• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

küçücük çocuğa 'ona anne de' diyormuş böyle bişey olabilir mi ya?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tamam da annenin evi var, anneannede de kalıyor.
Babanın evi var, babaannede de kalıyor.
Doğru mu anladım?
Asıl bakım vereni kim o zaman bu çocuğun?
4 tane evi olmaz insanın.
şuan haftaiçi orda, haftasonu burada. belki tam tersi olması gerekiyordu ama yine de ev değişikliği oluyor mecburen. yani dediğim gibi ilk başta bende evli değildim hep beraber kaldık, bebekliğinden 4-5 yaşına kadar. ablam ayrı eve geçince hiç kabullenemedi o evi.

7 yaşındaki bir çocuk mu eve sığamadı da orada burada sığıntı gibi yaşıyor? Yazık çocuğa. Kim bakımını üstleniyorsa ve ilgileniyorsa ona anne demesi hakkıdır. Babası da baba olsa aynı annesi gibi.
olay biraz eksik kaldı ama üst yorumlarda yazdım neden böyle olduğunu. o kişi de bakımını üstlenmiyor, babası da.

Çocuğa anneanne, babaanne bakıyor, ortada düzenli bir hayatı yok, ablanızin tek derdi, babasının sevgilisine anne deme ihtimali mi?
Annelik damarı başka konularda kabarsin bir zahmet.
normalde ablamı savunmam da o değil, psikolojisini iyice bozacak diye yani zorla diretiyormuş öyle demesi için, yiğenim öyle anlatmış

ilk etapta ablam geldiğinde annem ve babamla kaldı yiğenim daha bebekti öyle büyüdü kalabalık ortamda, ablam ayrı eve geçince de orda kalmayı hiç istemedi ama yine de annesine düşkün. hep sürekli beraber olmak istiyor annem buraya gelsin diyor anneanne ve dedesindeyken. okul çağına kadar hep bizdeydi, okula başlayınca hafta içi orda kalsın kararı alındı ve burada aşırı hırçın, büyüdüğü ortamda çok sevdikleri alttan aldıkları için. annem ve babam da çok yoruluyor. mesela burda okula bile gitmeyeceğim diye diretiyor. ama orda öyle değil, diğer taraftan daha çok çekiniyor. bunu da onları daha öncesinde az görmesine bağlıyorum bilemiyorum.
Haklarında her birisi için en hayırlısı en güzeli olsun inşallah.
bence evlense bile yine dememeli ki annesi var sonuçta
Fikrinize saygı duyuyorum. Konudan bağımsız söylüyorum.
Eğer dogurmayan kişi çocuğun herşeyi ile ilgileniyor seviyor koruyor kolluyor fedakarlik yapıyorsa. Benim gözümde anne odur.
Kendim boşanmış bir anne olarak yapıyorum yorumu.

şuan haftaiçi orda, haftasonu burada. belki tam tersi olması gerekiyordu ama yine de ev değişikliği oluyor mecburen. yani dediğim gibi ilk başta bende evli değildim hep beraber kaldık, bebekliğinden 4-5 yaşına kadar. ablam ayrı eve geçince hiç kabullenemedi o evi.
Kabullenmesin, nereye kadar kabullenmeyecekti ki.
Ablanız hiç boşuna üzülmesin, anne baba ikisi de çocuğa yuva olmamışlar.
Elbette olacaktı bunun geri dönüşü.

annelik edeceğini sanmıyorum çünkü babasını da çok görmüyor, babanne ve dede de kalıyor

Bu gariban çocuk bir orda bir burda neden annesi alıp yanında yaşamıyor? Bu nasıl bir annelik yahu çocuğuna sahip çıkma sonra da aman Allahım başka kadına anne dediiiiiii. Adam gibi annelik yapamadıktan sonra başkasına anne dese ne demese ne? Çocuğa üzüldüm yahu, belli ki anne ihtiyacı var diğer kadın da iyi davranınca ona sokulmuş. Ablanız da eski eşi de 5 para etmez insanlar gariban bir bebeyi 2 eve sığdıramamışlar.

Haklarında her birisi için en hayırlısı en güzeli olsun inşallah.

Fikrinize saygı duyuyorum. Konudan bağımsız söylüyorum.
Eğer dogurmayan kişi çocuğun herşeyi ile ilgileniyor seviyor koruyor kolluyor fedakarlik yapıyorsa. Benim gözümde anne odur.
Kendim boşanmış bir anne olarak yapıyorum yorumu.
ama öyle bir durum yok, bakan kişiler büyükanneler ve dedeleri. ablam da ilgileniyor ama bebekliğinden yana ablam bizde kaldı ilk etapta. anneanne ve dedesinde büyüdüğü için şimdi orayı istiyor annem de buraya gelsin diyor, eskisi gibi olsun istiyo. evine gitmek istemiyor, ablam taşınalı bir sene oldu ama hiçbir şekilde o eve alışamadı.

Bu gariban çocuk bir orda bir burda neden annesi alıp yanında yaşamıyor? Bu nasıl bir annelik yahu çocuğuna sahip çıkma sonra da aman Allahım başka kadına anne dediiiiiii. Adam gibi annelik yapamadıktan sonra başkasına anne dese ne demese ne? Çocuğa üzüldüm yahu, belli ki anne ihtiyacı var diğer kadın da iyi davranınca ona sokulmuş. Ablanız da eski eşi de 5 para etmez insanlar gariban bir bebeyi 2 eve sığdıramamışlar.
diğer yorumlara baktınız mı bilmiyorum, ilk başta ablam geldiğinde 5 yaşına kadar yiğenim kalabalık ortamda büyüdü, sonra ablam taşınınca kabullenmedi o evi hiçbir şekilde annem de buraya gelsin eskisi gibi olsun istiyor.

Ablanız çalışsa ve çocuğuna sahip çıksa çok bozuluyorsa? Çocuk bile babanın yemi sevgilisi için işi var ve çok güzel diyormuş. Belki annesinin kendisi için çabaladğını görmek istiyor. Ablanız ise tam tersi sanki hatırlıyorum eski konuları tamamen kendini ailenize yıkmış birisi

normalde ablamı savunmam da o değil, psikolojisini iyice bozacak diye yani zorla diretiyormuş öyle demesi için, yiğenim öyle anlatmış
Ablaniz ve yeğeninizle ilgili konularınızı az çok hatırlıyorum. Çocuğunu sürekli şikayet eden, ona kötü davranan sizinde narsist diyecek kadar sorunlu bulduğunuz ablanız çocuğun psikojisini falan düşünmüyordur. Konu eski eş ve onun sevgilisi olmasa, oğlunun ne şikayeti var umurunda olmazdı.
Belki annesinin ilgisini çekmek için yalan söyleyip, konuyu abartıyor da olabilir çocuk.

Birinci sınıfa gidiyor, birilerinin onunla birebir ilgilenmesi lazım. Dersleri, ödevleri, okul hayatı, arkadaşları, kendi hayatında normal olmayan şeyleri daha çok farketmeye başlamıştır. Üzüldüm, anne babası varken babaanne dede gibi yaşlı onu tam olarak anlayıp, ihtiyaçlarını gidermeyecek büyükleriyle yaşamak zorunda bırakılışına.

diğer yorumlara baktınız mı bilmiyorum, ilk başta ablam geldiğinde 5 yaşına kadar yiğenim kalabalık ortamda büyüdü, sonra ablam taşınınca kabullenmedi o evi hiçbir şekilde annem de buraya gelsin eskisi gibi olsun istiyor.

Offffffffffff bırakın bunları Allah aşkına ... burda tonla boşanan küçük çocuğu olan kadın var, hangisinin çocuğu yok ben gelemem diyor? Ayrıca bu bir ÇOCUK, çocuk aklıyla iş olmaz, alır götürürsün çocuğunu yeni evine er ya da geç alışır. 7 yaşındaki çocuk gelmiyorum dedi diye eh peki bırakayım çocuğumu diyen bir anne hiç duymadım hayatımda :KK51:Burayı okuyan herkes anladı sanırsam, ablanız berbat ve sorumsuz bir anne, çocuğu ailesinin başına atıp gitmiş işine gelmiş yani. Çocuk cidden yok kalayım dediyse bile, ki hiç sanmıyorum, iyi haydi çocuğumu atıp gideyim der mi bir anne? Böyle bir şeyi nasıl normal karşılıyorsunuz?

Çocuklar rutinlerine düşkündür. Annesinin evini benimseyememesi ve anneanne evini özlemesi normal değil mi? Niçin kalamaz diye düşündünüz ki. Ablanız kararlı şekilde burasi artik bizim yeni evimiz, istediğin zamanda anneanneni ziyaret edebilirsin deseydi. Bir iki aydan sonra çocuk tamamen alışırdı..
Maalesef boşanan çocukların her istediğinin yapılmaya çalışılma travması gibi duruyor yapılanlar. Sonucları da genellikle pek iyi olmaz.
Bu yanlış karardan dönmenizi tavsiye ederim. Çocugun yeri annesinin yanıdır.

Ablaniz ve yeğeninizle ilgili konularınızı az çok hatırlıyorum. Çocuğunu sürekli şikayet eden, ona kötü davranan sizinde narsist diyecek kadar sorunlu bulduğunuz ablanız çocuğun psikojisini falan düşünmüyordur. Konu eski eş ve onun sevgilisi olmasa, oğlunun ne şikayeti bar umurunda olmazdı.
Belki ilginizi çekiyor çekmek için yalan söyleyip, konuyu abartıyor da olabilir çocuk.

Birinci sınıfa gidiyor, birilerinin onunla birebir ilgilenmesi lazım. Dersleri, ödevleri, okul hayatı, arkadaşları, kendi hayatında normal olmayan şeyleri daha çok farketmeye başlayacak. Üzüldüm, anne babası varken babaanne dede gibi yaşlı onu tam olarak anlayıp, ihtiyaçlarını gidermeyecek büyükleriyle yaşamak zorunda bırakılışına.

Valla ne varsa anneanee/babaanne-dedelerde var, 5 para etmez anne babaların atıp terk ettiği çocuklara sahip çıkıp büyütüyorlar. Aile büyüklerine saygım sonsuz, çocuk, torun kim varsa hepsine kalplerinde yer var gocunmadan bakıyorlar.

Son düzenleme:
Çocuğun derdi ev değil, annesi.

Cidden o kadar insan anlayamadınız mı bunu?

ama öyle bir durum yok, bakan kişiler büyükanneler ve dedeleri. ablam da ilgileniyor ama bebekliğinden yana ablam bizde kaldı ilk etapta. anneanne ve dedesinde büyüdüğü için şimdi orayı istiyor annem de buraya gelsin diyor, eskisi gibi olsun istiyo. evine gitmek istemiyor, ablam taşınalı bir sene oldu ama hiçbir şekilde o eve alışamadı.
Konu sahibi gerçekten bu dediklerinizde ciddi misiniz? Siz hiç doğum yaptınız mı? Çocuğunuzu beş gün baskalarinin baktığı bir sistem sizce mantıklı mı? Çocuk orada azar mi yedi, eski usul insanlar cocuk azitinca çimdik mi attılar, yaşlı insanlar kafasi gürültü cekemedi de bagirdi mi, ilkokula gidiyor ,herkesin annesi evde bıı bıı bbbbbaalon diye çocuğa yeni nesil ödev yaptırırken yaşlı yaşlı insanlar çocuğuyla ilgileniyor mu, çocuk onların yanında daha uslu dediniz,acaba utanıyor kendini fazlalık hissediyor da mi daha uslu... bunları hiç düşünmeden rahatça uyuyan kadıni gercekten savunuyor musunuz ?
Anane dedeyle büyüdüğü için orayı istiyor dediniz,ama çocuk babaanne dedede kalıyor.
Nasıl yani?
Mantık hatası yok mu bu işte?
burada aşırı hırçın, büyüdüğü ortamda çok sevdikleri alttan aldıkları için.
Çocuğun hırçın olmasi sevilip alttan alındığı için değil. Sevilen çocuk sakin olur,uyumlu olur. Onun hırçınlığı 4 ayrı yerden terbiye verilmeye çalışılması (birinin hayır dediğine ötekinin tamam demesi) , oradan oraya ev eşyası gibi kapi kapi dolaşması ve aidiyet hissedememesinden. Bunu çözmek için bir pedagoğa gitti mi mesela ablaniz? Pedagog ödevler veriyor,onları denedi mi?
Eve alışamadı dediniz, siz çocuğunuz taşındığıniz eve alisamasa 'onun seçimi saygı duyarım' diye eski apartman dairesinde mi bırakacaksınız? Ne kolay sorumluluktan kaçmak.
Bize çocuğunu kitleyen kadın da arasıra aldığında benzer şeyler söylerdi. Çocuk evini sevmiyor falan. Acaba neden?
Çocuk bir yeri sevsin istiyorsanız orada onu mutlu eden bir düzen kurarsınız. Misal odasını boyamaya yardım etseydi, istedigi şekilde dekore etseydi , sevecegi oyun konsolu alsaydı, doğumgünü vs arkadaşlarını eve davet etseydi, akşamları bazen evde beraber oturup cizgifilm keyfi falan Yapsalardi çocuk o evi sevmeyecek miydi? Kalabalığa alışmış çocuk boş evi nasıl sevsin, anne de anne değil zaten. Duvarları mi sevsin?
Gerçekten çok uzuldum, bizim çocuğun yaşadıklarını da hatırladım,daha da üzüldüm.
Yazık, çocuğun 4 evi var , ama bir tane bile yuvası yok :(

Umarım yeni kadın çocuğu çok sever de,bir şeyler değişir hayatında...

Son düzenleme:
Konudan bağımsız söyledim. Bunu belirttim.

Ablaniz nasıl davranacağı ile ilgili destek alabilir

Çocuklar küçüklük dönemlerinde zaman ve ilgi olarak kimlerle beraberse, onlarla kurduğu bağ daha kuvvetli oluyor, kaçınılmaz son bu.
Büyüdükçe annesinin farkını anlayacak olsa dahi şuan bunu yapamaz, annesi de artık bunu bir sinyal olarak alıp yaptığı her şeyi arşa çıkarmalı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X