- 26 Aralık 2012
- 1.571
- 1.226
- 333
- Konu Sahibi Less-is-More
-
Ah canım bu ilk çocuğun olacak heralde uzaktan davulun sesi hoş gelir seneye bu zamanlar tekrar yazmanı çok isterim çocuk bunlar yahu baglayamazsin senin benim gibi de oturamiyorlar ben hem öğretmenim hem anneyim hem şu an çocuk gelişimi öğrencisiyim ama maalesef dediğin gibi olmuyor, dediğim gibi seneye bu zamanlar hatırlarsın belki" küçük çocuğum var demekle olmuyor diyordum işler başkaymış meger" diyeValla benimde sizin gibi bir üst komşum var. Sadece bir tane bebeği var. O da sizin gibi düşünüp davranıyor heralde. Sabah 7-7.30 özellikle de çoğumuzun evde olduğu bu süreçte yatak odasında ses yapılacak saatler değil bence. Siz evinizin gürültüsüne alışık olduğunuzdan size normal geliyor olabilir ama çıt çıkmayan, insanların uyuduğu bir evde o ses eziyet boyutuna geliyor. Çocuk sesine saygım sonsuz ama sizinki önlenemeyecek bir durum değil. Bana göre sabahın kör saatinde yatak odasında ağlayan ve müdahale edilmeyen bir bebek, tamamen ebeveyn sorumluluğundadır. Kendiniz diyorsunuz kendi haline bırakıyorum diye. Apartmanda yaşıyoruz diye her sesi görmezden gelemiyoruz malesef. Saygı beklerken önce elimizden geleni yapıp saygılı olup sonra beklemeliyiz. Ama benim küçük çocuğum var demekle olmuyor malesef.
Size malesef katılmıyorum. Evet benim ilk bebeğim. Ama çevremde çocuğu olan pek çok insan var sürecin içinde yakınen bulunduğum. Açıkcası hiç bir sebep sabahın yedisinde yatak odasında ağlayan bir bebeğe müdahale etmeyen anneyi haklı çıkarmaz, kendi uykusu için. Tabiki çocuk ses yapar, koşturur, bağırır, çağırır ama her şeyin belirli bi adabı var. Anne baba vericek bunu çocuğa. Gidip de öğlen 12 de evde oynayan çocuğa kızan komşuya asla hak vermem ama dediğim gibi sabahın 7 si buna uygun değil.Ah canım bu ilk çocuğun olacak heralde uzaktan davulun sesi hoş gelir seneye bu zamanlar tekrar yazmanı çok isterim çocuk bunlar yahu baglayamazsin senin benim gibi de oturamiyorlar ben hem öğretmenim hem anneyim hem şu an çocuk gelişimi öğrencisiyim ama maalesef dediğin gibi olmuyor, dediğim gibi seneye bu zamanlar hatırlarsın belki" küçük çocuğum var demekle olmuyor diyordum işler başkaymış meger" diye
Size malesef katılmıyorum. Evet benim ilk bebeğim. Ama çevremde çocuğu olan pek çok insan var sürecin içinde yakınen bulunduğum. Açıkcası hiç bir sebep sabahın yedisinde yatak odasında ağlayan bir bebeğe müdahale etmeyen anneyi haklı çıkarmaz, kendi uykusu için. Tabiki çocuk ses yapar, koşturur, bağırır, çağırır ama her şeyin belirli bi adabı var. Anne baba vericek bunu çocuğa. Gidip de öğlen 12 de evde oynayan çocuğa kızan komşuya asla hak vermem ama dediğim gibi sabahın 7 si buna uygun değil.Ah canım bu ilk çocuğun olacak heralde uzaktan davulun sesi hoş gelir seneye bu zamanlar tekrar yazmanı çok isterim çocuk bunlar yahu baglayamazsin senin benim gibi de oturamiyorlar ben hem öğretmenim hem anneyim hem şu an çocuk gelişimi öğrencisiyim ama maalesef dediğin gibi olmuyor, dediğim gibi seneye bu zamanlar hatırlarsın belki" küçük çocuğum var demekle olmuyor diyordum işler başkaymış meger" diye
Suanki oturdugum evin sahibi çocuk gelişimi doktoru uzun süredir tanışırız ,kendi çocuğu olunca bizim dükkanda eşime demiski ,aileler çocuklarla muayeneye gelince çocuklarınızı susturun derdim kızardım ama öyle olmuyormuş çocuk sus deyince susmuyor ne yaparsan yap olmuyor demiş ,yasamayinca anlamıyor bazı insanlar.Ah canım bu ilk çocuğun olacak heralde uzaktan davulun sesi hoş gelir seneye bu zamanlar tekrar yazmanı çok isterim çocuk bunlar yahu baglayamazsin senin benim gibi de oturamiyorlar ben hem öğretmenim hem anneyim hem şu an çocuk gelişimi öğrencisiyim ama maalesef dediğin gibi olmuyor, dediğim gibi seneye bu zamanlar hatırlarsın belki" küçük çocuğum var demekle olmuyor diyordum işler başkaymış meger" diye
Tekrar vuran olmadi. Belki de ben yanlis anladim bilmiyorum. Zaten yuruteci cok kullanmiyorum, emeklemeye basladi.Less-is-More is more, ne oldu bu komşuya, kesti mi sesini?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?