Küçük Kızım

Ya gerçekten bu nasil dert? Hiçmi bebek görmedin yada kitap okumadan?

Çocuklar her gün beraber yaşamadiği insanlari önemser. Benim kizimda mesela dede aşiği. Ne beni, ne eşimi sallamiyor babami görünce. Benim hoşuma gidiyor, hatta deneyler yapip, bu sevdayi test edip kahkaha atiyoruz.

Önemli olan çocuğu birey olarak görmek ve öyle yetiştirmek. Bu bağlanma olayi senin sandiğin gibi değil. Her çocuk normal şartlarda annesine bağlanir. Eğer anne fazla üzerine düşerse, işte o zaman kaygili bir şekilde bağlanir.

Ondan dolayi mesela kizi arada bir kaç saat annenlere birak, avmye git yada eşin ile gez. Sadece annelik değil, eş olmakta önemli.

Eee o zaman kıskanmanıza gerek yok demek ki :KK66: Çünkü ortada sevgi ile alakalı değil, alışkanlıkla alakalı çok da doğru olmayan bir durum var. Siz bakmayın "bebektir, ne isterse yapılır" diyenlere. Sonuçta bağlılık ve bağımlılık farklı şeyler ve siz bir birey yetiştiriyorsunuz. Haa çözüm nedir diye sorarsanız, hiç bir fikrim yok :) Ama böyle bir sorun olduğunu hissediyorsanız muhtemelen hislerinizde haklısınızdır, çözümü de ona göre arayabilirsiniz. Üzülmenize gerek yok bence :)
Edit: Buraya normal insani bir emoji koymaya çalışıyorum ama garip kikirik cisimlerden başka bir şey bulamadım.
Çözümü bende bilemiyorum. Sık gitsemde aynı seyrek gitsemde aynı. Annem iki hafta şehirdışındaydı geldi yine aynı bi gıdım azalma olmadı. Gittiğimde bırakıyorum hevesini alsın diye yine aynı. E ben alıyorum yine aynı anlayamadım.

Ya gerçekten bu nasil dert? Hiçmi bebek görmedin yada kitap okumadan?

Çocuklar her gün beraber yaşamadiği insanlari önemser. Benim kizimda mesela dede aşiği. Ne beni, ne eşimi sallamiyor babami görünce. Benim hoşuma gidiyor, hatta deneyler yapip, bu sevdayi test edip kahkaha atiyoruz.

Önemli olan çocuğu birey olarak görmek ve öyle yetiştirmek. Bu bağlanma olayi senin sandiğin gibi değil. Her çocuk normal şartlarda annesine bağlanir. Eğer anne fazla üzerine düşerse, işte o zaman kaygili bir şekilde bağlanir.

Ondan dolayi mesela kizi arada bir kaç saat annenlere birak, avmye git yada eşin ile gez. Sadece annelik değil, eş olmakta önemli.
Bıraktığım sayılıdır ama bundan sonra bırakıcam. Annem öyle bakmakta istemiyo işine engel oluyo yemek bişey yapamıyo diye malum hep kucakta olduğu için. Şöyle bişey annemde dayısıda var teyzemde var onlara bi 5dk gider gitmez.

Aslında mesele kaliteli zaman geçirmekte anneanneyle daha cok eglenıyor oynuyor kaliteli zaman geçiriyorsa olabilir

Yahu yapmayin, bağlanma olayini nerde okudunuz? Nasil anneye değil, anneanneye güvenli bağlandiği teshisini koyabiliyorsunuz?

Tüm türkiye zaten bu konuyu yanliş biliyor diye, sürekli hep bir arada olmaktan kafayi yemiş anneler var, özgüvensiz çocuklar var. Bu düşünce tarzindan dolayi zaten anneler okul bahçelerinde bile bekliyorlar. Lütfen yanlis bilgi yaymayin.

Aydaş kızlarımız var Benim ki de babası geldiğin de babacı yokken anneci:) annen sürekli evde gezdirdiği için onu istiyor benim minikte babasını çünkü o gezdiriyor onu. :) üzülme gözlerinde biz sürekli bir şeyler yedirmeye çalışan uyutan anneleriz ama onlar öyle değil gezdiriyorlar istediğini yapmasına izin veriyorlar.
Mesela ben o uyanıkken tv açmam ama eşim tv izletir, tek başıma baktığım için evde gezdirmem eşim gezdirir. Kısaca onlarla yasakları deliyorlar. :)

Bıraktığım sayılıdır ama bundan sonra bırakıcam. Annem öyle bakmakta istemiyo işine engel oluyo yemek bişey yapamıyo diye malum hep kucakta olduğu için. Şöyle bişey annemde dayısıda var teyzemde var onlara bi 5dk gider gitmez.

Annem benim kizima yemekte verir, altinida alir yani tüm gün oğraşir, yine kizim babami ister. Ki babam öyle tüm gün onun ile oynamiyor. Arada bir 10 dakika oynuyor, yada beraber dişarda gezip gidiyor. Ona rağmen mesela babam odadan çiksin, hemen ağlar.

Bazen çocuk işte başka birisi hoşuna gider. Simasi, kokusu, seviyor işte. Bu kucak ile alakasi yok. Annenin sen olduğunu biliyor ve zaman ile daha iyi bilecek. Endişelenecek birşey yok. Annenede saygisizlik oluyor, sonuçta sana çok yardimci oluyor.

Yahu yapmayin, bağlanma olayini nerde okudunuz? Nasil anneye değil, anneanneye güvenli bağlandiği teshisini koyabiliyorsunuz?

Tüm türkiye zaten bu konuyu yanliş biliyor diye, sürekli hep bir arada olmaktan kafayi yemiş anneler var, özgüvensiz çocuklar var. Bu düşünce tarzindan dolayi zaten anneler okul bahçelerinde bile bekliyorlar. Lütfen yanlis bilgi yaymayin.
Ben yanlıs bilgi yaymıyorum. Okudugumu uzamn görüşlerini soyluyorum. Yanlıs oldugunu dusunen acsın kendisi okusun ne anlıyorsa onu uygulasın.Riva ediyorum uzatmayın polemiğe girecek başkasını bulun benim halim yok.

Alıyorum kucağıma. Hatta ilk 2 ay sırf kafası boynumda uyurdu :KK36: Ama kilosu arttıkça taşımaya hal kalmıyo :KK51: ben birazda dönsün emeklemeye çalışsın diye kendi haline bırakıyorum.
Siz en iyisi uzman birine danısın kafasınızı cok mesgul ediyorsa bu konu. Benim de kızım var 17 aylık su an ıkıncı ye hamileyim. Burada tecrubelerımı okuduklarımı arastırdıklarımı ve uyguladıklarımı yazmaya calıstım. Ama sizin için soylemıyorum insanlar polemik seviyor.Benim de hiç halim yok.Umarım dilediğiniz gibi büyür yavrumuz. Sevgiler

Aydaş kızlarımız var Benim ki de babası geldiğin de babacı yokken anneci:) annen sürekli evde gezdirdiği için onu istiyor benim minikte babasını çünkü o gezdiriyor onu. :) üzülme gözlerinde biz sürekli bir şeyler yedirmeye çalışan uyutan anneleriz ama onlar öyle değil gezdiriyorlar istediğini yapmasına izin veriyorlar.
Mesela ben o uyanıkken tv açmam ama eşim tv izletir, tek başıma baktığım için evde gezdirmem eşim gezdirir. Kısaca onlarla yasakları deliyorlar. :)
Aynı aylarda olan birinden bunu duymak çok iyi geldi :)

Annem benim kizima yemekte verir, altinida alir yani tüm gün oğraşir, yine kizim babami ister. Ki babam öyle tüm gün onun ile oynamiyor. Arada bir 10 dakika oynuyor, yada beraber dişarda gezip gidiyor. Ona rağmen mesela babam odadan çiksin, hemen ağlar.

Bazen çocuk işte başka birisi hoşuna gider. Simasi, kokusu, seviyor işte. Bu kucak ile alakasi yok. Annenin sen olduğunu biliyor ve zaman ile daha iyi bilecek. Endişelenecek birşey yok. Annenede saygisizlik oluyor, sonuçta sana çok yardimci oluyor.
Anneme bu konuda hiç bişey demedimde yansıtmadımda. Kendi içimde yaşıyorum.
Evdeyken yada annemin olmadığı ortamda kimseye gitmek istemiyo benden. Hatta dün akşam babasındaydı almadım kucağıma zaman geçirsinler diye. Eşimde ilgilenir oyalar. Beni al diye gözümün içine bakıp ağladı. Daha sonra kucağıma alınca başını omzuma koydu koluyla sıkı sıkı sarıldı.

ben kıskanırdım valla o ne öyle sanki gerçek annesi gibi alıştırmış, katıla katıla ağlıyor sürekli kucağında vs, araya mesafe koy annesi sensin !!!!!!!!! ağlar ağlar susar nasıl alışırsa öyle gider, ben hamileyim Allah nasip ederse bebeğim olacak şimdiden kafayı yiyorum ben çalışırken kv bakarken ya ona alışırsa diye...
:KK57:

Bizimki yabancı bi ortamdaysak yada bizde birileri varsa benden başkasına gitmiyo. Babanneye dedeye bile zorla gider 5dk sonra ortalığı yıkıyo. 5.ayına kadar böyle bişey yoktu. Son 2 aydır bu şekildeyiz. O öyle ağladıkça çok yıpratıcı oluyo. Kafama takmıyım diyorum ama elimde diil.
Cocuklar anne baba disinda onunla ilgilenen insanlari cok sever. Düsünsenize bizler bile öyleydik, merak etmeyin düsündügünz gibi olmycak

doğurduğum günden beri 24 saat beraberiz nerdeyse biz de kızımla. şu an benden başkasında durmuyor
babası dışlanmış hissediyor bizde de
sanırım geçici bir dönem üzülme

Zamanla geciyor emin olun geçecek hiç üzülmeyin. Bu aylar genelde böyle oluyor bi 2 3 yaşına gelsin peşinizden ayrılmaz:)

Yegenim bizim evden gitmemek icin saklanirdi .
Yurt dısina çiktik 15 gun .Oglumu ariyorum 3 yasinda cocuk telefonda konusmuyor bile .40 gun gelmeyin dedi kapattı yüzume :KK70:
Simdi biri 18 biri 12 .Eve gelince once ben öpucem yarişı yapiyorlar .
Salın cocuğu rahat birakın birsey olmaz .

Cevap konunun içinde; gün içinde sürekli onunla oynuyorum, ev işini eşim gelince yapıyorum.

Kıskanılacak bir şey yok ayrıca bunda. Size de aşırı bağlanması iyi değil. Güvenli bağlanan çocuk anneden her ayrıldığında ciyak ciyak ağlamaz ayrıca.

Mesela 9 aylık kızım, evde bir yere gidince ağlamıyor. Fakat çöp atmak için daire kapısını açınca ağlamaya başlıyor. O kapının dışarı gittiğini biliyor.

Cevap konunun içinde; gün içinde sürekli onunla oynuyorum, ev işini eşim gelince yapıyorum.

Kıskanılacak bir şey yok ayrıca bunda. Size de aşırı bağlanması iyi değil. Güvenli bağlanan çocuk anneden her ayrıldığında ciyak ciyak ağlamaz ayrıca.

Mesela 9 aylık kızım, evde bir yere gidince ağlamıyor. Fakat çöp atmak için daire kapısını açınca ağlamaya başlıyor. O kapının dışarı gittiğini biliyor.
Evde zaten nadir peşimden ağlaması geleceğimi biliyo çünkü. Saklanıp geri gelmeyi çok oynadım onunla. Uykusu geldiğinde bana gelmek için ağlar okadar. Bana yapışsın başkasına gitmesin demiyorum ama annem odadan çıkınca o ağlamasını görseniz. Kendimden şüphe ediyorum bi yerde yanlış mı yapıyorum diye.

doğurduğum günden beri 24 saat beraberiz nerdeyse biz de kızımla. şu an benden başkasında durmuyor
babası dışlanmış hissediyor bizde de
sanırım geçici bir dönem üzülme
Evde babayla ben varsak tercihi benim. Geçen akşam onda mızmızlandı uzun bi süre almadım dursun diye. Kucağıma alıncada sıkı sıkı sarıldı bana kafasını omzuma koydu yattı. Eşimde alındı ben babasıyım niye durmuyo diye.

Evde zaten nadir peşimden ağlaması geleceğimi biliyo çünkü. Saklanıp geri gelmeyi çok oynadım onunla. Uykusu geldiğinde bana gelmek için ağlar okadar. Bana yapışsın başkasına gitmesin demiyorum ama annem odadan çıkınca o ağlamasını görseniz. Kendimden şüphe ediyorum bi yerde yanlış mı yapıyorum diye.
Hayır, bunda anormal bir şey yok.

Ben abime çok düşkünüm. O da bana ama kızım bambaşka düşkün, hatta dayı demiyor abi diyor. 4.5 yaşında hâlâ aynı. Her gün abim gelicek mi diye sorar. İki günde bir görüntülü konuşurlar. Ben çok mutlu oluyorum onlar birbirlerini öyle sevince. Çok hoşuma gidiyor. Kızımı değil de, abimi bazen kıskanıyorum. :KK48:

Back
X