Kucuk cocukla apartmanda yasamak

Less-is-More Less-is-More is more, ben size cevabımı ve çözümü 3.sayfada açıklamıştım. Diğer söylediğimi de etiketlediğim kişiye dedim. nefernefertiti nefernefertiti , kavgacıysanız, her yere yerleşebilirsiniz. Çünkü genelde rahatsız edilen tipler sessiz, sakin tipler oluyor. Size kimse elleşmezdi.

Ayrıca eşiniz jandarma ve buna rağmen mi o cesareti buluyorlar? Onlar da jandarma falan değildir umarım. Canınızı boş yere sıkmayın. Çocuk ağlamasına, ara sıra koşmasına kimse bir şey di-ye-mez (kanunen de böyle). Eşiniz de bilir aslında. Kırsal kesimde gürültü şikayetine de jandarma bakar.

Bu arada asıl siz onları duvara vurup taciz ediyor, huzurumuzu bozuyor diye şikayet edebilirsiniz. Avukat değilim ama kendi sorunuma çözüm ararken bir sürü benzer hikaye okudum.
Bu sefer çingene muamelesi yapıyolar. Bi kere yüksek kat bi yerde oturma hatası yaptım. 19.kat. Alt komşum hiç sesini çıkartmadı bende ekstra dikkat ettim hep. Ama yan komşu ses konusunda takıntılıymış. Yatak odasında konuşamıyoduk bile. Sevişme zaten yok adamlar dinliyo gibi geliyo herşeyi. Bi gün eşimle o kadar kısık sesle konuşuyoruz ki kalktı duvara vurdu. O vurunca bende vurdum. Sana mı sorcam kendi evimde konuşurken haddini bil diye de bayaa bağırdım. O da ordan bana bağırdı :D sonra eşim kapılarına gitti hayırdır yüksek sesle mi konuşuyoruz ne hakla vuruyorsunuz sizin yüzünüzden evde bişey yapamıyoruz diye. Kadın kocasını bile yatak odasına almıyomuş,kulaklıkla uyuyomuş neymiş çok hassasmış ses konusunda. Bizim çocuk düşmüş ağlamış onu bile(!)duymuş. Eşimde e bi zahmet duyun onu da söyleriz çocuk düşmez bi daha dedi. Bende dayanamadım git o zaman villada yaşa çekmek zorunda mıyım ben seni diye bağırdım. Bana çingene dedi sağolsun :D çok kısa bi süre sonra taşındık zaten. Şimdi tekrar en alt kattayız yanımız boş,çok rahat böyle. Üst katın sesleri de zerre umrumda değil hiç rahatsız olmadım şimdiye kadar oturduğum yerlerde. Gecenin köründe piyano çalan vardı mesela biz eşimle dinliyoduk ne güzel diye. İnsanlar genel olarak anlayışsız böyle durumlarda.

Kiradaysanız altı dükkan yada boş olan bir yere taşınmanızı tavsiye ederim, iki oğlumu büyütürken altım boştu ve istedikleri kadar koşturdular, hiç problem olmadı şükür.
Biz surekli tayinciyiz zaten. Bu evde de en fazla bir yil daha duracagiz. Sonra buyuk ihtimal dogu anadolu. Umarim orada mustakil bir ev bulurum.

Biz surekli tayinciyiz zaten. Bu evde de en fazla bir yil daha duracagiz. Sonra buyuk ihtimal dogu anadolu. Umarim orada mustakil bir ev bulurum.
İnşallah bulursunuz, bizim 4. kata 4 çocuklu bir aile taşındı hepsi oyun döneminde ses taa bize geliyor, 3. kattakileri varın siz düşünün, ev arıyorlarmış şimdi, sen 4 çocuğunun olduğunu biliyorsun, çocuklarınun da evde özgürce koşmalarını istiyorsun madem neden 4.kattan ev tutuyorsun kardeşim. Bir de 3. kata tek sen şilayetçisin rahatsız oluyorsan müstakil eve git diyormuş. :)
İki oğlunuz var belli ve küçük de büyüdükçe ses sorununuz olacaktır, ev tutarken altınızın boş olmasını tercih etmenizde fayda var, benimkiler topta oynadı, bisiklet de sürdü evde, hiç bir kısıtlama yapmadım, özellikle şu süreçte gecemiz gündüze karıştı, iyiki diyorum girişteyim, kafam rahat :)

O kolik bebek nedir cok iyi bilirim. Buyuk oglum kolikti. O zaman baska bir evdeydik. Hic bir gün sikayete gelmemislerdi. Butun aksam sussun diye elektrik supurgesi calisirdi evde. Allah razi olsun onlardan.
Alt katimizda kalabalik bir aile var. Bir evli cift ve cocuklari, buyukanne, buyukbaba ve bir de bekar bir oglu daha var sanirim. Kim nerede uyuyor bilmediğim icin hangi odaya goturecegimi sasiriyorum. Oturma odasinda cizgi film acip oyuncak oynuyoruz 9a Kadar. Sonra mecbur yurutece koyuyorum cunku tek basina birakamam, cok hareketli.
Bunu yapan insanın gürültü konusunda dikkat ettiğine inanmam.
7'den 9'a kadar ses olması yatak odası için tahammül edilir bir durum değil, ya başka yerde yatın ya da uyanınca başka yere geçin.

Siz de vurun. Gece değil, gündüz normal bir saat değil mi? Vurdukları an siz de vurun! Apartmanda yasamanın bazı kuralları var, çok rahatsız oluyorlarsa müstakil bir eve çıksınkar. Zira akşam 9’dan önce sabah 9’dan sonra yapılan ‘normal’ bir ses ile ilgili şikayet hakları yok. Hukuken bile ancak gece 12’den sonraki sesler ile ilgili şikayette bulunabilirler. Normal bir saatte evde çocuğun çıkardığı ‘normal’ bir ses ile ilgili bir şey yapma şansınız yok.
Gece 12den sonra çocuk ağlasa oynasa ne yapabilrceklerki benim kızım kolikti gece gündüz ağlardı ne yapsam susmazdi

Bunu yapan insanın gürültü konusunda dikkat ettiğine inanmam.
7'den 9'a kadar ses olması yatak odası için tahammül edilir bir durum değil, ya başka yerde yatın ya da uyanınca başka yere geçin.
Kolik bebekler konusunda bilginiz yok sanirim. 7den 9a kadar yatam odasinda degiliz. Oturma odasina geçiyoruz yazmıştım konuda

Haklisiniz, cok yuksek sesle aglasa bu dediginiz cok dogru. Ama bana gelmek icin mizmizlaniyordu sadece. Emin olun ben e zaten aglama sesine tahammulsuzlestigim icin aglamasin diye gunun yarisi kucakta, kanguruda ya da mama sandalyesine koyup yanimda tasiyorum. Kafam yorulacagina vucudum yorulsun. Belki o kadar ses bile rahatsiz etmis olabilir ama alt dairede cok kalabalik bir aile var. Her yerde birileri uyuyor olabilir cunku saat 9da yurutec sesine de vuruyorlar. Daha ne kadar zaptedebilirim. Keske 11e kadar uyusalar da ben de uyusam. Henuz oyle bir cocuk dogmadi sanirim.
Bende kızımı yurutece koymuştum kısa süre kullandık odanın tekini yada belli yerleri halifileks yani çok ince metrelik halılar varya onlardan kaplattim ,benim alt komşuda rahatsız olmuştu öyle yapmıştım öneririm,birazda millet anlayışlı olsa benim kızım kolikti değil komşuyu yan binalar sesini duyardı kızımın senin bebekte ne çok agliyo demişler ne yspalim susmuyo bebek iste

Ağlayan bebeğe yapılabilecek bişey yok anlayışlı olunmalı. Şahsen üst katımda yaşayan aile yüzünden hergün cinnet halindeyiz. Cocuklu aileler evde oyalansın diye fazla özgürlük tanıyor cocuklarına . Bu durumda da diğer daireler etkileniyor. Ev içinde 4 tekerlekli bisiklete scootera binmek, koltukların üstüne cıkıp atlamak, cocugun sürekli evde zıplamasına izin vermek, evde altı ses yapan terlikle gezmek , eşya sürüklemek ve zeminde sürükletilen oyuncakların alt katınızda nasıl bir gürültüye sebep olacağını sanırım tahmin etmiyolar. Bu konular herkesin haklı olduğu konulardır.

Apartman dairesinde oturmadım hiç bilemicem ama her iki taraf haklı oluyor bu durumlarda. Yapacak şey bir kişinin alttan alması gerek iki kişide dişli çıkarsa kavga kaçınılmaz son olur gibi.

Yurutecte 10 15 dkdan fazlasi bebege cok zarar verir. Acaba mama sandalyesine mi koysaniz. Yerlerin dosemesi ne? Bazi sesler yankiyla iletilir yurutec sesi cokmu gidiyorki?
Sabah uykusuzluktan kendi oyalansin diye birakiyorum demissiniz. O surecte ilgisini cekecek bir oyuncakmi verseniz?

Yurutecte 10 15 dkdan fazlasi bebege cok zarar verir. Acaba mama sandalyesine mi koysaniz. Yerlerin dosemesi ne? Bazi sesler yankiyla iletilir yurutec sesi cokmu gidiyorki?
Sabah uykusuzluktan kendi oyalansin diye birakiyorum demissiniz. O surecte ilgisini cekecek bir oyuncakmi verseniz?
Kendime gelene kadar en fazla 10-15 dk duruyor yataginda. Sonra kalkiyoruz zaten cunku buyuk oglum da var, su istiyor, altini degismem gerekiyor vs. Yatakta oyalanma sansim cok fazla yok zaten. Mama sandalyesinde abisi yiyor. O da en fazla yarim saat suruyor. Bazen erken uyandiysa o aralikta onu tekrar uyutup abiyi oyle yediriyorum hatta. Yerler parke ve fayans. Mutlaka ses gidiyordur. Belki de dediginiz gibi cok fazla ses gidiyordur. Zaten farkli tavsiyeler verenler oldu. Onlari yapmaya calisacagim

Sürekli evde durmak insanların birbirlerine tahamül seviyesini baya azalttı.Siz elinizden geldiğince dikkat ediyorsanız problem yok.Ama ağlarken çocuğu o şekilde bırakmak ya da sürekli yürüteç kullanması rahatsız edebilir orası doğru.

Back
X