- 23 Ocak 2016
- 37.100
- 54.890
- 598
- Konu Sahibi Kaktusveportakal
-
Siz kuaföre gitmeyin alın malzemenizi evde yapın duvak takma modellerini de Google'da izleyin masraf yapmayın masrafsız düğün ne güzelBence hiçbir farkı yok. Ben çok abartılı makyaj seven biri de değilim. Geçen arkdaşım evlendi kuaföre ona kullanılan malzemelerin aynısı bana da kullanıldı. Özen açısından da bence fark etmiyor.
Masrafsız olsun litfenKuaförlerin yaptığı soygunculuk evet ama anneye de bir tık hak vermedim değil. Eşya senden, yatak odasını ailen ödemiş. Masrafsız evlenmek güzel de sen ödemeyeceksen damat bey de elini cebine atsın. Erkeğe biraz masrafa yaptırmak da lazım be kuzum.
Babaannem erkek cinsine göz açtırmayacaksın, iki kaşığı varsa birini kıracaksın, öbürün eğeceksin, ömrü ağzını tutturmaya çalışmakla geçecek der.
Ben erkek tarafıydım yine kuzenimin tıraşı da farklıydı. Gelin zaten normalde de çok güzel bi kadın ama düğünde nazar etmesinler diye kulağının arkasına kara falan sürdü teyzem hani o kadar güzel olmuş ki ten makyajı göz makyajı bambaşka biri olmuştu asla ağır abartı değildi o kadar oynadı etti makyajı bozulmadı. Cildine bile makyaj yapıyorlar. Herkes özenmiyor düğüne gelin olmaya işteİnsan yüz kez evlenmiyor size katılıyorum bazı şeylerde para verilmeli bir gelin makyajıyla normal yapılan saç makyaj aynı olmuyor bir zahmet para verin yani
Hep Avrupalıları örnek veriyorlar ama oradaki erkekler de en ufak bir şeyde çocuklu kadını bırakıp ortadan kayboluyor. Yeni birisini bulup evlenmek kolay nasıl olsa...Kuaförlerin yaptığı soygunculuk evet ama anneye de bir tık hak vermedim değil. Eşya senden, yatak odasını ailen ödemiş. Masrafsız evlenmek güzel de sen ödemeyeceksen damat bey de elini cebine atsın. Erkeğe biraz masrafa yaptırmak da lazım be kuzum.
Babaannem erkek cinsine göz açtırmayacaksın, iki kaşığı varsa birini kıracaksın, öbürün eğeceksin, ömrü ağzını tutturmaya çalışmakla geçecek der.
ben mac'a da sordum onlarda evet ödediğin para kadar alisveris yapıyorsun o acidan karli ama goz makyaj toplam 14e falan geliyor (du hafizam beni yaniltmiyorsa) zaten o kadar parayi kozmetige veren biri degilsen karli degilYine uygun fiyat almışsınız valla kuzenim evlendi sadece düğün makyajı 10 bin ama çok güzel oldu öyle böyle değil su gibiydi peri gibiydi gelin. Herkes ne kadar güzel olduğunu konuştu bu bi sanat bence. Mac nars yapıyor makyaj üstelik ürün de veriyor atıyorum 5 bin 5 bin TL'lik ürün. Böyle günlerde insan stres oluyor yapamazsın gerçekten annen haklı eşya almamış düğün yok bilmiyorum bana kötü geliyor
iyi yine cok odememissinKardeşimin düğününde sadece makyaja 1000 TL ödedim.
Tokayla tutturuyırlar duvağı ay yaparsınızNikahım için normal mahalle kuaförlerinden fiyat almak istedim saç 10.000 (saçlarım kısa ve maşa istiyorum) makyaj için de günlük makyaja 3 Bin gibi rakam verdiler ona da takma kirpik dahil değil :) . Gerçekten insanın zoruna gidiyor. Nikahım olduğunu söylememeyi düşündüm ama duvağımı takamam diye gelin olarak belirttim. Gerçekten yazık ya tamam kendileri gelinleri geçim kapısı olarak görüyor ama normalde 2 bine yaptıkları saçı da 10 bin istemesinler ya. Duvağı takmanın bir yolu yok mudur
Anneme söyledim evde taksak diye bu kadar tutumlu olma düğün yapmıyorsunuz zaten hiç masraf yapmadınız (benim evimde yaşayacağız eşya almadık kendi eşyalarımı kullanacağım sadece yatak odasını yeniden aldım onu da ödemesini ailem yaptı) erkeği böyle alıştırmak o kadar iyi değil falan diyor ama yazık yani 5 bin falan olsa neyse sadece saça dümdüz maşaya gelin olduğum için 10 istediler. Ben mi çok pintilik yapıyorum
Ben çok ödemedim zaten sen gelin olarak çok az ödemişsin onu kastettimben mac'a da sordum onlarda evet ödediğin para kadar alisveris yapıyorsun o acidan karli ama goz makyaj toplam 14e falan geliyor (du hafizam beni yaniltmiyorsa) zaten o kadar parayi kozmetige veren biri degilsen karli degil
iyi yine cok odememissin
ya bilmiyorum acikcasi makyaka 10 bin 15 bin bana komik geliyor
hani asyali bacilar var ya yasli kadinlar makyajla genc citir oluyorlar. hani sanki onlardanmisim da o paraya anca guzellesirmisim gibi
Allaha şükür zaten güzelim, beni begenen begenmis te nerelerden evlenmeye gelmis. yani 15 binlik makyaji yaptiracagim da ne olacak daha mi guzel olacagim?
zaten beni seven, guzel gunume eslik etmeye gelen herkes beni begenip peri kızı gibi oldugumu soyleyecek, kusur bulmaya gelen kisi de zaten begenmeyecek.
az da odesem cok da odesem sonucta olan bu:)
iste buna kizarimAçıkçası benim de zoruma gidiyor artık rahata alıştıkça alıştı. geçen gün benim evime eve tv sehpası lazım oldu onu da kendi evinden getirmeye kalktı. Ben ona konfor alanı açtıkça öğrenci evi kafasına büründü. Trendyoldan alırız uygun bir tane ama onu da yeni eve götürmem dedim
EvYakın zamanda kardeşim damat oldu valla hiç de öyle normal gündeki tıraş gibi değildi saçı traşı harikaydı Allah aşkına damat tıraşı derler gelin başı derler daha özenli yapılır aldıkları parayı da hak ediyorlar. Para fazla geliyorsa o zaman evde kendiniz yapın hizmet sektörü adı altında
Kendime ait değil kiradayım. Nişanlımın ailesi ev verdi ama başka şehirde. ev satılıp bize alınacaktı ama kiracıyla ilgili problemler oldu mahkemelik oldular falan öyle olunca bir ev için beklemek istemedim. 2 3 ay benim evimde kalacağız hâlâ ev alınmamış olursa da başka bir eve kiraya çıkacağızBen anneni haklı buldum, damat bohçasını alıp geliyor zaten dügün de yokmuş bari bir kuaföre para koysun
Bu arada bohçasıyla gelen erkekler bohçasıyla gidiyor, evcilik oynuyor hiçbir şeyin kıymetini bilmiyor. Kuzenim böyle evlenmişti, gelin kız buna tekmeyi attı bir dayım geri alsın diye 300.000lira vermişti
Annen haklı öyle boş beleş adamı kapıya köpek olarak bile bağlamam. Sen de çok yanlışlardasın söyle bir ev alsın getirsin sen taşın, sen de seninkini kiraya verirsin.
Anneniz erkegi boyle alistirmama konusunda hakli ancak kisa saca masa yapip duvak takacak diye kimseye 10 bin vermem.Nikahım için normal mahalle kuaförlerinden fiyat almak istedim saç 10.000 (saçlarım kısa ve maşa istiyorum) makyaj için de günlük makyaja 3 Bin gibi rakam verdiler ona da takma kirpik dahil değil :) . Gerçekten insanın zoruna gidiyor. Nikahım olduğunu söylememeyi düşündüm ama duvağımı takamam diye gelin olarak belirttim. Gerçekten yazık ya tamam kendileri gelinleri geçim kapısı olarak görüyor ama normalde 2 bine yaptıkları saçı da 10 bin istemesinler ya. Duvağı takmanın bir yolu yok mudur
Anneme söyledim evde taksak diye bu kadar tutumlu olma düğün yapmıyorsunuz zaten hiç masraf yapmadınız (benim evimde yaşayacağız eşya almadık kendi eşyalarımı kullanacağım sadece yatak odasını yeniden aldım onu da ödemesini ailem yaptı) erkeği böyle alıştırmak o kadar iyi değil falan diyor ama yazık yani 5 bin falan olsa neyse sadece saça dümdüz maşaya gelin olduğum için 10 istediler. Ben mi çok pintilik yapıyorum
Biz gezmeyi seven bir çiftiz otelde duracağımızı sanmıyorum. Ben soğuğu hiç sevmiyorum kendime güvenmiyorum. Nişanlımla bu soğuk olur durumunu henüz paylaşmadımiste buna kizarim
verdikce kiymet bilmemeye simdiden baslamis
bu insanlarin cogunda var ama
sen "buna gerek yok, şuna gerek yok" dedikce insanlar yillar icinde "ona zaten gerek yok ya, aman o takilmaz" moduna girip sana özensiz oluyorlar. hayatin alma verme dengesini cok bozmamak lazim.
benim icin dugun mugun gelinlik vs hic bir gram onemli degil. dugun dedigim seye de annemin hevesi vardi ona 1 dugun hakki verdim ister nisan ister kina dugun ne yaparsa yapsin, yapacagi sehrine bile karismadim neye hevesi varsa elinden gelen en güzelini yapti. misafir gibi gittik eglendik :)
eskiden de hevesim yoktu. bitti gecti birsey de icimde kalmadi. Esimden de asla birsey istemedigimiz gibi tam tersi cok verici olduk.
günün sonunda evet yaptıklarımdan mutluyum ama ayni eve girince keske biraz masraf yapsaydi demedim degil. O ev sorumlulugunu tam olarak almadigini düşünüyorum .
*yine de 9 kere evlensem 9unda da sirf laf olsun diye o paraları vermezdim.
sen de esine bir ayar cek
balayi demissin mesela. ertelenen balayina asla gidilmez. hazir yakin zamanda evleneceksin o da balayi islerini halletsin biletleri alsin - tatili planlasin vs
soguksa da soguk tatil olsun bosver. zaten balayi dediginde otelde takilinir genelde soguk seni cok etkilemez
Saçlarım Köprücük kemiği hizasında. Teşekkür ederim zaten düz bir duvak alacağım zorlamaz diye düşünüyorumAnneniz erkegi boyle alistirmama konusunda hakli ancak kisa saca masa yapip duvak takacak diye kimseye 10 bin vermem.
Makyaja verilen paraya sozum yok ancak gelin oldugunuzu belirtmeden sac ve makyaj yaptirip, duvaginizi kendiniz takin, gelinlikcinize sorun size nasil takılacağını anlatsin, cok zor degil, duvaklarin ozel tokalari oluyor zaten.
Saciniz ne kadar kisa?
O eve çıkılmazEv
Kendime ait değil kiradayım. Nişanlımın ailesi ev verdi ama başka şehirde. ev satılıp bize alınacaktı ama kiracıyla ilgili problemler oldu mahkemelik oldular falan öyle olunca bir ev için beklemek istemedim. 2 3 ay benim evimde kalacağız hâlâ ev alınmamış olursa da başka bir eve kiraya çıkacağız
düğün ne zaman? vizeniz varsa avrupa vizeniz yoksa tifliste, novi sadda cok guzel noel pazarlari oluyor. ona denk getirin madem.Balayına gideceğiz öyle konuştuk yurt
Doşo
Biz gezmeyi seven bir çiftiz otelde duracağımızı sanmıyorum. Ben soğuğu hiç sevmiyorum kendime güvenmiyorum. Nişanlımla bu soğuk olur durumunu henüz paylaşmadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?