Küçük bir köpek

ImTheDevil

I’m a devil of my world
Pro Üye
28 Şubat 2017
9.246
27.116
548
32
Türkiye
Arkadaşlar bu sabah yolda bir köpek buldum sahipsizdi eminim aldım kucağıma eve götürdüm öyle havlama ısırma yabani halleri yok direk kucağa geldi eve getirdiğim zaman da peşimden falan yürüdü ben cins diye düşündüm ama eşim cins değil bu yavru sokak köpeği diyor eve geçince foto atarım buraya sadede gelirsek eşim ve ben çok yoğun saatlerde çalışıyoruz akşam 9-10 u buluyor eve girmemiz bu köpeğe nasıl bir bakım yapabiliriz ne yer ne içer şimdilik pastırma falan vermiş eşim evden çıkmış bende çıkarken ekmek ıslattım suyla süt yoktu bir kaba koydum suyu da ayrı bir kaba koyup bıraktım cins veya değil ayırmaksızın bakmaya niyetimiz var ama nasıl olacak tecrübeli kişiler yardım edebilir mi?
Eşime gelirken bir kaka kumu ve tasma almasını söyledim nasıl o kuma alışacak bu hayvan ne yiyecek evde biri kapalı biri açık iki balkon var bu arada ise giderken oraya koysam olur mu açık olandan düşer de kapalı iyi fikir gibi bilemedim bir el atın lütfen

Köpek kaka kumu yok ki

O kedi kumu

Köpekler bebekken özel spreyler ile gazete yahut belirli bir yer üzerine alıştırılıyor sonra da dışarı alıştırılıyorlar

Siz evde yokken balkonda ne yapacak tüm gün hayvan

Mutfağa ya da yatak odasına girme gibi yasaklar duydum da sadece balkon işkence olur hayvana

Köpek kaka kumu yok ki

O kedi kumu

Köpekler bebekken özel spreyler ile gazete yahut belirli bir yer üzerine alıştırılıyor sonra da dışarı alıştırılıyorlar

Siz evde yokken balkonda ne yapacak tüm gün hayvan

Mutfağa ya da yatak odasına girme gibi yasaklar duydum da sadece balkon işkence olur hayvana
ben netten baktım böyle kaka yapması için kum var buldum yani üstünde de köpek fotosu var ama yine de bilemedim tabi.
Ben balkona evde gezmesin diye koymak istemiyorum yatağın üstüne bile çıkabilir eşimle tiksinmeyiz öyle şeylerden biz sonuçta akşam yıkayıp temizleyeceğim köpeği sorun olmaz sadece hayvan dışarıyı görmeden sıkılır mı diye düşünüyorum sabah 9 akşam 10 arası evde yokuz

Arkadaşlar bu sabah yolda bir köpek buldum sahipsizdi eminim aldım kucağıma eve götürdüm öyle havlama ısırma yabani halleri yok direk kucağa geldi eve getirdiğim zaman da peşimden falan yürüdü ben cins diye düşündüm ama eşim cins değil bu yavru sokak köpeği diyor eve geçince foto atarım buraya sadede gelirsek eşim ve ben çok yoğun saatlerde çalışıyoruz akşam 9-10 u buluyor eve girmemiz bu köpeğe nasıl bir bakım yapabiliriz ne yer ne içer şimdilik pastırma falan vermiş eşim evden çıkmış bende çıkarken ekmek ıslattım suyla süt yoktu bir kaba koydum suyu da ayrı bir kaba koyup bıraktım cins veya değil ayırmaksızın bakmaya niyetimiz var ama nasıl olacak tecrübeli kişiler yardım edebilir mi?
Eşime gelirken bir kaka kumu ve tasma almasını söyledim nasıl o kuma alışacak bu hayvan ne yiyecek evde biri kapalı biri açık iki balkon var bu arada ise giderken oraya koysam olur mu açık olandan düşer de kapalı iyi fikir gibi bilemedim bir el atın lütfen

Köpekler kediler gibi kuma gitmez
Çiş pedleri var yavrular için ama esasen her gün dışarı çıkarılmaları gerekir
Balkona bırakmayın düşebilir, kapalı olan balkonda da sıcaktan ölebilir
Sahiplenecekseniz evin her yerinde dolaşmasına alışmalısınız
Bu arada önce bir veterinere gitmesi şart
Aşıları yapılmalı, özellikle gençlik hastalığı için önlem alınmalı
Yaşadığınız yer de önemli, köpek sesinden rahatsız olacak komşularınız var ise hiç alıştırmayın yavrucağı
Ortalama 15 yıl sürecek bir sorumluluktur köpek sahibi olmak, hastalığı, tatili, bebek, veteriner masrafları gibi konuları hesaplayıp sahiplenin
Biraz karamsar oldu yazım ama hayvan sahiplenecek insanların bunları düşünmesi gerekli çünkü sonradan bırakılan hayvanlar için hayat çok zor oluyor

Köpekler kediler gibi kuma gitmez
Çiş pedleri var yavrular için ama esasen her gün dışarı çıkarılmaları gerekir
Balkona bırakmayın düşebilir, kapalı olan balkonda da sıcaktan ölebilir
Sahiplenecekseniz evin her yerinde dolaşmasına alışmalısınız
Bu arada önce bir veterinere gitmesi şart
Aşıları yapılmalı, özellikle gençlik hastalığı için önlem alınmalı
Yaşadığınız yer de önemli, köpek sesinden rahatsız olacak komşularınız var ise hiç alıştırmayın yavrucağı
Ortalama 15 yıl sürecek bir sorumluluktur köpek sahibi olmak, hastalığı, tatili, bebek gibi konuları hesaplayıp sahiplenin
Biraz karamsar oldu yazım ama hayvan sahiplenecek insanların bunları düşünmesi gerekli çünkü sonradan bırakılan hayvanlar için hayat çok zor oluyor
Haklısınız teşekkürler yazdıklarınız için evin her yerinde gezmesi sorun değil kesinlikle değil sadece hayvan dışarı görmeden evde sıkılır diye düşündüm tatilde şu bu gibi durumlarda artık bir yol bulacağız bakmaya niyetlendik ama bilgimiz yok zamanla yol bulunur binada rahatsız olan olur mu bilmiyorum yeni taşındık veteriner işini de halledeceğim kısa zamanda

kapalı olana minder atıp oraya koyabilirsiniz. köpek mamasının ufak paketlerinden alıp deneyerek hangisini yiyeceğini çözebilirsiniz sanırım migrosta ufak paketler cüzi bir miktar.

teşekkür ederim ben onu da kum sanıyordum ise nette de kum diye arayıp bulunca öyle sandım

Ben de baktım şimdi

Varmış ama çevremdekiler ped ya da gazete kullanıp alışınca da dışarı götürüyorlardı

Köpek fikrimiz vardı da sabah bazen erken çıkarsak hayvanı çişe götüremezsek diye dertlenmiştim araştırayım biraz Daha

Çok güzel birşey yapmışsınız yaaa :KK200:

Önce bir veterinere götürün, aşıları falan yapılsın.
Birde her gün 30 dakika dışarı çıkarmanız gerekicek...:)

Hep kedilerim oldu bu yüzden tuvalet eğitimi hakkında bilgim yok:)

Ben de baktım şimdi

Varmış ama çevremdekiler ped ya da gazete kullanıp alışınca da dışarı götürüyorlardı

Köpek fikrimiz vardı da sabah bazen erken çıkarsak hayvanı çişe götüremezsek diye dertlenmiştim araştırayım biraz Daha
Ben denesem kum iyi olursa size de bilgi veririm

Çok güzel birşey yapmışsınız yaaa :KK200:

Önce bir veterinere götürün, aşıları falan yapılsın.
Birde her gün 30 dakika dışarı çıkarmanız gerekicek...:)
Gece çıkarsam olur mu? Çünkü sabah evde değiliz
Hep kedilerim oldu bu yüzden tuvalet eğitimi hakkında bilgim yok:)

Ay çok tatlısınız. Allah gönlünüze göre versin.İlçe tarımda aşısını 3-5 liraya yaptırıp karne çıkartabilirsiniz. Oradan bilgide veriyorlar bakım hakkında. Sabah akşam 15 dk dolaştırıp çişini yaptırırsınız. Evde çiş yaptığı yere alışmaması lazım. Kokuyu yok ederseniz bir daha yapmaz . Gazeteye alıştırsınız. Açık balkondan düşebilir.

Back
X