Kudurmuşsun

zaten bence sorun kavurma yemesi degil. bayramin ilk günü sabah sekizde kahvaltı yapip bu çıkmışlar aksam gelmişler.

kaynana ve kayınpeder de birbirlerini akşama kadar kurmuş durmuşlar. etlere de yardim etmediler, yanimizda da durmadilar falan diye. amca da belli yaşlı huysuz. gelmis konu sahibini görünce haslayim gazim insin derken bayram rezil olmuş.

mesele kavurma kudurmak beklemeden yemek falan değil. zaten onlar gelene kadar evdekiler yemeği yiyip tatlıya bile geçmiş.

huysuz adam her zaman huzursuzluk çıkaracak bisey buluyo maalesef 🤦
Ay daha fena ama erkek ailesinde bu durum oluyor hep bir en çok dinlenme olayları.
Ataerkiliz ya altindan sanki cocukcagizlari da verdiklerine pisman oluyorlar gibi atar gider.
Vermeseydin yahu zorlami aliyor bu kızlar bu çocukları.

Ya ne acgozlu bir adammis. Insan gelinine bunu der mi? Valla surat asin konuşmayın,yemeyin. Ben asla yemezdim. Odam dan cikmazdim. Gelsin özür dilesin. Dilese bile tavrimi yapardim. Belliki denize gitmenize bozulup bu sekilde ofkesini cikartmis
ayip ya insna utanır oyle demeye

Ay daha fena ama erkek ailesinde bu durum oluyor hep bir en çok dinlenme olayları.
Ataerkiliz ya altindan sanki cocukcagizlari da verdiklerine pisman oluyorlar gibi atar gider.

aynen öyle. bide bu planlar bellidir yani. madem gücün yetmiyo yardıma ihtiyacın var ya da bekliyosun. cek oğlunu kenara oglum sen bize iki saat yardım et ondan sonra yapin planinizi de. sizi de çocukları da bayram sabahi biraz daha görmüş olalım de.

yani gönül yapmanin bin yolu varken gidip kirmayi seciyolar.

bence de ataerkillik yüzünden konu sahibine patlamış olay. halbuki temizlikti yemekti hizmetti eti ayarlamakti gibi şeyler gelinin tasarrufu. isterse yapar. mecbur değil asla.
keşke artık bitse şu saçma düşünceler

Ben olsam ne o eve birdaha giderim nede o evde birdaha yemek yerim.Kayınpederinizin davranışı ve üslubu bunu hak ediyor çünkü.Kudurmak nedir?gerçekten insan kudurursa ne olur bizzat yaşardı böylece!!!

Bu arada dün bayramda yalnızım diye konu açan öğretmen bir arkadaş vardı konuyu okuyorsa buradan ona selam olsun🤭😆

aynen öyle. bide bu planlar bellidir yani. madem gücün yetmiyo yardıma ihtiyacın var ya da bekliyosun. cek oğlunu kenara oglum sen bize iki saat yardım et ondan sonra yapin planinizi de. sizi de çocukları da bayram sabahi biraz daha görmüş olalım de.

yani gönül yapmanin bin yolu varken gidip kirmayi seciyolar.

bence de ataerkillik yüzünden konu sahibine patlamış olay. halbuki temizlikti yemekti hizmetti eti ayarlamakti gibi şeyler gelinin tasarrufu. isterse yapar. mecbur değil asla.
keşke artık bitse şu saçma düşünceler
Aaah keşke oyunlar oynamasaydik şarkısı geldi aklıma
Neden diyeceksin kızı alirken ay o benim gelinim değil kızım artık çok sevdim onu vs diyorlar ya hani sonrada aha böyle agzina ... gelinin. Es ise:KK47: böyle izliyorsa laciverti yedin. Vallahi ayar oldum nedir bu konular hep kadinlar çekiyor yahu
Acaba biz kadinlar mi simartip tepeye çıkarıyor erkek tarafıni bu yürek nerden geliyor anlamıyorum.
Allah sabir versin böyle kayin ailesine sahip olanlara o ailelere de akıl amin.
Esin seni kollamadiysa sen kendini kollayacaksin. Ve kirilmasinlar diye gitmeyeceksin geri bence doğrusu bu

Onlar sizin cikmaniza kizmislar. Sallamayin bence. Ama gitmeyin de, çünkü eşler böyle şeyleri kullanırlar. İlla önünüze gelir giderseniz.
Yemeğinden yemeyin, suyunu bile icmeyin hatta.

esi savu
Esin için neden yiyorsun bacım. Eşin baba ne diyorsun sen eşime demediyse onun için neden kılını kipirdatasin. Esin senin için hakarete karşı gelecek asıl
Hem kavurmayı hem lafları esin için yersin yani o zaman afiyet olsun
esi savunmamis mi

Yeri gelince sen artık bu ailenin kızısın bayramda önce bize gelinecek kavgası yapmayı iyi bilirler ama hepsi lafta

İşte böyle gelinin yediği bir tabak etmediği tek yardımda böyle olurlar
Büyük ihtimalle sinirlenmelerinin sebebi oğulları değil kendileri etle uğraşırken gelinde niye yardım etmedi yanlarında olup niye fır fır dönmedidir

Aaah keşke oyunlar oynamasaydik şarkısı geldi aklıma
Neden diyeceksin kızı alirken ay o benim gelinim değil kızım artık çok sevdim onu vs diyorlar ya hani sonrada aha böyle agzina ... gelinin. Es ise:KK47: böyle izliyorsa laciverti yedin. Vallahi ayar oldum nedir bu konular hep kadinlar çekiyor yahu
Acaba biz kadinlar mi simartip tepeye çıkarıyor erkek tarafıni bu yürek nerden geliyor anlamıyorum.
Allah sabir versin böyle kayin ailesine sahip olanlara o ailelere de akıl amin.
Esin seni kollamadiysa sen kendini kollayacaksin. Ve kirilmasinlar diye gitmeyeceksin geri bence doğrusu bu

üzerine söyleyecek bisey yok o kadar doğru diyosun ki. amin diyebiliyorum sadece...

Yeri gelince sen artık bu ailenin kızısın bayramda önce bize gelinecek kavgası yapmayı iyi bilirler ama hepsi lafta

Büyük ihtimalle sinirlenmelerinin sebebi oğulları değil kendileri etle uğraşırken gelinde niye yardım etmedi yanlarında olup niye fır fır dönmedidir

aynen öyle valla. kafalar milattan öncede kalmış hep bu tarz insanların. ama benim çevremde de çok. hiç azalarak yok olacak gibi de gorunmuyolar :(

zaten bence sorun kavurma yemesi degil. bayramin ilk günü sabah sekizde kahvaltı yapip bu çıkmışlar aksam gelmişler.

kaynana ve kayınpeder de birbirlerini akşama kadar kurmuş durmuşlar. etlere de yardim etmediler, yanimizda da durmadilar falan diye. amca da belli yaşlı huysuz. gelmis konu sahibini görünce haslayim gazim insin derken bayram rezil olmuş.

mesele kavurma kudurmak beklemeden yemek falan değil. zaten onlar gelene kadar evdekiler yemeği yiyip tatlıya bile geçmiş.

huysuz adam her zaman huzursuzluk çıkaracak bisey buluyo maalesef 🤦

Kesinlikle buna katılıyorum. Gelini hizmetçi gibi görüp gezip tozmasına sinirlenmişler, en ufak bahanede patlatmışlar.

Her ne sebeple olursa olsun,bana;
'kudurdun mu?' vb. edepsizce bir söz sarfeden kim olursa olsun,evinde bir dakika bile durmam.
Kayınpederiniz çok tuhaf biri.
Saygısızın önde gideni.
Eşiniz daha tuhaf.
Ben babamla konuşurum ne demek?
Anında tepki göstermedikten sonra ne kıymeti var konuşmasının?

Biz sabah bayram kahvaltısını İstanbul'da,
kendi annemlerde yapıp,akşam memlekete eşimin ailesine geldik.
Sabah babam eşimi yanına oturtup,
durmadan tabağına servis yaptı.
Oğlum patates kızartması al,oğlum şundan ye...
Akşam geldik sağolsun kvm çorbasından tatlısına tamtakım yemek yapmış.
Aç mısınız kızım?Kaçta yiyelim?
Meyve yiyin,tatlı yiyin,
ne yedireceklerini şaşırdılar.
25 yıllık gelinleriyim,şimdiye kadar yediğime,
içtiğime hiç laf edilmedi.

Sizin kendinizi niye suçladığınızı da anlayamadım.
'Yapmamam gereken bir şey yaptım' demişsiniz.
Ne var bunda?
Acıkmışsınız,kavurmanın kokusu burnunuza gelince tabağa koyup tatmışsınız.
Birileri de kalkmış sizi eleştireceğim diye aile kavramından girmiş,gelin olmaktan çıkmış.
Şaka gibi,aile olmak sadece sofraya hep birlikte oturmak mı?
Acıkana,canı çekene ikramda bulunmak,
geline-damada annelik-babalık etmek,
evindeki misafire saygılı olmak aile kavramına girmiyor demek ki.
Diyelim ki kp rahatsız oldu,olabilir,
bunu hakaret ederek mi belli etmesi gerekir?
Şu davranışın savunulacak hiç bir tarafı yok benim gözümde.
Yerinizde olsam çocuğumu alır,evime dönerdim.

Kesinlikle buna katılıyorum. Gelini hizmetçi gibi görüp gezip tozmasına sinirlenmişler, en ufak bahanede patlatmışlar.

tabi canım konu sahibinin aklıma bile gelmemiş zaten bu ihtimal. neye uğradığını şaşırmış kadıncagiz. ama ben eminim o ihtimal aklına gelip de buraya yazsaydi neler neler diyen uyeler de cikardi. kadin köftecideki köfteyi de yiyemezdi.

halbuki kocasının anne babasi. nazi da sitemi de herkes kendi çocuğuna yapsin bi zahmet.

sanki millet kızını köle olsun diye doguruyo bunlara.

tabi canım konu sahibinin aklıma bile gelmemiş zaten bu ihtimal. neye uğradığını şaşırmış kadıncagiz. ama ben eminim o ihtimal aklına gelip de buraya yazsaydi neler neler diyen uyeler de cikardi. kadin köftecideki köfteyi de yiyemezdi.

halbuki kocasının anne babasi. nazi da sitemi de herkes kendi çocuğuna yapsin bi zahmet.

sanki millet kızını köle olsun diye doguruyo bunlara.

Görgüsüzlük başka bir şey değil çünkü. Misafire kaba davranan en hafif tabirle görgüsüzdür.
Bizim kuzen ve eşi geldiler ilk kez memlekete bu bayramda, biz kıza hizmet ettirmeyi bırak ne yapacağımızı şaşırdık. Her gün bir aile büyüğü yemeğe aldı. Geçen gece kayınvalidesi çocuk uyuyunca gidin gezin gelin uyanırsa hallederiz demişler. Geceyarısı dönmüşler.
Ama ne oldu seneye yine gelelim dedi kuzenime. İnsanı memnun etmek bu kadar basit.

Cok sevabi kaldi ya o etin. Lacivert yesinler.

Çok ayıp etmiş kocaman adam gelinine öyle laf söyler mi acıkmış yemiş ya kullandığı kelimenin anlamını bilmiyor yada geline nasıl konuşulması gerektiğini bilmiyor

Back
X