• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük bir iç dökme..

inan diyecek bişey bulamadım bu sözünden sonra... Haklısın ne diyeyim..
haklıyım elim kolum bağlı gibi hissediyorum. Ne maddi ne manevi hiçbir bağımlılığım yok eşime aslında. Biraz sınır koysa eskisi gibi olurum. biraz benim EŞİ olduğumu onların da bize zarar vermek isteyenler olduğunu görse hiç sorun kalmaz. Eşime sevgim de gelir saygım da.

dün akşam eşime yakınlaşmaya çalıştım şakayla karnına vurdum ve güldüm. bana verdiği tepki NEOLUYOR!
dedimki yapamadım ya olmayacak senden.. ne olmayacakmış dedi ne diyorsun sen dedi sert bi şekilde. dedimki romantik bi adam olmayacak senden. ama tüm bunları ben gülerek yumuşak bi ses tonuyla o ise sert ve tavırlı bir ses tonuyla söylüyor.
yemek dahi yemeden çıkıp gitti.
bilemiyorum anlayamıyorum aklım almıyor
Anlamayacak ne var? Ağzının payını verme vakti gelmiş. İyilikle olmamış, yanaşmayla olmamış, alttan alarak olmamış, kavgayla olmamış hâlâ aynı yöntemlerle oldurmayı mı deniyorsun? Biraz uzaklaş evden. Kaynananla adamı kapma oyununa çevirmişsiniz olayı.

bunu çevremdeki herkes söylüyor biliyormusun.
takmamayı da denedim. ama ucu gene bana dokunuyorki.. kadın artık ne söylüyorsa her akşam suratı asık her akşam ağlamaklı suskun bozuk.. benle ilgilenmiyor konuşmuyor..
istediği kadar konuşsun dedim şimdiye kadar. hatta eşimin hatrına 2 senedir yeminler ederek evine girmem dediğim kadının elini öptüm. sırf eşim mutlu olsun diye. şimdiki iş daha farklı. elini öptüğüm haklıyken bile haksız benmişim gibi davranarak evine gittiğim halde o bir adım dahi atmadı. suçsuz günahsız anneme babama hakaret etti. beni eşime yamadıklarını söyledi anneme. bir anneye söylenebilecek çok ağır bir laf bu. artık bir set çek dedim eşime. bu kadın uslanmayacak bir ders ver dedim.
VERMEDİ...

bence ayrı yaşamayı deneme vaktin gelmişte geçiyor önce ayrı yaşayın boşanmanın çok korkunç bir şey olmadığını sırtından bir yük kalktığını hissedersen de ayrılırsınız tamamen.

Bir erkek, karisina or... diyen birinin hala yuzune bakiyorsa zerre kadar şerefi yoktur.
Nasil bir insan cocuklarinin annesine/babasina bu sekilde hakaret edilmesine goz yumabilir ki? Nasil bir genislik, midesizliktir bu...
Kusura bakmayin sizin sorununuz kayinvalideniz degil, o tipik kotu kayinvalide, sizin asıl sorununuz eşiniz.
Karisinin namusuna kadar dil uzatildiginda hala gevsek gevsek hayatina devam eden adamla evli kalinmaz. Kalirsaniz da böyle yer bitirirsiniz kendinizi.
Onu diyen anasıysa Allah rızası için bakılırmış. Cennete onun rızası olmadan giremezmiş. Ben orayı takmayacakmışım uzaklaştırmış işte. annesiyle konuşmasına neden karışıyormuşum.
ya yarın öbür gün bi düğün olacak bi ölüm olacak gel gidelim demeyecekmi? nerde kaldı benim onu silmişliğim? yine görmicekmiyim onu?
Eşimin annesine zaafları, kadının da bunu bilip ona göre silah oluşturması..
boşanmayı düşünüyorum hala da aynı karardayım. Cesaretimi toplayamıyorum

Anlamayacak ne var? Ağzının payını verme vakti gelmiş. İyilikle olmamış, yanaşmayla olmamış, alttan alarak olmamış, kavgayla olmamış hâlâ aynı yöntemlerle oldurmayı mı deniyorsun? Biraz uzaklaş evden. Kaynananla adamı kapma oyununa çevirmişsiniz olayı.
yamin ederek söylüyorum bazen benmi abartıyorum diyorum. ama sizler de aynı şeyi söylüyorsunuz.. anlattıklarımın fazlası var eksiği yok. uzaklaşmam mümkün değil. çalışıyorum çocuklarım var küçükler ailemden uzaktayım gelemezler.
adamı kapma oyununa dönmüş ne yazıkki. oyunun içinde buldum kendimi.

Onu diyen anasıysa Allah rızası için bakılırmış. Cennete onun rızası olmadan giremezmiş. Ben orayı takmayacakmışım uzaklaştırmış işte. annesiyle konuşmasına neden karışıyormuşum.
ya yarın öbür gün bi düğün olacak bi ölüm olacak gel gidelim demeyecekmi? nerde kaldı benim onu silmişliğim? yine görmicekmiyim onu?
Eşimin annesine zaafları, kadının da bunu bilip ona göre silah oluşturması..
boşanmayı düşünüyorum hala da aynı karardayım. Cesaretimi toplayamıyorum

Siz ya da baska biri annesine or... dese kendini parcalar ama, tabi ki annedir dovsun sovsun demiyoruz da, insan karisina bu kelimeleri kullanan biriyle ayni sofraya oturmaya utanir yahu. Adam biseyleri ciddiye almiyor sanki.

valla canım ya çok ciddiye alıyor o doğrusunu biliyor (dini konularda yani) yada çok gevşek bırakıyor annesine hiçbir şekilde kıyamıyor. Bunun ayrımını yapamıyorum. kendisi her ne kadar allah rızası dese de iş 2 günde bir aramaya gelince olmaz hergün iyi olduğunu bilmek istiyorum diyor.
Bırak aynı sofraya oturmayı o annenin evladı olduğu için utanır.

yamin ederek söylüyorum bazen benmi abartıyorum diyorum. ama sizler de aynı şeyi söylüyorsunuz.. anlattıklarımın fazlası var eksiği yok. uzaklaşmam mümkün değil. çalışıyorum çocuklarım var küçükler ailemden uzaktayım gelemezler.
adamı kapma oyununa dönmüş ne yazıkki. oyunun içinde buldum kendimi.
Oyunu siz de sürdürüyorsunuz. Ne biçim bir adam bu sürekli alttan alınmayı, pohpohlanmayı haketsin? Nasıl seviyorsunuz böyle anasının minnoşlarını anlamıyorum.

Oyunu siz de sürdürüyorsunuz. Ne biçim bir adam bu sürekli alttan alınmayı, pohpohlanmayı haketsin? Nasıl seviyorsunuz böyle anasının minnoşlarını anlamıyorum.
oyunun içinde buldum kendimi. Oyunun bi tarafı değilim. Ben eşimi sevdiğim için yanındaydım. hala da sevebilirim bana yüzünü dönse. Annesi ayırmak için oyun kurmuş oynuyor..
anasının minnoşu olduğunu bilseydim evlenirmiydim..

çok haklısın eşim izin verdi buna. Hatalarımı farkettim demişti seni çok ezdirdim demişti. Ama annesine hala kıyamıyor. beni oraya asla götürmicek bida. ama gel gelelim kadın durmuyor uzaktan bile. Eşim evde aslan. Konuları açarsan benden alacağın tepki bu olur diyip günlerce konuşmaz. Dediğine getirtir beni. Evde huzur istiyorsan diye başlar sıkıysa yapma..
yani esin iyorki anama iyisen bizde iyiz yok kotuysen bizde kötu oluruz .izin verme canim ayni seyleri yasadigim icin soyluyorum yillar once esimde aynisini yapiyordu kv iyiken bizde iyidik kotuyken cok kotu oluyordu esim baktim duzelmiyor.Aldim bavulumu babamin evine gittim uzun bir sure kaldim.Esim en sonda yalvar yakar geri cagirdi .Sartlarimi soyledim kv ile bir sorun artik kabul etmiyorum dedim .Bosanma noktasina gelmistik her sartimi kabul etti .Ogun bu gunddur kesinlikle kv ile ilgili bir sorun olmaz yivamda .Gozu korktu cunku

Çok basit boşayacaksınız.. Çok net yani.. Maddi manevi bağımlılığınız yokmuş.. Nedir bu? Siz bu evliliğin neresindesiniz? Bir adam! karısına o.. u dedirtiyorsa o adamdan! hiçbi cacık olmaz... Boşuna ömür tüketmeyin.. Mutsuz yaşamanızın sebebi sadece sizsiniz? Ya mutsuzsunuz işte.. Boşanmak nedir? Dünyanın sonu mu? Hem vallahi hem billahi eğer eşim beni böyle bir duruma soksun boşarım..! Kessin kendini banane.. Benim öyle karaktersiz bir adama harcayacak tek bir günüm yok.. Çalışır büyütürüm çocuklarımı.. Hele siz bir gidin bakalım kesecek mi kendini? Sıkar o biraz.! Can korkusu başka şeye benzemez..

Keske evlenmese bu mahluklar hayatlari karartmasalar, biride benim kocam olsun! Madem o kadar mutluydun benden ne istedin dimi? Ne diye evlendin ettin? Zor bu isler.. dengeyi kuramiyolar cunku.. ya babanne dedigin boyle cadi mi olur? Babanne dedigin anne gibi olur ya, torunlarina borek bazlama yapar yedirir.. bunlarin isi gucu gelin Allah bildigi gibi yapsin bunlari...

yani esin iyorki anama iyisen bizde iyiz yok kotuysen bizde kötu oluruz .izin verme canim ayni seyleri yasadigim icin soyluyorum yillar once esimde aynisini yapiyordu kv iyiken bizde iyidik kotuyken cok kotu oluyordu esim baktim duzelmiyor.Aldim bavulumu babamin evine gittim uzun bir sure kaldim.Esim en sonda yalvar yakar geri cagirdi .Sartlarimi soyledim kv ile bir sorun artik kabul etmiyorum dedim .Bosanma noktasina gelmistik her sartimi kabul etti .Ogun bu gunddur kesinlikle kv ile ilgili bir sorun olmaz yivamda .Gozu korktu cunku
şu an tam olarak öyle değil aslında. Annemle ilgili hiçbir şeyime karışma yeter diyor. Daha öncesinde maalesef öyleydi. Çocuklarımı göstermicem annesi üzülecek diye kabul edemiyor. dün akşam konuştuk tekrar. benim rızam olmadan göstermeyecekmiş. en az 2 sene konusunu dahi açmayacak. sonra bi ara gösterebilirmiyim diye soracakmış ben hayır dersem götürmeyecekmiş. o kadını öldüm ölesi affetmeyeceğim..
bavulumu topalyıp gidemiyorumki.. çalışıyorum aileme çok uzağım. o resti bi kere çektim ki ciddiydim gidecektim durdurdu.
şimdi 2 çocukla 1500 km yol tek başıma yapamam çocuklarım çok küçük.

Çok basit boşayacaksınız.. Çok net yani.. Maddi manevi bağımlılığınız yokmuş.. Nedir bu? Siz bu evliliğin neresindesiniz? Bir adam! karısına o.. u dedirtiyorsa o adamdan! hiçbi cacık olmaz... Boşuna ömür tüketmeyin.. Mutsuz yaşamanızın sebebi sadece sizsiniz? Ya mutsuzsunuz işte.. Boşanmak nedir? Dünyanın sonu mu? Hem vallahi hem billahi eğer eşim beni böyle bir duruma soksun boşarım..! Kessin kendini banane.. Benim öyle karaktersiz bir adama harcayacak tek bir günüm yok.. Çalışır büyütürüm çocuklarımı.. Hele siz bir gidin bakalım kesecek mi kendini? Sıkar o biraz.! Can korkusu başka şeye benzemez..

o konuda hiç affetmedim kendisini zaten. aklımdan çıkmıyor hiç o an. inan bana neyi bekliyorum hiç bilmiyorum. çektim çekiyorum çekicem.. başka açıklaması yok. O kadın gebermeden gün yüzü yok bize.. Umut mu ediyorum hala acaba? yoksa düşündüğüm gibi cesaretimmi yok yeni bir hayata başlamaya..

o konuda hiç affetmedim kendisini zaten. aklımdan çıkmıyor hiç o an. inan bana neyi bekliyorum hiç bilmiyorum. çektim çekiyorum çekicem.. başka açıklaması yok. O kadın gebermeden gün yüzü yok bize.. Umut mu ediyorum hala acaba? yoksa düşündüğüm gibi cesaretimmi yok yeni bir hayata başlamaya..
Yok cesaretsizlik değil bu basiret bağlanması... Edin umut.. Az daha hakaret yiyin.. Kayınvalidenizle eşiniz bir olup sizi eze eze küçücük bıraksın öyle gidersiniz.. Haysiyetiniz için gitmelisiniz.. Haysiyet diyorum. Onur, gurur diyorum.. Başka da bişi demiyorum...

Bu hale gelene kadar ses çıkarmadınız mı? Neden herşeye göz yumuyorsunuz bu kadar? Ne demek yatak odana karışması nedir? İzin verildiği için bu kadın daha beterini yapar. Eşin tepkş veriyorsa vermesin sen kendi tepkini koy ağırlığını koy!

Bana kv o... diyecek ben sessiz kalmam. Sensin o... derim haddini bil derim! Bu yaptıklarını yapsa,aileme hakaret etse boğarım ben onu! Herkes saygılı olmak zorunda. Hiç bişey yapamıyorsan hakaretten dolayı tazminat davası aç aklı başına her türlü gelir.
Ki bunlara sessiz kalan bir koca da varsa ona da tekmeyi basarım!

şu an tam olarak öyle değil aslında. Annemle ilgili hiçbir şeyime karışma yeter diyor. Daha öncesinde maalesef öyleydi. Çocuklarımı göstermicem annesi üzülecek diye kabul edemiyor. dün akşam konuştuk tekrar. benim rızam olmadan göstermeyecekmiş. en az 2 sene konusunu dahi açmayacak. sonra bi ara gösterebilirmiyim diye soracakmış ben hayır dersem götürmeyecekmiş. o kadını öldüm ölesi affetmeyeceğim..
bavulumu topalyıp gidemiyorumki.. çalışıyorum aileme çok uzağım. o resti bi kere çektim ki ciddiydim gidecektim durdurdu.
şimdi 2 çocukla 1500 km yol tek başıma yapamam çocuklarım çok küçük.
Ama halen demekki esin degismemis .Baksana seni hala üzuyor.Bak bende calismiyordum bir meslegimde yoktu ailemde uzaktaydi ustelik ailem cok karsiydi bu duruma cok zorlandim ama karar vermistim.Blöf yapmadim esimde farkindaydi hala kucuk bir seyde gidicem diyorum ciddi oldugumu biliyor geri adim atiyor.Cok yiprandim zamninda o yuzde cok katiyim.

Keske evlenmese bu mahluklar hayatlari karartmasalar, biride benim kocam olsun! Madem o kadar mutluydun benden ne istedin dimi? Ne diye evlendin ettin? Zor bu isler.. dengeyi kuramiyolar cunku.. ya babanne dedigin boyle cadi mi olur? Babanne dedigin anne gibi olur ya, torunlarina borek bazlama yapar yedirir.. bunlarin isi gucu gelin Allah bildigi gibi yapsin bunlari...
babaanne değil o. Babannelere hakaret olur söylediğin.

Bu cesaret denen şeyin aşısı yok malesef.
Topla kocanın eşyalarını koy kapının önüne o eşiği geçtin mi devamı gelir.
Gitsin anasıyla kalsın. Kaç gün dayanabilecek bakalım.
annesine de gitmeyecekmiş. annesini de affedemiyormuş öyle diyor. ne zamana kadar gitmeyecek sanki. benim yanıma mı gelecek..

Yok cesaretsizlik değil bu basiret bağlanması... Edin umut.. Az daha hakaret yiyin.. Kayınvalidenizle eşiniz bir olup sizi eze eze küçücük bıraksın öyle gidersiniz.. Haysiyetiniz için gitmelisiniz.. Haysiyet diyorum. Onur, gurur diyorum.. Başka da bişi demiyorum...
o kadın beni ezemeyecek artık. söylediklerin zaten benim hep aklımda olan şeyler. bugün olmazsa yarın olacak biliyorum..

Bu hale gelene kadar ses çıkarmadınız mı? Neden herşeye göz yumuyorsunuz bu kadar? Ne demek yatak odana karışması nedir? İzin verildiği için bu kadın daha beterini yapar. Eşin tepkş veriyorsa vermesin sen kendi tepkini koy ağırlığını koy!
bu hale gelene kadar ufak tepkiler verdim. ama eşime..Eşim susturdu hep. o kadına kadar gidemedi söylediklerim düşüncelerim. Tek bir hatasında misliyle karşılığını alacak. susanı saf salak sanıyorlar demekki..

Bana kv o... diyecek ben sessiz kalmam. Sensin o... derim haddini bil derim! Bu yaptıklarını yapsa,aileme hakaret etse boğarım ben onu! Herkes saygılı olmak zorunda. Hiç bişey yapamıyorsan hakaretten dolayı tazminat davası aç aklı başına her türlü gelir.
Ki bunlara sessiz kalan bir koca da varsa ona da tekmeyi basarım!
Aynen senin dediğin gibi sensin o... dedim. sen benim annemin tırnağının kiri olamazsın dedim. Ama o daha ağırlarıyla karşılık verdi. elinde koz var ya. oğlu bişey demiyorya.. Ah elime geçirsem ona neler neler yapmamki..
dava açacaktım eşim gene durdurdu tabiki. evde 3 kişi var biri o kadın biri ben biri de eşim. kim şahit olacak?

Ama halen demekki esin degismemis .Baksana seni hala üzuyor.Bak bende calismiyordum bir meslegimde yoktu ailemde uzaktaydi ustelik ailem cok karsiydi bu duruma cok zorlandim ama karar vermistim.Blöf yapmadim esimde farkindaydi hala kucuk bir seyde gidicem diyorum ciddi oldugumu biliyor geri adim atiyor.Cok yiprandim zamninda o yuzde cok katiyim.
annesi konusunda beni üzecek biliyorum hep üzecek. 2 sene sonra kim öle kim kala dan girdik konuya.. benim fikirlerim o köpek gibi ayaklarıma kapansa da değişmeyecek ama 2 sene sustu en azından. bizim dilimize pelesenk olmuş ayrılık kelimesi sanırım. artık etkisi yok yani

Back
X