Kuaför ve igne !

insan duaunmeden edemez cok iy anliyorum seni. kafanda kurdukca degisik senaryolar uretirsin cok dusunme. kuaforune tekrar git sor ve sana gostersin cekmeceden nerden cikardiysa. diger konu bulasici hastliklar sonsuza kadar bi cisim uzerinde oylece yasamiyor. etkisiz hale gecme sureleri war. saatlerle alakali bazen dakika ama gunlerce degil. bu da sana hayatinin dersi olsun. bida aman aman cok dikkat et.

Kuafore her tur insan girip cikiyor bulasici hastaliklo hepatit vs li, hayat kadınları cok eşli insanlar vs kimin nasil yasadigini ne hastalik taşıdığını bilemeyiz o yuzden kuafore kendi kisisel malzemelerinizi tarak firca havlu manikür seti vs goturmek daha güvenli.ordaki malzemeler tam olarak sterilize edilmiyor en nezih yerde bile boyle. Igne batirani da ilk kez duydum izin vermeyin boyle şeylere haa o ignenin de daha once kullanilmadigini sanmam bence size dogruyu söylemiyor ne alaka yani igneyi kutudan çıkarıp hazir bekletiyormusmus...

Canım olan oldu kafaya takıp uykularını kaçırma AMA bundan sonra dikkat et.
Bu gibi yerler ortak kullanım alanlarıdır sen de farkındasın zaten
Eski bir iğne kullanmış dahi olsa evet kullandım demez..
Mikrop konusunda gelince bu aralar bağışıklık sistemini güçlendirecek takfiyeler ye
c vitamini bol meyveler kivi gibi yada bol ev yoğurdu yadaaa çayının içine karanfil tarçın bal kat
bak kendine huzursuzsan eğer

HIV virüsü vücut dışında 1 saat yaşayabilir, dezenfekte etmek için ya sıcak su ya sulandırılmış çamaşır suyu gerekir. HIV kan yoluyla da bulaşabilir.

Hepatit B dayanıklıdır, bir hafta canlı kalabilir.
Hepatit C 14-15 saat canlı kalabilir, en fazla 4 gün yaşar.

HIV, Hepatit B ve C'nin bulaşımı kan yoluyla da gerçekleşir, bu nedenle dövmeciler, manikür pedikür yapılan kuaförler gibi başkasının kanına temas etmiş olabilen malzemelerin kullanıldığı yerler kanla bulaşan hastalıkların geçişi için uygun yerlerdir.

Konu sahibi ben sizin yerinizde olsam bir süre sonra nolur nolmaz hepatit ve elisa testi yaptırırdım. Amacım sizi panikletmek değil ama bunlar şaka kaldıran konular değil maalesef. En azından aklınız, içiniz rahat olur.

Bu bilginiz dogrumu dogruysa sevinirim cunki gercekten kafaya taktim.igneyi..bende lazer zararli die yaptirmadim..agdayida evde zor oluyor die yaptiriyorum..icim almiyor degilse
hayır bu bilgi doğru değil..her bakteri veya virüsün yaşama süresi farklıdır..cidden can sıkıcı bir durum..ama içinizi ferah tutun..bundan sonra da dikkatli olun..ben sırf bu yüzden manikür yaptırmaya gidemiyorum..çünkü güvenmiyorum..

Ben bu yüzden kuaföre maniküre gitmiyorum evde kendim yapıyorum bu tarz işlerimi,yapa yapa da bayağı da profesyonel oldum sayelerinde İçin rahat etmiyorsa hemen bir doktora görün gereken testleri yapsınlar ne kaybedersin ki ?

bence korkmayın öyle birşey yapmazlar. velev ki saha önce kullanıldı emin olun dezenfekte etmişlerdir.

+1

Konu sahibi içinizi rahatlatmak adına 1 hafta sonra Eliza grubu testlerinizi yaptırın.

Bence bir insan kisisel temizligini yapabilmeli. Hadi saç yapmak, saç kesmek, makyaj herkesin harika yapabileceği şeyler degil ama kendi kılını tüyünü, ayak ve el tırnaklarını bakımını yapmakta buyuk yetenek gerektirmiyor.

Cok iyi kuafor diye arkadasimin gittigi yere gittim ( kendim bisey yaptirmadim) Orada bir kadin pedikure geldi. Cikarilan malzemeler kullanilmis ve temizlenmemisti kadin bunu farkedip soyledi. Kuaförde topladi, yenilerini almak icin makinaya bakti, temiz bir urun bulamadi sonra gidip baskasinin oraya emanet biraktigi pedikur setini o kadinda kullandi.

Evet en guzeli gidip test yaptirmak olucak..

Bu mesajdan sonra iyice panikledim ve uzuldum ya

Sanki diğer kullandıklar aletler çok mu temiz o yattığımız havlular bile ne kadar temiz biri yatıyor kalkıyor kuruması için asılıyor en hijyeniği bile güvenilir değil en doğrusu evden kendi malzemelerini kendin götürmen

Bu mesajdan sonra iyice panikledim ve uzuldum ya
Paniklemeyin, muhtemelen bir şey olmamıştır. Ama bu konular önemli ve maalesef yeterince dikkat edilmiyor. Farklı insanlarda kullanılan malzemelerde, özellikle kan teması varsa dikkatli olunması lazım.

15 gün sonra falan gidin bir sağlık kuruluşunda hepatit b, c ve elisa testi yaptırın. Sonuçlar zaten çok kısa sürede çıkıyor, içiniz rahat olur.

Peki 15 gun beklememin ozel bi sebebi varmi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…