Teşekkür ederim canım sağolasınHayırlı uğurlu olsun canım sonunda aradan çıktı Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin inşallah
Gözunuz aydın olsun Allah bağışlasın
Evet çok doğru.Sacma ama ülkenin kriz ortamına olumlu katkım olsun aman deyip kaldım da üç sene oldu yeter benceBen Bes sistemini kandırmaca olarak görüyorum
Devlet bes 'te toplanan parayı farklı şekillerde değerlendirse mesela altın vs alsa
Geri ödeme yaparken devlet yine kat kat kazançlı çıkar
Bes sistemine dahil kişi yine zararlı çıkar
O nedenle ben böyle bir sisteme dahil olmadım
Kişi her ay bes sistemine yatıracağı parayı altına yatırsa çok daha fazla kazanır bence
Burada kişi iradesine sahip çıkacak gevşeklik göstermeyip kendisini her ay o birikimi yapmaya zorunlu kılacak
Bu sadece en düşük miktar birikim planı kişinin geliri ve isteği doğrultusunda değişirBasit bir hesaplama yaparsak
20 sene önce çeyrek 20 tl idi
Her ay 1 çeyrek alan senede 12
20 yılda 240 çeyrek biriktirdi
240 x800 =192000 tl şu anda bence gayet iyi para
Evet, onu anladım, altın almak istediğini izi, diğer bir seçenek olarak anlatmıştım. Ben çıkıp 3 tane yarım altın alicam. Ancak o oluyor. 6 yıl için yine de az rakamlar, hepimiz için aynı şey geçerli maalesef.Devlet katkısının az bir kısmını alıyorsunuz çıkarken. Bu arada benimki de devlet bankasıydi.Ben aslında besten çıkıp o parayla altın almaktan bahsetmiştim ama altin fonuna cevirme konusu da aklımdaydı aslında.Kuzenim zorunlu besi altın fonuna çevirmiş,ziraat ..bankadan bankaya değişiyor olabilir mi ?
Bu arada baktm da 3445 odemisim,devlet katkısı ile 4500 lere gelmis.Yillar geçtikçe zam geliyor ama paranın değeri azalıyor sanırım
Evet ya katkı çok az zaten.3 yıl 4 ayda devlet katkısı 203 ancak olmuşEvet, onu anladım, altın almak istediğini izi, diğer bir seçenek olarak anlatmıştım. Ben çıkıp 3 tane yarım altın alicam. Ancak o oluyor. 6 yıl için yine de az rakamlar, hepimiz için aynı şey geçerli maalesef.Devlet katkısının az bir kısmını alıyorsunuz çıkarken. Bu arada benimki de devlet bankasıydi.
Çok teşekkür ederim aminnSelam kızlar nasilsiniz
Salçamizi yaptık şükür, karıştırırken ellerim biraz balon oldu ama mis gibi domates salcamiz oldu, rabbim güzelce yemeyi nasip etsin inşaallah
durkan hayırlı olsun bebeginiz, sağlıkla büyüsün, alıyor mu anne sütü, anne nasıl ilaçlarını düzenli kullansın ve bol su içsin
S Salty hayırlı olsun arabanız, güzel günlerde kullanın inş
Yeni gelen arkadaşlar hoş geldiniz
Bol bereketli birikimler.
Kardeşlerimi davet ettim evime mesai çıkışı, döner ısmarlayayım buyrun dedim,
Sağolsunlar pasta alıp gelmişler
Meşhurdur dönerimiz
Eve sipariş verdim, güzelce yedik, çay ve pasta ile de kızımın mezuniyetini bir kez daha kutlamış olduk,
Kendi aramızda
Bebek doğduktan sonra her ay gr alayım desem 500 tl ayırabilir miyiz bilemedimKendin bilirsin ama bence bes yerine bebeğine her ay 1 çeyrek ya da ya da gram altın alsan daha karlı olur diye düşünüyorum
Amin çok teşekkür ederimOo harika ♥Allah bebisinizi sağlıkla kucağıniza almayı nasip etsin
Hayırlı olsun güle güle kullanınKızlar biz de nihayet arabamızı aldık
Darısı grubumuzun isteyen tüm güzelliklerine
Bu da aradan çıktığına göre oturup gelir gider ve birikim hesaplaması yapmam lazım
Amin teşekkür ederimBebişin hayırla, ugurla gelsin inşallah. Ben de öğretmenim. Bes'ten de tam bugün çıktim. 9 yıldır otomatik ödemedeydi, biriken para ile 6 tane çeyrek altın ancak alabiliyorum.
Bence bir düşünBebek doğduktan sonra her ay gr alayım desem 500 tl ayırabilir miyiz bilemedimen azından bes olduğunda maaşımızdan kesilirdi 100 tl bile girebiliriz bes'e, istersek zamanla arttırırız diyordum ama şimdi kafam da karıştı altın daha mantıklı olabilir bunu düşüneyim
Amin çok teşekkür ederim
Hayırlı olsun güle güle kullanın
Amin teşekkür ederimben de otomatik yapılan bes'ten hemen çıkmıştım istemedim. Ama şimdi bebek doğunca sıfırdan ona başlatırız 20 yıl devam etse bayağı birikimi olur diye düşünmüştük
Merhaba canım hoşgeldinSelam kızlar nasilsiniz
Salçamizi yaptık şükür, karıştırırken ellerim biraz balon oldu ama mis gibi domates salcamiz oldu, rabbim güzelce yemeyi nasip etsin inşaallah
durkan hayırlı olsun bebeginiz, sağlıkla büyüsün, alıyor mu anne sütü, anne nasıl ilaçlarını düzenli kullansın ve bol su içsin
S Salty hayırlı olsun arabanız, güzel günlerde kullanın inş
Yeni gelen arkadaşlar hoş geldiniz
Bol bereketli birikimler.
Kardeşlerimi davet ettim evime mesai çıkışı, döner ısmarlayayım buyrun dedim,
Sağolsunlar pasta alıp gelmişler
Meşhurdur dönerimiz
Eve sipariş verdim, güzelce yedik, çay ve pasta ile de kızımın mezuniyetini bir kez daha kutlamış olduk,
Kendi aramızda
Gramın yarısını alın, o da satılıyor. Ama bence eviniz de varmış, meslektaşı, gram da birikir ayda. İnanin, kenara atmadığımizla bazen gereksiz şeyler alıyoruz.Bebek doğduktan sonra her ay gr alayım desem 500 tl ayırabilir miyiz bilemedimen azından bes olduğunda maaşımızdan kesilirdi 100 tl bile girebiliriz bes'e, istersek zamanla arttırırız diyordum ama şimdi kafam da karıştı altın daha mantıklı olabilir bunu düşüneyim
Amin çok teşekkür ederim
Hayırlı olsun güle güle kullanın
Amin teşekkür ederimben de otomatik yapılan bes'ten hemen çıkmıştım istemedim. Ama şimdi bebek doğunca sıfırdan ona başlatırız 20 yıl devam etse bayağı birikimi olur diye düşünmüştük
Evet ya katkı çok az zaten.3 yıl 4 ayda devlet katkısı 203 ancak olmuşbakalım bu konuyu düşüneceğim
2016 da çeyrek 212 tl , 1 gr altın 124 tl imişNiye o kadar az acaba
Benim bes ikiye ayrılmış durumda yarısı altın yarısı dis borclar
7100 ben yatırmışım
11400 olmuş (birazı devlet birazı benim yatirimlar)
Allah izin verirse 2043 te bitiyor
Oğlum o zaman 25.5 yaşında olacak
Not aylık ödemem 200 tl öncesinde daha da azdı 180 150 100 vs vs
Not 2016 da başlamışım
2016 da çeyrek 212 tl , 1 gr altın 124 tl imiş
Her ay 1 çeyrek ya da 1 gr altın alıp koysaydın 4 yılda
48 çeyrek x800=38400 tl
Ya da 48 gr x470 = 22560 tl
Kaldı ki alacağın gram ya da çeyrek fiyatları 124 tl 212 tl gibi rakamlar olacaktı ve paran şu anki miktarı da yukarıda yazdığım gibi artmış olacaktı
Şimdi bes ile kıyasladığımızda altının bes ten ne kadar karlı bir yatırım birikim aracı olduğu ortada
Evet isteyince yine ayırırız bir yolunu bulupGramın yarısını alın, o da satılıyor. Ama bence eviniz de varmış, meslektaşı, gram da birikir ayda. İnanin, kenara atmadığımizla bazen gereksiz şeyler alıyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?