Küfretmeye Karşı Misiniz?

Haha:) hayir calismiyorum okulumdaki ogrenciler küfür ediyor hatta afedersiniz birbirlerinin anneleriyle ilgili cumleler kuruyorlar ve guluyorlar

Kenar mahalle okulu mu o ne okulu . Kahveye cirak mi yetistiriyorlar. :1: Malesef, kufur etmeyi marifet sanan bir genclik var onumuzde. Sen bu tur kelimeleri dil literaturune almak zorunda degilsin, boyle konusmak zorunda da degilsin. Cok rahatsiz olursan o tur kisilerle arkadasligini bitirirsin. Muazzam bir kaybin olacagini sanmiyorum. :34:

Benimde malesef sözlüm sürekli ters giden bir şey olunca normal giden bişey olunca , hatta oyun oynarken bile küfrediyor. Mesela suan karşımda. magazin izliyor küfretti. :2: Çok uyarıyorum. Sürekli uyarıyorum bu huyundan vazgecmiyor. benim agzıma da yerleşicek diye o kadar cok korkuyorum ki. Bir kere alışınca çok zor unutuyorsun o kelimeleri. canım bence sen de uyar. Uyardın baktın yine ediyorlar tekrar uyar. baktın yine bu defa daha sert şekilde tekrar uyar. Baktın yine küfür ediyorlar bu defa sen de et bagıra cagıra:27:. bir daha da küfür etmezler yanında
Cok uyardim sakinde uyardim sertte ama hep dalgaya vurdular ciddiye almadılar, ben edememki cok utanirim :)

Ben de küfür sevmem. Hatta ilk evlendiğim zaman eşimle tartışırken "bundan bir b.k olmaz" demiştim de 3 gün bu kelime yüzünden tartıştı benimle, çok utanmıştım sonra. Bizim evimizde argo bile yoktur neredeyse.

Ne guzel ya,benm bahsettigim insanlar dusunun birbirlerinin anneleri hakkinda küfredip guluyorlar

Kenar mahalle okulu mu o ne okulu . Kahveye cirak mi yetistiriyorlar. :1: Malesef, kufur etmeyi marifet sanan bir genclik var onumuzde. Sen bu tur kelimeleri dil literaturune almak zorunda degilsin, boyle konusmak zorunda da degilsin. Cok rahatsiz olursan o tur kisilerle arkadasligini bitirirsin. Muazzam bir kaybin olacagini sanmiyorum. :34:
Tam tersi kenar mahalle okulu degil hepsi zengin çocukları ama belki yanlis olucak bunu demem ama sonradan gormeler aileleri oyle rahat yetistirmis hatta aileleride eden var yani ailesinden ogrenip soyleyende var sahsen benm babam annem boyle konuştugumu duysalar daha suratima bakmazlar heralde cok titizler bu konuda

Küfür hiç kullanmam söylenmesini tasvip etmem iş yerimde ağızlarında kaçar söylememeye çalışsalar da özür dilerler sonra kusura bakma dalan diye ama arada insanları değiştiremem mecburen ama ağzıma almam alıştırmam da kişinin elindedir bunlar:ssz:

Tam tersi kenar mahalle okulu degil hepsi zengin çocukları ama belki yanlis olucak bunu demem ama sonradan gormeler aileleri oyle rahat yetistirmis hatta aileleride eden var yani ailesinden ogrenip soyleyende var sahsen benm babam annem boyle konuştugumu duysalar daha suratima bakmazlar heralde cok titizler bu konuda

Ben orada dalga gecmistim aslinda. :1: Belki kenar mahalle okulundaki cocuklar onlardan daha terbiyeli takilir. Orasi belli olmaz. Onlar arasinda yeni trend kufur etmek canim. O bakimdan kaale almayacaksin. :34:

Kenar mahallleyle zengin muhitle alakası yok. Ergenlik çağına gelmiş çocuklar küfür ederek kendilerini kanıtlar. S.kiyim demek bayağı büyük bir marifet onlar arasında. 13 yaşında erkek kardeşimin facebook konuşmalarını takip ediyorum. 5 yıldır facebooku var. Size konuşma tarzının değişim evrelerini göstersem şaşarsınız. KArşımda belgesel film dönüyor. 1. sınıfa giderken okuması yazması gelişsin facebook açtık çocuğa. Arkadaşlarıyla yazışıyordu. O kadar komiktiler ki anlaşamıyorlar saçmalıyorlar. Hatta kardeşimin çok komik bir lafı vardı sinirlenince yaralı miço diyodu arkadaşlarına, salak bile diyemezdi yavrum :1:

Şimdiki konuşmaları bir felaket. Senin baban bilmem ne. anneni şöyle yapayım. Kızlara sinirleniyor ödevi söylemedi siye o....luk yapma diyor. Kız karşılığında küfür yazıyor. Çok sinirleniyorum okurken ama asla yüzüne vurmam. Zamanla azalıcak. Şu an bir marifet sanıyor bu küfürleri. Sadece kızlara kötü söz söyleme ayıp diye tembih ediyorum okuduğumu çaktırmadan. yav he he yapıyor. Ergen ağzıyla.

Eğitimle alakası yok bunun. Ben hayatımda küfür etmedim ama o ediyor işte. aynı anne baba yetiştirdi.. Ama şöyle bir şey var erkek çocuk olduğu için daha küçüklükten gelen geçen bir küfür öğretirdi. Amca ayrı dayı ayrı kuzenler ayrı. Deli oluyorduk. Şimdi hepsini uyguluyor. Çoğu baba da erkek çocuklarını özellikle böyle yetiştiriyor.

Bir de ben hayatımda eşimin ağzından hiç hiç küfür duymadım. Ama bir kere yanlışlıkla bir arkadaşına attığı mesajını okudum. İçim kalktı. Bir daha da okumadım zaten. Malesef türk erkeğinin böyle bir eğilimi var galiba.

Ben karsi drgilim kime ettigime bagli

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Küfür hiç hoş bir şey değil ama maalesef benim iş yerimde de çok fazla
Yıllar içinde bende alıştım, bazen kendimi erkeklerin bile edemediği küfürleri sallarken buluyorum
Hatta deşarj olduğumu hissediyorum küfür ederken ama doğru bir davranış değil
Kontrol etmeye çalışıyorum ama pek başarılı değilim
Bu arada dikkat ediyorum sadece iş ortamımda küfür ediyorum özel yaşamımda onbinde bir

Son düzenleme:
çok sinirlendiysem ederim arkadaşımla konuşurken gerçi o beni uyarır ama başka türlüde sinir geçmez rahatlatma etkisi var :32::32:

Bu genelleme yanlış olur aslında. Her zengin sonradan görme değildir. Her sonradan görme küfür etmez ya da her zengin küfür etmez. Bana garip bir tezatlık var gibi geldi.
Ailelerinden öğrenme konusu da mutlaka edenler vardır ama herkes için yine genellemek yanlış olur.

sinir anı gelip cinler tepeme çıkınca ediyorum ay ne yapayım bende insanım bazı insanlara küfür bile az geliyor ama neyse yeri geldiğinde cuk diye oturuyor benim en nefret ettiğim tahamülümün olmadığı küfür anam avradım olsun ki :20:en iğrençi hatta şerefsizliği bu onun dışında sorun yok rahatlamak adına edilir:ssz:

Back
X