Mühendissin di mi? Ben de ilk işyerimde tek bayan mühendistim, hani imalat kısmı mavi yaka, beyaz yaka hep erkekti. Ilk günler tektim ama sonra hepsiyle kanka oldum. İşçi abiler sagolsun gelip gecerken hadi cay ismarlayayim, gel cay, git limonata. Hani iş ortaminda cok etik degil diye kabul etmezdim ama bazen cay molasinda otururdum kirmayip. Artik o kadar kendilerinden gördüler ki çapkınlık muhabbetlerini anlatiyorlardi bana yaa. Erkek mühendisler desen kiz arkadasın yok mu ayarlasana muhabbeti, kendi aralarinda konustuklari muhabbete futursuz devam etmeleri, arada kacan minik küfürler. Resmen beni de kendilerinden saydılar. Bunlar gizli sigara icerken gozcülük bile yaptim o derece. Gerci yine kadinim diye bi saygıları vardi o boş beles muhabbet harici.
4 ay çalisıp cıktım zaten.. ama sonra kadinlarla calisinca erkeklerin kiymetini anladim. Kiskanclik yoktu ve acayip sahip cikiyorlardi abi olarak.
Bence rahat ol ve girisken ol, onlar da senden cekiniyordur. Onlar zamanla seni kabul eder ama herseye hazirlikli ol yani..