KÜÇÜK YEĞEN

booksmoney

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2018
1.067
1.517
133
Eşimin 13 14 yaşında bir yeğeni var. Çok düşkün eşime. Bu beni rahatsız etmiyor. Beni rahatsız eden şey bu çocuğun 2 3 haftada bir bize gelip birkaç gün bizde kalması. Daha yeni evli sayılırız ve açıkçası bu durumdan rahatsız oluyorum. Daha doğrusu eşimin bana sormadan çocuğa evet gel demesine sinir oluyorum. Belki ben bi plan yapıcam o günler için ama hiçbir şey yapamıyorum asla hayır diyemediği için.
Tüm gün o çocukla ilgileniyor bilgisayar oyunu oynuyorlar ben de tek başıma kalıyorum. Haftanın neredeyse 6 günü çalışıyorum ve evimde rahat edip kocamla vakit geçirmek istiyorum. Ama eşim bunu anlamıyor ve çocuk her geldiğinde kavga gürültü oluyor. Yine aramız bozuk bu konudan dolayı. Haksız mıyım sizce? Evi 5 10 dakika mesafede birinin gece bizde kalması normal mi? Çocuk dediğin ailesiyle gelir ailesiyle gider biz böyle gördük.

1. Çocuk değil ergen, tek başına amcasına/dayısına gelebilir kalabilir.
2.Birkaç haftada bir gelmesi çok sık değil, siz de kendi planlarınızı yapın o günlerde.
3.yeni evli olunca her an dip dibe olmak gerekmiyor bazı hafta sonları ayrı vakit geçirebilirsiniz.
4. ve en önemlisi eşiniz yeğeniyle vakit geçirmekten keyif alıyor.

Eşinizin size danışmadan eve yatılı misafir alması doğru değil. İstediği zaman gelir görür vakitlice döner evine. Öteki türlü size sormadan hadi kal demek yanlış. Ben kendi annemi bile eşimden habersiz hadi aldım bilet gel demiyorum. Ona saygım var çünkü.

Haklısın. Eşin çağırır nezaketen de anası babası nasıl bırakıyor çok garip insanlar var ya. Ayda yılda bir gönderirsin düzenli de göndermezsin seni aramıyor mu annesi müsait misin yollayayım dayısı ısrar ediyor ama diye?
Aramıyor keşke bir konusu geçse de ben söylesem diye bakıyorum. Eşim bu konuda bana laf söyletmiyor gelmek isteyen çocuğa nasıl gelme desinmiş.

1. Çocuk değil ergen, tek başına amcasına/dayısına gelebilir kalabilir.
2.Birkaç haftada bir gelmesi çok sık değil, siz de kendi planlarınızı yapın o günlerde.
3.yeni evli olunca her an dip dibe olmak gerekmiyor bazı hafta sonları ayrı vakit geçirebilirsiniz.
4. ve en önemlisi eşiniz yeğeniyle vakit geçirmekten keyif alıyor.
Sizin için böyle değil demek ki ama ben eve yatılı gelecek misafirde evde yaşayan kişinin de fikrinin alınmasından yanayım.
Birkaç haftada bir gelmesi yeterince sık benim ben çalışan bir insanım işlerimi ancak akşam gelince ya da hafta sonu yapıyorum. Etrafta sürekli dolaşacak bir çocuk istesem kendim doğururum.

Eşimin 13 14 yaşında bir yeğeni var. Çok düşkün eşime. Bu beni rahatsız etmiyor. Beni rahatsız eden şey bu çocuğun 2 3 haftada bir bize gelip birkaç gün bizde kalması. Daha yeni evli sayılırız ve açıkçası bu durumdan rahatsız oluyorum. Daha doğrusu eşimin bana sormadan çocuğa evet gel demesine sinir oluyorum. Belki ben bi plan yapıcam o günler için ama hiçbir şey yapamıyorum asla hayır diyemediği için.
Tüm gün o çocukla ilgileniyor bilgisayar oyunu oynuyorlar ben de tek başıma kalıyorum. Haftanın neredeyse 6 günü çalışıyorum ve evimde rahat edip kocamla vakit geçirmek istiyorum. Ama eşim bunu anlamıyor ve çocuk her geldiğinde kavga gürültü oluyor. Yine aramız bozuk bu konudan dolayı. Haksız mıyım sizce? Evi 5 10 dakika mesafede birinin gece bizde kalması normal mi? Çocuk dediğin ailesiyle gelir ailesiyle gider biz böyle gördük.
Yerden goge kadar haklisiniz
Bu tam anlamiyla köy kulturu iste arkadasim. Bir teneke yogurt alan gelir gunlerce kalir köylerde,kendi esimin ailesinden biliyorum. Ben biraz terbiye ettim,darisi size insallah.

Eşinizin size danışmadan eve yatılı misafir alması doğru değil. İstediği zaman gelir görür vakitlice döner evine. Öteki türlü size sormadan hadi kal demek yanlış. Ben kendi annemi bile eşimden habersiz hadi aldım bilet gel demiyorum. Ona saygım var çünkü.
Evet ben de bunu anlatmaya çalışıyorum ama bu konuda kararlıyım asla geri adım atmayacağım.

Bende aynı durumdan şikayetçiyim. Ama benimki gelip kalmıyor. Çocuk eşime çok düşkün ve sürekli eşimin annesi eşime yeğenlerini anlatıyor. Burda suçlu çocuğun annesi babası onlar baksa ya neden size gönderiyor . Üstelik baş başa vakit geçirmelisiniz .

Yerden goge kadar haklisiniz
Bu tam anlamiyla köy kulturu iste arkadasim. Bir teneke yogurt alan gelir gunlerce kalir köylerde,kendi esimin ailesinden biliyorum. Ben biraz terbiye ettim,darisi size insallah.

Ben şimdiden bıktım nasıl terbiye olacak bakalım. Hayatımın her alanında bir çocuk olsun istediğimde bu kendi çocuğum olacak. Ben neden başkasının çocuğu için keyfimden geri kalıyorum bunu anlatamıyorum birde karantina dönemi 2 3 kalıyor evi başına yıkıcam az kaldı.

Azıcık esnek olabilirsin

Size haber verilmediği konusunda haklısınız.
Size haber verse daha iyi olurmuş.
Eşinizle önceden plan yapsanız da planı iptal edip yine de yeğenini mi yatılı kabul eder mesela?

Ben misafirden rahatsız olmam o yüzden gelmesi kalması bana tuhaf gelmedi.
3 haftada 1 günü idare edebilirim.
Eşimle planlarımı da gelmediği haftalar yapardım.
Eşimin yeğeni kalmaya gelse ben de kendime başka bir plan yaparım.
Evlendik diye her şeyi de eşimizle yapmak zorunda değiliz bence.
Hatta bazen bazı şeyleri tek yapmak daha eğlenceli geliyor bana.

Bence o kadar yakın bir evi varsa kalmasının pek bir anlamı yok. Yeğenine düşkün olması rahatsız edici değil ama bir yandan belli ki sizi ihmal ettiğini düşünüyorsunuz. Bence ihmal edilme konusunu, yalnız hissettiğinizi eşinizle konuşun. Yeğenini seviyorsa yeğeninden konuya girmeniz direkt iyi olmaz. Siz bir plan yapın ve haftaya kesinlikle başbaşa bir şeyler ayarlayacağınızı söyleyin, eşiniz de ona göre davranır diye umuyorum. Siz bunu dediğinizde yok ben yeğenimle oynayacağım demiyorsa sıkıntı etmenize gerek kalmaz.

Bende aynı durumdan şikayetçiyim. Ama benimki gelip kalmıyor. Çocuk eşime çok düşkün ve sürekli eşimin annesi eşime yeğenlerini anlatıyor. Burda suçlu çocuğun annesi babası onlar baksa ya neden size gönderiyor . Üstelik baş başa vakit geçirmelisiniz .
Gelip kalmadığı sürece inanın benim için sorun değil. Çocuğun gelip kalması beni rahatsız ediyor çocuk yatana kadar onunla ilgileniyor.

Bu arada nasıl gelme diyim diye bir şey yok. Çocuğun gönlünü kırmayacak şekilde tabi ki de söylenir. Yeğenim, biz ertesi gün müsait değiliz, başka planlarımız var. Sen bize gel biz seninle şunları şunları yapalım, akşam ben seni eve bırakırım diyip tatlı bir dille sorunlar çözülür. Çocuk da ailesi böyle böyle her istediğinde gelinip kalınamayacağını, bu evin de kuralları olduğunu öğrenir. Kimse de darılmamış olur.

2 haftada bir gelip 2-3 gün kalıyor. Ben istemem kardeşim. Fazla bu..

Ayda 1 gelir 1 gece kalır eyvallah. Oda eşimin hatrına ama ev ikimizin ortak alanı herkes ayın belli günleri evi bu şekilde kullanacaksa ne anlamı kalıyor evlenip ortak eve çıkmanın.

Herkes ailesiyle akrabalarıyla yaşasın o zaman. Benim de beraber deli gibi keyif aldığım aile fertlerim var 2 haftada bir eve 2-3 gün yatıya çağırmıyorum.

Size haber verilmediği konusunda haklısınız.
Size haber verse daha iyi olurmuş.
Eşinizle önceden plan yapsanız da planı iptal edip yine de yeğenini mi yatılı kabul eder mesela?

Ben misafirden rahatsız olmam o yüzden gelmesi kalması bana tuhaf gelmedi.
3 haftada 1 günü idare edebilirim.
Eşimle planlarımı da gelmediği haftalar yapardım.
Eşimin yeğeni kalmaya gelse ben de kendime başka bir plan yaparım.
Evlendik diye her şeyi de eşimizle yapmak zorunda değiliz bence.
Hatta bazen bazı şeyleri tek yapmak daha eğlenceli geliyor bana.
Bu en son hafta kaldığında evet bizim planımız vardı ama bana sormadan akşam çocuk gelicek dedi.

Bence o kadar yakın bir evi varsa kalmasının pek bir anlamı yok. Yeğenine düşkün olması rahatsız edici değil ama bir yandan belli ki sizi ihmal ettiğini düşünüyorsunuz. Bence ihmal edilme konusunu, yalnız hissettiğinizi eşinizle konuşun. Yeğenini seviyorsa yeğeninden konuya girmeniz direkt iyi olmaz. Siz bir plan yapın ve haftaya kesinlikle başbaşa bir şeyler ayarlayacağınızı söyleyin, eşiniz de ona göre davranır diye umuyorum. Siz bunu dediğinizde yok ben yeğenimle oynayacağım demiyorsa sıkıntı etmenize gerek kalmaz.
Yeğeninden konuya girmiyorum aslında bana sormadan eve birini çağırmandan rahatsız oluyorum diyorum ki bu konuda o da farkında halı olduğumun.

Bu arada nasıl gelme diyim diye bir şey yok. Çocuğun gönlünü kırmayacak şekilde tabi ki de söylenir. Yeğenim, biz ertesi gün müsait değiliz, başka planlarımız var. Sen bize gel biz seninle şunları şunları yapalım, akşam ben seni eve bırakırım diyip tatlı bir dille sorunlar çözülür. Çocuk da ailesi böyle böyle her istediğinde gelinip kalınamayacağını, bu evin de kuralları olduğunu öğrenir. Kimse de darılmamış olur.
Öyle güzel anlattınız ki keşke eşimde bunu anlasa. Diyemem gelme diyor. Akşamlarıda yasak olduğu için zaten bırakamıyorda ki zaten çocuk kalmaya geliyor hazırlıklı yani.

Back
X