Kayınpeder çok densiz ve kaba. Hiç kimseye böyle tepki verilmez evde yemek yerken.
Yalnız açıkçası ben sizi de biraz fazla rahat buldum. Ben kimsenin evini bayram günü gidip otel gibi kullanamam kendi ailem dışında. Hele bir de sabah çıktığınız evden akşam gelip kendi kendinize tabağa yemek alıp yemek çok rahatlık bence. Sanırım çok yakın ilişkiniz var. Belki kayınpeder de o yakınlığa güvenmiştir. Ayrıca nasıl akşam 6da onlar tatlı yiyordu da siz tekrar sofra kuracaktınız onu anlamadım.
Buradaki yorumlara o nedenle katılmıyorum. Eğer siz böyle rahat davranıyorsanız, baba kız gibi ilişkiniz vardır. Yine kırılınır ama odaya gidip ağlanmaz, söylersiniz “baba kırıcı oldun, aç geldim, bir kaşık alayım dedim. boğazıma dizildi, artık yiyenem” dersiniz. Ya da mesafeli kayınpeder misafir ilişkiniz vardır, kayınpederi çok ama çok ayıp olur. Bu durumda da sizin davranışlarınız ve rahatlığınız da çok ayıp bence.
Ben kimsenin evinde mutfağa girip de kendime yemek koyamam. En kötü, evin sahibinden rica ederim. Burada herkes kafasına göre yemek mi alıyor girdikleri evden hiç anlamadım.