Kudurmuşsun

Burada bir yorum görmüştüm
bitmedi erkeklerin gelin üzerinden anne babaya iyilik etmesi diye
Aynen o hesap
Hasta olunca gelin kayınvalidenin yanına hastaneye gitmeli
Bayram olunca kayınvalidenin bayram temizliğini yapmalı
Gelenlere o sıcakta fır fır dönüp çay pasta servisi yapmalı
Çalışıyorsa kocasının her ay kendi anne babasına para yollamasına ses etmemeli
Sonrada bunların hepsinin adı oğlum bize bakıyor olmalı

Düğün adetleri konularına burma bilezik konularına gelince herkes o devir mi kaldı yazıp duruyor
Ee Kayınvalideye hizmete gelince niye bu devir bitmek bilmiyor

Aynen aynen. Elin kızı üzerinden hayırlı evladı oynayan erkekler var.
Annesine hediye alan konu sahibine "benim anneme niye hediye almadın" diye çemkiren koca bile vardı burada.
Sonra gidip o hediyeyi verecek, "oğluşum beni düşünmüş" diyen annesine evlat şov yapacak.

Ya da memlekete aile evine gidiyorlar. Adam bütün gün ve gece dışarılarda sürtüyor, kadın bütün gün eşinin ailesiyle oturup sıkıntıdan öleyazıyor, adı da "aile ziyareti" oluyor.
Kadın sıkıldığını, dönmek istediğini söyleyince de "sen benim ailemi sevmiyor musun" diye azarlanıyor.
E çok seviyorsan sen otur bütün gün evde.
Burada da "ne var eşinin hatırı için otursan" falan yazanlar oluyor.
Kadınlar ne ediyorlarsa kendilerine ediyorlar.

Burada konu sahibinin davranışını DA (bunu özellikle belirtiyorum ki 40 kere kp haksız yazıp durmayın, onda hemfikiriz zaten) garip bulan bir insan olarak söyleyeyim benim konudaki yorumumun gelinin ucuz işgücü ya da hizmetçi olduğunu düşünmemle alakası yok. Hatta tam tersi herkesin evi kendine diye düşünen ve mesafeli olunması gerektiğini düşünen bir insanım.

Bu nedenle de başkasının evinden otel gibi sabah çıkıp akşam gelmeyi ve gelir gelmez de mutfakta pişen yemekten almayı garip buluyorum. Garip bulunmayacak samimiyet varsa da odaya çekilip ağlanacak bir şey yok bence. O samimiyet varsa “böyle bağırmak ayıp değil mi boğazıma dizildi daha da yemem” denebilir.

Yani ev ya kayın ailenindir ve ona göre mesafeli davranılır ya da ev sizin de evinizdir ona göre o kadar da hassas olunmaz. Konudaki herkes kadın niye yardım etsin ne münasebet diyor ama gidip mutfaktan yemek yemeyi de normal görüyor. Çok şaşırdım gerçekten. Misafirlikte sofra ne zaman kurulursa yemek o zaman yenilir. Çoluk çocuk hariç.

yapmamaniz gereken bir sey neden olsun yahu, caniniz cekmis, tadina bakmanizda ne varmis?
yapilmamasi gereken bir sey varsa onu da kayinpederiniz yapmis, ayip yani hakikaten.

Bende ayıp etmiş diyenler katılıyorum ve bırak eşin konuşsun, konuşsun ki kayınbaban kimseye böyle bir tavır sergilememesi gerektiğini bilsin. Seninde bişeylere susup duracağını düşünmesin yoksa devamı gelir bu olayım ne var ki alt tarafı bi kaşık et kii misafirsin sen

Burada konu sahibinin davranışını DA (bunu özellikle belirtiyorum ki 40 kere kp haksız yazıp durmayın, onda hemfikiriz zaten) garip bulan bir insan olarak söyleyeyim benim konudaki yorumumun gelinin ucuz işgücü ya da hizmetçi olduğunu düşünmemle alakası yok. Hatta tam tersi herkesin evi kendine diye düşünen ve mesafeli olunması gerektiğini düşünen bir insanım.

Bu nedenle de başkasının evinden otel gibi sabah çıkıp akşam gelmeyi ve gelir gelmez de mutfakta pişen yemekten almayı garip buluyorum. Garip bulunmayacak samimiyet varsa da odaya çekilip ağlanacak bir şey yok bence. O samimiyet varsa “böyle bağırmak ayıp değil mi boğazıma dizildi daha da yemem” denebilir.

Yani ev ya kayın ailenindir ve ona göre mesafeli davranılır ya da ev sizin de evinizdir ona göre o kadar da hassas olunmaz. Konudaki herkes kadın niye yardım etsin ne münasebet diyor ama gidip mutfaktan yemek yemeyi de normal görüyor. Çok şaşırdım gerçekten. Misafirlikte sofra ne zaman kurulursa yemek o zaman yenilir. Çoluk çocuk hariç.
Çok ilginç bir görüş gerçekten, dunyada pek çok külturden arkadas edindim, misafir de ettim misafir de oldum hatta aristokrat takılanlar da var aralarinda ama hiçbir yerde özel mülkte misafir edilen kişinin gıda ihtiyacına bu kadar duyarsız bir yaklaşim görmedim
Kaldi ki Turkiye de yaşıyoruz, ikram ile ilgili hassasiyetimiz malum.mesela bir keresinde evlerine misafir olduğum yabancı bir aile bana yemek saatlerini bildirmisti, aileyle birlikte yemek salonunda bulunmam gereken saatler vardı yani,ama bana hazirladiklari oda tika basa meyve çikolata atıştirmalik doluydu

Ben olsam sen bekle herkesle yemeyi işine bak der yemeye devam ederdim. Vala icerleyip küsünce kimse tuh vah niye yaptim demio. Dinsizin hakkindan imansiz gelirmis. Yapmaman gereken bisey niye olsun ki adam öldürdün sanki.

Hiç kimse hiç kimseyi acıktığı zaman beklemek zorunda değildir ve olmamalıdır.

Ne demek akşam oldumu beraber yiyeceğiz, eeee ben şimdi acıktım neden akşama kadar senin keyfini bekleyeyim.

Kimse de ailelerin sabah öğle akşam yemek saatleri vardır ona uyulmalıdır demesin, herkesin metabolizması farklıdır.

Çok ilginç bir görüş gerçekten, dunyada pek çok külturden arkadas edindim, misafir de ettim misafir de oldum hatta aristokrat takılanlar da var aralarinda ama hiçbir yerde özel mülkte misafir edilen kişinin gıda ihtiyacına bu kadar duyarsız bir yaklaşim görmedim
Kaldi ki Turkiye de yaşıyoruz, ikram ile ilgili hassasiyetimiz malum.mesela bir keresinde evlerine misafir olduğum yabancı bir aile bana yemek saatlerini bildirmisti, aileyle birlikte yemek salonunda bulunmam gereken saatler vardı yani,ama bana hazirladiklari oda tika basa meyve çikolata atıştirmalik doluydu

Burada neden yazılardan yazılmayan şeyler çıkıyor anlayamıyorum. Yemek saatini bildirmiş, yemek saatinden önce ya da sonra acıkırsanız diye de size atıştırmalık hazırlamışlar. Tamam bu normal. Siz peki bu ailenin evinde yemek saati dışında mutfağa gidip odada tatlı var, canım tuzlu çekti diye mutfaktan yemek tırtıklar mısınız mesela?

Ben gerçekten misafirim geldiğinde sürekli yemek ikram etmeye çalışırım ki zor durumda kalmasınlar ama oldu ki bir şekilde aç geldi birisi, dolabı açıp kendi kendilerine yemek almak yerine benden atıştırmalık rica etmelerini beklerim. Bana kimsenin mutfağına girip yemek almak ayıp geliyor. Bunu söylüyorum. Ha çok yakın olurum (benim için ailemin evi sadece böyle), gider alırım kendim ama o zaman da laflar sözler de o kadar kırıcı olmaz. Arada hukukumuz olur.

Burada neden yazılardan yazılmayan şeyler çıkıyor anlayamıyorum. Yemek saatini bildirmiş, yemek saatinden önce ya da sonra acıkırsanız diye de size atıştırmalık hazırlamışlar. Tamam bu normal. Siz peki bu ailenin evinde yemek saati dışında mutfağa gidip odada tatlı var, canım tuzlu çekti diye mutfaktan yemek tırtıklar mısınız mesela?

Ben gerçekten misafirim geldiğinde sürekli yemek ikram etmeye çalışırım ki zor durumda kalmasınlar ama oldu ki bir şekilde aç geldi birisi, dolabı açıp kendi kendilerine yemek almak yerine benden atıştırmalık rica etmelerini beklerim. Bana kimsenin mutfağına girip yemek almak ayıp geliyor. Bunu söylüyorum. Ha çok yakın olurum (benim için ailemin evi sadece böyle), gider alırım kendim ama o zaman da laflar sözler de o kadar kırıcı olmaz. Arada hukukumuz olur.
Mutfağı arasam da bulamazdım kız ev çok büyüktü:) konu sahibi de acıkmış bi lokma atmıs ağzına, bu tavirda bi kp e ben acıktım dese elin yok mu hizmet mi bekliyosun diycekti muhtemelen, zaten kadın herkesten ayri kendisine sofra da döşememiş, acıkmıs ve ortada duran yiyecekten almış, 7 kat el olsa bile yadsınmaz hatta benim için utanç nedenidir keske açmısın diye sorsaydım, ikrami az yapmışım filan diye dertlenirim

Mutfağı arasam da bulamazdım kız ev çok büyüktü:) konu sahibi de acıkmış bi lokma atmıs ağzına, bu tavirda bi kp e ben acıktım dese elin yok mu hizmet mi bekliyosun diycekti muhtemelen, zaten kadın herkesten ayri kendisine sofra da döşememiş, acıkmıs ve ortada duran yiyecekten almış, 7 kat el olsa bile yadsınmaz hatta benim için utanç nedenidir keske açmısın diye sorsaydım, ikrami az yapmışım filan diye dertlenirim

Evet, tabii zaten benim konudaki ilk mesajımın ilk cümlesi de adamın kaba ve densiz oluşu ile ilgili. Bir kere ne olursa olsun insan evinde kimseye bağırmaz hele hele yemek yiyor diye. Yani bu nasıl bir saçmalık?

Ben sadece böyle şeyler benim başıma gelirse kaldıramayacağım için kimseye kendime laf ettirmemek için de çok dikkat ederim, böyle öğrendim. Onu söylemek istedim. Çok ama çok zor bir durum şimdi herkes için.

Gayrimüslim bir aile neden bayram ziyareti yapar ki ?

Dini bayramlar resmi tatil olduğu için muhtemelen tatili aileleri ziyaret ederek değerlendiriyorlardır. Evdeki tek Müslüman üye olan teyze de fırsat bu fırsat bir kavurma yapayım demiş ama herhalde o teyzenin de burnundan gelmiştir :(

Böyle bir cümle kurana yarın 1 2 kg da ben alayım da etin kadar konuş denir yani hak ediyor!

Back
X