Canım,kimseye zorla dükkan açtırmıyor ki insanlar yada kurumlar her ne sektör olursa olsun bunun amacı insanları zor ve özel günlerinde sıkıntıya sokup çifte tarife yapmak bana göre ticaret ahlakına aykırı,insanda biraz vicdan olmalı diye düşünüyorum,bu zamanda en büyük fedakarlıgı özel degilde (fabrika,taş ve maden ocakları) işçi kısmı veriyor,çünkü onlar bayram seyran demeden çalışıyor,bende çalıştım bayram veya tatil günleri sen sen geleceksin deniliyor zaten gelirmisin gibi bir soruyu işveren asla sormaz,ama bir dükkan sahibi şahsi çalışıyor yanında da 2-3 çalışanı varsa 2 gün tatil yapabilir birşey kaybetmez
Ticaretle ugraşan insan yeter ki dürüst olsun,ticaret ahlakını iyi ögrensin ummadıgı yerlerden müşterileri gelir,kazançlar elde eder,zamanında evinde çalıştıgım bir hanım vardı Adana'dan ta Mersin'e kuaföre giderdi,neden dedim yakın mesafe degilde ta Mersin,senelerdir giderim verdigim yol veya benzin parasına degiyor beni her konuda memnun ediyor güler yüzü muhabbeti yetiyor derdi
Önemli olanda yalakalık yapmadan insanlarla ugraşıyorsan işin geregi güler yüzlü olmalı insanların isteklerine cevap verebileceksen o işe el atmalısın,para kazanmak için ben bunu yaparım deyip ele yüze bulaştırmak hem kazanç hem itibar kaybı getirir insana
Onu bunu bilmem,insanlıgın fitnesi mal olmuş,ne demiş Buhari
''Âdemoğlunun iki dere dolusu malı olsa bir üçüncüsünü ister. Ademoğlunun içini / karnını topraktan başka bir şey dolduramaz.
İnsanlar mecburlar nasılsa deyip kazıklamak bana göre ticaretin ne ahlakında ne kuralında vardır,sonradan yazılan ahlak kuralları insanların kendi dogrularının etrafında döner her insan ADALETLİ olamayı beceremez

SEVGİLER