Kucuk cocukla apartmanda yasamak

Kendime gelene kadar en fazla 10-15 dk duruyor yataginda. Sonra kalkiyoruz zaten cunku buyuk oglum da var, su istiyor, altini degismem gerekiyor vs. Yatakta oyalanma sansim cok fazla yok zaten. Mama sandalyesinde abisi yiyor. O da en fazla yarim saat suruyor. Bazen erken uyandiysa o aralikta onu tekrar uyutup abiyi oyle yediriyorum hatta. Yerler parke ve fayans. Mutlaka ses gidiyordur. Belki de dediginiz gibi cok fazla ses gidiyordur. Zaten farkli tavsiyeler verenler oldu. Onlari yapmaya calisacagim

Bu konularda hakli haksiz yok kucuk oglunuz buyudukce altenatifiniz artmali cok guzel tavsiyeler gelmis kolayliklar diliyorum 6 aylik yegenim var inanin ona oyuncak salincak herhangi birsey sundugumuzda tepkileri o kdr guzelki bebek olmak cok zor birsey size ne verirlerse o kdr imkan oluyor

bizim de yukarki komşumuz sağolsun 7/24 çocukları koşturuyor. ama öyle böyle değil, mübarek at koşturuyor. çocuk demeye bin şahit. sizinki o kadar abartı değildir, sanmıyorum yani. ve günün her saati, düşünün. işten yorgun argın dinlenmeye geliyoruz, saat 9 olsa bile batıyor zaten 12de yatıyoruz. bir kaç kere site güvenliğine şikayet ettik, aradılar. 1-2 saat sustular, sonra yine devam ettiler. baktık uzaktan olucak iş değil, komşuma rastlayınca durumu anlattım. ama durmadım, baya mücadele verdim. en sonunda gerekeni yaptı. çocukları zaptedemiyorumdan; olayı çözüme kavuşturdu: 'siz salonda mı oturuyorsunuz?' dedi ve çocuklar rahatça tepinsin diye oturma odasına tıktı onları. isteyen pekala da çözüm üretebilir. her açıdan bakmak lazım.

Gunaydin herkese. Malesef bana uzun zamandir uykular haram. Kucuk oglum (9 aylik) uyutmuyor sagolsun. Konum bu degil. Benim bir de uc ay sonra 3 yasini dolduracak oglum var. Esim bu ara gece gorevinde oldugu icin biz ucumuz ayni odada yatiyoruz. Aksam 9.30 gibi yatiyorlar ve sabah da 7-7.30 gibi uyaniyorlar. Uyandiktan sonra bir sure yatakta oyalaniyoruz ama bebek bazen agliyor, kalkmak istiyor. Oyle yeri gogu inletecek bir aglama degil. Ben de butun gecenin uykusuzlugu yuzunden kendi kendine oyalansin diye cok ellemiyorum. Bu sabah yine yataginda mizmizlanirken bir yerden duvara vurma sesi geldi. Yani birisi sesten dolayi duvara vurdu sanirim ama nereden geldiğini anlamadim. Normalde cok fazla ses problemi olan bir bina degil burasi. Bu kadarcik sesten rahatsiz olmalarina sasirdim acikcasi. Bebek bu sonucta agzini baglayamam ki.
Saat 9 olana kadar ses yaptirmiyorum asla. Hicbir is yapmadan yanlarinda oynuyorum. Saat 9 olunca kucugu yurutece koyuyorum, o aralikta abisinin kahvaltisini hazırlayıp yediriyorum ama bu sefer yine bir yerden vurma sesi geliyor. Sanirim alt kattan cunku daha once de iki kez şikayete gelmislerdi. Inanin gun icinde cocugun oynarken yaptigi sesler. O zaman kucuk oglum yoktu bile. Napiyim ben bu cocuklari tavana mi asiyim ya da sandaleyeye mi bagliyim. Bu vurma sesinin tam olarak nereden geldiğini anlasam gidip konusacagim. Tartismadan bana oneri sunsunlar. Surekli kucagimda tasiyamam ki. Elbette ses olacak. Apartmanda yasiyorsak bunlari dusunmemiz gerekmez mi? Sizin bana bir oneriniz varsa cok sevinirim.
Elbette ses mi olacak?
Hanımefendi pardon da apartmanda yaşıyırsanız ses yapmamanız insanları rahatsız etmemeniz kuralını öğrenmelisiniz. Tamam çocuk var ama çocuklar sizin çocuklarınız sabah 7de kimse dinlemek zorunda değil.
Çocuklarınızın uyku düzenini değiştirin.

Elbette ses mi olacak?
Hanımefendi pardon da apartmanda yaşıyırsanız ses yapmamanız insanları rahatsız etmemeniz kuralını öğrenmelisiniz. Tamam çocuk var ama çocuklar sizin çocuklarınız sabah 7de kimse dinlemek zorunda değil.
Çocuklarınızın uyku düzenini değiştirin.
Nasil yapayim mesela? gece 1 sabah 12 uyar mi size?

1saat bile çok şey farkettirir. Ama sizin işinize gelmez insanlar dinlemek zorunda dimi apartmanda yaşayan bunu bilmeli.
Hanimefendi siz catmaya yer mi ariyorsunuz? Kimsenin benim cocugumun aglama sesini falan dinledigi yok. Aglamiyordu zaten bana gelmek icin mizmizlaniyordu. Kendime gelene kadar bekledim sonra kalktik zaten. Sizden öğrenmeyeceğim apartmanda nasil yasandigini.

Hanimefendi siz catmaya yer mi ariyorsunuz? Kimsenin benim cocugumun aglama sesini falan dinledigi yok. Aglamiyordu zaten bana gelmek icin mizmizlaniyordu. Kendime gelene kadar bekledim sonra kalktik zaten. Sizden öğrenmeyeceğim apartmanda nasil yasandigini.
Neyinize çatıcam fikrimi söyledim sizin hoşunuza gitmediği için tepkiyi veren sizsiniz.
Ayrıca 2çocuklu bi kadına bu saatten sonra zaten apartman kültrünü anlatamam.

Maalesef herkesin haklı olduğu konulardan buda. Kızım kolikti sabahın erken saatlerine kadar ağlama krizleri oldu ilk 5 ay. Kolik anneleri bilir en yüksek tondan ve hiç kesilmeyen ağlamalar bunlar. Duvara vuranlar oluyordu maalesef. İnsanlarda haklı bir şey diyemiyorsun işe gidecekler :( Şükür Rabbime bitti gitti hepsi. Sizin bizimki gibi ağlamalar değilmiş gerçi daha anlayışlı olunabilir.

Çocuklu aileler er geç bunu yaşıyor alt komşuları tahamülsüzse.Benimki ses yapmaz,çünkü dışarıda zaman geçirir bolca.Sahile ,parka götürürüm.Haftaiçi de zaten okula gidiyor,akşam ödev vs geçiyor.Ama bizim alt katta arıza bi bekar var.Çocuk için hiç şikayette bulunmadı.ancak bu karantina döneminde iki kez bizi arattı görevliye.Neymiş matkap çalıştırıyormuşuz.Evimizde matakp dahi yok.Eşim sakindir.Ben iftiraya gelemem.Eşimden aldım telefonu ,apt görevlisine emin olmadan kimseyi ikide bir arayı rahatsız etmesin ve sizi aracı olarak kullanmasın .Bir şikayeti varsa geldin söylesin .Bunları da aynen iletin ,dedim.
Ruh hastası çok anlayacağınız.Ve bu adam eski eşiyle öyle bir kavga edıyordu ki,evde artık neler havada uçuyorsa,pat,güm...duramıyorduk.Bir daha kaşınırsa inip kapısına bunları aynen söyleyeceğim.

Suleymanin Hurremi Suleymanin Hurremi , çocuk ağlamasına ne tür bir kısıtlama var? Yönetmelikte gösterebilir misiniz? Kısa süreli yürütece bindirmiş. Zaten burada da fikir arıyor. Bilgi sahibi olmadan fikrinizi söylemişsiniz.

Maalesef herkesin haklı olduğu konulardan buda. Kızım kolikti sabahın erken saatlerine kadar ağlama krizleri oldu ilk 5 ay. Kolik anneleri bilir en yüksek tondan ve hiç kesilmeyen ağlamalar bunlar. Duvara vuranlar oluyordu maalesef. İnsanlarda haklı bir şey diyemiyorsun işe gidecekler :KK43: Şükür Rabbime bitti gitti hepsi. Sizin bizimki gibi ağlamalar değilmiş gerçi daha anlayışlı olunabilir.
Buyuk oglum kolikti, bilirim o durumu. Onda baska bir evdeydik ama kimse sikayet etmedi. Allah razi olsun. Ben kendi cocuguma sabredemezdim.

Ya bu konu cok karisik ya. Ust katimin dilimin artik insan demeye varmadigi 2 cocugu vardi.Biri 4 biri 8 yasinda filan. Gecenin 3 unde dahi aniriyorlardi ve ses etmiyordum acikcasi. Sonra bir gece 2 civari kizim azi disi cikariyor oldugundan aglayarak uyandi. Agrisi oldugunu biliyorum agzim aciyo cok aciyo anne diye agliyor cocuk. Ilac vermeye çalışıyorum ama 2 yas bebesi direniyor. Ust kat bir vurmaya basladi avize sallaniyor ama.. gecenin 2 sinde dayandim kapilarina kavga gurultu. Simdi en ufak seslerinde polis cagiriyorum.. zaten oyle sesler geliyor ki oyunmu yoksa biri birini girtlakliyormu anlasilmiyordu cidden. Herseferinde aile ici siddet diye cagirdim. Simdi gayet akilli uslu cocuklari.

Kesinlikle haklısınız. Geçenlerde de otizmli çocuk ses yaptığı için kavga eden komşu müsveddesini duydum. Dünya nereye gidiyor çözemedim. Apartmanlar insanların yaşam alanlarıdır. Sizin de en az komşu kadar orada yaşamaya hakkınız var.

Ust katimda iki cocuklu bir aile var, cocuklardan biri oldukca iri, bunlar evde zipliyor mu ne yapiyor bilmiyorum ama apartmani salliyorlar, gercek manada yer sallaniyor yani, deprem oldu saniyorum. Buna ragmen bir kez bile sikayet etmedim, aksine kulağımı kapatip uyumayı ve depremle yasamayi öğrendim, çünkü biliyorum ki benim sikayet etmem hiçbir şeyi degistirmeyecek.
Sizin durumunuz da aynen bu, cocugun agzini bantlayamazsiniz, sizin elinizden gelen bir sey yok, komşunuz aglama sesiyle, siz de duvara vurma sesiyle yasamayi ogreneceksiniz.
Cok sikayetciyse belediyeyi arasin, gelsin evinde desibel ölçümü yapsınlar, yasal sinirlar icindeyse gurultunuz (ki o sınırı iki cocugun geçmesi imkansiz) kendini yiyip otursun baska da bir sey yapamaz ☺️

Back
X