Küçük bebeğim ve eşimin çalış baskısı

Eşiniz haklı, siz de haklısınız.
2500 civarı maaşı olan bir iş bulabilirseniz çalışmaya başlayın bence. Daha düşüğün çoğu bakıcıya gidecek, evi temizleyemezsiniz bebekle ona da para vereceksiniz bir karınız olmayacak yani.

Çocuğa birikim yapma saçmalığından bıktım usandım. Hangi dönemde çocuğun neye ihtiyacı varsa o giderilir. Sevgi, bağ ihtiyacı varken kumbara mı doldurulur ya? Annelikle çocuğa bakmak ne kadar çok karıştırılır oldu ayrıca. Bakıcı, anneanne, babaanne kim annenin yanında?

Masraflardan kısın olabildiğince. O rahatlığada kocanız bir süre ulaşmayıversin.

Kendi annem var ama eşim anlaşamıyor bakıcı tutarız diyor
Bakıcı tutacaksanız boşuna çalışma canım çocuğunun en güzel zamanlari ve anneye ihtiyaç duyduğu zamanlar.
Ben bu erkekleri de anlamiyorum ayağını yorganına göre uzatsın tamam bu devirde tek maaş zor ama bakici tuttuktan sonra hiçbir manası yok.

+1000 aynen katılıyorum.

Kendi annem var ama eşim anlaşamıyor bakıcı tutarız diyor
İyi de zaten çalışmaya başlasan bile aldığın maaşın çoğu bakıcıya gidecek.
O zaman ne anlamı kalıyor ki çalışmanın!
Hem elde para kalmayacak hem de yorgunluğun cabası.
Eşin de kendince haklı.Bu devirde 2000 tl ile üç kişiyi geçindirmek çok zor.
Bir süre annen baksın illa çalışacaksan.Eşin de kendine hakim olsun annenle iyi geçinsin.

650 lira kiranız olduğuna göre aslında uygun bir yerde yaşıyorsunuzdur. Eğer borcunuz yoksa biraz dişinizi sıkın Allah büyüktür ama kalkıp 1500 alıp da çocuğu da bakıcıya vermek mantıksız. Maaşınızın daha yüksek olması gerekir ki bu da Türkiye şartlarında zor tabiki.
Allah yardım etsin ne diyeyim.

Artık çalışan anneler o kadar yaygın ki canım Çocuklar da bunu normalleştirip öyle büyüyor, tabi ki de bebeğine bakman bağlanman çok güzel birşey ama ömrünü çocuğuna veya kocanın gelirine adaman ne kadar mantıklı. Günün sonunda çocuğunun da bir ailesi olacak, bak burada okuyoruz çocuğa yapışık kvleri sinirlerimiz bozuluyor. Kaç yaşına geldi bir türlü peşimizi bırakmadı diyorlar. Kendi hayatını kurgulaman lazım. Bunun için de para lazım.

Hangi şehirdesiniz bilmiyorum. Ama anladigim kadarıyla çok vasıflı bir is bulamayacaksınız ve asgari ücret ile ise başlayacaksınız. Eğer bakıcı ayarlayacaksanız asgari ücret + sigorta ile yine sizin çalıştığınız bakıcıya gidecek. 1.5 sene daha sıkabiliyorsanız sıkın dişinizi 2 yaşını bekleyin. Yoksa Hem paranız bakıcıya gidecek hem gözünüz arkada kalacak. Tabi bu benim dışardan yorumum yaşayan sizsiniz.

Ben de şunu anlamıyorum. Bir erkek kendine güvenmiyorsa neden evlenir? Hadi evlendi niye cocuk yapar birikim olmadan? 2000 aile gecindirmek icin cok az bir maaş. Bir kadın olarak hem ev isi yap hem cocukla ilgilen hem calış. Cok zor

Ben 16 aylikken basladim emiyorduda ben gelene kadar yemiyordu birsey gelince atliyordu ustume
Iki yasini bitirince baslasam iyiymis simdi 2.5 yasinda alisti artik.

Evet 2000 ile geçinmek çok zor eşin haklı ama durumda ortada.
Belki faturaları daha rahat ödeyeceksiniz ama bebeğin annesinden mahrum kalacak.Bu herşeyden önemli,bunun yerini hiç bir şey dolduramaz.
Giderleri minimuma indirin,evden birşeyler yapmaya çalışın.Kiraniz düşükmüş,uygun bir yerde oturuyorsunuz sanirim,biraz dış sikma ile iki sene idare edilebilir.

Sanki bebege baglanmanin yaninda rahata alismaniz da etkili olabilir mi ise girmek istememenizde

2000 maaşla gerçekten zor . Hem kira var hem cocuk masrafları ev geçimi zor . Eşin bu durumda bunalmakta haklı! Bende oğlum 3 aylıktı çalışmaya başladım . 5 yıl kadar Sabah 8 akşam 8 çalıştım . Oğlumu eve gelip bakanda yoktu . Her sabah KV bırak ,akşam al yaptık (arabamiz da yoktu.) . Çok şükür bugünlere geldik .
Demem o ki ! Her anne evde oturup çocuk büyütmek ister. Şuan tüm yük eşinizin omuzunda, ona yardımcı olur.

Eşiniz haklı. Iki bin liraya ne geçinebilirsiniz ne de çocuğunuz için yatırım yapabilirsiniz. O çocuğun da Her şeyi eksik kalır. Şöyle söyleyeyim ortalama bir ilk adım ayakkabısının fiyatı 150 tl. Yani çok iyi bir markadan bahsetmiyorum. Cocugun ayak sağlığını olumsuz etkilemeyecek sıradan bir ayakkabı . Gerisini siz düşünün.

yapabilir misiniz bilmiyorum ama haftada birnkac gun sosyete pazarina cikin. benim durumu cok iyi olup ozel unide okuyan arkadasim sosyete pazarında taki satiyordu. 2-3 gun cikinca maasli kazancimdan cok daha fazla kazanıyorum diyordu..tabi ticaret herkesin harci degil ama bir dusunun. aldiginiz bakiciya gidecek. evden yada kisa sureli islere bakın.

ucretli ogretmenligi falan da bir arastirin. en azindan daha az calisirsiniz.

Bilemiyorum ama 2000 maaşla sağlayamadığınız geleceği, 3500 le de pek sağlayamazsınız.
Yanlış anlamayın çalışmayın gibi bir tavsiye de bulunmuyorum. Sadece 1 yasına kadar idare eden, 2 ye kadar da eder.
Zaten 5000 lira almayacaksınız. Çok büyük bir şey değişmeyecek hayatınızda. Bence de 2 yaş önemli. 2 den sonra elbette çalışın. Güle güle büyütün :) :)
Bu arada bir de bakıcıya bırakacakmışsınız, çok mantıksız olur. Kaç para için çocuğunuzdan ayrı kalacaksınız.
Eşinizin madem hafta sonu tatili var, 1 sene o ek iş yapsın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…