eli öpülsün.
Bir de görüşmek istememe değil ki mesele, bize gelip abi maça götür, abi içmeye götür, abi Bağdat Cad.'ne götür derken çok samimiyiz.
Kardeş gibi olmak derken ben onu ideal hayalim olarak söyledim. Ginlümden geçen oydu. Ama hiç bunun için üstelemedim, zorlamadım. O evinde o hareketi yaptıktan sonra sekiz ay aramadım. Ama hamileiği ilerleyip ihtiyaçları çıkınca kendisi aramaya başladı. Dedim ya aynı ay üç kere aradı, şoka girdim. Arkasından gelip hediyelerinin markasını söylediler.
Kıskançlığını göstermesine gelince, gerçekten öyle inan bana. Burda "ben ben " diyen insanlardan hoşlanmadığım için o konulara girmedim. Yani benim şuyumu kıskandı buyumu kıskandı demek bana ar geldiği için bahsetmedim. Ama en basitinden 1 yıl arayla düğünümüz oldu, gelin başı bile aynı modeldi. Evime geldiğinde eksik bulmak için yaptıkları... Benden baya küçük bir arkadaşım var. Yurtdışında çok destek olduk birbirimize, bize geldiklerinde o kızcağız da bizimleydi, o da yeni dönmüştü yurtdışından, okulu başlamıştı kalacak yeri yoktu, bizde kalıyordu. O kızcağız bana "Tinkerbelle sen olmasan biz ne yapardık oralarda, dünyanın öbür ucunda abla kazandık" dedi, ben "Yok güzelim yeri geldi siz de bana ablalık yaptınız." dedim, kıza hem kibarlık olsun diye hem de gerçekten desteğini gördüğüm bir insan olduğu için. Eltim hanım yedi yaş küçüğüm olduğu halde "sen biraz çocuk ruhlusun zaten olgunlaşman lazım" dedi. Ama tabi bunun da orada bana yapılan nazik iltifatı kıskanması ile bir ilgilsi yoktur eminim.
Ben eltimle karşılaşana kadar böyle sorunlar hiç yaşamam sanırdım. "Ben eğitimli, seviyeli, iyi niyetli bir insanım, kimle neden kötü olayım ki" derdim. Keşke öyle olsaydı. "Keşke kötü para iyi parayı kovar" teorisi yanlış olsaydı da ilişkilerin seviyesi seviyesiz olanın seviyesine inmeseydi.
Çok üzgünüm ama böyle.
Denizcimi Lalecim, Gülsümcüm hepinizi anlıyorum. Bu tür konulara hep benzer yorumlar yaptığım insanlarsınız sizler. Bunca zamandır tanıdım artık sizleri ve demek istediklerinizi çok iyi anlıyorum. Ama işte her ilişki kendi dinemiğini yaşıyor. Ne kadar metin, seviyeli, düzgün ve vakur olduğunuz bazen pek birşey ifade etmiyor.[/QUOTE]
Evet bu cok dogru, karsindaki edepsiz ise sen istedigin kadar edepli ol hicbirsey ifade etmyor dedigin gibi.....ama sen onun seviyesine inemeyecegine göre oda senin seviyene gelemeyecegine göre en güzeli umursamamak canim.
Yapabilidigin kadar yok sayacaksin!
Zordur mutlaka, ama kendini bosu bosuna sinir etmek dahada yipratir insani.
Canım benim gitme olmuyor işte, kayınvalidemler oradaydı bayramda. Ne diyeyim be o kadıncağıza şimdi. "Gelinin bizi kovmaktan beter etti, gelemem" diyemem ki, bayram elitimin değil sadece, onun da bayramı. Bekliyor eli öpülsün.
Bir de görüşmek istememe değil ki mesele, bize gelip abi maça götür, abi içmeye götür, abi Bağdat Cad.'ne götür derken çok samimiyiz.
Kardeş gibi olmak derken ben onu ideal hayalim olarak söyledim. Ginlümden geçen oydu. Ama hiç bunun için üstelemedim, zorlamadım. O evinde o hareketi yaptıktan sonra sekiz ay aramadım. Ama hamileiği ilerleyip ihtiyaçları çıkınca kendisi aramaya başladı. Dedim ya aynı ay üç kere aradı, şoka girdim. Arkasından gelip hediyelerinin markasını söylediler.
Kıskançlığını göstermesine gelince, gerçekten öyle inan bana. Burda "ben ben " diyen insanlardan hoşlanmadığım için o konulara girmedim. Yani benim şuyumu kıskandı buyumu kıskandı demek bana ar geldiği için bahsetmedim. Ama en basitinden 1 yıl arayla düğünümüz oldu, gelin başı bile aynı modeldi. Evime geldiğinde eksik bulmak için yaptıkları... Benden baya küçük bir arkadaşım var. Yurtdışında çok destek olduk birbirimize, bize geldiklerinde o kızcağız da bizimleydi, o da yeni dönmüştü yurtdışından, okulu başlamıştı kalacak yeri yoktu, bizde kalıyordu. O kızcağız bana "Tinkerbelle sen olmasan biz ne yapardık oralarda, dünyanın öbür ucunda abla kazandık" dedi, ben "Yok güzelim yeri geldi siz de bana ablalık yaptınız." dedim, kıza hem kibarlık olsun diye hem de gerçekten desteğini gördüğüm bir insan olduğu için. Eltim hanım yedi yaş küçüğüm olduğu halde "sen biraz çocuk ruhlusun zaten olgunlaşman lazım" dedi. Ama tabi bunun da orada bana yapılan nazik iltifatı kıskanması ile bir ilgilsi yoktur eminim.
Ben eltimle karşılaşana kadar böyle sorunlar hiç yaşamam sanırdım. "Ben eğitimli, seviyeli, iyi niyetli bir insanım, kimle neden kötü olayım ki" derdim. Keşke öyle olsaydı. "Keşke kötü para iyi parayı kovar" teorisi yanlış olsaydı da ilişkilerin seviyesi seviyesiz olanın seviyesine inmeseydi.
Çok üzgünüm ama böyle.
Denizcimi Lalecim, Gülsümcüm hepinizi anlıyorum. Bu tür konulara hep benzer yorumlar yaptığım insanlarsınız sizler. Bunca zamandır tanıdım artık sizleri ve demek istediklerinizi çok iyi anlıyorum. Ama işte her ilişki kendi dinemiğini yaşıyor. Ne kadar metin, seviyeli, düzgün ve vakur olduğunuz bazen pek birşey ifade etmiyor.
şimdi sizde eltisiniz ve eltiniz KK da eltim çok kıskanç başlıklarında dolaşıyor olabilir, eltim çok kıskanç diyekaydirigubbakcemile3
bence kıskanç bi akrabayı alt etmenin yolu, umursamamak, umursanmadığını görünce o da sizi umursamayacaktır
Bence sorun bu işte...umursanmak isteniyorlar..Umursamazsan üstüne geliyorlar tam tersi olmalı..umursarsan ya bu seferde kendini beğeniyorlar..çözüm idare etmek de işin ucunda eşim var..yoksaaa
zaten bir olay yaşandığında buraya yazılıyor,oturup ben de düşünmüyorum tüm gün eltileri..daha dün gördüm gelde sinir olma yani..görüşme sende demekle olmuyor,görüşmüceksen akrabalarla evlilik yapamazsın..evlilik sadece kocayla olmuyo malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?