• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuaförlerin gelinleri yolması

Duvak takmak kolay, pandemide gelinimizn saçını ben yapıp duvagini takmıştım güzel olmuştu ama o zaman şartlar farklıydı, gelinimiz korkuyordu hastalıktan ve çok dikkat ediyordu kendi istedi o şekilde yaptık şimdi olsa o da kuaföre giderdi, bu arada evet kuaföre sırf gelin diye o kadar vermek çok zoruna gidiyor insanın ama bırak versin esin, hiç birşey yapmamış hatta güzel bir kuaför seç fotoğraf çekimi olacaksa ilerde pişman olma hatıra kalıyor hepsi

Teşekkürler peki sizce benim mevcut durumumda gelin olmadığımı söylemem doğru olur mu? Nişanlıma çok fazla konfor alanı sundum gibi ama genel olarak benim için harcama yapmayan biri değil sık sık hediye alır kendine bir şey alırken bana da eşofman falan ekler nişanlandığımızdan beri hiç hesap ödetmiyor, seyahatlerimizi de tamamen o karşılıyor. Ben de çalışıyorum bu arada
Prenses olursan prenses gibi davranırlar, gerçekten narin ol birşeyler işte, ben duvak yapamam gideceğim de öyle alışsın, çok konfor iyi değil bence de

Nikahım için normal mahalle kuaförlerinden fiyat almak istedim saç 10.000 (saçlarım kısa ve maşa istiyorum) makyaj için de günlük makyaja 3 Bin gibi rakam verdiler ona da takma kirpik dahil değil :) . Gerçekten insanın zoruna gidiyor. Nikahım olduğunu söylememeyi düşündüm ama duvağımı takamam diye gelin olarak belirttim. Gerçekten yazık ya tamam kendileri gelinleri geçim kapısı olarak görüyor ama normalde 2 bine yaptıkları saçı da 10 bin istemesinler ya. Duvağı takmanın bir yolu yok mudur
Anneme söyledim evde taksak diye bu kadar tutumlu olma düğün yapmıyorsunuz zaten hiç masraf yapmadınız (benim evimde yaşayacağız eşya almadık kendi eşyalarımı kullanacağım sadece yatak odasını yeniden aldım onu da ödemesini ailem yaptı) erkeği böyle alıştırmak o kadar iyi değil falan diyor ama yazık yani 5 bin falan olsa neyse sadece saça dümdüz maşaya gelin olduğum için 10 istediler. Ben mi çok pintilik yapıyorum
Askım yakınsan gel yapayım makyajını da kirpiğini de takayımm

Yatak odası olayında senin evine ne alınmalı ne alacağız diye sordu bende bir eksik yok sadece mutfağı yenilerim bir de yatak odasını alırım senlik bir şey yok deidm. Koltuk altı değiştirelim diye sordu bende yeni eve alırız dedim. Açıkçası ben müsaade etmedim yatak odası almaya da zaten direkt ben alacağım dedim
Siz niye alıyorsunuz? Beraber alsaydınız. Diğer eşyalar evlendikten sonra ortak alınacak, siz niye evlenmeden önce mutfağı yenileyip, yatak odası takımını kendiniz alacaksınız? Niye onluk bir durum yok?
Böyle başlayıp alıştırın da görün evlilik boyu üzerinize yıkılanları.

Sanırım oğlunu geri alsın diye geline vermiş, eğer öyleyse ilginç 😁

Valla öyle oldu, kız bizimkine tekmeyi vurdu (sebebi bilmiyorum). Bizimki de kös kös baba evine eski odasına döndü🤐🤐Neyse dayım aramış kızı, bunu al eve atma diye kızın da sanırsam yaklaşan bir ödemesi varmış ona yolla demiş dayıma dayım da yollamış😁😁kız kendi işini yapıyor bu arada, gayet de başarılı kuzenim de kimbilir ne halt yiyip tekmeyi yedi

Siz niye alıyorsunuz? Beraber alsaydınız. Diğer eşyalar evlendikten sonra ortak alınacak, siz niye evlenöeden önce mutfağı yenileyip, yatak odası takımını kendiniz alacaksınız? Niye onluk bir durum yok?
Böyle başlayıp, alıştırın da görün evlilik boyu üzerinize yıkılanları.
hakkaten ya madem herseyi ortak yapalim niyetiyle ciktin bu yola neden yatak odasini ailen aldi?
yuzde besyuz adam yeni evin mobilyalarini artik evlendik diye esiyle odeyecek ya da o mobilyaları odedi diye birkac ay kadindan gecinmek isteyecek.
ben ortak odemeye de okeyim ama madem oyle neden yatak odasini kadin ödedi bir başina?

Valla öyle oldu, kız bizimkine tekmeyi vurdu (sebebi bilmiyorum). Bizimki de kös kös baba evine eski odasına döndü🤐🤐Neyse dayım aramış kızı, bunu al eve atma diye kızın da sanırsam yaklaşan bir ödemesi varmış ona yolla demiş dayıma dayım da yollamış😁😁kız kendi işini yapıyor bu arada, gayet de başarılı kuzenim de kimbilir ne halt yiyip tekmeyi yedi
Ee peki kız tekrar yollarsa ne olacak, dayı verdiği 300.000'den mi olacak? Senet imzalatsaydı bari 😂

O kıza selam söyle paralel evrendeki ben olabilir jdjdjjf :)

hakkaten ya madem herseyi ortak yapalim niyetiyle ciktin bu yola neden yatak odasini ailen aldi?
yuzde besyuz adam yeni evin mobilyalarini artik evlendik diye esiyle odeyecek ya da o mobilyaları odedi diye birkac ay kadindan gecinmek isteyecek.
ben ortak odemeye de okeyim ama madem oyle neden yatak odasini kadin ödedi bir başina?
Ben düğünden 1 2 hafta önce istifa edeceğim bana güvenip öyle bir şeye kalkışmaz benim evime koltukları alalım deid ben de sonrasında kendi evimize olmaz diye istemedim çünkü benim evim çok küçük

Ben düğünden 1 2 hafta önce istifa edeceğim bana güvenip öyle bir şeye kalkışmaz benim evime koltukları alalım deid ben de sonrasında kendi evimize olmaz diye istemedim çünkü benim evim çok küçük
insallah dedigin gibi olur ama yuz bin yillik "erkege masraf yaptir" diyen kadinlar ve esinin orta sehpa almamak icin direnmesi ve eski konundaki adamin isten cikma hevesi birlesince..
senin esin normal bir es degil ki endise etmeyesin. lise kpssden atandi diye sana "beni param icin mi seviyorsun" diyecek, bunca asla masraf yaptirmamak icin mabadini yırttıgin halde seni lüks sevdalisi görecek bir adam

Zaten kuaföre gideceğim de gelin olduğumu belirtmesem mi diye sormuştum.Yurtdışına gideceğiz zaten nişanlım öyle istedi. Bu arada yurtdışı tatili bile Antalyadan daha hesaplı zaten.
Yurtdısı tatilini mutevazi tutmaya calisirsan antalyadan hesaplı 🤗
tutma

Onu diyorum ben.

Evladım bu adamda onur olsaydı zaten koca eve konuyorum, kira edemiyorum diye utanıp bir tane yatak odasinı alır koyardı. Onu bile yapmamış elini kolunu sallayarak geliyor soytarı gibi. Sakın bu adama güvenip istifa falan etme 5 kurussuz kalırsın. Bu adam bir asalak

Yurtdısı tatilini mutevazi tutmaya calisirsan antalyadan hesaplı 🤗
tutma

Onu diyorum ben.
konu sahibi sinekten yag cikartacak az kaldi, adamin elini cebine sokturmamis.
ama adamin dediği sunlar;
Evet yine konusu açıldı senin belli bir alışkanlıkların var dedi lüks bir hayat sunamam vs. Gibisinden zaten öyle birisi değilim ama aza kanaat etmek başka, aza kanaat etmek zorunda bırakmak başka dedim. Tüm imkanlarımız olur zor durumda kaldığımızda idare ederiz dedi. Neredeyse param için mi benimlesin demeye getirecekti sanki benim derdim onun memur olarak kalması. lafı ağzına tıktım sen kendini ne sanıyorsun ki yüksek mühendis, hakim, doktor musun maaşın için olsa seni mi seçerdim dedim.
tüm yorumlarımı geri aldim eski mesajlari okuyunca. boyle adamla evleneceksen masraf nedir, lüks nedir, ev gecindirmek nedir iyice bir göstermek lazim

Ben flashlı ışıkla, profesyonel makinayla çekilmiş fotoğraflarda makyajımın ruh gibi çıkmayacağına güvenmediğim için kuaföre gittim. Tabi bi de kapalıyım. Ama bugünkü aklım olsa makyajımı tamamen ben yapardım. Nişanımda, kınamda kendim yaptım zaten küçük organizasyonlardı görenlerde nerde yaptırdın diye sordu organizasyon için gelen abla bile. Ama kendi imkanlarımızla çekim olacağı için ruh gibi görünürüm diye de korkmamıştım. Allah'tan ki fotoğraf çekimi için nikahtan 3 gün öncesinde randevum vardı malzemelerini tanıma imkanım oldu. İyi ki o gün nikah günün değildi. Akşamına göz makyajım hala mükemmel ki güzel de olmuştu ama cilt makyajım... Anlatmaya dilim varmıyor. Temmuzun ortasında yeni kuaföre istanbulun göbeğinde hemde pandemi çıkışı bulmam imkansız olur diye korktuğumdan değiştirmedim ama kendi cilt ürünlerimi ve süngerimi götürdüm. Akşamına cildim hala bebek gibiydi. Kız gerçekten güzel yapıyordu ama ürünlere yorum dahi yapmak istemiyordum. Onca para verip kınam için aldığım malzemelerin hakkını vermiş oldu 😂 yine de bu günkü aklım olsa ben evde kendim yapardım. Hatta başımı bile yapabilirdim sanırım.

Fiyattan ziyade bence önemli olan 10 da versen 30 da versen o parayı hakedip etmediğinde. Ki sizin içinize sinmiyorsa eğer isterse gelsin en ünlü makyaj artisti makyaj yapsın yine de kusur bulursunuz. O yüzden 1 gün yaşayacağınız bişey için sırf kim ne der diye içinizden gelmeyeni yapmayın, hele hele hakedilmediğini düşnüdüğünüz bi parayı hiç vermeyin.

Annenizin sözüne gelince de "bohçasını alıp gelmesin" ama hakedilmeyen hizmete de 10 bin vermesin. Onun yerine çok daha iyi bi balayı seçeneği daha güzel bi imkan olur. Ya da yeni evinize alınacak eşyanın kalitesini etkiler belki bugün gereksiz yapmadığınız masraf. +1 takı olur mesela illa para çıkacaksa. Ayrıca bi masrafı ailesi değil nişanlınız üstlenicekse ve borç yapacaksa mutlaka sizin evinizin kesesini etkileyecek. Borçla iş yapılıyorsa o borç evlenince ödenecek sonuçta. Yokmuş, olmayacakmış gibi davranmamalısınız.

Masrafsız şekilde evlenirken bir sehpaya laf eden nişanlı da evlendikten sonra o eşyaları seve seve, sorun çıkarmadan alır kesin zaten. Buna bir tek konu sahibi inanır.
Bu meslek konusundan da adamın öyle dümdüz, masrafsız yaşama gibi bir düşüncesi var. Konu sahibi de en ufak para harcatmadan rahatsız olmuş ilişki boyu. Bundan sonra da her şeyin en azıyla idare etmesi beklenecek. Öyle alıştırmış.

Konu sahibi ben esinizin pinti oldugu detaylari yeni okuyorum tek birsey yazacagim, o kapinin esiginden girmeden yapmadigi harcamalari, esikten gectikten sonra hic yapmaz.

Kusura bakmayin benzetmem icin cok ozurdiliyorum ama kopruden gecene kadar ayiya dayi demek oluyor bu cunku, hatta adam dayi demeye bile ugrasmiyormus ya neyse. Bir orta sehpa ne kadar olabilir ki? Olsun olsun 20 bin olsun yahu... K Kaktusveportakal

Diğer yorumları okumadım ama annenize çok hak verdim.Zamaninda yaptığınız bütün aman para gitmesin hareketleri zamanı geldiğinde size kotu olarak döner.Bazi şeyler yapılacak 10 bin çok mu çok.Ama omrunuzde bir defa olacak.Ben zamanında çok kıyafet almaya alistirmadim şimdi bir şey istesem geçende aldın ya oluyor.Valla acıyan sonunda acınacak hale düşüyor benden soylemesi

Back
X