• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küfürde Son Nokta

dilayza

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2008
314
153
123
Ankara
Selam kızlar 6 yaşında bir oğlum var. Bu sene nasipse 1. sınıfa başlayacak.Geçen gün oğlum eve geldi bir elini yumruk yapıp diğerini üzerine şaklatmak suretiyle " Bu da sana kapak olsun ağzını açma gazı kaçmasın." dedi. Ben ne, nasıl gibi soruları sıralarken oğlum gayet rahat geçti ve oturdu. Sonraki günlerde kendisine küfür eden bir arkadaşına a ve k ile başlayan adeta dillere pelesenk olmuş o küfürle karşılık vermiş bunu duyan bir kız arkadaşı ise oğluma "Ooo çok havalısın" demiş. Tabi bu arada ben sakince küfür etmenin ne kadar yanlış bir şey olduğunu anlatmaya çalıştım var gücümle. İşe yaradı mı tabi ki hayır. Bu durum artarak devam etti. Şu an adeta küfürde çığır açmış durumdayız. Zira ben oldukça endişeli ve üzgünüm. Armudun dibine düşmediğini, terzinin ise kendi söküğünü dikemediğini an itibariyle anlamış bulunmaktayım. Ben ki yıllardır öğretmenlik yapıyorum öğrencilerime küfür etmeyin çünkü diye başlayan konuşmalar yapıyorum. Neyse çok uzatmayım canlar durum bu var mı bunu daha önce yaşayan, atlatan , çaresini bulan?

Erkek kardeşim birine salak bile demezdi( o zaman 8 yaşında)
evimizi taşıdık, küçük kuzenim (kız) sürekli s*kerim kullanırdı :KK57: Kardeşimin ağzına da bulaşmıştı.. Konuşarak aştık..
Babam, büyük erkek kardeşim kimse bizde küfürlü konuşmaz..

İki gün öncede(şuan 12 yaşında), tv izlerken a* koyayım dedi :KK57: Ben yine konuştum. bak biz x abiden böyle şeyleri diç duymuyoruz. Küfürlü konuşmak yanlış, annem duyarsa çok üzülür vs vs dedim..
Umarım bir daha duymayız.. Ama hep çevreden kaynaklanıyor..

Selam kızlar 6 yaşında bir oğlum var. Bu sene nasipse 1. sınıfa başlayacak.Geçen gün oğlum eve geldi bir elini yumruk yapıp diğerini üzerine şaklatmak suretiyle " Bu da sana kapak olsun ağzını açma gazı kaçmasın." dedi. Ben ne, nasıl gibi soruları sıralarken oğlum gayet rahat geçti ve oturdu. Sonraki günlerde kendisine küfür eden bir arkadaşına a ve k ile başlayan adeta dillere pelesenk olmuş o küfürle karşılık vermiş bunu duyan bir kız arkadaşı ise oğluma "Ooo çok havalısın" demiş. Tabi bu arada ben sakince küfür etmenin ne kadar yanlış bir şey olduğunu anlatmaya çalıştım var gücümle. İşe yaradı mı tabi ki hayır. Bu durum artarak devam etti. Şu an adeta küfürde çığır açmış durumdayız. Zira ben oldukça endişeli ve üzgünüm. Armudun dibine düşmediğini, terzinin ise kendi söküğünü dikemediğini an itibariyle anlamış bulunmaktayım. Ben ki yıllardır öğretmenlik yapıyorum öğrencilerime küfür etmeyin çünkü diye başlayan konuşmalar yapıyorum. Neyse çok uzatmayım canlar durum bu var mı bunu daha önce yaşayan, atlatan , çaresini bulan?

Takıldığı arkadaşları biliyor musun? Kimden öğreniyor falan, o kişilerden uzak tutmaya çalışman gerek.

üstüne gideseniz ters teper
5 yaşındaydı kardeşim de a...k... a....s....diye küfür edip gülüyodu anneme
annem kızdıkça daha çok yaptı
valla göremzden gelseniz de doğru normal bişeymiş gibi sanabilir
kızarsanız da inadından yapabilir

malesef ufacık çocuklar gün yüzü görmemiş küfürler biliyo

gazı kaçmasın çoook komik yalnız :D

Küfürlü konuşan diğer arkadaşlarından uzak tutardım. Bir de sizin dışında birileri ne ayıp falan derse utanır belki.

arkadaşlar arası diyalog nerde geçmiş ve siz nasıl duydunuz? 6 yaş değil sanki 16 yaş gibi olmuş..

Kızın bide havalasın demesi ? Çoxuklar bunu hava sanıyor konuşmak şart ya ortama bak

Bu kenar mahalle agzini nereden ogrenmis olabilir?yasadiginiz yer cok mu geri bir yer?arkadasliklari falan nasil?siz egitimcisiniz sebebini mutlaka bilirsiniz,asmak da elinizde oturup uzun uzun konusmaniz lazim herhalde

Yaşadığınız yerle alakası olabilir. Bizim şu an yaşadığımız yerde evin arka tarafında yürüyüş yolu gibi bişey var, ağaçlık falan. Akşamları nerde ne kadar it kopuk ağzı bozuk serseri varsa o tarafa gelir, en az 1 saat oturup bağıra bağıra küfürlü muhabbet ederler. İki laflarından birisi a..k.. mesela. Şimdi bizim evde bi ufaklık olsaydı evin içinde mecburen duyacaktı o itlerin ettikleri küfürleri (pencere açık, kapatınca da sıcaktan durulmuyor) ve belki de özenecekti. Neyse ki yok. Ben kendim rahatsız oluyorum yani onların konuşmalarından. Evime yatılı misafir çağırsam evin arka tarafındaki odalara yatıramam, utanırım o derece yani.

Böyle bişey olmuş olabilir mi?

Bu kenar mahalle agzini nereden ogrenmis olabilir?yasadiginiz yer cok mu geri bir yer?arkadasliklari falan nasil?siz egitimcisiniz sebebini mutlaka bilirsiniz,asmak da elinizde oturup uzun uzun konusmaniz lazim herhalde
Kenar mahalle ağzı olarak tabir edilen bu küfürler artık hayatımızın merkezine kadar girdi maalesef. Geçen normal bir filmde küfürü saklanmak adına geçen biiip sesini duyan oğlum anne burada küfür ediyorlar ben biliyorum dedi. Bu en basit örneği

Yaşadığınız yerle alakası olabilir. Bizim şu an yaşadığımız yerde evin arka tarafında yürüyüş yolu gibi bişey var, ağaçlık falan. Akşamları nerde ne kadar it kopuk ağzı bozuk serseri varsa o tarafa gelir, en az 1 saat oturup bağıra bağıra küfürlü muhabbet ederler. İki laflarından birisi a..k.. mesela. Şimdi bizim evde bi ufaklık olsaydı evin içinde mecburen duyacaktı o itlerin ettikleri küfürleri (pencere açık, kapatınca da sıcaktan durulmuyor) ve belki de özenecekti. Neyse ki yok. Ben kendim rahatsız oluyorum yani onların konuşmalarından. Evime yatılı misafir çağırsam evin arka tarafındaki odalara yatıramam, utanırım o derece yani.

Böyle bişey olmuş olabilir mi?
En büyük etken çevre zaten .Kapının önünde sokakta küfür eden çocuklardan duyuyor.

Çocuğa küfürlü konuşmadığı zamanda söylendiklerini dinleneceği ilgi odağı ve havalı olunabileceği anlatılmadı. Bunuda bir süre size küfür ediyorsa görmezden gelerek küfür ettiğinde ilgilenmeyerek düzgün konuşana kadar isteklerine cevap vermeyerek yapılabilir

üstüne gideseniz ters teper
5 yaşındaydı kardeşim de a...k... a....s....diye küfür edip gülüyodu anneme
annem kızdıkça daha çok yaptı
valla göremzden gelseniz de doğru normal bişeymiş gibi sanabilir
kızarsanız da inadından yapabilir

malesef ufacık çocuklar gün yüzü görmemiş küfürler biliyo

gazı kaçmasın çoook komik yalnız :KK70:
Üstüne gittikçe daha kötü oluyor evet ama kendimi çevreye karşı çok mahcup hissediyorum. Yani sanki hiç eğitim vermemişiz gibi.

Ben çocuklar küfür ettiklerinde gülünüp geçilmesini doğru bulmuyorum açıkçası. Çocuk bunun insanlara komik geldiğini düşünerek daha fazla yapmaya çalışacaktır bence.

O yüzden en iyisi konuşup bunun yanlış bir şey olduğunu anlatmak bıkmadan usanmadan.
Biraz daha yaşı ilerledikçe kendisi de fark edecektir kanımca.

Çocuğa küfürlü konuşmadığı zamanda söylendiklerini dinleneceği ilgi odağı ve havalı olunabileceği anlatılmadı. Bunuda bir süre size küfür ediyorsa görmezden gelerek küfür ettiğinde ilgilenmeyerek düzgün konuşana kadar isteklerine cevap vermeyerek yapılabilir
Gerçekten çok konuştum ama arkadaş ortamına girince bütün sözlerimi unutuyor. Ortam dediğim de 6-9 yaş arası.

Ben çocuklar küfür ettiklerinde gülünüp geçilmesini doğru bulmuyorum açıkçası. Çocuk bunun insanlara komik geldiğini düşünerek daha fazla yapmaya çalışacaktır bence.

O yüzden en iyisi konuşup bunun yanlış bir şey olduğunu anlatmak bıkmadan usanmadan.
Biraz daha yaşı ilerledikçe kendisi de fark edecektir kanımca.
Kesinlikle aynı fiikirdeyim küfür ettiğinde asla gülmem normal olduğunu düşünmesin diye. İnşallah zamanla geçer.

kimi küfürlerin anlamlarını direkt olarak ona öğretmen gerekir. mesela a.. k.. ile ilgili, "arkadaşın bu lafı havalı bulmuş ama sana tecavüz ederim demek bunun anlamı evladım. sen kötü çocuk mu olmak istiyosun. polisler böyle insanları hapise atar" demeyi denesen?

bir arkadaşın dediği gibi artık heryerde duymak mümkün..
geçen gün 4 yaşındaki oğluma istediği şey için hayır dedikçe bir elini beline koyup diğer eliyle parmağını sallayarak :
bak beni kızdırma küfür ederim yoksa dedi ..:rolleyes:
dedim ki ne küfürüymüş o et de duyayım bi.. o..nun çocuğu dedi uzata uzata.. nerde duydun sen bunu dedim abimden dedi abimiz 8 yaşında.. abiyi aldım ele bu sefer.. yok anne ben demedim diyo.. minecraft seyrederken duymuştur diyo..sonuç olarak minecraft maceramıza bir nokta koyduk..

üstüne fazla gitmeyin ısrarla devam eder..küfür ettiğinde hiç tepki vermeyin olumlu yada olumsuz duymamış dikkate almıyormuş gibi yapın.. bir süre sonra vazgeçer umarım..

Back
X