• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

küçücük çocuğa 'ona anne de' diyormuş böyle bişey olabilir mi ya?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
821
123
gece gece sinirlendim, yiğenimin babası biriyle görüşüyormuş, evlenecekmiş sanırım, ona anne de falan diyormuş.
bir de yiğenim şimdiki annem güzel, işi var, arabası var falan diye konuşmuş.

çocukla nasıl iletişim kurulmalı bu konuda bilemedim. biz öyle birşey demiyoruz diye inkar etmişler. ama yiğenim ''anne de'' diyor demiş.

Son düzenleme:
evet annesiyle görüşüyor ama okula onlar götürdükleri için haftaiçi çoğunlukla orada
Anneyi daha az gördüğü için -yaş olarak anneyle daha çok zaman geçirmesi gereken dönemde çünkü- muhtemelen anneye tepki veriyor çocuk. Babayla bir ilgisi olmayabilir durumun.

Anneyi daha az gördüğü için -yaş olarak anneyle daha çok zaman geçirmesi gereken dönemde çünkü- muhtemelen anneye tepki veriyor çocuk. Babayla bir ilgisi olmayabilir durumun.
zaten ablama diyorum fazla tepki verme, soru sorma diye, çünkü birşeyin üzerine düştükçe daha fazla söylemeye başlıyor.

zaten ablama diyorum fazla tepki verme, soru sorma diye, çünkü birşeyin üzerine düştükçe daha fazla söylemeye başlıyor.
Kesinlikle. Fakat ne sebepten anne ile daha az görüşüyor bu önemli. Çocuk anne ihtiyacını goderemiyor olabilir.

Beyefendi hanımefendi ile evlenir. Çocukla o hanımefendi ilgilenir. Anne der. Bence mantıklı.
Ama görüşülen kişiye anne dedirtmek akıl kârı değil.
bence evlense bile yine dememeli ki annesi var sonuçta

Anneyi vuracağı noktayı bulmuş, canını acıtmaya çalışıyor.
Ama tepki vermemek çözüm değil. Çocuğun da canı yanıyor belli ki. Sen beni sevmezsen ben de başka anne bulurum diyor kendince. Yardım çığlığı olarak görmelisiniz bunu.

Kesinlikle. Fakat ne sebepten anne ile daha az görüşüyor bu önemli. Çocuk anne ihtiyacını goderemiyor olabilir.
ilk etapta ablam geldiğinde annem ve babamla kaldı yiğenim daha bebekti öyle büyüdü kalabalık ortamda, ablam ayrı eve geçince de orda kalmayı hiç istemedi ama yine de annesine düşkün. hep sürekli beraber olmak istiyor annem buraya gelsin diyor anneanne ve dedesindeyken. okul çağına kadar hep bizdeydi, okula başlayınca hafta içi orda kalsın kararı alındı ve burada aşırı hırçın, büyüdüğü ortamda çok sevdikleri alttan aldıkları için. annem ve babam da çok yoruluyor. mesela burda okula bile gitmeyeceğim diye diretiyor. ama orda öyle değil, diğer taraftan daha çok çekiniyor. bunu da onları daha öncesinde az görmesine bağlıyorum bilemiyorum.

İstiyorsa babasının evlendiği kadına anne desin,bunda ne var ki? Sonuçta haftada beş gün o kadın annelik edecek. Belli ki çocukla arası iyi ki çocuk onun hakkında güzel sozler soylemis. Kardeşin bencillik edip uzulecegine çocuğum mutlu diye sevinsin bence. Çocuk cici annesini sevmese daha mı iyi

İstiyorsa babasının evlendiği kadına anne desin,bunda ne var ki? Sonuçta haftada beş gün o kadın annelik edecek. Belli ki çocukla arası iyi ki çocuk onun hakkında güzel sozler soylemis. Kardeşin bencillik edip uzulecegine çocuğum mutlu diye sevinsin bence. Çocuk cici annesini sevmese daha mı iyi
annelik edeceğini sanmıyorum çünkü babasını da çok görmüyor, babanne ve dede de kalıyor

Çocuk o zaman başkasına anne der, başkasına baba da der.

Bu çocuğun bir evi, düzeni var mı, kapanın elinde mi kalıyor?
olay bu kısaca açıklayabilirsem

ilk etapta ablam geldiğinde annem ve babamla kaldı yiğenim daha bebekti öyle büyüdü kalabalık ortamda, ablam ayrı eve geçince de orda kalmayı hiç istemedi ama yine de annesine düşkün. hep sürekli beraber olmak istiyor annem buraya gelsin diyor anneanne ve dedesindeyken. okul çağına kadar hep bizdeydi, okula başlayınca hafta içi orda kalsın kararı alındı ve burada aşırı hırçın, büyüdüğü ortamda çok sevdikleri alttan aldıkları için. annem ve babam da çok yoruluyor. mesela burda okula bile gitmeyeceğim diye diretiyor. ama orda öyle değil, diğer taraftan daha çok çekiniyor. bunu da onları daha öncesinde az görmesine bağlıyorum bilemiyorum.

annelik edeceğini sanmıyorum çünkü babasını da çok görmüyor, babanne ve dede de kalıyor
O zaman kusura bakma da ne ablan hak ediyor anne vasfını ne de babasının yeni eşi.
Ne üzücü, anne baba bosaniyor, çocuk anane dedede sığıntı gibi yaşıyor. Anneninse tek problemi yeni kadına anne deyip onu övmesi 🤬🤬
Çok üzüldüm yegeninize.
Bizde de bir akraba vardı,bir sebeple çocuğunu bize kitlemisti bebeklikten ilkokul bitene kadar. O zaman da çocuk benim anne babama anne baba,haftasonu bazen gördüğü kendi annesine x anne derdi. Neyse,zamanla annesi başkasıyla evlendi, çocuğu da yanına aldı. Epeydir o bakıyor. Çocuk anneye anne, üvey babasına baba demeye başladı.
Çocuklar böyledir, anne baba sevgisine muhtaçtır. Sevgi ,ilgi nereden gelirse ona anne der, kan bağı olup olmamasi ccouk için umrunda değildir (bu arada o çocukla aramıza şehirler girdi,şimdi birkaç yılda bir yaz aylarında bizde kaliyor.ama hala biz ablasiyiz,annem babam anne babası, x anne bile demiyor. Çocuğun resmen anne dediği 2 kişi,bana dediği 3 kişi var) .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X