küçük balayıma yardımm :)

onurumm

Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2013
62
2
6
35
İstanbul
Kızlar merhaba ocak ayının ilk haftası sevgilimle yıldırım nikahı ile evlenicez inşAllah :) ailelerimiz fazla sorun çıkardı bizde artık bıktık ve bu çözümü buldukk .. Sakaryada oturuyo sevgilim ve benm amcamlar dedmler flanda orada nikah kıyılır kıyılmaz uzağa gitmek istiyoruz kimse bize ulaşamasın diye.. Sakarya ve İstanbul dışı nereye gidebilirizz ?? :26:
 


kazdağlarını öneririrm
 

birincisi, yıldırım nikahı diye birşey yoktur. yıllar önce, evlenme dairelerinde evleneceklerin isimleri nikahtan önce askıya çıkarmış. askıya çıkmayı beklemeyenlerin nikahına "yıldırım" denirmiş ama şuan böyle bir uygulama yok. yani sizin nikahınız bildiginiz öylesine nikah.

gidebileceğiniz yerleri sormuşsunuz. istediğiniz kadar uzağa gidebilirsiniz ama dönüp dolaşıp geleceğiniz yer, size yıllarca bakmış, sizi emeklerle büyütmüş annenizin babanızın o üzgün ve hayalkırıklığına uğramış yüzünün bulunduğu memlekettir.

size kimse ulaşamasın diye uzaklara gitmek istiyormuşsunuz ama anne babasının hayır duasını almadan, evliliğin bir deftere imza atmaktan daha fazlası olduğunu düşünmeden evlenen birini zaten, 24 saat telefonu açık olsa da kimse arayıp sormaz merak etmeyin
 

Ben sadece fikir almak istemiştimm bunların olacağını zaten biliyorum hepsini göze alarak bu yola girdim.. size o... diye seslenen veya sizi her gün döven söven bir aile ile onlar yüzünden hergün sewdiğin adamla kavga etmekmi.. yoksa sadece sewdiğim adama tutunmakmı.. ben sewdiğim kişinin yanındayım.. neolursa olsun..
 

Konu dışı ama söylemeden geçemiycem.
İnşallah o tutunduğunuz dal kırılmazda,tekrar ailenizin yanına dönmessiniz.

şu dönemde sağ gözden sol göze güven yok unutmayın.uzaklara gitmek istiyorsanız yurt dışına kaçın sevgilinizle ozaman
kimse siz ulaşamaz ozaman.siz ve sevgilinizde rahat etmiş olursunuz.

sizi leylekler getirdi ya
 

tutunduğunuz dalın da sizi dövüp sövmeyeceğinden nasıl emin olabiliyorsunuz ki? "kendisini doğurup büyüten insanları bile sonradan tanıdığı biri için terkeden kadın, yarın beni de başkası için terkeder" diye düşünüp size güvenmeyebilir.

ben olsam, anne babasını bile biri için terkeden kadın, herkesi herkes için terkedebilir deyip, sağlam ayakkabı olmadığına karar veririm.
öte yandan anne-babanız da zaten, böyle bir evladı arayıp sormaz artık. yani siz, sevdiğiniz adamdan ayrı tokat anne-babanızdan ayrı tokat yiyerek ortada kalabilirsiniz.
 



gün gelirde sevdiğin adam yarı yolda bırakırsa arkaya dönüp baktığında bi ailen bile olmaz.. o yüzden bolca dua et ve onlarında olurunu al
 
Anlamadım neden herkes bu kadar tepki verdi. kimse kimsenin evinin içindeki durumu bilemez. ne kadar seni doğurmuş büyütmüş olsa dahi çocuklar anne babalarına birer emanettir. hemde Allah ın emaneti.. kizcağız demekki evde duramıyor artık. insan bir süre sonra kendi ayakları üzerinde durmak kendi yuvasını kurmak istiyor. anneden babadan vazgecmek zaten cok zor ama sadece bir öneri sormuş bayan bu kadar. her kes üzerine yuklenmiş.

öncelikle rabbim hakkında hayırlısı neyse onu göstersin canım ama muhtemelen plan yapmıştırsınız.. artık az kaldı cünkü ocağa.. yapmadıysanız da ege ye kaçın bence:))
 
Balayından önce şunu söylemek istiyorum. Aileler anlaşamayınca gerçekten çiftlere en iyi görünen çözüm yolu bu. Ben de öyle evlendim. Ama ailemin gönlünü etmeye çalıştım. Gizli kapaklı yürütmedim. Tabi ki ben de isterdim nişanlılığımı doya doya yaşayayım, maalesef aileler sorunluysa yapacak pek fazla bişey kalmıyor. İnşallah hayırlısı olur.
Balayında da, karlar içinde balayı yapmak istiyosanız Uludağ, ya da Bolu Abant; daha ılıman bişey istiyosanız Ege taraflarında bir yer seçmenizi öneririm
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…