- 19 Ekim 2016
- 2.913
- 4.393
- 83
dogrusu şu ama arayı silmişi3,4 gun derken
Lekeler ?dogrusu şu ama arayı silmişi
''3 4 gün sonra cildimde lekeler var demeyin, durumu doktora anlatıp kan testi isteyin içiniz rahatlasın. birşey bulaşmıştır bulaşmamıştır bilemeyizki dikkatli ol birdahakine der geçeriz.
Lekeler ?
Canım olan oldu kafaya takıp uykularını kaçırma AMA bundan sonra dikkat et.Herkeze hayirli aksamlar..
Konu basliktada yazdigi gibi gittigim kuaforle alakali..kuaforum semtin en iyisi ve hizmet olarak kaliteli sayilan bir yer..subeleride var..
Bugun ağda yaptirirken batiklarim icin benimle ilgilenen bayan igne kullandi..
Sonradan çark etti kafama ya igne batiktiysa diye....cekmeceden cikardi ve batirdi direkt ve tabiki kanama oldu ette..
Sordugum zamanda icerideki temiz igne kutusundan alip,agda odasinin cekmecesinde yedekte tuttugunu soyledi..kullandiginida attigini soyledi..
Ama icim rahat etmiyor ya uzerindd bulasici hastaligi olan birinin kani vardiysa diye..içim icimi yedi en sonunda buraya yazip sormak istedim..sizce kafaya takip uzulmem normalmi ???
.
Dışarda mikrop 3 saniyeden fazla yaşayamaz... yani kolay kolay bişey olmazda yaptırmayın kuaförlerde böyle şeyler, benim içim sadece saç kestirmeyi alıyo, onda da eve gelip hemen banyo yapıyorum, herkese aynı tarağı kullandıkları için..
hayır bu bilgi doğru değil..her bakteri veya virüsün yaşama süresi farklıdır..cidden can sıkıcı bir durum..ama içinizi ferah tutun..bundan sonra da dikkatli olun..ben sırf bu yüzden manikür yaptırmaya gidemiyorum..çünkü güvenmiyorum..Bu bilginiz dogrumu dogruysa sevinirimcunki gercekten kafaya taktim.igneyi..bende lazer zararli die yaptirmadim..agdayida evde zor oluyor die yaptiriyorum..icim almiyor degilse
+1HIV virüsü vücut dışında 1 saat yaşayabilir, dezenfekte etmek için ya sıcak su ya sulandırılmış çamaşır suyu gerekir. HIV kan yoluyla da bulaşabilir.
Hepatit B dayanıklıdır, bir hafta canlı kalabilir.
Hepatit C 14-15 saat canlı kalabilir, en fazla 4 gün yaşar.
HIV, Hepatit B ve C'nin bulaşımı kan yoluyla da gerçekleşir, bu nedenle dövmeciler, manikür pedikür yapılan kuaförler gibi başkasının kanına temas etmiş olabilen malzemelerin kullanıldığı yerler kanla bulaşan hastalıkların geçişi için uygun yerlerdir.
Konu sahibi ben sizin yerinizde olsam bir süre sonra nolur nolmaz hepatit ve elisa testi yaptırırdım. Amacım sizi panikletmek değil ama bunlar şaka kaldıran konular değil maalesef. En azından aklınız, içiniz rahat olur.
Evet en guzeli gidip test yaptirmak olucak..HIV virüsü vücut dışında 1 saat yaşayabilir, dezenfekte etmek için ya sıcak su ya sulandırılmış çamaşır suyu gerekir. HIV kan yoluyla da bulaşabilir.
HIV, Hepatit B ve C'nin bulaşımı kan yoluyla da gerçekleşir, bu nedenle dövmeciler, manikür pedikür yapılan kuaförler gibi başkasının kanına temas etmiş olabilen malzemelerin kullanıldığı yerler kanla bulaşan hastalıkların geçişi için uygun yerlerdir.
Konu sahibi ben sizin yerinizde olsam bir süre sonra nolur nolmaz hepatit ve elisa testi yaptırırdım. Amacım sizi panikletmek değil ama bunlar şaka kaldıran konular değil maalesef. En azından aklınız, içiniz rahat olur.
Bu mesajdan sonra iyice panikledim ve uzuldum yaHIV virüsü vücut dışında 1 saat yaşayabilir, dezenfekte etmek için ya sıcak su ya sulandırılmış çamaşır suyu gerekir. HIV kan yoluyla da bulaşabilir.
Paniklemeyin, muhtemelen bir şey olmamıştır. Ama bu konular önemli ve maalesef yeterince dikkat edilmiyor. Farklı insanlarda kullanılan malzemelerde, özellikle kan teması varsa dikkatli olunması lazım.Bu mesajdan sonra iyice panikledim ve uzuldum ya
Peki 15 gun beklememin ozel bi sebebi varmi ?Paniklemeyin, muhtemelen bir şey olmamıştır. Ama bu konular önemli ve maalesef yeterince dikkat edilmiyor. Farklı insanlarda kullanılan malzemelerde, özellikle kan teması varsa dikkatli olunması lazım.
15 gün sonra falan gidin bir sağlık kuruluşunda hepatit b, c ve elisa testi yaptırın. Sonuçlar zaten çok kısa sürede çıkıyor, içiniz rahat olur.
Evet, bulaşma olduysa testlerde hemen çıkmaz. Belli bir süre sonra yapılması gerekir.Peki 15 gun beklememin ozel bi sebebi varmi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?