Kudurmuşsun

Kayınpeder çok densiz ve kaba. Hiç kimseye böyle tepki verilmez evde yemek yerken.

Yalnız açıkçası ben sizi de biraz fazla rahat buldum. Ben kimsenin evini bayram günü gidip otel gibi kullanamam kendi ailem dışında. Hele bir de sabah çıktığınız evden akşam gelip kendi kendinize tabağa yemek alıp yemek çok rahatlık bence. Sanırım çok yakın ilişkiniz var. Belki kayınpeder de o yakınlığa güvenmiştir. Ayrıca nasıl akşam 6da onlar tatlı yiyordu da siz tekrar sofra kuracaktınız onu anlamadım.

Buradaki yorumlara o nedenle katılmıyorum. Eğer siz böyle rahat davranıyorsanız, baba kız gibi ilişkiniz vardır. Yine kırılınır ama odaya gidip ağlanmaz, söylersiniz “baba kırıcı oldun, aç geldim, bir kaşık alayım dedim. boğazıma dizildi, artık yiyenem” dersiniz. Ya da mesafeli kayınpeder misafir ilişkiniz vardır, kayınpederi çok ama çok ayıp olur. Bu durumda da sizin davranışlarınız ve rahatlığınız da çok ayıp bence.

Ben kimsenin evinde mutfağa girip de kendime yemek koyamam. En kötü, evin sahibinden rica ederim. Burada herkes kafasına göre yemek mi alıyor girdikleri evden hiç anlamadım.
Nasıl yani, kocasının evinde yemek yedi diye aşırı rahat mı oldu şimdi bu kadın? Yedi kat el olsa insan paylaşmak için kesilmiş kurban etinden yedi diye kudurmus demez birine.

Yani bu tarz incelikleri genelde kadinlar dusunmeli. Ben de gidip kayinvalidemin evini temizlemek istemem. Cok zorda kalirsa bi yardimci tutmasi icin destek.olurum mesela. Burda gelin evi temizlemeli mi vs denmis o ayri. Ama gercekten sasirdim. Yani misafir gidilen evde yok bana mi guvenip kurban kesti falan dusunceleri bana ilginc geldi. Kimse kimseyi ezmesin elbette. Ama bu gorusler yeni nesil gelinlerin oldukca ilginc dusundugunu gosterdi bana. Annenizin evine gitseniz annenizi orda birakip denize mi gidersiniz. Gidiyorsaniz o da garip. Ben de eltilerim de calisan kadinlariz. Rahat hayatlarimiz var. Ancak kayinvalidemize yemege gidince veya ona misafir gelmis ve biz de ordaysak her seye yardim.ederiz. kayinvalidemiz bunu soylemez bile. Ayni sekilde gelinimiz ve kiz kardeslerim de oyle. Ustelik disardan bakildiginda oldukca havali ve asortikler. Ama yeri geldiginde yardim.ederler.ederiz. Ustelik hicbirimiz yasli geri kafali falan degiliz. Bunun adi nezaket. Ancak ne yazik ki artik kalmamis. Uzuldum acikcasi.

Ben ete asla dokunamam. Kurban bayramında bizim aile parayı kurumlara bağışlarlar. Kayınvalidem de bu huyumu bildiği için beklentisi olmadığı gibi sen dokunamazsın kızım diye benim paketimi her zaman kuşbaşı doğrar da verir.
Eminim yeni nesil kendi kızlarını da böyle yetiştirdi. Annemizin evinde yapmadığımızı başka evde yapmıyoruz çünkü beklenti olduğunu düşünmüyoruz bile.

E o kavurma yensin diye pisti.
Ben olsam ben de yemek istemen bu saatten sonra

Objektif yorum yapacağım.
Siz yanlış davranmışsınız.yasli baslı insanlar kurban eti ile uğraşırken en azından onlara yemek vs hazırlayabilirdiniz.ama siz çoluk çocuğu toplayıp denize gitmişsiniz.

Sonra bir de öyle yemeği yemedim acim vs diyosunuz e bi zahmet dışarda yeseydiniz.
Kimseye yardim etmediyseniz hazırını da yemeyin bi zahmet.
Şu siz misafirsiniz diyen kk üyelerine de bakmayın.onlar sizin eşinizin ailesi.

Kayınpederin tavrı ise aşırı çirkin.yerinizde olsam bir saniye kalmam orda.

Herkes haksız kisacasi

Ben ete asla dokunamam. Kurban bayramında bizim aile parayı kurumlara bağışlarlar. Kayınvalidem de bu huyumu bildiği için beklentisi olmadığı gibi sen dokunamazsın kızım diye benim paketimi her zaman kuşbaşı doğrar da verir.
Eminim yeni nesil kendi kızlarını da böyle yetiştirdi. Annemizin evinde yapmadığımızı başka evde yapmıyoruz çünkü beklenti olduğunu düşünmüyoruz bile.
Bir de bunun adı yardımdır ve karşıdaki kişi isterse yapar
Gelinlik görevleri tanımlarında kurban bayramında ilk iş kayınbaba evine gidilip etler kesilecek diye bir kanun mu var da herkes konu sahibine bu yönden yükleniyor
Oğulları kızları hiç yardıma gelemeyecek olanlar çocukları olmayanlar kurbanda muaf bu anlayışa göre
Kimi sırf bayramda gelsinler yeter ki diye mutlu olur kimi böyle gelinin gözlerinin içine bakar ne zaman iş yaptı ne zaman kalktı ne zaman oturdu hesabı yapar

Ayrıca böyle hönküren adama da buradaki üyelere göre çok haklısınız babacığım yemekten önce tabak almamalıydım deyip kendini evin içine hapsedip kendine kudurmuşsum diyen adamın arkasında dönmeliydi

Bir de bunun adı yardımdır ve karşıdaki kişi isterse yapar
Gelinlik görevleri tanımlarında kurban bayramında ilk iş kayınbaba evine gidilip etler kesilecek diye bir kanun mu var da herkes konu sahibine bu yönden yükleniyor
Oğulları kızları hiç yardıma gelemeyecek olanlar çocukları olmayanlar kurbanda muaf bu anlayışa göre
Kimi sırf bayramda gelsinler yeter ki diye mutlu olur kimi böyle gelinin gözlerinin içine bakar ne zaman iş yaptı ne zaman kalktı ne zaman oturdu hesabı yapar

Ayrıca böyle hönküren adama da buradaki üyelere göre çok haklısınız babacığım yemekten önce tabak almamalıydım deyip kendini evin içine hapsedip kendine kudurmuşsum diyen adamın arkasında dönmeliydi

Valla ben tek çocuğum. Gayet elims iş değmeden evlendim. Gelen misafiri ağırlarım mutfağın yerini görmez bile. Ama gittiğim yerde annemin evi de olsa fır dönmem. Kayınvalidemde de tabii.
Evlendik diye de hed işe koşacak değilim. Ben bir insanla ortak yaşam paylaşmaya söz verdim annesinin kurban işi için vermedim.
Cidden herkes çiğ ete de dokunamaz yani.
Eskidenöiş o kadınların ev ailesinde hizmet görmesi. Ben gayet oturuyorum valla yemeği kayınvalidem yapar, çayı herkes kendi alır. Bulaşığa yardımcı olurum sadece.
Kınayan da kınayabilir.

Objektif yorum yapacağım.
Siz yanlış davranmışsınız.yasli baslı insanlar kurban eti ile uğraşırken en azından onlara yemek vs hazırlayabilirdiniz.ama siz çoluk çocuğu toplayıp denize gitmişsiniz.

Sonra bir de öyle yemeği yemedim acim vs diyosunuz e bi zahmet dışarda yeseydiniz.
Kimseye yardim etmediyseniz hazırını da yemeyin bi zahmet.
Şu siz misafirsiniz diyen kk üyelerine de bakmayın.onlar sizin eşinizin ailesi.

Kayınpederin tavrı ise aşırı çirkin.yerinizde olsam bir saniye kalmam orda.

Herkes haksız kisacasi

Ben kurban bayramındaki etin kokusuna bile tahammül edemiyorum kan kokusu geliyor resmen. O etlere asla asla ellemem. Hele ki kavurma yapacağım mümkün değil. Böyle bir görevim de yok.
Oğlu evlenmese o işi kendi yapacaktı. o kadar yapamıyorsa kasaba verip yaptıracak. Başkasından iş bekleyemez.
Ayrıca ufak çocuklar evde işe mani olmamış işte ayak altından çekilmiş.

Valla ben tek çocuğum. Gayet elims iş değmeden evlendim. Gelen misafiri ağırlarım mutfağın yerini görmez bile. Ama gittiğim yerde annemin evi de olsa fır dönmem. Kayınvalidemde de tabii.
Evlendik diye de hed işe koşacak değilim. Ben bir insanla ortak yaşam paylaşmaya söz verdim annesinin kurban işi için vermedim.
Eskidenöiş o kadınların ev ailesinde hizmet görmesi. Ben gayet oturuyorum valla yemeği kayınvalidem yapar, çayı herkes kendi alır. Bulaşığa yardımcı olurum sadece.
Kınayan da kınayabilir.
Diyorum o zaman kayınvalide bayram temizliğine çağırdığında kimse gitmemezlik etmesin
Kayınvalidenin bayram temizliğine bu kadar söylenilen forumda herkesin oturup kurban etine yardım etmeliydin yazması çok tuhaf
Belki bilmiyor belki hiç yapmadı belki kendi kurbanını bile bağışlıyor

Ayrıca tek başına denize giden konu sahibi değil oğullarıyla beraber gitmiş
Oğulları dönüp kalayım dememiş niye öfkeleri sadece geline

Nasıl yani, kocasının evinde yemek yedi diye aşırı rahat mı oldu şimdi bu kadın? Yedi kat el olsa insan paylaşmak için kesilmiş kurban etinden yedi diye kudurmus demez birine.

Orası kocasının evi değil, kocasının ailesinin evi. Ben böyle düşünüyorum. Kayınvalideniz sizin evinize gelince, onun evi mi oluyor orası?

Ben beyin kabalığına bir şey demedim ama ben açıkçası konu sahibi gibi de davranmazdım. Bana yanlış geldi. Onu söyledim. Size gelmiyor olabilir.

Orası kocasının evi değil, kocasının ailesinin evi. Ben böyle düşünüyorum. Kayınvalideniz sizin evinize gelince, onun evi mi oluyor orası?

Ben beyin kabalığına bir şey demedim ama ben açıkçası konu sahibi gibi de davranmazdım. Bana yanlış geldi. Onu söyledim. Size gelmiyor olabilir.
Kayinvalidem vaktiyle benim evimde yaşamadı yıllarca ama eşim o evde yıllarca yaşadı. Nasıl ki annemin babamın evi benim evim oluyorsa, eşim için de geçerli bu. İnsan evlendirince evladından soyutlanmış olmuyor. Ayrıca kayinvalidem gelip benim evimde tenceredeki yemekten tabağına alıp istediği zaman yiyebilir. Ben de onun evinde oyleyimdir. Kimse de iki lokma yemek için hesaplar kitaplar yapmaz.
Kimsenin kimseye tahammülü yok, sonra da herkes yok kv beni sevmiyor yok görümcem şöyle diye konu açıyor. Biraz içten olmak çoğu sorunu çözer oysa ki.

Anlayışımız farklı, buna bir şey diyemem. Ama samimiyetleri bu dereceyse kudurmus lafına da pek alınmamalı düşüncesine karşı çıkarım işte.

Ben kurban bayramındaki etin kokusuna bile tahammül edemiyorum kan kokusu geliyor resmen. O etlere asla asla ellemem. Hele ki kavurma yapacağım mümkün değil. Böyle bir görevim de yok.
Oğlu evlenmese o işi kendi yapacaktı. o kadar yapamıyorsa kasaba verip yaptıracak. Başkasından iş bekleyemez.
Ayrıca ufak çocuklar evde işe mani olmamış işte ayak altından çekilmiş.

Evet size hak veriyorum kimse kimseye zorla iş yaptıramaz.ama toplumdaki belli olguları bir anda söküp atamazsiniz.o zaman hiç o etten yemeyeceksiniz.

Yanı empati yapıyorum ete dokunmuyorum eti elleyemiyorum diyen biri piştiği zaman o kavurmayi da ellemesin.

Kimse de kimsenin hizmetçisi değil.Emin olun aynısı size yapılsa çoktan buralara konu açmıştınız.

Ama konu kaynana kayinpeder olunca birçoğumuz empati yapamayıp hep gelin haklıdır diyoruz.

Gelin kaynanasına hizmet etsin mantığında bir insan asla değilim.Ama bu telaşın bol olduğu bayram günü insanlara yatili gittiyseniz bir şeyin ucundan tutmanız lazım.

Ben de ete elleyemem. Getir götür işleri yaptım yemek hazırladım vs.Eger denize gitseydim öz annem beni terlikle kovalardı.
Bu kadar soyleyim size.

Kınayan da kınayabilir.

Kınamıyorum aynı kafa yapısına sahibiz bu noktada.

Gelini hizmetçi gibi goren insan zihniyetine aşırı kıl olurum ama buradaki konuya farklı bakıyorum

Yine de kp davranışı doğru değil.

konunun başından okumaya başladım bir suru hanım ban yemiş anlaşılan :110:

konu sahibi en iyisini yapmışsınız. adamın yaptığı terbiyesizlik resmen, huysuz şey.

Evet size hak veriyorum kimse kimseye zorla iş yaptıramaz.ama toplumdaki belli olguları bir anda söküp atamazsiniz.o zaman hiç o etten yemeyeceksiniz.

Yanı empati yapıyorum ete dokunmuyorum eti elleyemiyorum diyen biri piştiği zaman o kavurmayi da ellemesin.

Kimse de kimsenin hizmetçisi değil.Emin olun aynısı size yapılsa çoktan buralara konu açmıştınız.

Ama konu kaynana kayinpeder olunca birçoğumuz empati yapamayıp hep gelin haklıdır diyoruz.

Gelin kaynanasına hizmet etsin mantığında bir insan asla değilim.Ama bu telaşın bol olduğu bayram günü insanlara yatili gittiyseniz bir şeyin ucundan tutmanız lazım.

Ben de ete elleyemem. Getir götür işleri yaptım yemek hazırladım vs.Eger denize gitseydim öz annem beni terlikle kovalardı.
Bu kadar soyleyim size.

Valla bizimkiler diyorum ya gelinle kuzeni tatile geldi düşündüler. İş beklemek yerine gezdirdik. Hatta gece çocuğa bakıp dışarı yolladılar başbaşa gezsinler diye.
Şimdi o gelin bir daha gider mi? Sanmıyorum.
Bizimki yine gelelim diye gidiyor.
Anlayışlı olmak zor değil ya.
Geline güvenmeyecek kimse. Kendi evi kendi kurbanı, sevabı da kendine. O zaman gelin gelfi çalışsın demeyecek

Yahu bu kaçıncı kayınpeder dengesizliği mesajı. Nokuyo bu kplere anlamıyorum ki. Erkek dediğin biraz ağır okur her şeyin bi üslubu var yaa. Gelinin de olsa elin kızı o da bi ananın babanın evladı yani. Ama eşin arkanda duruyosa onun hatırına büyütme. Babadır yani atsan atılmaz satsan satılmaz. Suratını as anlasınlar ama büyütme saygısızlık da etme sen, eşinin hatırına.

Kayınpederinin yaptığı çok kötü olmuş.Ancak esinizin sizi anlamış olması çok güzel.Esinizi kırmayın ancak tavrinizla kırgınlığınızı belli edin ki birdaha cesaret edemesinler,böyle bir hatsizlik yasanmasin birkez daha.
Eşiniz gerekli konuşmayı yapsın.
Sizde tavrinizi koyun ama surat yaparak değil,mesafeli durarak.
Konu böylece çözülür,hatalarını anlarlar diye ummak istiyorum.
Bir babaya hiç yakismamis bu tavırlar ..çok ayıp.
Görüyoruz ki yaşla olgunluk çok farkli

Merhaba BDV nin güzel kadınları.

Eşimin ailesinin evine bayram ziyaretine geldik. Sabah 8 de kahvaltı edip birkaç aile büyüğünü ziyaret ettikten sonra, eşim ve cocuklarla denize gittik. Çay meşrubat filan derken akşam 18:00 gibi eve girdik.

Çocuklar ve ben çok acikmistik. Kavurma da mis gibi kokuyordu ve evet yapmamam gereken bir şey yapıp, bir kaşık kavurmayi bir tabağa koyup tadına bakma gafletinde bulundum. Kayınpeder " kudurdun mu açlıktan? Akşam hep beraber yiyeceğiz zaten" diye bağırdı.

Peki size afiyet olsun o zaman deyip odaya çekildim. Şu an ağlıyorum. Eşim ben konuşurum ayıp etmiş babam diyor fakat ben konuşmasını filan istemiyorum. Tek istediğim evime dönmek. Başka sehirdeyiz şu an ve bayram sonu dönmekti planımız. Fakat ben tek lokma yemem bu saatten sonra bu evde.
Yerimde olsaniz ne yapardınız? Kalır mıydınız? Bayram günü bogazima dizildi lokmalar.

Kendini bilmez insanlar her yerde malesef!
Yuzune bile bakmayin, ama goturun etleriii :D bosverin!

Bu kadar soyleyim size.
Ben konumu editledim. Kurban kesilmez bizde. Kasaptan alınan etti . Hazır kuşbaşı et yani.

Back
X