Kudurmuşsun

Kp nin yerinde olsam “oh afiyet olsun kızım. Güzel olmuş mu?” Derdim. Gerçekten yemeğin lafını yapmak çok ayıp. Hadi çocuk olur tencerenin üstünden yet uyarırsın ama koca kadına söylemek gerçekten ayıp etmiş.

Adamin davranisi yanlis. Yalniz ordaki kudurmak kelimesini biraz onun algisindan düşünmeye calisin. Mesela biz de bir yasli var torunlarini irzi kirik diye seviyor adam. Düz modda düşününce kaba cirkin bir tabir. Ama adam yaramazlik yaptiklarini anlatmak icin kullaniyor bunu. Gercekten ilgili duzgun bir dede. Siz de kelimenin anlamindan ziyade tavrinin yanlisligini soyleyin kendisine

Gayet mükemmel aileyiz aslında ellerine kelepçe vurmuyoruz üstünden yeme diyoruz sadece, zedelenecek aile bağlarınızın olmadığını zaten okumuştum bir mesajınızda o yüzden anlayamıyor oluşunuzu buna veriyorum. :)
Kendimi tutamiycam valla. İnanılmaz sacmaliyorsunuz :)

Merhaba BDV nin güzel kadınları.

Eşimin ailesinin evine bayram ziyaretine geldik. Sabah 8 de kahvaltı edip birkaç aile büyüğünü ziyaret ettikten sonra, eşim ve cocuklarla denize gittik. Çay meşrubat filan derken akşam 18:00 gibi eve girdik.

Çocuklar ve ben çok acikmistik. Kavurma da mis gibi kokuyordu ve evet yapmamam gereken bir şey yapıp, bir kaşık kavurmayi bir tabağa koyup tadına bakma gafletinde bulundum. Kayınpeder " kudurdun mu açlıktan? Akşam hep beraber yiyeceğiz zaten" diye bağırdı.

Peki size afiyet olsun o zaman deyip odaya çekildim. Şu an ağlıyorum. Eşim ben konuşurum ayıp etmiş babam diyor fakat ben konuşmasını filan istemiyorum. Tek istediğim evime dönmek. Başka sehirdeyiz şu an ve bayram sonu dönmekti planımız. Fakat ben tek lokma yemem bu saatten sonra bu evde.
Yerimde olsaniz ne yapardınız? Kalır mıydınız? Bayram günü bogazima dizildi lokmalar.
ayıp be bir kaşık kavurma için gelinine bağırılır mı
ne diye kesmiş kurbanını
yarın öğleden sonra toplanın dönün evinize
onlardan bol bol yesinler kurbanlarını

Kv, kp yemeklerini yemiş üstüne tatlilarinin yiyorlardı. Bir biz yememistik öğle yemeği.
onların kalkıp sormaları gerekiyordu denizden geldiniz bir şey yediniz mi diye
hep diyorum görgüsüz cahil ailelerle uğraşmak çok zor

Keşke alıntılasaydınız. Kendimi neden ezdireceğim pardon? İki parça et için bir de. Gözüm kararırsa fırlatırım da. Kafasına olmaz da mutfağın orta yerine olur. Ve eğer onu yiyen oğlu olsaydı biraz daha koyayım mı derdi. Buna kesinkes eminim. Edepsizle edepsiz olmayalım derken kendinizi itibarsızlaştırmayın size bir tavsiye.
Alıntılama gereği duymadım.İtibar anlayışımız farklı. Tavsiyeniz için teşekkürler, lakin mizacımız da farklı sizinle.Tabak kırmadan, tabak kırılmış gibi etki bırakmak ta mümkün. Fevriliğin lüzumu yok.
Ben huzura önem veririm ve kimsenin bir tabak kavurma için huzurumu bozmasına müsade etmem. Gerekeni sakinlikle ve soğuk kanlılıkla yapmak itibarsızlık değil.
Ha konu çocuklar olsaydı, değil tabak tencereler havada uçuşurdu. Bu konuda henüz kendimi dizginleyemedim sadece.

O lafın üzerine evime dönmek için bayram sonunu beklemezdim ben olsam. Sırf oğluyla evlendim diye elin adamının terbiyesizliğini çekemem.
Birisi "kadınlar eşlerinin hatırına böyle şeyleri sineye çekiyorlar, erkek olsa aynısını yapmaz" demiş, çok haklı. O yüzden erkek aileleri bu kadar rahat.

Siz dışarıda istediğiniz kadar köfte yiyin. Bir sonrakinde yine aynı muameleyi göreceksiniz. Çünkü adam ne derse desin o evde kalmaya, susmaya, sessizce ağlamaya devam ediyorsunuz. Adam neden frenlesin ki kendini?

Yemem.Sen de yeme ki,bir geline boyle konusulmayacagi kalin kafasina dank etsin.Arkadas ne kaba kayinpederler var ya.

O lafın üzerine evime dönmek için bayram sonunu beklemezdim ben olsam. Sırf oğluyla evlendim diye elin adamının terbiyesizliğini çekemem.
Birisi "kadınlar eşlerinin hatırına böyle şeyleri sineye çekiyorlar, erkek olsa aynısını yapmaz" demiş, çok haklı. O yüzden erkek aileleri bu kadar rahat.

Siz dışarıda istediğiniz kadar köfte yiyin. Bir sonrakinde yine aynı muameleyi göreceksiniz. Çünkü adam ne derse desin o evde kalmaya, susmaya, sessizce ağlamaya devam ediyorsunuz. Adam neden frenlesin ki kendini?
Çünkü konu kp nin etrafında dönüyor. Kimse asıl sebebin farkında değil. Ben babamla konuşurum, konuşmak.. sonrasında geçti gittii.. sorunun kaynağı kökünden çözülmeli, ailesine benim karıma saygı duyulmalı msjı veremeyen her erkek kabahatlidir. Bugün kavurma yüzünden kp, yarın başka birşey yüzünden kv. Bunun önü kesilmeli

Kalmazdim lokmami sayiyor. Orasi evin sayılır ne demek yapmaman gereken ne olcak canım ha yemekte ha şimdi yemissin

Merhaba BDV nin güzel kadınları.

Eşimin ailesinin evine bayram ziyaretine geldik. Sabah 8 de kahvaltı edip birkaç aile büyüğünü ziyaret ettikten sonra, eşim ve cocuklarla denize gittik. Çay meşrubat filan derken akşam 18:00 gibi eve girdik.

Çocuklar ve ben çok acikmistik. Kavurma da mis gibi kokuyordu ve evet yapmamam gereken bir şey yapıp, bir kaşık kavurmayi bir tabağa koyup tadına bakma gafletinde bulundum. Kayınpeder " kudurdun mu açlıktan? Akşam hep beraber yiyeceğiz zaten" diye bağırdı.

Peki size afiyet olsun o zaman deyip odaya çekildim. Şu an ağlıyorum. Eşim ben konuşurum ayıp etmiş babam diyor fakat ben konuşmasını filan istemiyorum. Tek istediğim evime dönmek. Başka sehirdeyiz şu an ve bayram sonu dönmekti planımız. Fakat ben tek lokma yemem bu saatten sonra bu evde.
Yerimde olsaniz ne yapardınız? Kalır mıydınız? Bayram günü bogazima dizildi lokmalar.
Ne ayıp ne terbiyesizce bir üslup...belki hamilesin veyahut değilsin canin çekti olabilir çok doğal zaten.ben olsam bende yemem tek lokma kalp kırıldı bir kere kurbanı kendi yesin otursunda

Alıntılama gereği duymadım.İtibar anlayışımız farklı. Tavsiyeniz için teşekkürler, lakin mizacımız da farklı sizinle.Tabak kırmadan, tabak kırılmış gibi etki bırakmak ta mümkün. Fevriliğin lüzumu yok.
Ben huzura önem veririm ve kimsenin bir tabak kavurma için huzurumu bozmasına müsade etmem. Gerekeni sakinlikle ve soğuk kanlılıkla yapmak itibarsızlık değil.
Ha konu çocuklar olsaydı, değil tabak tencereler havada uçuşurdu. Bu konuda henüz kendimi dizginleyemedim sadece.
eee karşıdaki bir tabak kavurma için gelinin huzurunu bozuyor aşağılıyor
gelen misafirdir deyip terbiyeli olunabilirdi yada kızım acıktıysan herkese koy denilebilirdi
daha biraz görgülü ailelerde dışarıdan gelene aç mısın diye sorulur
niyeyse huzur kaçırmama sadece kadınların görevi oluyor
niye o adam şu bayram günü oğlum bize gelmiş huzurmuzu kaçırmayalım dememiş sizce

konu sahibinin yerinde olsam şu an valizlerim hazırdı

Kv kp olunca herkes nasıl da saydırmış ahahahahahah
Yemek hazırlanmadan kardeşim üstten aşırınca annem kardeşime kızar yemek saatine kadar yemesen ölmezsin bekle diye
Kardeşim evi terk etmedi şimdiye dek keza ben de kızarım
Yemek saatinde hep beraber yenir o zaman herkes farklı telden çalsın olacak iş mi
Eve girince anne biz çok acıktık yemeği hazırlayalım diyip mutfağa geçseydiniz biz yedik siz kendiniz için hazırlayın denirdi zaten
Kp tepkisi abartılı ama sizinki de gayet hoş olmayan bir hareket
Insan kendi evladına diyebilir dememeli tabi ki ama gelinle damada denmez bu tarz sözler ikisi çok farkli

Kalmam. Ne terbiyesiz utanmaz ya, cocuk mu varmis karsisinda ona bile yapilmaz bu siz de dogru durust cevap vermek yerine odalara cekilip aglmayin yahu.

Dikkat ediyorum da cogu kadinin erkek ailesinden ödü kopuyor. Daha bugun buna benzer konu okudum burda ve kendi ailesi veya baskasi bu davranislari yapsa katlanmayacak insanlar eş ailesi olunca bir siniyor niyeyse. Kocanizdan mi korkuyorsunuz bu kadar?

Şuraya yazilan seylerin yarisini kiz ailesi damada yapsa taş ustunde taş kalmaz. Ben erkeklerin boyle şeyleri sineye cektigini oek gormedim, kiz aileleri herzaman daha dikkatli davrabiyor damada karsi. Ama kadinlar devamli esimin hatri diye bahane yapa yapa herseyi cekiyor
Cok güzel yazmissiniz, aynen öyle katiliyorum size. Hayat müşterektir, erkegi kadini yok.

Aynen öyle eşyaları toplayıp siz kurbanınızı bol bol yiyin baba deyip evden çıkıp gitmeden
Hiç bir tepki işe yaramayacaktır

Back
X