Ya görüş de, merhaba naber? tamam bitti...Demek istediğim bu ...
Kayınvalidenlerde orda burda tabii ki denk geleceksin ama bu kadarla...
Ayda 1 kere de gitmen gerekirse evine gider 1 saat oturur gelirsin..Baktın evine o ayda 1 gittiğinde suratlı, tamam 3 aya çıkarırsın bir daha gitmeyi..Böylece araya mesafe girer..
Farzet ki sıradan bir komşu, sıradan bir tanıdık senin için..Öyle düşün bence..
Yani ben insanlarla, elti olsun görümce olsun kim olursa olsun istersem , istediğim kadar mesafe koyma konusunda uzman olduğum için bana çok kafaya takılacak bir mesele gibi gelmiyor, elti konusu..
Kayınvaliden olsa tamam gitmeden olmaz kocanın hatırına dicem ama elti meselesinde kimsenin hatırı beni ilgilendirmez açıkcası..
Bu arada eltimle hiç sorumum yoktur, çünkü benim için sıradan bri arkadaş tanıdık vs:)
Haklısın da işte sıradan arkadaşlar "abi kredi taksidimizi ödeyemiyoruz" deyip, öder mizin demeye fırsat kalmadan ödendiğinde teşekkürü bile çok görmezler sanırım.
Hiçbir sıradan arkadaş, arkadaşının arkadaşından öğrenme güçlüğü çeken çocuğuna karşı bir iki hatasından bahsedilirken, konunun içinde olmadığı halde "E geliri iyi olanların çocukları zaten hep öyle" deyip sırıtmaz. Kendimi haklı çıkarmaya çalışıyor gibi görünüyorum ama işte her dert yanan da bir değil.
Hiç unutmam o meşhur gidşimizde biz eşimle o şehirde bulunan arkadaşlarımızla dışarı yemeğe gidecektik. Beraber gidelim dedik, olur dediler. buyurdular geldiler. Bütün yemek boyunca masadaki sekiz kişi arasında sadece eşi ile sohbet etti. Benimle derdi var, hiç tanımadığı insanlarla sorunu ne? ınsan ayıp olmasın diye havadan sudan hal hatır sormaz mı?
Ve yeminle söylüyorum o yemekten sonra o masadan güvendiğim bir arkadaşımı aldım karşıma dedim ki: "Bak gördün diyaloğumuzu baştan beri her olayı biliyorsun, sen bana söyle, ben neyi eksik yapıyorum? Nerede hatam var? Arkadaşımsın sen benim, benim tarafımdan bakma, ben böyle şeyler yaşamak istemiyorum, ne yapmalıyım?" Tek dediği "Senin yapacağın birşey yok." oldu.
Yapacağım birşey yok, katlanıyorum işte.
Teşekkür etmiyorsa, bir şekilde ben ya da eşim teşekkür etmeleri gerektiğini açıkca söyleriz bir ortamda....
Bir daha da yardım etmeyiz..
Sorarlarsa da bir teşekkür bile etmiyorsunuz ama ayıp vallaa....deriz şakayla karışık:)
Geliri iyi olanların çocukları böyle derse, Haklısın çok şükür ne isterse alacak durumumuz var, doyumsuz oldu bizim velet der güler ve geçerim...
Yemek masasında hiç mi konuşmadı:.? Bana ne ya? ister konuşsun ister konuşmasın..Ayıpsa ayıpı yapan o ben değil..
Beni ilgilendirmez yemek masasındaki insanlarla diologu.. Özellikle bu kısım eltini fazla kaale aldığının kanıtı kusurabakma..Eltimin kimseyle konuşmaması dikkatimi bile çekmez benim..Onu mu izliyorum ki bana ne..
Bunları sana, sinirlerini yıpratmaman için öneri olsun diye yazıyorum yoksa tabii ki yaşayan sensin, daha iyi bilirsin.:)
Ne diyim canım..? Allah sabır versin o zaman..
Mümkün derece karşılaşmamaya çalış, yapacak fazla birşey yok...
Valla biz 3 eltiyiz, 3 tane de görümcem var...
Ben çok çabuk samimiyet kuarbilen biri değilim... İlk başlarda sizli bizli konuşuyordum sonra ismimizle hitap et, bizde öyle abla yenge falan yoktur dediler.. İsimleriyle hitap ediyorum... Ama samimiyetten değil yani öyle istediler diye.. Haa kırgı mıyım
mesafelmiyim asla.. Çok da severim hepsini... Ufak kıskançlıklar laf sokmalar olur mu illa ki.. Ama çok da umrumda omaz, ben evlerine giderim, belki başka planları vardır veya başka bir tatsızlık ardır surat asar,uursamam... La sokar gereken cevabı veririm olur biter..
Haa yer gelir ben de surat yapabilirim, kimse mükemmel değildir... Yeri gelir ukalalık yapabiliri, yeri gelir su istemesi rahatsız edebilir... Buna karşı surat yaparsa o da bana gerekeni söyleyeilir...
Fazla samimi vıcık vıcık ilişkileri sevmem ve herzaman mesade korurum. Laf söyleyen cevabını alır, haa laf söylersem de cevap duymaya hazırlıklı olurum, niye cevap verdi demem. Herşey karşılıklı...
Ben ilişkilerde hiçbir zaman hatanın yada tatsızlığın tek taraflı olabileceğini düşünmüyorum....
Haa gerçekten çok kıskanç, çok fesat insanlar yok mu illa ki vardır.. Ama onlarla da ister eltim ister görümcem ister feriştah olsun ilişkimi keserim olur biter...
Hiç kendimi yoramam ay bana laf sokarsa ona nasıl cevap versem diye..
Hayat çok kısa, gereksiz zşeylere kafa yormaya değeyecek kadar kısa...
Sevgili tinkerbelle, sizin yaşadıklarınızı çok iyi anlayabiliyorum ,iyi niyetinizide.
Ama İnsanlarla ilişkilerimiz maalesef kendi isteklerimizle orantılı gitmiyor.
Tahminim bu süreç devam ederken farklı mizaçlarda olduğunuz için böyle devam etmeyecektir.
Bardağınız daha tam dolmamış.Son damlayı aldığınız andan itibaren ne kardeşiyle nede ailesiyle kopması önem arzedecek.
İnsan sadece başkaları için (bu zamanla eş,kayınvalide hepsi girer) katlanamayacağı şeyler vardır.
Kendisine olan saygısı , eğer taviz verdikçe kendinize olan saygınız kalmaz.
Haaa o zaman mesafe kendiliğinden gelecek.
İşte yaşanan olaylar üç aşağı beş yukarı aynı olsada kişilikler farklı,tepkiler farklı.
Kimisi ilk durumlarda ya sabır ,eşim için vs der...
Kimisi ilk durumlarda hayır ben katlanamam der çeker resti..
Sanırım siz birinci kısımdasınız ..
Bende o kısımdaydım,yaşadım ,gördüm, bitirdim,
Biz üç eltiyiz ,en büyükleriyim. Diğer kayınlarımın düğünlerinde ne gerekiyorsa yaptım.
Zaman içerisinde yaşadığımız durumlar oldu, bende aynen sizin gibi eşime kıyamam ,eşim için dedim durdum.Çocuklarda olunca etkiliyor tabi.
Bayağı bir darbe yiyinceye kadar idare ediyorsunuz,çocuklarım kuzenleriyle ilişkisi bozulmasın diyorsun.
Eşim kardeşleriyle kötü olmasın ,çocuklar ailede kopmasın diyorsun ama iş seninle kalmıyor....
Bir yerde doluyorsun ,baktım ki kendime saygımı kaybedecem ,
Açıkca kayınvalidemlede konuştum artık yeter ......
Küçük eltim ailenin kopmasına neden oldu,sadece ben ve benim çocuklarım olsun ,sevilsin istedi...
Büyüklerinde cahilce davranışlarının katkısıyla aile iyice soğudu...
Benim iki kızım vardı ,onların oğlu oldu, sokmadık laf koymadılar.Hiç umursamadım .
Biz bayağı maddi sıkıntılar yaşamıştık ,harcadıklarını ,varlıklarını sokuşturdular,hiç umursamadım.
Baktımki ne eltilikten ne insanlıktan ne hatırdan ne aileden anlıyorlar..
Önce ortanca eltime gitmeyi bıraktım ,küs değiliz.Sadece bayramlarda bir yerde rast gelirsek görüşüyoruz.
Küçük eltimlede görüşmüyoruz,diğer iki eltimde ,kayınlarımda birbiriyle zaten görüşmüyor.
Bunlar uzun bir süreçte yaşandı tabi,
Şimdi kafam çok rahat ne strese giriyorum,ne şöyle davrandı diyorum,çünkü çok üzdüler bizi.
Ama şunu bilir şunu söylerim , bencilce kaprisler nedeniyle bir aile böyle soğuk olabiliyor.
Bunun vebalide çok ağır diye düşünüyorum.Hayırlısı olsun...
benim eltim dayımın kızı olur.
evlenmeden önce annem evlendikten sonra kayınvalidem beni bi kenara çekip konuştular
ona hiçbir derdimi anlatmamamı ve aldığım hiçbir şeyi göstermememi mesafeli olmamı söylediler
zaten kendisi de kıskanıyorum elimde değil sen kırmak istemiyorum demişti
ben de mesafeliyim ve rahatım
sugra canım iyilik yapan kötülük bulur diye boşa sölememişler
olsun allah görsün canım
ayyy bu eltiler neden hep bölee :dilcikar:
bende ilk zamanlar çok takıyodum hatta halendaha aklıma geldikçe eşimle konuşurken sinirlerime hakim olamam eşimde uzak durmamı söler
ne diyelim kıskananlar çatlasın :asigim:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?