Keşke bunu en başta yazsaydınız.Ben konumu editledim. Kurban kesilmez bizde. Kasaptan alınan etti . Hazır kuşbaşı et yani.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Keşke bunu en başta yazsaydınız.Ben konumu editledim. Kurban kesilmez bizde. Kasaptan alınan etti . Hazır kuşbaşı et yani.
Buyur buradan yakHayır arkadaşlar. Kurban kesilmedi. 3 kg. kadar kavurmalik et alınmıştı kasaptan o. Hazır doğranmış et yani. İş falan yoktu yani.
Ay sizin eve misafir de gelinmez. İki tabak yemek için dünyanın lafını yaparsınız arkalarından eğer ki oturursalar.Evet size hak veriyorum kimse kimseye zorla iş yaptıramaz.ama toplumdaki belli olguları bir anda söküp atamazsiniz.o zaman hiç o etten yemeyeceksiniz.
Yanı empati yapıyorum ete dokunmuyorum eti elleyemiyorum diyen biri piştiği zaman o kavurmayi da ellemesin.
Kimse de kimsenin hizmetçisi değil.Emin olun aynısı size yapılsa çoktan buralara konu açmıştınız.
Ama konu kaynana kayinpeder olunca birçoğumuz empati yapamayıp hep gelin haklıdır diyoruz.
Gelin kaynanasına hizmet etsin mantığında bir insan asla değilim.Ama bu telaşın bol olduğu bayram günü insanlara yatili gittiyseniz bir şeyin ucundan tutmanız lazım.
Ben de ete elleyemem. Getir götür işleri yaptım yemek hazırladım vs.Eger denize gitseydim öz annem beni terlikle kovalardı.
Bu kadar soyleyim size.
Bayram tatili demem gerekirdi evet.Ya hem gayrımüslimiz diyorsun hem bayram zıyaretı dıyorsun. Ben bu konuya hiç inanmadım.
Ya üstünden yemeğin tadına baksa ne olur bakmasa ne olur (biz de icinden yukarı yemek diye bi tabirimiz bile varBen onceden biseylerin tadina baktim diye aile kavramimiz zedelenmedi hiç. Önceden atistirani azarlayarak bagirarak ayni sofraya oturunca mukemmel aile olmuyorsunuz. :)
Zaten konu sahibi de oturup bir basina karnini doyurmuyormus tadina bakmis. Doysa bile usulen sofraya oturulur salata vs hafif seyler yenilir. Bir siz biliyorsunuz herseyi
Ay sizin eve misafir de gelinmez. İki tabak yemek için dünyanın lafını yaparsınız arkalarından eğer ki oturursalar.
Kurban bu dini bir vecibe. Kimse geline güvenip et almıyordur diye düşünüyorum. Kaldı ki kasaptan hazır alınmış et, sizin fi tarihinden kalma olgunuz çöp yani.
Ben 26 yaşındayım daha bi kere et falan kesmedim annemde kesmez. Hazır geliyor etler artık hala et kesilsin herkes işin ucundan tutsun diyen insanların olması çok tuhaf. Siz size yapıldığı için herkesin yapması gerektiğini savunuyorsunuz herhalde terlik etkisiAma kalmadı öyle olgu molgu kavurmayla birlikte yedik onları biz
Ya üstünden yemeğin tadına baksa ne olur bakmasa ne olur (biz de icinden yukarı yemek diye bi tabirimiz bile var) kp in böyle iğrenç bir kelimeyi söylemesine de kılıf uydurmasın kimse ne yani kimse yemek yaparken tadıma tuzuna bakmiyor mu
Bide ben mide ameliyatı oldum 2 dakika doyuyorum yarım saat sonra gene yiyesim geliyor bizim aile kavramımız baya baya kalmadı![]()
O mesajıda gördüm hiç hoş değil kendisini bilirim hiç yakıştıramadımYa o üye kendi kafasinca annem babamla "aile kavramimin" olmadigini dusundugunden laf sokma hazirligi olarak aile kavrami diye girdi benimle muhabbete yoksa fasa fiso hepsi.
![]()
müsluman olan aileye ve inancina duyduğu saygidan olabilir mi?Gayrimüslim bir aile neden bayram ziyareti yapar ki ?
Olabilir tabi ama okuduysanız eğer kp de değilmiş , kurban kesmemiş cocukların canı çekti diye kasaptan almışlar .müsluman olan aileye ve inancina duyduğu saygidan olabilir mi?
Yoo bursadan :) Yalan borcum yok ya cicim ellemiyoruz vallahi. Öyle sosyete tayfada değiliz normal insanlarız kimse kimseyi de kovalamıyor terlikle. Tüm Türkiyeyi genellemeseniz mi artık bakın bu konuda da tutmamış yapmayın rica edicim hava çok güzel etleri kasaba verin siz de çıkın bence :)Ahahah kuzum Avrupadan mı baglaniyorsunuz foruma ?
Kp rum, kv müslümanmış, kurban kesilmemiş kasaptan alınmış, sonuçta evde müslüman bir evsahibesi var hala ve kp nin tavrından anladiğim kadarıyla zaten kadıncağız istese bile o adam para gidecek diye kurbana izin vermemiştir muhtemelen,adet yerini bulsun diye pişen kavurmayı da herkesin burnundan getırmis zaten.Ben kv ye daha çok üzuldum şimdi, sırf onun hatrına bayram ziyareti yapılır, niye yadırgandığını anlamadımOlabilir tabi ama okuduysanız eğer kp de değilmiş , kurban kesmemiş cocukların canı çekti diye kasaptan almışlar .
Bu durumda bayram ziyareti biraz garip .
Kv nin müslüman olduğunu görmedim konuda belirtmemiş eğer öyleyse haklısınız duyulan saygıdan ziyaret yapılabilir. Eğer ailede hiç müslüman olmasaydı bence yadırgancak bir durum bayram ziyareti yapılması :) konunun doğruluğundan emin olmak istedim sadece çelişkili bulduğum için .Kp rum, kv müslümanmış, kurban kesilmemiş kasaptan alınmış, sonuçta evde müslüman bir evsahibesi var hala ve kp nin tavrından anladiğim kadarıyla zaten kadıncağız istese bile o adam para gidecek diye kurbana izin vermemiştir muhtemelen,adet yerini bulsun diye pişen kavurmayı da herkesin burnundan getırmis zaten.Ben kv ye daha çok üzuldum şimdi, sırf onun hatrına bayram ziyareti yapılır, niye yadırgandığını anlamadım
Yoo bursadan :) Yalan borcum yok ya cicim ellemiyoruz vallahi. Öyle sosyete tayfada değiliz normal insanlarız kimse kimseyi de kovalamıyor terlikle. Tüm Türkiyeyi genellemeseniz mi artık bakın bu konuda da tutmamış yapmayın rica edicim hava çok güzel etleri kasaba verin siz de çıkın bence :)