Küçücük bir ilçede yaşamak

Ben İzmir'den küçük bir Ege ilçesine üniversite okumak için geldim. İlçe falan değil burası, bildiğiniz şehir. Hiç bana göre değil, her şeyi sınırlı... Ben yapamazdım sanırım. İzmir'e geldiğimde dünya varmış diyorum.

bende eşimin işi sebebiyle küçük bir ilçede oturuyorum ve yaşanacak gibi değil bu sene gidiyoruz çok şükür ..çocuğumu zar zor büyüttü m burafa canımı z sklsa gidecek gezecek yer yok hiç tavsiye etmem

Oyle bi yerde egede dogdum buyudum ve daha guzel bir yer gormedim. Asil oyle yerde yasanir. 5bin nufustan biri kendini asik eder size diye dusunuyorum. Market yoksa insanlarin nasil alisveris yaptiklarini ogrenir ona gore giderirsiniz ihtiyaclarinizi. Ama baska bolgelerde nasil olur bilemem

Ayıp ayıp !Biz nasıl yaşıyoruz :)) özgür ruh bir sizdemi var :)

ya alismisim kalabalığa. Istabul ilcelerine 2 3 saatte yolculuk yapmaya, bu sebepten cok zor gelir bana ne biliyim. Sen nerdr yasiyosun kiz?

yaşayamam sanırım Market ile yokmuş .
Geçen yaz eşimin koyune gittik . 1 tane bakkal var oda kapalı adam arada açıyormuş.
Okadar sıkılmıştım kı .

ya alismisim kalabalığa. Istabul ilcelerine 2 3 saatte yolculuk yapmaya, bu sebepten cok zor gelir bana ne biliyim. Sen nerdr yasiyosun kiz?
çok kücük anlatamam .yağız delikanlı kocamlan mesudum :) daha fazla ayrıntı veremem :)

Nasıl yaşamaya alıştığına bağlı.
İyi tarafı herkes birbirini tanır, bi ihtiyacın olduğunda büyük şehire göre daha çabuk güvenirsin,bir de küçük yerlerde arkadaşlıklar daha güzel oluyor mutlaka senin gibi iş için gelecekler vardır.
Kötü tarafı başka yapacak bir şey yok.

Daha sonra yer değiştirme şansın hiç mi yok evlilik dışında?

Buyuk bas hayvanlarinda ilce olsun diye torpille sayildigi 3000 kisilik ilcenin koyunde 5 senem gecti.Avantajlari da var dezavantajlari da.Simdi cogu sehirden buyuk bir ilcedeyim ozluyorum o gunleri.

Çok da güzel yaşanır.eş bulamam demişsin daha rahat bulursun aksine.senin gibi çalışmaya gelenler olacaktır.savcısı,doktoru,öğretmeni.ve genelde hep birlikte aynı yerlerde olacağınızdan daha rahat kaynaşırsınız büyük şehirden.aksine büyük şehirde zor.seçenek fazla

Ama bu size bağlı

şimdiden ben ömür boyu buradayım demişsin ki bu hatalı

atanırsın bakarsın zaten ilçedesin dışarı hayatı yok çalışır daha iyi bir kadro için yüksek puan alıp oraya geçersin

hayatının aşkını bulur istifa eder gidersin vs vs

ama küçük şehirde de yaşanır

eskiden ev bile bulamazlarmış annem anlatır teneffüste tüm ilçeyi koşarak gezermiş ilkokula giderken onlar

dedem memurmuş ilçe ilçe gezmişler ki 60 lı yıllarda

buna rağmen hepsi o dönemde bile üniversite vs okumuş

Ben Ege kasabasında yaşıyorum ve şuanda daha önce nasıl büyük şehirde yaşamışım diye düşünüyorum:) 5 bin kişi iyiyimiş yine de benim yaşadığım yerde kışın 1000 kişi anca yaşıyor ama şöyle her çeşit market var yani o bakımdan hiç sıkıntımız yok. Eşimi bile burdan buldum ve iyi ki de bulmuşum,şehir insanından çok farklı eşimi övmeyi sevmem ama çok mutluyum şehrin stresini çeken bir insanla evlenmediğim için. Küçük kasabaların insanları başka oluyor,her şeyden önce şehir insanına göre çok sakinler. Kısaca tavsiye ederim,en azından ön yargılı olmayın yaşayıp görün.

Tam da bahsettiğiniz gibi bir yerde yaşıyorum.Hatta aynı yerden bile bahsediyor olabiliriz.Evlilik nedeniyle geldim buraya ve emekliliğe kadar burada yaşayacağım.Ben hala alışamadım.İstediğini yapamazsın,Her ihtiyacın olanı o an bulamazsın,çıkıp biryerlerde bir şey içemezsin.En kötüsü de o mahalle baskısı.Ben takmam onları desen de Zamanla onların istediği gibi davranmaya başlıyorsun.Bahsettiğiniz ilin en iyi tarafı Isparta Antalya Denizli gibi illere yakın olması.Hafta sonları Zaman'ınızı en azından istediğiniz gibi geçirebilirsiniz

Ben burduru ve ilçelerini iyi bilirim sizinki hangi ilçe isterseniz yardımcı olabilirim çevre hakkında

bende 400 binlik bir ilçede oturuyorum. gelişmişlik çok önemli.ya da merkeze uzaklığı.dr a gitmek istesen hastaneye gündelikçi gibi yollarlar dr ları.çalıştığın için merkeze gidemezsin.bir dr bulsan diğer haftaya göremezsin.

Ben istanbuldayım. Ama 100 km uzagında 10bin kişilik bi belde. 1 saat uzaktayım. Ama istanbulda oturanları anlamakta zorlanıyor. O kadar gürültü, trafik, psikolojisi bozuk insanla nasıl yaşıyorlar diye.

Kişiye göre, imkana göre değişir

ankarada doğdum büyüdüm
evlenip bir ilçeye yerleştim, inan daha huzurluyum. tam çocuk büyütülecek bir yerde yaşadığımı düşünüyorum.
ama ilçeden ilçeye değişir , burdur diyorsunuz kötü olacağını sanmam
benim yaşadığım yer doğa olarak güzel, çevre olarak nezih, merkeze yakın.
bir de kayınvalideye yakın olmasaydı iyiydi

3 yıl urfanın halfeti ilçesinin bir kasabasında yaşadım.doğu görevi nedeniyle..kabus gibiydi.her haftasonu yakın olduğu için gaziantepteydim.Yaşadığım yerde market bile yoktu..çok sıkıcıydı çok..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…