Küçük bir yardım

Penolophe

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2012
1.629
1.564
133
Merhaba arkadaşlar. Kendimi bildim bileli hep balık etliydim. Çocukluğumda da genç kızlığımda da balık etliydim. Ailemde ki bayanlarda genellikle balık etli oldukları için ben pek rahatsızlık duymadım. Kendimle barışık oldum. Ama artık bende zayıf olmak istiyorum. Çıtı pıtı zarif, narin olmak istiyorum. 5-8 kilo versem yeterli. Ama bir sorunum var. Spor yapmayı hayatta sevmem. Ama yürüyüş yapmayı severim. Ben dikkat etmeye çalışıyorum ama devamını getiremiyorum. Nelere dikkat etmeliyim, neler yapmalıyım. Yardımcı olursanız sevinirim.

hım:))) hadı hadı uzulmeee senın yazdıkların bıle cıtı pıtı :)))) bende aksıne balık etlı bayanları cok begenıyorumm:)))) aman yalış anlama sapık falan değilım emınımkı cok hossundur kafana takma ama yuruyuss ıyı gelebılırrr dene

Porsiyonları küçült ve kalori hesabı yapmamı tavsiye ederim BN 7 kilo verdim daha da var vermem gereken devam ediyorum bakalım

Canım spor yapmayı sevmiyorsan yürüyüş tek çözüm zaten. Günde en az yarım saat tempolu yürü.
Ayrıca sağlıklı beslenmeye başlayınca kilolar kendiliğinden gidiyor zaten.
Protein ağırlıklı besleneceksin. Yoğurt, et, süt,peynir
Kahvaltıda haşlanmış yumurta ye hem tok tutuyor hem protein. Ve domates, yeşillik, peynir zeytin tercih edebilirsin.
Ekmekleri tam buğday ya da Kepekli tüket. Beyaz ekmekten kesinlikle uzak dur.
Besinlerinde karbonhidrat oranını azalt. Bunlar neler : makarna, beyaz ekmek, meyveler, hamurişleri
Günde en fazla 2 porsiyon meyve tüket. Karbonhidrat olduğu için kilo vermeni zorlaştırır.
Gelelim tatlılara. Tatlı haftada 1 sütlü tatlı tüketebilirsin canım. Tatlı krizine çayının kahvenin yanında tarçın öneriyorum ya da meyveli yoğurt çok işe yarıyor :)
Yoğurt her öğünde tüket. Yoğurt yağ yakıyor.
Eğer gün içinde kaçamak yaptıysan mesela kızartma yemişsindir, kek, pasta, börek yemişsindir bunun telafisini yapmaya çalış. Yürüyüşünü yapmadan kesinlikle uyuma. Evde yapabileceğin egzersiz programları var. 15-20 dklık. Kaçamak yaptığın zaman onları tercih edebilirsin. Bide akşam 6-7den sonra bişey yeme.
Ve yeşilçay... Git bi aktara yeşil çay al. Kendin demle. Günde 3 bardak yeşilçay mucize gibi :) canım sorun olursa seve seve cevaplarım.
Son olarak da eğer bi sağlık problemin varsa doktoruna danışman daha doğru. O senin beslenme şekline göre liste verecektir.

Back
X