• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuaförlerin gelinleri yolması

Kınanmaktan korkmayın sonuçta kuaföre gittiğinizde de laf edenler olacaktır herkes memnun olmazki . Siz nasıl rahat edeceksiniz onu düşünün erkeğe çok masraf çıkarmak mutluluk garantisi değilki ne düğünler ne şataftlar yapıp 1 senede boşanan da çok insan var siz nasıl rahat edeceksiniz mesela ben foto çekim günü de gittim kuaföre ilk başta gereksiz gibi geldi bna çıkan fotoları görünce iyiki gitmişim dedim çünkü gerçekten makyaj etkiliymiş fotoda sadece bu konuda nacizane tavsiyem fotoların kaliteli olması için makyajı prof yaptırın şimdiden mutluluklar bebeğim
Artık yapay zeka var fotoğrafçıya gitmeye gerek yok düz duvarda çektirin
Geminiye atın muthıs bıyere koyuyor sizi.
Ben bu işle ilgileniyorum
Bende gemini prolar prosu var
😬

Orada salon takımı ve buzdolabı alınacak onun haricinde mevcut çamaşır makinesi bulaşık makinesi ve tabak çanaklarım gidecek. Her şeyi sıfırdan almayacağız. Açıkçası benim de zoruma gidiyor artık rahata alıştıkça alıştı. geçen gün benim evime eve tv sehpası lazım oldu onu da kendi evinden getirmeye kalktı. Ben ona konfor alanı açtıkça öğrenci evi kafasına büründü. Trendyoldan alırız uygun bir tane ama onu da yeni eve götürmem dedim
Aferin böyle devam edin. Adamı rahata alıştırın sonra 2,3 yıllık evli iken eve ben bakıyorum çalışmıyor evde de hizmet bekliyor bir bardağı bile kaldırmıyor diye buraya yazarsınız

Ailesi evlerini satip yeni ev alacakmis, niye ortak mala donusturulsun yahu? Yuzde yuz aile kendi ustlerine alirlar, evlendikten sonra alinsa dahi.
Aile, evi yeni evli çiftin üzerine yapsın demek istemedim zaten. Gider dengesinde adamın da payı olsun diye uyarmak istedim. Ev zaten onlara ait diye giderleri kadın tek başına üstlenmesin anlamında..

Ev, ailenin üzerine olacaktır diye düşündüğüm için uyarmak istedim. Adam da evin giderlerine katılsın diye..
Ailenin verdiği ev bizim almak istediğimiz evi karşılamıyor 1 milyon kadar nişanlım koyacak. Ev haricinde ailesinin başka bir desteği yok. Nişanlım üstleniyor masrafları. Kiracı çıkmadığı için henüz ev de yok yani bakalım o iş ne zaman hallolacak

Orada salon takımı ve buzdolabı alınacak onun haricinde mevcut çamaşır makinesi bulaşık makinesi ve tabak çanaklarım gidecek. Her şeyi sıfırdan almayacağız. Açıkçası benim de zoruma gidiyor artık rahata alıştıkça alıştı. geçen gün benim evime eve tv sehpası lazım oldu onu da kendi evinden getirmeye kalktı. Ben ona konfor alanı açtıkça öğrenci evi kafasına büründü. Trendyoldan alırız uygun bir tane ama onu da yeni eve götürmem dedim
Anneniz haklı herşeyi siz üstlenmişsiniz mesele kuaför vs değil
Bizde düğünsüz evlendik 2. Evlilik olduğu için ama gelinlik kuaför yatak odası mutfak çeyiz vs yapıldı yine
Ben ceyizimi ve mutfak eşyasının bir kısmını karşıladım
Eşim kuaför gelinlik (söz ve nisandaki ikram tatlılık vs) yatak odası takımı mutfak eşyaları aldı

Nişanlınız ise çantasını alıp gelecekmiş erkeğin bir ağırlığının olması lazım elini taşın altına koymalı
Böyle evlenmeye tüm erkekler evlenir

Anneniz haklı herşeyi siz üstlenmişsiniz mesele kuaför vs değil
Bizde düğünsüz evlendik 2. Evlilik olduğu için ama gelinlik kuaför yatak odası mutfak çeyiz vs yapıldı yine
Ben ceyizimi ve mutfak eşyasının bir kısmını karşıladım
Eşim kuaför gelinlik (söz ve nisandaki ikram tatlılık vs) yatak odası takımı mutfak eşyaları aldı

Nişanlınız ise çantasını alıp gelecekmiş erkeğin bir ağırlığının olması lazım elini taşın altına koymalı
Böyle evlenmeye tüm erkekler evlenir
Kuaföre gelinlik vs onları o karşılayacak ben mobilyaları yeni evimize göre almak istedim o yüzden diğer eve geçince salon takımını vs alacak. Şu an benim kiralık evimde idare edeceğiz açıkçası. Ben de biraz mutfak eşyası aldım bir de yatak odası geri kalanlar mevcut eşyalarım. Yatak odası için gardrop almadım mesela o da yeni evde alacak. Yatak ve baza aldım sadece

Nikahım için normal mahalle kuaförlerinden fiyat almak istedim saç 10.000 (saçlarım kısa ve maşa istiyorum) makyaj için de günlük makyaja 3 Bin gibi rakam verdiler ona da takma kirpik dahil değil :) . Gerçekten insanın zoruna gidiyor. Nikahım olduğunu söylememeyi düşündüm ama duvağımı takamam diye gelin olarak belirttim. Gerçekten yazık ya tamam kendileri gelinleri geçim kapısı olarak görüyor ama normalde 2 bine yaptıkları saçı da 10 bin istemesinler ya. Duvağı takmanın bir yolu yok mudur
Anneme söyledim evde taksak diye bu kadar tutumlu olma düğün yapmıyorsunuz zaten hiç masraf yapmadınız (benim evimde yaşayacağız eşya almadık kendi eşyalarımı kullanacağım sadece yatak odasını yeniden aldım onu da ödemesini ailem yaptı) erkeği böyle alıştırmak o kadar iyi değil falan diyor ama yazık yani 5 bin falan olsa neyse sadece saça dümdüz maşaya gelin olduğum için 10 istediler. Ben mi çok pintilik yapıyorum
Anneni dinle. Maşallah herşeyi yapmışsın. Allah bilir nikah masraflarını bile sen ödemişsinidir şaşırmam.
Adama eşya ile ilgili 5 kuruş masraf ettirmeyip yatak odasını ailenize aldırmanız da takdire şayan bir hareket.

Kuaföre gelinlik vs onları o karşılayacak ben mobilyaları yeni evimize göre almak istedim o yüzden diğer eve geçince salon takımını vs alacak. Şu an benim kiralık evimde idare edeceğiz açıkçası. Ben de biraz mutfak eşyası aldım bir de yatak odası geri kalanlar mevcut eşyalarım
Umarım alır çünkü evlendikten sonra verilen sözler unutuluyor
Evet idareli olmak nikahı kolaylaştırmak bunlar güzel ama sizin ki de fazla olmuş herşeyi siz yapıyorsunuz

Son düzenleme:
Yine uygun fiyat almışsınız valla kuzenim evlendi sadece düğün makyajı 10 bin ama çok güzel oldu öyle böyle değil su gibiydi peri gibiydi gelin. Herkes ne kadar güzel olduğunu konuştu bu bi sanat bence. Mac nars yapıyor makyaj üstelik ürün de veriyor atıyorum 5 bin 5 bin TL'lik ürün. Böyle günlerde insan stres oluyor yapamazsın gerçekten annen haklı eşya almamış düğün yok bilmiyorum bana kötü geliyor
Mahalle kuaforleri normalde yaptiklari ayni saci makyaji yapip cok yuksek ucret isiyor. Bir tanidik arkadasimin dugunune gidicemndeyip topuzunu makyajini yaptirip , gelinligi evde giymisti.

Ben anneni haklı buldum, damat bohçasını alıp geliyor zaten dügün de yokmuş bari bir kuaföre para koysun🙄🙄
Bu arada bohçasıyla gelen erkekler bohçasıyla gidiyor, evcilik oynuyor hiçbir şeyin kıymetini bilmiyor. Kuzenim böyle evlenmişti, gelin kız buna tekmeyi attı bir dayım geri alsın diye 300.000lira vermişti🙄

Annen haklı öyle boş beleş adamı kapıya köpek olarak bile bağlamam. Sen de çok yanlışlardasın söyle bir ev alsın getirsin sen taşın, sen de seninkini kiraya verirsin.
Ben de ayni seyi dusundum, ben de dugun falan yapmadim, bizim ozel durumunuz vardi, yurtdisinda evlendik,o sene darbe oldu, yurtdisina cikma yasagi vardi, ailem gelemeyince kaldi vs. Bir sene sonra esim kotu bir kaza gecirdi, en yakinlarla sadece yemek verdik. Ama ev, araba kredisi esimin uzerindedir. Aslinda burda adam pek masraf yapmamis , konu sahibinin evi varsa, yazlik, ciftlik evi, ikinci ev, arsa vs falan aldirip krediyi adama odettirmeli ki cok rahata alismasin.

gratiste makyaji yapan oranin mudur yardimcisiydi
defalarca sordu "ne istersin, elinde örnek fotograf var mi" diye. ama ben öyle çok makyajdan anlamam. hatta düğün zamani bile (nikahtan once hersey dahil 1 eglence) kuafore "cok dogal dursun, sanki arkadaslarim örmüş gibi olsun" diye helen örgü istemistim. oyle cok "gelin gelin" seyleri sevmiyorum :)
o yuzden kadina "yani biraz ozenilmis olsun, seftali tonlarinda dogal olsun, fotolarda parlamasin yeter" dedim😂😂
o da dedigimi yapti. hatta eyeliner sürdü yakismadi benim gözüm düşük göz oldugu icin. ben begenmeyince komple sildi yeniden yapti. Ben cok yonlendirmedim anlamadigim icin ama yine de dedigim seyleri dinledi. zaten normalde özel olarak da gelin makyaji yapiyormus, soyledigine göre.
yani ben bu kadini instadan bulup kendim de tutabilirdim:)
bilmiyroum ya yukarida biri kendini sevmek, kendine deger vermek falan demis ozel gununde ozel makyaj sac icin ama ben kendimi zaten cok sevdigim icin ekstra guzellik seylerine ya da ekstra harika elbiseye falan para veresim gelmiyor. cuval da giysem yakisir modundayim

yok bazi ilcelerinde gratis beauty oluyor. sansima benim esimle tuttugum eve cok yakindi .
ama makyaj malzemelerini sen aliyorsun.
benzer magazalardan bazilari da makyaj 2000 malzemeler onlardandi. sonra ben eksik olanlarimi alip gratise yaptirmanin daha uygun olacağını düşündüm. beautydeki kisi rica etti bir satis danismani benle gezdi testerlardan deneye deneye ne yakisti ne cildime uydu epey emek verdi. hatta " haftasonu indirim gelebilir" diye ima etti sagolsun. haftasonu cidden deli bir indirim geldi herseyi yari fiyatina aldim:) hem de nikahtan bir gün onceye tekabül ediyor😂
Benim şehrimde olsa ben de gitmek isterdim. Bu ara aydan aya kendime bir şeyler yaptırıyorum. Önümüzdeki ay diş bakımına gideceğim mesela. :KK53: Bir ay da cilt bakımına giderdim, fiyatları makul Gratis'in ama şehrimde yok. Bundan sonra böyle valla, kendime bakacağım. :KK76:

Benim şehrimde olsa ben de gitmek isterdim. Bu ara aydan aya kendime bir şeyler yaptırıyorum. Önümüzdeki ay diş bakımına gideceğim mesela. :KK53: Bir ay da cilt bakımına giderdim, fiyatları makul Gratis'in ama şehrimde yok. Bundan sonra böyle valla, kendime bakacağım. :KK76:
grupanyada da bir suru guzel ve uygun cilt bakim secenekleri var. ben onlara da gidiyorum çok şik mekanlarda ve inanilmaz ilgili davraniyorlar paket satin al diye:)
ama cogu istanbulda. benim şansim evim merkezi bir yerde, yürüye yüruye gidiyorum oradakilere
istersen sen de bak, bir dene sehrinde var mi

grupanyada da bir suru guzel ve uygun cilt bakim secenekleri var. ben onlara da gidiyorum çok şik mekanlarda ve inanilmaz ilgili davraniyorlar paket satin al diye:)
ama cogu istanbulda. benim şansim evim merkezi bir yerde, yürüye yüruye gidiyorum oradakilere
istersen sen de bak, bir dene sehrinde var mi
Bakayım sağ ol Yengenç. :KK25:

Back
X