Kskan Eltiyi alt etme yollar ...

Elti akraba değildir benim için..Niye akrabam olsun ki?

Tamam evlenince ailesiyle de evleniyoruz ona ok..ama elti bu gruba girmiyor benim için kusurabakmayın..

Tabii başa gelmeden de bilinmez, elti sıkıntısı çekmeyen benim gibilerinin de yorumları böyle oluyor işte, idare edin:)

Haklısın da işte sıradan arkadaşlar "abi kredi taksidimizi ödeyemiyoruz" deyip, öder misin demeye fırsat kalmadan ödendiğinde teşekkürü bile çok görmezler sanırım.
Hiçbir sıradan arkadaş, arkadaşının arkadaşından öğrenme güçlüğü çeken çocuğuna karşı bir iki hatasından bahsedilirken; konunun içinde olmadığı halde "E geliri iyi olanların çocukları zaten hep öyle" deyip sırıtmaz. Kendimi haklı çıkarmaya çalışıyor gibi görünüyorum ama işte, her dert yanan da bir değil.
Hiç unutmam o meşhur gidişimizde biz eşimle o şehirde bulunan arkadaşlarımızla dışarı yemeğe gidecektik. Beraber gidelim dedik, olur dediler. Buyurdular geldiler. Bütün yemek boyunca masadaki sekiz kişi arasında sadece eşi ile sohbet etti. Benimle derdi var, hiç tanımadığı insanlarla sorunu ne? ınsan ayıp olmasın diye havadan sudan hal hatır sormaz mı?
Ve yeminle söylüyorum o yemekten sonra o masadan güvendiğim bir arkadaşımı aldım karşıma dedim ki: "Bak gördün diyaloğumuzu baştan beri her olayı biliyorsun, sen bana söyle, ben neyi eksik yapıyorum? Nerede hatam var? Arkadaşımsın sen benim, benim iyiliğim için benim tarafımdan bakma, objektif ol, ben böyle şeyler yaşamak istemiyorum, ne yapmalıyım?" Tek dediği "Senin yapacağın birşey yok." oldu.
Yapacağım birşey yok, katlanıyorum işte.

Son düzenleme:

Teşekkür etmiyorsa, bir şekilde ben ya da eşim teşekkür etmeleri gerektiğini açıkca söyleriz bir ortamda....
Bir daha da yardım etmeyiz..
Sorarlarsa da bir teşekkür bile etmiyorsunuz ama ayıp vallaa....deriz şakayla karışık:)

Geliri iyi olanların çocukları böyle derse, Haklısın çok şükür ne isterse alacak durumumuz var, doyumsuz oldu bizim velet der güler ve geçerim...

Yemek masasında hiç mi konuşmadı:.? Bana ne ya? ister konuşsun ister konuşmasın..Ayıpsa ayıpı yapan o ben değil..
Beni ilgilendirmez yemek masasındaki insanlarla diologu.. Özellikle bu kısım eltini fazla kaale aldığının kanıtı kusurabakma..Eltimin kimseyle konuşmaması dikkatimi bile çekmez benim..Onu mu izliyorum ki bana ne..

Bunları sana, sinirlerini yıpratmaman için öneri olsun diye yazıyorum yoksa tabii ki yaşayan sensin, daha iyi bilirsin.:)

Benim için önerilerde bulunduğunu biliyorum. Konuşmak da iyi geliyor. Ama bak şöyle. Ben kalkıp krediyi ödediğimizi söyleyemem, çünkü ona da cevabı var. Ben o dediğini desem, "madem laf edecektiniz neden ödediniz biz mi istedik" diyecek. Evet açık açık istemedi, ama ben kocamı kardeşim sıkışmış diye gözleri dolarken gördüm. Nasıl anlattı, nasıl abarttıysa artık. O adamı öyle görünce nasıl dayanayım, elbet git öde diyeceğim, düşünmeden.
Ben laf dokundurmayı da denedim, ama susmuyor, o yüzden ben susuyorum. Yoksa o bana, ben ona; iş tartışmaya gidecek.
Çocuk konusuna gelince, ben 32 yaşındayım ve çocuğum yok, o ise sekiz aylık hamile. Bu nedenle zaten sırıtarak söylüyor, canımı yaktığını bile bile.
Dedim ya bebek için hediyeyi kendileri seçtiler diye, yemin ederim bir tam altından pahalı birşey istediler. Yeğen dedik, bebek dedik sustuk. Ama işte o anlattığım gün bakmaya götürüp emrivaki yaptıklarında ben adama biraz yüksekmiş fiyatı filan diyorum. Yüzüme bakıp "E bu bütün sülalayi büyütür canımmm, size de veririz." diyor. Almak sorun değil, direk biz hediye almayı düşünemez gibi ya da bize bıraksalar ucuza kaçacağız gibi "Sizin payınıza da şu düştü." demeleri. Ben neler yaparım böyle davranmasalar. O kadar şeye rağmen yurtdışından kargo ile yolladım ilk hamile haberini alınca bebeğin ilk hediyelerini. Ama şimdi içimden gelmiyor.
Çünkü en çok bebek konusunda canımı yakmasına dayanamıyorum.
Yemek meselesine gelince, ben onları arkadaş ortamıma soktum. Çok ısrar da etmedim, adet icabı davet ettik geliriz dediler. Ve benim o masada davet ettiğim insan, benim arkadaşlarıma surat astı. Muhabbetin dibine vurmuşken soğuk rüzgarlar estirdi. Benim getirdiğim misafir masada huzursuzluğa yol açtı. Mahcup oldum diğer insanlara karşı.
Çok doluyum, laf dalaşına gitmesin diye üç yıldır kasıyorum. Umarım böyle idare etmeye devam edebilirim.
Önemsemekse, evet önemsiyorum, zira önemsemediğimde de öensetiyor bir şekilde kendini.

Ne diyim canım..? Allah sabır versin o zaman..
Mümkün derece karşılaşmamaya çalış, yapacak fazla birşey yok...

Ne diyim canım..? Allah sabır versin o zaman..
Mümkün derece karşılaşmamaya çalış, yapacak fazla birşey yok...

Sağol, hepinizin dediklerini dikkate alıyorum. Sakın kaale almıyorum sanma. Ben kendi dünyamın gailesinde akıp gitmeye çalışıyorum zaten. Daha da dikkat edeceğim bu sohbetten sonra. Ama dedim ya seçme hakkı yok bazı şeyleri. Aradaki insanların hatrına. Mümkün olduğunca az görüşmek demek eşimin de kardeşi ile mümkün olduğunca az görüşmesi demek, çünkü "eşim kendi kardeşi ile görüşsün" diyecek olgunlukta değil. Kendi görüşmezse eşini de görüştürmez. O yüzden kendimden çok eşim benim üzüntüm. Allah ona sabır versin.

nadiren zorunlu hallerde görüşülüp size imalı ne söylediyse ne demek şimdi bu diye sorarsın kalabalık ortamda söylediği yalan yanlış şeyleri yüzüne vurursun.

onu iplemezsin. işine bakarsın. :))

Valla biz 3 eltiyiz, 3 tane de görümcem var...
Ben çok çabuk samimiyet kuarbilen biri değilim... İlk başlarda sizli bizli konuşuyordum sonra ismimizle hitap et, bizde öyle abla yenge falan yoktur dediler.. İsimleriyle hitap ediyorum... Ama samimiyetten değil yani öyle istediler diye.. Haa kırgı mıyım
mesafelmiyim asla.. Çok da severim hepsini... Ufak kıskançlıklar laf sokmalar olur mu illa ki.. Ama çok da umrumda omaz, ben evlerine giderim, belki başka planları vardır veya başka bir tatsızlık ardır surat asar,uursamam... La sokar gereken cevabı veririm olur biter..
Haa yer gelir ben de surat yapabilirim, kimse mükemmel değildir... Yeri gelir ukalalık yapabiliri, yeri gelir su istemesi rahatsız edebilir... Buna karşı surat yaparsa o da bana gerekeni söyleyeilir...
Fazla samimi vıcık vıcık ilişkileri sevmem ve herzaman mesade korurum. Laf söyleyen cevabını alır, haa laf söylersem de cevap duymaya hazırlıklı olurum, niye cevap verdi demem. Herşey karşılıklı...
Ben ilişkilerde hiçbir zaman hatanın yada tatsızlığın tek taraflı olabileceğini düşünmüyorum....
Haa gerçekten çok kıskanç, çok fesat insanlar yok mu illa ki vardır.. Ama onlarla da ister eltim ister görümcem ister feriştah olsun ilişkimi keserim olur biter...
Hiç kendimi yoramam ay bana laf sokarsa ona nasıl cevap versem diye..
Hayat çok kısa, gereksiz zşeylere kafa yormaya değeyecek kadar kısa...

Çok haklısın, hiç kendimi hatasız görmedim. Hiç laf sokma derdine düşmedim. Ama eşimin hatırına görmek zorunda olduğum ve her seferinde canımı yakan bir insan var karşımda. Daha önce çok karşılaştık bu forumlarda. Beni tanımışsındır az çok, kendimi sorgulamayacak bir insan asla değilim. Samimi olmak için de bir çabam yok, ama toplumsal sorumluluklarımız var ve en az yılda üç dört defa aynı ortamda görüşmek zorundayım. Görüşmeyi tamamen kessem ne olacak ki "İstanbul'a geliyoruz Nevizade'ye çıkarız değil mi?" diye aradıklarında ka. kez atlatabilirim. Kaç bayramda kayınvalideme "biz bu bayram başka plan yaptık" diyebilirim.
Elbette hatalarım vardır, ama mesela yurt dışına gitiğimde eşimle (eşim sadece beni ziyarete geldi ve döndü) kayınvalideme hatıralık ufak bir hediye yollamam da bir hataydı onun gözünde. Bunu kıskandığını ben söylemedim, zaten ortamda ben yoktum. Kayınvalidem "Oğlum başka ortamda verseydin ya kıskanıyor." diye kendi demiş. (Ona da yolladım, kıskandığı benim yurtdışına çıkışım, ona hediye almayışım filan değil.) Buna rağmen ben kendimi sorguladım, yurt dışı konusunda çok mu konuşuyorum diye. Ya da ne bileyim kendi kendime çok eziyet ettim acaba bebeğini mi kıskanıyorum diye. Ama bugüne kadar neden hiç böyle şeyler yaşamadım da bu insanla böyleyim? Neden etrafımda bana sen de şunu şöyle yapmamışsın ama diye uyaran yok. Ki gerçekten sordum, danıştım. Olmuyor işte. Fesatlık yapıyor demeyin; iki tane düğünü oldu, düğününe gelen toplam arkadaş sayısı 1. O da komşu kızı. Şimdi bu insan normal de biz elti kıskançlığı mı yapıyoruz gerçekten? Herkes kötü bir o mu düzgün?
Bilemiyorum, bana da bu denk geldi işte. Mesafe koymaya çlışıyorum, eşimle kardeşini koparmadan. Tek kardeşi, kıyamam eşime. Eşinin bizimle ya da abisiyle tek görüşmesine de izin vermeyeceği için eşim kardeşini görmek istediği zaman katlanmak zorundayım işte.

offf bende de var bi tane
bayramda elını vermedi daha ıkımızde evlı degılız oysa ki evlenınce kım bılır neler yapacak
sız benı sevmıyorsunuz kımı sevdıgınız bellı demış ................

Sevgili tinkerbelle, sizin yaşadıklarınızı çok iyi anlayabiliyorum ,iyi niyetinizide.
Ama ınsanlarla ilişkilerimiz maalesef kendi isteklerimizle orantılı gitmiyor.
Tahminim bu süreç devam ederken farklı mizaçlarda olduğunuz için böyle devam etmeyecektir.
Bardağınız daha tam dolmamış.Son damlayı aldığınız andan itibaren ne kardeşiyle nede ailesiyle kopması önem arzedecek.
ınsan sadece başkaları için (bu zamanla eş,kayınvalide hepsi girer) katlanamayacağı şeyler vardır.
Kendisine olan saygısı , eğer taviz verdikçe kendinize olan saygınız kalmaz.
Haaa o zaman mesafe kendiliğinden gelecek.
ışte yaşanan olaylar üç aşağı beş yukarı aynı olsada kişilikler farklı,tepkiler farklı.
Kimisi ilk durumlarda ya sabır ,eşim için vs der...
Kimisi ilk durumlarda hayır ben katlanamam der çeker resti..

Sanırım siz birinci kısımdasınız ..
Bende o kısımdaydım,yaşadım ,gördüm, bitirdim,
Biz üç eltiyiz ,en büyükleriyim. Diğer kayınlarımın düğünlerinde ne gerekiyorsa yaptım.
Zaman içerisinde yaşadığımız durumlar oldu, bende aynen sizin gibi eşime kıyamam ,eşim için dedim durdum.Çocuklarda olunca etkiliyor tabi.
Bayağı bir darbe yiyinceye kadar idare ediyorsunuz,çocuklarım kuzenleriyle ilişkisi bozulmasın diyorsun.
Eşim kardeşleriyle kötü olmasın ,çocuklar ailede kopmasın diyorsun ama iş seninle kalmıyor....
Bir yerde doluyorsun ,baktım ki kendime saygımı kaybedecem ,
Açıkca kayınvalidemlede konuştum artık yeter ......
Küçük eltim ailenin kopmasına neden oldu,sadece ben ve benim çocuklarım olsun ,sevilsin istedi...
Büyüklerinde cahilce davranışlarının katkısıyla aile iyice soğudu...
Benim iki kızım vardı ,onların oğlu oldu, sokmadık laf koymadılar.Hiç umursamadım .
Biz bayağı maddi sıkıntılar yaşamıştık ,harcadıklarını ,varlıklarını sokuşturdular,hiç umursamadım.
Baktımki ne eltilikten ne insanlıktan ne hatırdan ne aileden anlıyorlar..
Önce ortanca eltime gitmeyi bıraktım ,küs değiliz.Sadece bayramlarda bir yerde rast gelirsek görüşüyoruz.
Küçük eltimlede görüşmüyoruz,diğer iki eltimde ,kayınlarımda birbiriyle zaten görüşmüyor.
Bunlar uzun bir süreçte yaşandı tabi,
Şimdi kafam çok rahat ne strese giriyorum,ne şöyle davrandı diyorum,çünkü çok üzdüler bizi.
Ama şunu bilir şunu söylerim , bencilce kaprisler nedeniyle bir aile böyle soğuk olabiliyor.
Bunun vebalide çok ağır diye düşünüyorum.Hayırlısı olsun...

Çok sıkıntı yaşamışsınız, üzüldüm. Umarım o noktaya biz gelmeyiz. Anne olacak bir haftaya kadar anneliğin ona olgunluk vereceğini umuyorum. Herşeyin iyi olmasını, herkesin birbirine saygılı olmasını umuyorum.
Yoksa dediğiniz gibi, irtibatı kesip kafamı rahatlatmak çok zor değil.
Umarım onun için de benim için de iyi olan neyse o gerçekleşsin.

bizde dört eltiyiz geçen sene evliliğimiizn 4 ayında eltim çocukları ve eşi bize geldiler onlarla aramızda 1000 km yol var
20 gün kaldılar ilk günler güzeldi ama bir haftadan sonra bir değişmeler oldu ki sormayın
acayip tavırlar resmen kıskandığını anladımmm her hareketi ile bana zulüm gibi geldi ve o günler resmeen psikolojim bozuldu
oysa evlenmeden önce en çok o eltimi severdim içine girmeyince bilinmiyomuş
sadece eşim için boyun eğdim yoksa hayatta haksızlığa gelemem ben eşimde durumun farkındaydı hatta eşim kaynanama bile anlattı tel de oraya gidince seni kötülemesine iizn vermiycem onun niyeti o dedi
diğer eltimler hep iç içeler tek benim uzağımm :teytey:allaha çokkkkkk şükürrrrr
şimdi sadece bayramda telde bayramlaışıyorum o kadar allaha yakın bana uzak olsun
hayatımda böle kıskanç bi insan tanımamıştım ben ya insan bi geceliği bile kıskanırmı düşünün artık
resemen çekemiyo elti değilmi :dilcikarnaniknaniklaelaelaelaelae
boşverin kızlar bizi çekemeyen anten taksın zemuszemus

benim eltim dayımın kızı olur.
evlenmeden önce annem evlendikten sonra kayınvalidem beni bi kenara çekip konuştular
ona hiçbir derdimi anlatmamamı ve aldığım hiçbir şeyi göstermememi mesafeli olmamı söylediler
zaten kendisi de kıskanıyorum elimde değil sen kırmak istemiyorum demişti
ben de mesafeliyim ve rahatım

.daha önce topic açmıştım burada görünce aynen kopyalıyorum birde benim yaşdıklarımı okuyun bakalım.eşimle abisinin arası bozuk hatta bir yıldır kanlı bıçaklı oldular barışmalarınında hiç yolu yok.eşimle bu oturduğumuz evin arsasını birlikte almışlar sonra herkes harcadığı kadar ev sahibi olsun diye anlaşmışlar.anlaşma yapmışlar ama o kadar haset,kıskanç bir eltim var ki iki kardeşin arasını açtı.üç katlı ev yaptırdılar ikisi bizimdi çünkü kaynımın gücü sadece evini yaptırmaya yetmişti eşime sen çok harcadın bahçekatıda senin olsun dedi anlaştılar.buraya kadar herşey normaldi yani.ha bu arada kaynımın yetişemediği yerlerde hep eşim yardım etti sen ver x ben sana veririm derdi eşimde verirdi sonra abisi parça parça eşime öderdi o para hiçbir işimize yaramazdı ben yinede abine yardım et yazık derdim hiç karşı çıkmazdım keşke çıksaymışım.biz ne alsak eltim aynısını isterdi evimize ne yapırsak eşiyle günlerce kavga ederdi onlar yaptırdı biz böyle kaldık diye.sadece eşya değil yani kıyafetlerimi kıskanır ,evime gelen gideni kıskanır,ne alsam aynısı alır.herşey bizim evimize doğalgaz çektirmemizle başladı eşime yine bizimkinide yaptır biz sana ödeyelim dediler.bizde o zaman tüpbebek için tedavi görüyorduk eşim ben veremem deyince gerçek yüzleri ortaya çıktı.inanılmaz tacizler,psikoljik baskılar başladı artık dayanamaz hale geldik .herkese bizim hakkımızda dedikodular yaymaya başamışlar onlar kısır falan neler neler ya.çocuğumuz olmuyo ya biz kısırmışız.sonunda olanlar oldu ve karakolluk bile olduk araya akrabalar filan girdi yok olmuyo eltim kaynımı öyle bir doldurmuş ki nerdeyse bizi öldürecek o denli.ben yinede hep eşime yapmayın böyle barışın falan diyorum kötü şeyler olucak diye korkuyorum.kaynım bir ameliyat geçrdi o zaman eşim hastaneye yanına gitti orada eşimle normal konuşmuş sohbet etmiş evine gelince eltimin korkusuna yine küstü.eşime hadi abine geçmiş olsuna gidelim o senin abin dedim salağım ya.gttik zili çaldık açamdılar biz daha merdivenlerden çıkarken müzik sesi gelmeye başladı kapıyı açamdı ya ona seviniyo pislik.bu seferde eve ortağız aşağıda bizim demeye başladılar eltim diyomuşki ev satılsın parası paylaşılsın benim evimle onun evinin değeri birmi.onun ki boş ev beninki full yapılı hanfendi benim evimi yiycekmiş.kaynım görünürde çok dindar biridir eşimle zamanında anlaşma yapmışlar imzalar atılmış.dinim kafir dini olsun ki ben böyle bir imza atmadım diye inlar etti biliyormusunuz.eşim amhkemeye vericem dedi anlaşmaya göre evini bile alabilyormuş borcuna karşılık akrabaları ikna ettiler olmaz siz kardeşsiniz diye şimdi bizim olan ev ortak oldu.o kadar zoruma gidiyor ki onlara bizim yaptığımız iyiyliği kimse yapmamıştır.eltim çok cahil bir insan hiçbirşey görmemiş bilmiyor herşeyi ben öğrettim,nasıl giyinilir ,misafir nasıl ağırlanır,pasta nasıl yapılır ama şimdi beni beğenmiyor.asıl o bana herşeyi öğretmiş.eğitimle cahlliğin alakası olmayabiliyor ama o ilkokul mezunu ben inşh yakında hemşire olucam.kaynımla aralarında bir sorun olduğunda siz ne kadar mutlusunuz banada akıl ver der ağlardı.meğerse onun amacı başkaymış kıskandığı içinmiş herşey.

benim eltimde kıskanıyorum seni demişti hay allahım ya

olmuyor ne yaparsanız yapın ne kadar iyi niyetli davranırsanız davranın anlamayan anlamıyor bi eltide bende var allahtan yılda bir denk gelirse görüşürüz bayramda memlekete giderken onlarıda aldık bizim arabamız var rahat etsinler dedik otobüsle uğraşmasınlar 2 çocukla giderken iyidik dönüşte onlar ani bi karar la erken döndüler nedenini kimse anlamadı zaten kaynım geldi bana allahısmarladık dedi bende çıktım hep beraber geçiriyoruz eşim garaja götürücek onları eltim hanım arkasını döndü gitti arabaya oturdu ben hariç herkesle öpüştü vedalaştı ortada hiç birşey yok anla anlayabilirsen ki bunlara eşimle bizim yaptıklarımızı kendi ana babaları yapmadı en iyisi hiç muhatap olmamak bende sallıyorum zaten ne kadar uzak o kadar rahat allah herkese akıl fikir versin ne diyeyim sizde takmayın boşverin

sugra canım iyilik yapan kötülük bulur diye boşa sölememişler
olsun allah görsün canım

ayyy bu eltiler neden hep bölee :dilcikar:
bende ilk zamanlar çok takıyodum hatta halendaha aklıma geldikçe eşimle konuşurken sinirlerime hakim olamam eşimde uzak durmamı söler
ne diyelim kıskananlar çatlasın :asigim:

haklısın canım ama hergün yüzyüze olunca biraz zor oluyor

edirneli canım anlamak mümkün değil içten içe meler düşünüyolar aynen bi düşman gibi klava:
kafalarında neler kuruyolar bende senin gibi hiç anlam verememiştim sonradan kafa dankk etti a.s
biz bu yaz eşimin memleketine gittik o da şehrin bi köyünde annesine gitmiş bizim geldiğimizi duyduğu halde gelmedi bizde köye mezarlık ziyaretine gitttik onun yanına uğramadık
ama ben tek kelime sölemedim ne eşime ne kaynanama
hiç yokmuş gibi davranıyorum kıskanç şey yaaaa :roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…