• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuaförlerin gelinleri yolması

Mahalle kuaforleri normalde yaptiklari ayni saci makyaji yapip cok yuksek ucret isiyor. Bir tanidik arkadasimin dugunune gidicemndeyip topuzunu makyajini yaptirip , gelinligi evde giymisti.
Mahalle kuaförüne gitmeyin siz de canım onların becerisi belli normal gelin saçı için kuaför prova bile yapıyor saç kiralıyor tercih meselesi ya kimi çok sade sever kimi özenilmek ister kimi takıntılıdır kimi değildir

Kuaförlerin aç gözlü olması konusunda sonuna kadar haklısın. Gelin paketi adı altında biz bir sürü hizmet veriyoruz diyorlar ama yine onların verdiği hizmeti farklı yerlerde parasını verip yaptırsan bu kadar tutmuyor. Duvak takmak aslında çok kolay bir iş. Video izleyip yapabilirsin. Fakat bir diğer taraftan annene de aşırı hak verdim. Bir kere evleniyorsun ve bence bir gelin için en önemli şey saç makyaj. Fotoğraflarda güzel çıkarsın, hiçbir şeye para vermiyorsan saç makyaja ver derim. Saçını normal bir saç yaptırsan da makyajını profesyonel yaptır tavsiyem.

Kuaförlerin aç gözlü olması konusunda sonuna kadar haklısın. Gelin paketi adı altında biz bir sürü hizmet veriyoruz diyorlar ama yine onların verdiği hizmeti farklı yerlerde parasını verip yaptırsan bu kadar tutmuyor. Duvak takmak aslında çok kolay bir iş. Video izleyip yapabilirsin. Fakat bir diğer taraftan annene de aşırı hak verdim. Bir kere evleniyorsun ve bence bir gelin için en önemli şey saç makyaj. Fotoğraflarda güzel çıkarsın, hiçbir şeye para vermiyorsan saç makyaja ver derim. Saçını normal bir saç yaptırsan da makyajını profesyonel yaptır tavsiyem.
Ben de öyle düşünüyorum. Mesela ben gelinliğimi kiralamak istedim evde yer kaplayacak diye. Nişanlım karşı çıktı olsun farkı verelim satın al dedi.

Ben de öyle düşünüyorum. Mesela ben gelinliğimi kiralamak istedim evde yer kaplayacak diye. Nişanlım karşı çıktı olsun farkı verelim satın al dedi.
imkanı olan gelinlik de alsın, ben aldım saklıyorum ilerde kızım giysin diye tabi isterse 😂 gelinlik yine de şart değil belki ama saç makyaj bence çok önemli. Ha bir de fotoğrafçı çok önemli.

imkanı olan gelinlik de alsın, ben aldım saklıyorum ilerde kızım giysin diye tabi isterse 😂 gelinlik yine de şart değil belki ama saç makyaj bence çok önemli. Ha bir de fotoğrafçı çok önemli.
O da öyle dedi kızına saklamak istersin belki diye. Zaten kiralık ile sarı alma arasında 10 bin vardı al sende dursun arada giyersin dedi😂Benden daha duygusal galiba fndmmd
Evet iyi bir kuaföre gideceğim sadece gelin olduğunu söylemeyeceğim. Evde hazırlanmayı düşünmüyorum zaten

Kuaförlerin yaptığı soygunculuk evet ama anneye de bir tık hak vermedim değil. Eşya senden, yatak odasını ailen ödemiş. Masrafsız evlenmek güzel de sen ödemeyeceksen damat bey de elini cebine atsın. Erkeğe biraz masrafa yaptırmak da lazım be kuzum.

Babaannem erkek cinsine göz açtırmayacaksın, iki kaşığı varsa birini kıracaksın, öbürün eğeceksin, ömrü ağzını tutturmaya çalışmakla geçecek der.
Evet cunku hicbirşey istememene alışıyor, cebine akrep giriyor sonra adamlar herşeyi kadından beklemeye başlıyor. Prenses gibi oldu adamlar.

Gerçekten çok fazla onlarda fırsatçılık yaptıkları için daha fazla yolma derdinde

Ben de evlendigimde en uygun kuaförleri araştırmıştım 5 yıl önce 750 TL’ye indirmiştik

Mahalle kuaförleri daha pahalı istemişti gittiğim mahallemizin kuaförü makyajları falan gösterdiğinde pek beğenmemiştim ama nişan için gittiğim kuaförde iyiydi ankaradaysan Esra Coşkun a gitmistim
O donem

Nikah yaptık biz nikah için gittiğim kuaförde çok uygundu ona uyguna getirdik 500 tl falandı

Orada salon takımı ve buzdolabı alınacak onun haricinde mevcut çamaşır makinesi bulaşık makinesi ve tabak çanaklarım gidecek. Her şeyi sıfırdan almayacağız. Açıkçası benim de zoruma gidiyor artık rahata alıştıkça alıştı. geçen gün benim evime eve tv sehpası lazım oldu onu da kendi evinden getirmeye kalktı. Ben ona konfor alanı açtıkça öğrenci evi kafasına büründü. Trendyoldan alırız uygun bir tane ama onu da yeni eve götürmem dedim
Sanki biraz annenin gazına geliyo gibisin. Evliliğinin en tatlı ilk zamanlarini böyle şeyleri düşünerek boşuna içinde büyüterek geçirme.

Eski konun filan var mı bilmiyorum da, madem birkaç ay sonra yeni eve taşıncajsiniz niye böyle yangından mal kaçırır gibi evleniyorsunuz ki, ben de oraya takıldım. Bekleyin az bisey daha, öğrenci evi gibi değil normal aile evi gibi olumca evlenin olmaz mı ki.

Sanki biraz annenin gazına geliyo gibisin. Evliliğinin en tatlı ilk zamanlarini böyle şeyleri düşünerek boşuna içinde büyüterek geçirme.

Eski konun filan var mı bilmiyorum da, madem birkaç ay sonra yeni eve taşıncajsiniz niye böyle yangından mal kaçırır gibi evleniyorsunuz ki, ben de oraya takıldım. Bekleyin az bisey daha, öğrenci evi gibi değil normal aile evi gibi olumca evlenin olmaz mı ki.
3 4 aydır kiracının çıkmasını bekliyoruz ve çıkmadı ev mahkemelik oldu ve daha ne kadar sürecek belli değil. Düğüne kadar belli olur sandık yedekte kendi evlerimiz var diye kafamız rahattı ama benim evim küçük o yüzden evlendikten sonra da kiracı sorunu çözülmezse 3 4 ay daha idare edip başka bir eve kiraya çıkmaya karar verdik. Bir ev uğruna beklemek istemedim. Diğer ev satılsa bile yeni evin alınması, tadilatı, eşyaların alınması teslimatı vs derken yine en az 5 ay daha geçecekti. Hâlâ pişman değilim ev ne zaman satılacak diye bekleyip duracaktık

parasından değil (ki o da çok saçma bir takamdı) kuaför kınada saçımı ve makyajımı o kadar kötü yaptı ki düğünde ben yapmak istedim. en kötü günlük makyajıma benzerdi yani 😂 benim de duvağım vardı. arkadasım güzel sıkı bir topuz yaptı ve duvağı da topuzun altına sıkıştırdık 😂 gayet de güzel oldu. ayrıca oraya vereceğim parayla makyaj malzemesi aldım en azından malzemeler yanıma kar kaldı 😂😂

eğer makyaj tarzını beğendiğiniz bir influencer varsa onun videosunu izleyerek yapabilirsiniz. ben bu aralar hailey’in videolarına bakarak yapıyorum. öyle çok zor da değil 😂😂

Nikahım için normal mahalle kuaförlerinden fiyat almak istedim saç 10.000 (saçlarım kısa ve maşa istiyorum) makyaj için de günlük makyaja 3 Bin gibi rakam verdiler ona da takma kirpik dahil değil :) . Gerçekten insanın zoruna gidiyor. Nikahım olduğunu söylememeyi düşündüm ama duvağımı takamam diye gelin olarak belirttim. Gerçekten yazık ya tamam kendileri gelinleri geçim kapısı olarak görüyor ama normalde 2 bine yaptıkları saçı da 10 bin istemesinler ya. Duvağı takmanın bir yolu yok mudur
Anneme söyledim evde taksak diye bu kadar tutumlu olma düğün yapmıyorsunuz zaten hiç masraf yapmadınız (benim evimde yaşayacağız eşya almadık kendi eşyalarımı kullanacağım sadece yatak odasını yeniden aldım onu da ödemesini ailem yaptı) erkeği böyle alıştırmak o kadar iyi değil falan diyor ama yazık yani 5 bin falan olsa neyse sadece saça dümdüz maşaya gelin olduğum için 10 istediler. Ben mi çok pintilik yapıyorum
Eş adayı ödeyiversin sen böyle şeyleri düşünme

Nikahım için normal mahalle kuaförlerinden fiyat almak istedim saç 10.000 (saçlarım kısa ve maşa istiyorum) makyaj için de günlük makyaja 3 Bin gibi rakam verdiler ona da takma kirpik dahil değil :) . Gerçekten insanın zoruna gidiyor. Nikahım olduğunu söylememeyi düşündüm ama duvağımı takamam diye gelin olarak belirttim. Gerçekten yazık ya tamam kendileri gelinleri geçim kapısı olarak görüyor ama normalde 2 bine yaptıkları saçı da 10 bin istemesinler ya. Duvağı takmanın bir yolu yok mudur
Anneme söyledim evde taksak diye bu kadar tutumlu olma düğün yapmıyorsunuz zaten hiç masraf yapmadınız (benim evimde yaşayacağız eşya almadık kendi eşyalarımı kullanacağım sadece yatak odasını yeniden aldım onu da ödemesini ailem yaptı) erkeği böyle alıştırmak o kadar iyi değil falan diyor ama yazık yani 5 bin falan olsa neyse sadece saça dümdüz maşaya gelin olduğum için 10 istediler. Ben mi çok pintilik yapıyorum
Duvağı bir terziye yaptır ucuna da çıtçıt taktır

3 4 aydır kiracının çıkmasını bekliyoruz ve çıkmadı ev mahkemelik oldu ve daha ne kadar sürecek belli değil. Düğüne kadar belli olur sandık yedekte kendi evlerimiz var diye kafamız rahattı ama benim evim küçük o yüzden evlendikten sonra da kiracı sorunu çözülmezse 3 4 ay daha idare edip başka bir eve kiraya çıkmaya karar verdik. Bir ev uğruna beklemek istemedim. Diğer ev satılsa bile yeni evin alınması, tadilatı, eşyaların alınması teslimatı vs derken yine en az 5 ay daha geçecekti. Hâlâ pişman değilim ev ne zaman satılacak diye bekleyip duracaktık
Hayirlisi olsun o zaman canim. Madem boyle bi karar aldiniz bosuna simdi gecici eve cok masraf yapmazdim ben senin yerinde olsam. Yani iste nisanlim sunu da benim evden getirelim filan dedi diye uzuluyosunya, bence onlar hep annenin kafani karistirmasindan kaynakli. Biraz kulaklari kapatmak lazim bu surecte :-) Sonra bi bakiyosun en guzel gunlerin yok perde, yok camasir makinasi bilmem ne konusarak gecmis 😅

Hayirlisi olsun o zaman canim. Madem boyle bi karar aldiniz bosuna simdi gecici eve cok masraf yapmazdim ben senin yerinde olsam. Yani iste nisanlim sunu da benim evden getirelim filan dedi diye uzuluyosunya, bence onlar hep annenin kafani karistirmasindan kaynakli. Biraz kulaklari kapatmak lazim bu surecte :-) Sonra bi bakiyosun en guzel gunlerin yok perde, yok camasir makinasi bilmem ne konusarak gecmis 😅
Annem bilmiyor eşya konularını. Nişanlıma karşı değil çünkü samimiyetini biliyor sadece erkekleri o kadar kolaya alıştırmamak lazım sorumluluk ver ki sorumluluk almasını öğrensin diyor. Ailelerimiz pek sürece dahil olmuyorlar tabii ki yine de elalaem ne der diye düşünmeden edemiyorum

Mahalle arası bir kuaförün yaptığı makyaj bişeye benzemiyor bir kere ya gerçekten makyöjlük eğitimi almış birine yaptırın çöpe gitmesin para mutlu ayrılın ki bence cok fazla o rakamlar ya da vermeyin o parayı mac te randevu alıyorsunuz makyajınızı onlar yapıyor örnek veriyorum makyajınızı yapmak için 5 bin lira fiyat veriyorlar siz onu 5 bin liralık alışveriş yaparak ödüyorsunuz. Hem makyajınız oradaki ürünlerle yapılıyor hemde siz istediğiniz ürünleri satın almış oluyorsunuz. Onun haricinde ben de erkeklerin böyle tutumlu olmak için çabalayan kadınların çabasını görüp kıymet bildiğini düşünmüyorum 10 bin kuaförden kısıyorsam kendim için aldığım başka bir şeyde tasarruf düşünmedende hareket edebildiğimi gösterip fazla rahata alıştırmazdım.

Mahalle arası bir kuaförün yaptığı makyaj bişeye benzemiyor bir kere ya gerçekten makyöjlük eğitimi almış birine yaptırın çöpe gitmesin para mutlu ayrılın ki bence cok fazla o rakamlar ya da vermeyin o parayı mac te randevu alıyorsunuz makyajınızı onlar yapıyor örnek veriyorum makyajınızı yapmak için 5 bin lira fiyat veriyorlar siz onu 5 bin liralık alışveriş yaparak ödüyorsunuz. Hem makyajınız oradaki ürünlerle yapılıyor hemde siz istediğiniz ürünleri satın almış oluyorsunuz. Onun haricinde ben de erkeklerin böyle tutumlu olmak için çabalayan kadınların çabasını görüp kıymet bildiğini düşünmüyorum 10 bin kuaförden kısıyorsam kendim için aldığım başka bir şeyde tasarruf düşünmedende hareket edebildiğimi gösterip fazla rahata alıştırmazdım.
Evet ben de mace gitmeyi düşünüyorum. Mahalle kuaförüne gideceğim için değil mahalle kuaförünün bile istediği rakamdan bahsetmek için örnek vermiştim

grupanyada da bir suru guzel ve uygun cilt bakim secenekleri var. ben onlara da gidiyorum çok şik mekanlarda ve inanilmaz ilgili davraniyorlar paket satin al diye:)
ama cogu istanbulda. benim şansim evim merkezi bir yerde, yürüye yüruye gidiyorum oradakilere
istersen sen de bak, bir dene sehrinde var mi
Ne güzel bilgiler veriyorsunuz teşekkür ederiz 💐

Evet ben de mace gitmeyi düşünüyorum. Mahalle kuaförüne gideceğim için değil mahalle kuaförünün bile istediği rakamdan bahsetmek için örnek vermiştim
Evet fazlasıyla yüksek bencede daha profesyonel yapan yerler dahada yüksek benimde elim gitmezdi o parayı vermeye. Benim sürekli gittiğim bir kuaförüm vardı karşıklı takipleşiyorduk instada, kardeşimin eşi bana düğünleri için kuaför sormuştu bende söylemiştim şurası var bildiğim diye gelinimiz gitmiş saçını yaptırmış sade ense topuzu kendi düğünü için olduğunu söylememiş 🤣makyajı başka yerde yaptırmış duvağınıda kendisi takmış. Akşam benim hikayelerde gördü tabi kuaför delirdi neler dedi arada kaldım bilgim yok benim sadece önerdim seni dedim. Kuaförler acayip kızıyor bu duruma ama fiyatlarda el insaf yani 😐

Back
X