Küçümsenmek..

rumeysa3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2016
1.452
1.890
83
Şimdi annemle karpuz yerken aklıma geldi sizle de paylaşmak istedim. Objektif bakıp yorum yaparsınız eleştiriye açığım.
Geçen sene bu zamanlar eşim görümcem görümcemin oğlu ve oğlunun babası beşimiz istanbul çengelköy tarafında gezmeye gitmiştik. Deniz kenarında kilim açıp oturduk. Ben de Antepten geliyorum istanbulu çok bilmem. Eşim dedi ki şimdi bi karpuz olsa da yesek bir manav buluym da alıp geliym dedi. Görümcem hemen "ayy abi antepliler gibi karpuz mu kesip yiyceksin yapma lütfeeenn" dedi. Bu arada kendileri de Antep'li olurlar.
Saçma kafaya takılacak bir mevzu değil belki ama aklıma geldi birden..

Size bir şey dememiş ki.. nihayetinde o kültürle büyümüş.. ama o ortamda bunu yapmak istememiş olabilir.. bence dert edilcek bi konu değil

Şimdi annemle karpuz yerken aklıma geldi sizle de paylaşmak istedim. Objektif bakıp yorum yaparsınız eleştiriye açığım.
Geçen sene bu zamanlar eşim görümcem görümcemin oğlu ve oğlunun babası beşimiz istanbul çengelköy tarafında gezmeye gitmiştik. Deniz kenarında kilim açıp oturduk. Ben de Antepten geliyorum istanbulu çok bilmem. Eşim dedi ki şimdi bi karpuz olsa da yesek bir manav buluym da alıp geliym dedi. Görümcem hemen "ayy abi antepliler gibi karpuz mu kesip yiyceksin yapma lütfeeenn" dedi. Bu arada kendileri de Antep'li olurlar.
Saçma kafaya takılacak bir mevzu değil belki ama aklıma geldi birden..
1 sene önceki şey şimdi mi aklına takıldı?
kendisi de antepli olduğu için takılmış işte

Oda antepliymis alinacak bisey yok.
Eger o baska yerli olsaydi sacmalamis diye dusunulebilirdi ama sorun yok su durumda

Ben de Bayburtlular gibi kaldırımın ortasından yürümeyin derim akrabalara. Hiç kimse de küsmedi daha. :D

Bunda alınacak bir şey yok.
O bir deyimdir belki ve siz bayburtluları küçümsemek için dememişsinizdir. Hani böyle aşağılar gibi söylenince.. bir de kendisi tam bir asil 7 kuşak istanbullu hanımefendisi gibi söyleyince tuhaf kaçtı

Yahu koca istanbulun gobeginde kilim acip oturdunuz mu? Tebrikler
Ben de antepliyim ve evet antepliler yapar bunu ki hic hos degil. Bulduklari bir karislik cimenlikte bir de kofte yogururlar akillara zarar kisiler;)

hahah istanbulun göbeğinde kilim sermek çok medenice ama:)) biz burada onlara başka birşey diyoruz ama neyse yazmıyım şimdi:kahve:

Yani onu karsinizdakinin ne anlamda soyledigini siz bilirsiniz. Siz Antep'te buyuduyseniz,onun sadece ailesi oraliysa da istanbulda buyuduyse belki kendince kucumsemistir. Yok degilse takilacak bir sey yok. Ki zaten su durumda da yok yani 1 yil gecmis..
Ben de karadenizliyim sacma bir is yaptigimda esim "laz aklini belli etme" der saka yapar alinmam. Aranizdaki samimiyete bagli.

Yahu koca istanbulun gobeginde kilim acip oturdunuz mu? Tebrikler
Ben de antepliyim ve evet antepliler yapar bunu ki hic hos degil. Bulduklari bir karislik cimenlikte bir de kofte yogururlar akillara zarar kisiler;)
Hoş yada değil tartışılır ama böyle bir kültürümüz var bizim:)), biz yapmasakta. Bizim bağevimiz var benim ailem orada yoğururuz köfteyi açık havada da güzel gider :)). İstanbulda gittiğimiz yeri tam bilmiyorum çengelköy yada kuzguncuktu sanırım ama herkes öyle oturmuştu.

Hoş yada değil tartışılır ama böyle bir kültürümüz var bizim:)), biz yapmasakta. Bizim bağevimiz var benim ailem orada yoğururuz köfteyi açık havada da güzel gider :)). İstanbulda gittiğimiz yeri tam bilmiyorum çengelköy yada kuzguncuktu sanırım ama herkes öyle oturmuştu.
:KK53:
Sen dert etme ama oylesine soylenmis bir laf bence
Batililara garip geliyor bizdeki bu kilim serip oturma mevzuu;) ve bence tabiiki de haklilar

Back
X