Küçücük bebekle düğün ?

bende gitme diyenlerdenim daha senin bakıma ihtiyacın olduğu bir dönemde minnacık bebekle düğünde ne işin var.. benim çocuğum 15 aylık ve ilk defa geçen ay bir düğüne gittik sadece iki saat kalıp döndük çokta eğlendi kerata:)

inşaalllah kolay bir doğumla sağlıklı bir bebek alırsın kucağına sıkıntı etme şimdiden

Doğumuma 3 hafta kalana kadar çalışacam zaten. Hamileliğim de çok zor geçti. O yorgunluğun üstüne doğum ve sonrası korkutmasın da ne yapsın ama di mi kızlar :(

Sürekli okuyorum konuyu.
Gitmemen en iyisi.
Çocuğunu terli terli kaç insan opecek ?
Emin ol onlarca :120:
O gün gelince yorgunum de bitsin :19:

ben olsam gitmezdim 1 aylık bebeğin düğün ortamında ne işi var :31::31: bahane de çok millet ne derse desin :ssz:

Haklısınız çoğunluk gitme diyor sanırım. İlk baş cesaretlenmiştim ben gittim bir şey olmadı gidersin diyenlerden ama çoğunluk gitme diyorsa vardır bi bildikleri diyorum. Zaten tecrübelerinizden yararlanmak için açtım konuyu. Sanırım eşime atıcam sorumluluğu.

Doğumuma 3 hafta kalana kadar çalışacam zaten. Hamileliğim de çok zor geçti. O yorgunluğun üstüne doğum ve sonrası korkutmasın da ne yapsın ama di mi kızlar :(

hamileliğinde zor mu geçti canım neden daha erken izne ayrılıp dinlenmiyorsun ki o zaman? yada rapor alsan birkaç hafta önceden olmaz mı
evladın ve kendin için inşaallah en doğru kararı verirsin

Annem gelecek inşallah yanıma. Onların kınası biraz farklı oluyor canım, erkek tarafından da bayan erkek herkes gidiyor yani dolayısıyla eşimin de orda bulunması gerekiyor abi olarak. Benim düğünümde teyzemin kızının tam 40 zamanıydı, aynı şehirde olmamıza rağmen gelemedi. Ben çok doğal karşılamıştım. Bana kalsa ben karşımdaki bişey demeden sen sakın gelme derim.

Ay canım benim o lafları edebilmem için 40 fırın ekmek yemem gerekiyor galiba :D

Biraz daha önce veya sonra olsaydı ne olurdu sanki, haklısınız kızlar...

bişey olmaz gitmesende telefonla ararsın durumu söylersin hem tbrik etmiş olursun işte.onlar anlayışla karşılar bu çok normal bişey stres ypma sakın.

hamileliğinde zor mu geçti canım neden daha erken izne ayrılıp dinlenmiyorsun ki o zaman? yada rapor alsan birkaç hafta önceden olmaz mı
evladın ve kendin için inşaallah en doğru kararı verirsin

İznimi doğum sonrasına aktarıp bebeğimin yanında daha çok kalmak istiyorum canım. Rapor hakkımı da doldurmak istemiyorum, daha sonra bebişim olduğunda kullanmak için. Ben tekken zorlanayım bişey olmaz yeter ki onun yanında bi gün daha fazla kalabileyim :(

Gitme tabikide mantikli bir insan zate seni götürmez sen dugune gitsen bile 40 gunluk bebekle kalabkleceginimi saniyosun
Emzirmen gerekicek kisa sürelerle aglar eder dugunden ne anlican o haldeeziyet etme kendine

Gelin tarafıyla kv aynı şehirdeler, bize 3 saat uzakta ikisi de. Eşimin o zaman iki kere gidip gelmesi gerekir.

O zaman kınanın yapıldığı gün gideceksiniz siz evde olursunuz çıkmazsınız dışarıya kaynananıza gidersiniz orada kimse olmaz kına günü gelinin evi kalabalık olur bebeğinizle ilgilenirsiniz kına da gelinin evinde olmaz herhalde. Evde de olsa bebeğiniz emer uyur zaten zararı olmaz. İnsanlara yaklaştırmazsınız. Öbür günde düğün olur zaten çoğu kişi direkt salona gelir kaynananızdan gidersiniz siz de direkt salona zaten süreceği birkaç saat kalkmazsınız fazla. Ama illa gitmicem diyorsanız eşiniz gidecek sonuçta kardeşinin düğünü 2 gün evde kalacaksınız yanınıza biri lazım. Teyzemin oğlu Almanya'da eşi 2 aylık bebekle uçak yolculuğu yaptı İzmir'e indi oradan Balıkesir'e de iki saat mesafe gittiler yani arabayla bir şey olmadı. Siz bir şey yapmayacaksınız ki sonuçta orada iş beklemezler ama siz bilirsiniz anneniz gelir yanınıza artık eşiniz yokken.

Son düzenleme:
O zaman kınanın yapıldığı gün gideceksiniz siz evde olursunuz çıkmazsınız dışarıya kaynananıza gidersiniz orada kimse olmaz kına günü gelinin evi kalabalık olur bebeğinizle ilgilenirsiniz kına da gelinin evinde olmaz herhalde. Evde de olsa bebeğiniz emer uyur zaten zararı olmaz. İnsanlara yaklaştırmazsınız. Öbür günde düğün olur zaten çoğu kişi direkt salona gelir kaynananızdan gidersiniz siz de direkt salona zaten süreceği birkaç saat kalkmazsınız fazla. Ama illa gitmicem diyorsanız eşiniz gidecek sonuçta kardeşinin düğünü 2 gün evde kalacaksınız yanınıza biri lazım.

Dediğiniz gibi olur sanırım gidersek. İnşallah kazasız belasız atlatabilirim...

Aralarda söylemiştim, kendi kardeşim olsaydı düğün tarihi ertelenirdi ki öyle oldu, düğün erkene çekildi. Zaten bana göre tarih alsınlar da demiyorum. Birlikte büyüdüğüm teyze kızımın benim düğünümde 1,5 aylık bebeği vardı, düğün salonuna 10 dk evi, biz ona gelme demiştik gelmemişti ve bu bizim için doğru olanıydı. Yani anlayacağınız ben kendi ailemden böyle gördüğüm için şimdi çekiniyorum.Eşim ailesine niye bizim tarihi göze almadınız diye kızdığında ben gideriz ne olacak bi kere olacak düğün diyordum, ama şimdi yenidoğanla ilgili bişeyler okudukça, bakımıyla ilgili araştırmalar yaptıkça bu durumun tehlikeli olabileceğinden korkarak fikir alayım diye açtım konuyu. İnşallah dediğiniz gibi sorunsuz olur her şey..

Eşimin kuzeninin düğününe de diğer kuzeni 2 aylık bebeği var diye gelmedi.ve bu iki kuzen çok yakın arkadaşlar.ben açıkçası bu durumu garipsemiştim.Demek ki her ailede farklı karşılanıyor böyle durumlar. benim bebeğim yok henüz ama olduğunda ikimizin de sağlığı yerinde olduğu sürece hiçbir düğünden bayramdan geri kalmam herhalde :27::27:
Size de Allah'ım öncelikle sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin :16: gerisi halledilmeyecek şeyler değil.şimdiden dert etmeyin boşverin :34:

Doğru söylüyorsun aslında. Ama zaten şimdi her şey üstüme üstüme geliyor bir de bunu takıyorum kafama nasıl olacak diye. Daha doğrusu zorla taktırtıyorlar. Şimdiden düşünmeden edemiyorum nasıl olacak diye. :50:[/QUOTE

hayırlısıyla doğsun. belki toparlar uslu bebek olur gidersiniz. kıyafet o zaman ayarlanır. normal olursa zaten alınan kilolar hemen gidiyor. simdi gelmiyorum demeyin. ama yerinizde olsam gitsem de asla bir işe elimi sürmezdim... uc haftalık lohusa oldu artık!!!!

Allah Allah ben mi cok rahatım siz mi cok evhamlısınız. Benim doğumumdan yaklaşık kırk gün sonra kuzenimin düğünü olacak, alıcam bebeğimi gidicem. Belki cok kalamam ama onları görür cıkarım.

Düğünü olan kendi kardeşiniz olsaydı da gitmez miydiniz?

Elmicim tecrübe sahibi olmadığın konularda yorum sahibi olmamak lazım diye düşünüyorum. Doğumunu sağlıcakla bi hallet hele, düğünü derneği sonra düşünürsün. Lohusa hormonları, gece uykusuzlukları, anne kaygıları vs. gibi daha önce hayatta ucundan bile tadına bakmadığın bambaşka bir alemle karşılaşacaksın :52:

Elmicim tecrübe sahibi olmadığın konularda yorum sahibi olmamak lazım diye düşünüyorum. Doğumunu sağlıcakla bi hallet hele, düğünü derneği sonra düşünürsün. Lohusa hormonları, gece uykusuzlukları, anne kaygıları vs. gibi daha önce hayatta ucundan bile tadına bakmadığın bambaşka bir alemle karşılaşacaksın :52:
Ustam sen söylüyorsan boynum kıldan ince :)

Estafırıldak,benimki nacizane hatırlatma. Ben güçlüyüm, panterim, lohusalığı donumda sallarım deme. Ben yaptım,kendime zarar verdim, sen yapma diye söylüyorum. Bırak biraz da alem sana hizmet etsin :)
Ah be marjı prenses sendromu bize gore degil ki. Kimse bisi yapmasa kendi annemiz lohusa sendromuna sokar bizi :)

Gelişine yasarım diye düşünüyorum ama gorucez hayat bize neler hazirlamis

bana göre bebeğinizin yeni doğmuş olmasını da bir kenara bırakın siz lohusa olacaksınız ve lohusalık dönemi hiç döneme benzemiyor inanın...

bebeğinizle birlikte evinizde rahat rahat yatmak varken düğün eziyetini çekmeyin derim ben...

Doğru söylüyorsun aslında. Ama zaten şimdi her şey üstüme üstüme geliyor bir de bunu takıyorum kafama nasıl olacak diye. Daha doğrusu zorla taktırtıyorlar. Şimdiden düşünmeden edemiyorum nasıl olacak diye. :50:[/QUOTE

hayırlısıyla doğsun. belki toparlar uslu bebek olur gidersiniz. kıyafet o zaman ayarlanır. normal olursa zaten alınan kilolar hemen gidiyor. simdi gelmiyorum demeyin. ama yerinizde olsam gitsem de asla bir işe elimi sürmezdim... uc haftalık lohusa oldu artık!!!!

Şimdi düşünme doğumdan sonra bebeğin durumuna göre karar verirsin

Estafırıldak,benimki nacizane hatırlatma. Ben güçlüyüm, panterim, lohusalığı donumda sallarım deme. Ben yaptım,kendime zarar verdim, sen yapma diye söylüyorum. Bırak biraz da alem sana hizmet etsin :)

bana göre bebeğinizin yeni doğmuş olmasını da bir kenara bırakın siz lohusa olacaksınız ve lohusalık dönemi hiç döneme benzemiyor inanın...

bebeğinizle birlikte evinizde rahat rahat yatmak varken düğün eziyetini çekmeyin derim ben...

Ben de bu lohusalık hallerinden ve bebeğimin hastalıklara dirençsiz olacağından korktuğumdan çekiniyordum, boşuna değilmiş sanırım...

Back
X