• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

küçücük çocuğa 'ona anne de' diyormuş böyle bişey olabilir mi ya?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ablanız o kadar evladını düşünseydi çocuk için ya çok yakında bir yer tutardı ya da yine beraber otururdu. Çocuk için en azından hafta sonları dedenin evinde yatıp kalksalar. Anneliği hissetse çocuk, bu bile şimdilik yeterli gelir ona.
aslında çok yakında oturuyor 😊 bence bu da yiğenimin böyle istediği gibi davranmasına yetti istediği gibi gidip gelmek istiyor mesela ablama gittiğinde çok inadı tutup anneanneme gidicem orda kalıcam diyor, annem buraya gelsin kalsın diyor, o şekilde

Konu sahibi gerçekten bu dediklerinizde ciddi misiniz? Siz hiç doğum yaptınız mı? Çocuğunuzu beş gün baskalarinin baktığı bir sistem sizce mantıklı mı? Çocuk orada azar mi yedi, eski usul insanlar cocuk azitinca çimdik mi attılar, yaşlı insanlar kafasi gürültü cekemedi de bagirdi mi, ilkokula gidiyor ,herkesin annesi evde bıı bıı bbbbbaalon diye çocuğa yeni nesil ödev yaptırırken yaşlı yaşlı insanlar çocuğuyla ilgileniyor mu, çocuk onların yanında daha uslu dediniz,acaba utanıyor kendini fazlalık hissediyor da mi daha uslu... bunları hiç düşünmeden rahatça uyuyan kadıni gercekten savunuyor musunuz ?
Anane dedeyle büyüdüğü için orayı istiyor dediniz,ama çocuk babaanne dedede kalıyor.
Nasıl yani?
Mantık hatası yok mu bu işte?

Çocuğun hırçın olmasi sevilip alttan alındığı için değil. Sevilen çocuk sakin olur,uyumlu olur. Onun hırçınlığı 4 ayrı yerden terbiye verilmeye çalışılması (birinin hayır dediğine ötekinin tamam demesi) , oradan oraya ev eşyası gibi kapi kapi dolaşması ve aidiyet hissedememesinden. Bunu çözmek için bir pedagoğa gitti mi mesela ablaniz? Pedagog ödevler veriyor,onları denedi mi?
Eve alışamadı dediniz, siz çocuğunuz taşındığıniz eve alisamasa 'onun seçimi saygı duyarım' diye eski apartman dairesinde mi bırakacaksınız? Ne kolay sorumluluktan kaçmak.
Bize çocuğunu kitleyen kadın da arasıra aldığında benzer şeyler söylerdi. Çocuk evini sevmiyor falan. Acaba neden?
Çocuk bir yeri sevsin istiyorsanız orada onu mutlu eden bir düzen kurarsınız. Misal odasını boyamaya yardım etseydi, istedigi şekilde dekore etseydi , sevecegi oyun konsolu alsaydı, doğumgünü vs arkadaşlarını eve davet etseydi, akşamları bazen evde beraber oturup cizgifilm keyfi falan Yapsalardi çocuk o evi sevmeyecek miydi? Kalabalığa alışmış çocuk boş evi nasıl sevsin, anne de anne değil zaten. Duvarları mi sevsin?
Gerçekten çok uzuldum, bizim çocuğun yaşadıklarını da hatırladım,daha da üzüldüm.
Yazık, çocuğun 4 evi var , ama bir tane bile yuvası yok :KK43:

Keşke yeni kadın çocuğu çok sever de,bir şeyler değişir hayatında...
anneanne dede o kadar yaşlı değil de tabi sorun bu değil anlıyorum. çok yakın oturuyorlar, o yüzden istediği gibi inadı tutup ben anneanneme gidicem diyebiliyor, bazen değiştiriyor anneme gidicem diyor, ya da annem gelsin diye tutturuyor. ablamda kalıyor mesela bugün, zorla da olsa alıştırmaya çalışılıyor.
pedagogla görüşüldü iki tarafta aynı pedagola görüşüyor.

Valla ne varsa anneanee/babaanne-dedlerde var, 5 para etmez anne babaların atıp terk ettiği çocuklara sah.p çıkıp büyütüyorlar. Aile büyüklerine saygım sonsuz, çocuk, torun kim varsa hepsine kalplerinde yer var gocunmadan bakıyorlar.
Öyle elbette.
Aile büyükleri de olmasa ortada kalacak bir sürü çocuk var. Üstlerine düşenden çok daha fazlasını yapıyorlar.

Çocuk açısından düşünüyorum, benim de bu sene birinci sınıfa başlayan kızım var. Annem babam çok ilgili alakalıdır torunlarına karşı ama yaşları,bilgileri, konumları itibariyle o yaşta bir çocuğun ihtiyaçlarını karşılamaları mümkün değil ne fiziksel ne de ruhsal olarak. O yüzden çocuk açısından üzücü. Ortada bir vefat durumu da yok, anne baba hayatta ama ikisi de çocuklarına sahip çıkmamışlar.
Bir çocuğun annesinin evini benimseyememesi ne demek? Annem benimle ilgilenmiyor, o evde rahat edemiyorum demek. Yazık o yavrucagiza.

Offffffffffff bırakın bunları Allah aşkına ... burda tonla boşanan küçük çocuğu olan kadın var, hangisinin çocuğu yok ben gelemem diyor? Ayrıca bu bir ÇOCUK, çocuk aklıyla iş olmaz, alır götürürsün çocuğunu yeni evine er ya da geç alışır. 7 yaşındaki çocuk gelmiyorum dedi diye eh peki bırakayım çocuğumu diyen bir anne hiç duymadım hayatımda :KK51:Burayı okuyan herkes anladı sanırsam, ablanız berbat ve sorumsuz bir anne, çocuğu ailesinin başına atıp gitmiş işine gelmiş yani. Çocuk cidden yok kalayım dediyse bile, ki hiç sanmıyorum, iyi haydi çocuğumu atıp gideyim der mi bir anne? Böyle bir şeyi nasıl normal karşılıyorsunuz?
ben normal karşılamıyorum ama atıp gitti değil sadece ablam da kalmıyor yoksa geldiği zaman ablam annemlere geliyor ya da bazen ikna edip eve götürüyor, ya da başka yerlere gidiyorlar, aktivite yapıyorlar. bu gece ablamda kalıyor. yani o sebeple büyük yargıda bulunamam attı gitti demem buna. bazı durumlar buna sebep oldu.

gece gece sinirlendim, yiğenimin babası biriyle görüşüyormuş, evlenecekmiş sanırım, ona anne de falan diyormuş.
bir de yiğenim şimdiki annem güzel, işi var, arabası var falan diye konuşmuş, erkek çocuğu 1. sınıfa gidiyor.

çocukla nasıl iletişim kurulmalı bu konuda bilemedim. biz öyle birşey demiyoruz diye inkar etmişler. ama yiğenim ''anne de'' diyor demiş.
Babanın yanında o kadını gördüğü için ve onlarla daha çok vakit geçirdiği için bide çocukla ilgili biriyse
Çocuk anne diyebilir babası çocuk ve anne
Çocuk ta bu algı belki Çocukta aile olma eksikliği var böyle tamamlıyor...

Çocuğa üzüldüm sadece yazık şimdiden ne travmalar yükleniyor yazık değil mi?!
yiğenim şuan mutlu bir çocuk. dedesi anneanesiyle de mutlu zaman geçiriyor. annesini de seviyor, birlikteler geldiğinde sürekli farklı şeyler yapıyorlar. ama yaşadıkları ilerde hayatına yansıyacaktır diye düşünüyorum.

anneanne dede o kadar yaşlı değil de tabi sorun bu değil anlıyorum. çok yakın oturuyorlar, o yüzden istediği gibi inadı tutup ben anneanneme gidicem diyebiliyor, bazen değiştiriyor anneme gidicem diyor, ya da annem gelsin diye tutturuyor. ablamda kalıyor mesela bugün, zorla da olsa alıştırmaya çalışılıyor.
Hep yeğeni suçlayarak konuşmussunuz bu durumu kullanıyor diyerek ama onu bu duruma getiren anne ç, baba ve büyükler farkında mısınız?

Offffffffffff bırakın bunları Allah aşkına ... burda tonla boşanan küçük çocuğu olan kadın var, hangisinin çocuğu yok ben gelemem diyor? Ayrıca bu bir ÇOCUK, çocuk aklıyla iş olmaz, alır götürürsün çocuğunu yeni evine er ya da geç alışır. 7 yaşındaki çocuk gelmiyorum dedi diye eh peki bırakayım çocuğumu diyen bir anne hiç duymadım hayatımda :KK51:Burayı okuyan herkes anladı sanırsam, ablanız berbat ve sorumsuz bir anne, çocuğu ailesinin başına atıp gitmiş işine gelmiş yani. Çocuk cidden yok kalayım dediyse bile, ki hiç sanmıyorum, iyi haydi çocuğumu atıp gideyim der mi bir anne? Böyle bir şeyi nasıl normal karşılıyorsunuz?
Resmen çocuğa sığıntı muamelesi yapılıyor. Sanki misafir çocuğu haftada iki seviyorlar bakım anneanne/ babaannede. Keşke herkes üremese gece gece sinirlendim ☹️

yiğenim şuan mutlu bir çocuk. dedesi anneanesiyle de mutlu zaman geçiriyor. annesini de seviyor, birlikteler geldiğinde sürekli farklı şeyler yapıyorlar. ama yaşadıkları ilerde hayatına yansıyacaktır diye düşünüyorum.
Tabi ki anneanne ve babaanneyle zaman geçirecek ama çocuğun kafasında su an nasıl bir aile figürü oluştuğunun farkında mısınız? Çocukluk yıllarımiz geleceğimiz için çok belirleyeci olabiliyor ben üzüldüm yegeninize.

Pedagogla görüşeceklerine anne ya da baba adam gibi çocuğuna sahip çıksın evinde baksın. Bunu pedagog söylemedi mi?

Pedagogla görüştüklerine emin misiniz, bu kadarrrrrrrrr ilgili anne baba zaten çocuğuna bakmaz mıydı? Çocuk sepet gibi elden ele dolaşıyor, çocuğa da babaanne bakıyor zaten. Madem çocuğu bu kadar düşünüyorlar alıp adam gibi baksınlar. Yaşlı insanların başına atmasınlar. Anen sorumsuz, baba zaten başka kadın bulmuş onunla evlenmek derdinde. Çocuk ortada kalmış başını sokacak yeri zor bulmuş pedagog ne yapsın bu durumda?

Tonla boşanan anne baba var, hepsinde çocukların adam gibi bir evi var hiçbiri ordan oraya gezmiyor. Rica ederim şu durumu normal lanse etmeyin artık. Cocuk da mutlu falan değil, başını sokacak yer arıyor, kedi yavrusu gibi kim sevgi gösterirse ona yanaşıyor. BU çocuğun normal bir yetişkin olma olasılığı yüzde kaç sizce?

Son düzenleme:
Resmen çocuğa sığıntı muamelesi yapılıyor. Sanki misafir çocuğu haftada iki seviyorlar bakım anneanne/ babaannede. Keşke herkes üremese gece gece sinirlendim ☹️

Yani anne sorumsuz, baba keza madem öyle çocuk yapmasalarmış. neden çocuk gerçekten anlayamıyorum sanki kendileri çok şahaneymiş gibi dünyaya bir çocuk getirip o sabiyi de rezil kepaze ediyorlar. :KK51:

Hep yeğeni suçlayarak konuşmussunuz bu durumu kullanıyor diyerek ama onu bu duruma getiren anne ç, baba ve büyükler farkında mısınız?
yiğenimi suçlamıyorum ama yaşadığı durum farklı geliyor. keşke en baştan ablam ayrı eve çıkabilseymiş diyorm. yani bebeklikten 5 yaşına kadar böyle kalabalık bir ailede büyüyen çocuk bir anda o eve gitti ablamla ve yine gelip dedesinin evine burası benim evim dedi daha küçükken. çok yakın oturuyorlar. anneannesi dedesi de kıyamıyor, gelsin diyor. ablam da oraya gitti mi yiğenim aşırı hareketli bir çocuk, kalabalık ortamda şımarıyoröbu sefer annemler ablama hadi sen evine git biz bakarız diyorlar. zaten sürekli ablamı görüyor, ve birlikte aktivite yapıyorlar dışarı çıkıyorlar, gönlü olursa ablamın evine gidiyor. bugün orda kalıyor. yani ilgilenmiyor değil. durum o kadar acınası değil demek istedim.

Bu konu da her fırsatta şikayet ettiğiniz, narsist dediğiniz, çocuğuna nasıl kötü davrandığını kendiniz yazdığınız, ablanizı savunmanizi sağladı ya ne diyeyim. Her dediğimiz geri dönecek bellki. 🤷
yok ablamı savunmam ve anlaşamam. ama aşırı kötü ithamlarda bulununca durum öyle vahim değil demek istedim. anne sevgisi nedir biliyor ve çokta seviyor, sonuçta annesi değil mi annesi de seviyor ve öyle başından atmadı durumlar farklı gelişti annesini geldiği zaman hep görüyor. yani ayrı evde değil. ben tam anlatamadım. ama onun düzeni de bu şekilde gelişiyor alıştı artık, pedagog biliyor durumları.

Bu konu da her fırsatta şikayet ettiğiniz, narsist dediğiniz, çocuğuna nasıl kötü davrandığını kendiniz yazdığınız, ablanizı savunmanizi sağladı ya ne diyeyim. Her dediğimiz geri dönecek bellki. 🤷
bir de çocuğuna kötü davranıyor demedim, yiğenimi bana anlatıyor, şikayet ediyor dedim yiğenimin yanında konuşmamasını söylemiştim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X