Küçük Kızım

Aslında güvenli bağlanmayı onunla kurması için bi neden yok. Haftada 2-3 gün 3-4 saat görüyo. Bırakıp bi yerede gitmiyorum. Yedirip içirmesi alt değiştirmesi hep bende.
Aslında mesele kaliteli zaman geçirmekte anneanneyle daha cok eglenıyor oynuyor kaliteli zaman geçiriyorsa olabilir

Aslında mesele kaliteli zaman geçirmekte anneanneyle daha cok eglenıyor oynuyor kaliteli zaman geçiriyorsa olabilir
Evde bende oynuyorum. Hava güzelse dışarıya çıkarıyorum. Gündüz iş yapmıyorum hep onunlayım. Akşam eşim gelince yapıyorum.

Bence çocuğunuz kucak bağımlısı olmuş. Mesele annelik değil yani bana göre.
Evet bende öyle düşünüyorum. Evde koltuğa koyuyorum önünde oyuncaklarıyla oynuyoruz. Bi süre sonra kucak istiyo ben almamaya çalışıyorum ama annem azcık ağlamaya başlasa hop kucağa dolaştırıyo.

aynen boyle diyen ve davranan bir gelin de bizde var. bebegi anneme asik gibi, gozunu ayirmiyor, hep onu istiyor. en guzel annem uyutabiliyor, yediriyor. kendi annesinden anneme gitmek istiyor.

cokta seyapmamak lazim. buyuyunce hepsi gecer.
Valla gelinimizle ara ara tartışıyorum ama demek ki iyiymiş. Baksanıza bazı annelerin hiç hoşuna gitmiyor .

Benim ilk kizim da öyleydi. Hatta kim evimize gelse, onlar gidince catlayana kadar aglar beni de götürün diye:KK12:( halada öyle ). Ama simdi ikinci kizim oldu ve biz nereye gidersek o da geliyor. Ilk günlerde zaten neneyi tanimiyordu. Hedef bendim sadece( o bebek alinmayacak).

İyi günler hanımlar
Daha öncede aynı konudan dertliydim. Üstünden 2 ay geçti değişen hiç bişey yok :KK43:
7 ayını doldurdu kızım. Doğduğunda bir ay annem çok yardımcı oldu. Yani ben bebeğimle ilgilendim o ev işlerine yemeğe baktı. Geceleri yine ben baktım. Evlerimiz çok yakın. 2-3 günde bir görüşürüz. Kızımı bu zamana kadar 2 kere bıraktım 2-3 saat sonra geri geldim.
Çalışmıyorumda hep birlikteyiz. Ev işini eşim akşam gelince yaparım. Misafirim gelecekse annem gelir ilgilenir ben işimi yaparım.
Evde yada dışarda annemin olmadığı yerlerde ilişkimiz çok iyi hep bana gelmek ister ama annemi görünce sanki ben yabancıyım kesinlikle gelmiyo. Annemdeysek eve giderken alıyoruz kucağımıza ağlıyo. Annemi gözüyle takip ediyo başka bi odaya gitse katıla katıla ağlıyo susturamıyorum. Bu arada annem iki hafta şehirdışındaydı değişen hiç bişey olmadı.
Hava güzelse kanguruya takıp dışarı çıkarırım evde oyundu şarkıydı herşeyi yapmaya çalışıyorum.
Ben bana bağlı olsun yapışık olalım demiyorum ama bu kadar düşkünlük normal mi? Daha bebek farkındayım tabi ki ama çok zoruma gidiyo. Bide annem ağlıyo diye kucağında gezdiriyo yapma diyincede çocuğu sevemicen mi diyo. Ya seveceksin ama çanta gibi taşıma kolunda. Kucağındayken yemek yapıyo.
Aramızda anne kız ilişkisi oluşmaz diye korkuyorum. Hani ben ne dersem diyim beni takmaz dinlemez diye endişeleniyorum. Yoksa sevsin ilgilensin ona takılmıyorum. Lütfen içimi rahatlatacak şeyler söyleyin :KK51:
Ne güzel annenizle bağı çok güzelmiş sevinmeniz lazım endişenizi anlıyorum benim oğlumda anneme çok bağlıydı annemlere gitsek eve gelmek istemezdi ağlardı anneannemde kalacam diye yada annemi almadan eve gelmezdi bende çok korkardım beni unutacak sevmeyek diye babam dalga geçerdi benle korkma diye oğlum şimdi 5 yasinda evde dibimden ayrılmıyor geçen gün anneme demiş anneanne beni gezdir ama geri evime götür demiş artık annem gile gittiğindede biraz oynuyor dede beni eve birak eve gitmek istiyorum diyormus üzülmeyin bu geçici durum sevinin hatta :) annenizden duruyor aglamiyolsa rahatça işinizde yaparsınız

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim ilk kizim da öyleydi. Hatta kim evimize gelse, onlar gidince catlayana kadar aglar beni de götürün diye:KK12:( halada öyle ). Ama simdi ikinci kizim oldu ve biz nereye gidersek o da geliyor. Ilk günlerde zaten neneyi tanimiyordu. Hedef bendim sadece( o bebek alinmayacak).
Bizimki yabancı bi ortamdaysak yada bizde birileri varsa benden başkasına gitmiyo. Babanneye dedeye bile zorla gider 5dk sonra ortalığı yıkıyo. 5.ayına kadar böyle bişey yoktu. Son 2 aydır bu şekildeyiz. O öyle ağladıkça çok yıpratıcı oluyo. Kafama takmıyım diyorum ama elimde diil.

Evet bende öyle düşünüyorum. Evde koltuğa koyuyorum önünde oyuncaklarıyla oynuyoruz. Bi süre sonra kucak istiyo ben almamaya çalışıyorum ama annem azcık ağlamaya başlasa hop kucağa dolaştırıyo.
Çocuk kucak bagımlısı olmaz. Alıstıgı kokuyu ister guven duymak için. Bence siz de kucagınıza alın sık sık.Demek ki o sekilde mutlu oluyor. Zaten daha cok kucuk.

Ne güzel annenizle bağı çok güzelmiş sevinmeniz lazım endişenizi anlıyorum benim oğlumda anneme çok bağlıydı annemlere gitsek eve gelmek istemezdi ağlardı anneannemde kalacam diye yada annemi almadan eve gelmezdi bende çok korkardım beni unutacak sevmeyek diye babam dalga geçerdi benle korkma diye oğlum şimdi 5 yasinda evde dibimden ayrılmıyor geçen gün anneme demiş anneanne beni gezdir ama geri evime götür demiş artık annem hile gittiğimdede biraz oynuyor eve gitmek istiyorum diyormuş üzülmeyin bu geçici durum sevinin hatta :) annenizden duruyor aglamiyolsa rahatça işinizde yaparsınız
En güzel zamanlarını bu düşüncelerle geçirmek istemiyorum ama elimde diil. Çalışıyo olsam işime çok yarardı eminim. Anne olarak bi ayrıcalığı olsun istiyo insan ama olmuyomuş demek.

Anne icin boyle dusunmek hic kolay degil ki. Benim bebegim benden baskasina anne dese cok uzulurum. Bu sozlerle anlatilacak birsey degil.
bana da boşuna kendinize dert arıyorsunuz gibi geldi.anneannesini oyun arkadaşı, arkadaşı olarak görüyor besbelli.oyuncağını elinden alınca ağlaması gibi.çocuğun annesi yerine başkasını tercih etmiyceği zaten apaçık.kaldı ki anneannesine anne dese bile adı üstünde bebek daha "anne" ve "anneanne" aynı kelime onun için.he tutup da 10 yaşında çocuk başkasına anne dese haklısınız derdim.benim kardeşim akülü arabasına anne diyordu teyzeme baba diyordu napalım kavramlar oturana kadar yapacak bir şey yok.Daha 7 aylık bebek olduğunu hatırlayın

Çocuk kucak bagımlısı olmaz. Alıstıgı kokuyu ister guven duymak için. Bence siz de kucagınıza alın sık sık.Demek ki o sekilde mutlu oluyor. Zaten daha cok kucuk.
Alıyorum kucağıma. Hatta ilk 2 ay sırf kafası boynumda uyurdu :KK36: Ama kilosu arttıkça taşımaya hal kalmıyo :KK51: ben birazda dönsün emeklemeye çalışsın diye kendi haline bırakıyorum.

bana da boşuna kendinize dert arıyorsunuz gibi geldi.anneannesini oyun arkadaşı, arkadaşı olarak görüyor besbelli.oyuncağını elinden alınca ağlaması gibi.çocuğun annesi yerine başkasını tercih etmiyceği zaten apaçık.kaldı ki anneannesine anne dese bile adı üstünde bebek daha "anne" ve "anneanne" aynı kelime onun için.he tutup da 10 yaşında çocuk başkasına anne dese haklısınız derdim.benim kardeşim akülü arabasına anne diyordu teyzeme baba diyordu napalım kavramlar oturana kadar yapacak bir şey yok.Daha 7 aylık bebek olduğunu hatırlayın
Ben bu bebek icin dusuncemi ustteki yorumumda yazdim. O aylarda normal oldugunu soyledim. Ilerde degisecegini de. Benim bu yorumum daha buyuk, birseylerin farkina varmis bebekler icin.

Akülü arabaya çok güldüm :KK45: nasıl benim için ilk o geliyosa onun içinde ilk ben olmak istiyorum. Şöyle bişey herkese gitse yada anneme gitmek için çığlık çığlığa ağlamasa sorun olmazdı. Ama özellikle o olunca bende endişeleniyorum.

Cocuk hic uzaklasir mi senden olacak sey değil...anneni cok sevmesi de guzel birsey
Boş yere kuruntu etme...

Eee o zaman kıskanmanıza gerek yok demek ki :KK66: Çünkü ortada sevgi ile alakalı değil, alışkanlıkla alakalı çok da doğru olmayan bir durum var. Siz bakmayın "bebektir, ne isterse yapılır" diyenlere. Sonuçta bağlılık ve bağımlılık farklı şeyler ve siz bir birey yetiştiriyorsunuz. Haa çözüm nedir diye sorarsanız, hiç bir fikrim yok :) Ama böyle bir sorun olduğunu hissediyorsanız muhtemelen hislerinizde haklısınızdır, çözümü de ona göre arayabilirsiniz. Üzülmenize gerek yok bence :)
Edit: Buraya normal insani bir emoji koymaya çalışıyorum ama garip kikirik cisimlerden başka bir şey bulamadım.

Back
X