Konu sahibi gerçekten bu dediklerinizde ciddi misiniz? Siz hiç doğum yaptınız mı? Çocuğunuzu beş gün baskalarinin baktığı bir sistem sizce mantıklı mı? Çocuk orada azar mi yedi, eski usul insanlar cocuk azitinca çimdik mi attılar, yaşlı insanlar kafasi gürültü cekemedi de bagirdi mi, ilkokula gidiyor ,herkesin annesi evde bıı bıı bbbbbaalon diye çocuğa yeni nesil ödev yaptırırken yaşlı yaşlı insanlar çocuğuyla ilgileniyor mu, çocuk onların yanında daha uslu dediniz,acaba utanıyor kendini fazlalık hissediyor da mi daha uslu... bunları hiç düşünmeden rahatça uyuyan kadıni gercekten savunuyor musunuz ?
Anane dedeyle büyüdüğü için orayı istiyor dediniz,ama çocuk babaanne dedede kalıyor.
Nasıl yani?
Mantık hatası yok mu bu işte?
Çocuğun hırçın olmasi sevilip alttan alındığı için değil. Sevilen çocuk sakin olur,uyumlu olur. Onun hırçınlığı 4 ayrı yerden terbiye verilmeye çalışılması (birinin hayır dediğine ötekinin tamam demesi) , oradan oraya ev eşyası gibi kapi kapi dolaşması ve aidiyet hissedememesinden. Bunu çözmek için bir pedagoğa gitti mi mesela ablaniz? Pedagog ödevler veriyor,onları denedi mi?
Eve alışamadı dediniz, siz çocuğunuz taşındığıniz eve alisamasa 'onun seçimi saygı duyarım' diye eski apartman dairesinde mi bırakacaksınız? Ne kolay sorumluluktan kaçmak.
Bize çocuğunu kitleyen kadın da arasıra aldığında benzer şeyler söylerdi. Çocuk evini sevmiyor falan. Acaba neden?
Çocuk bir yeri sevsin istiyorsanız orada onu mutlu eden bir düzen kurarsınız. Misal odasını boyamaya yardım etseydi, istedigi şekilde dekore etseydi , sevecegi oyun konsolu alsaydı, doğumgünü vs arkadaşlarını eve davet etseydi, akşamları bazen evde beraber oturup cizgifilm keyfi falan Yapsalardi çocuk o evi sevmeyecek miydi? Kalabalığa alışmış çocuk boş evi nasıl sevsin, anne de anne değil zaten. Duvarları mi sevsin?
Gerçekten çok uzuldum, bizim çocuğun yaşadıklarını da hatırladım,daha da üzüldüm.
Yazık, çocuğun 4 evi var , ama bir tane bile yuvası yok
Keşke yeni kadın çocuğu çok sever de,bir şeyler değişir hayatında...