• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küfürde Son Nokta

Gerçekten çok konuştum ama arkadaş ortamına girince bütün sözlerimi unutuyor. Ortam dediğim de 6-9 yaş arası.

Çocuğa ev dışında önerilerde bulunulabilir. çocuklarının nasıl konuşmalarını, ne tür ifadeler kullanmalarını küfürlü sözlerin yerine kullanabilecekleri kabul edilebilir sözcükler önerilmelidir. Devam ederse görmezden gelerek yaptığının iyi bisey olmadığının farkına varmaya yarar. eger ki tepki verilirse cocuk dikkat cekmeyi basardıgını ve ilgiyi kendine cevirdiği için küfür etmeye devam eder. Söyledikleri kelimelerin anlamını bilip bilmediği ayıp ve mahrem seyler olduklarını örnek aldığı sevdiği büyüklerde örnekler verilebilir.

oğlum gecen sene durmadan o. dıyordu
bagırdım
anlattım
anlattım sakınce anlattım
uzuluyorum dedım
neyse olmadı tabı
bır uzmandan faydalanarak bununla alakalı kıtaplar ve hıkayeler aldım ve okudum sadece 1 kere okumam yeterlı oldu
uyumak uzereydı
gozlerını fal tası gıbı actı
ne demek ıstedıgımı anlamıtı mesaj yerıne ulasıyordu
ve cok sukur bır daha tekrarlamadı

Kenar mahalle ağzı olarak tabir edilen bu küfürler artık hayatımızın merkezine kadar girdi maalesef. Geçen normal bir filmde küfürü saklanmak adına geçen biiip sesini duyan oğlum anne burada küfür ediyorlar ben biliyorum dedi. Bu en basit örneği
Cok kotu gercekten cocuk yetistirmek gitgide zorlasiyor, mesleginiz dolayisiyla cogu kisiden daha kolay halledebileceginize inaniyorum

Gerçekten çok konuştum ama arkadaş ortamına girince bütün sözlerimi unutuyor. Ortam dediğim de 6-9 yaş arası.
Yerinizde olsam bunun kötü birşey olduğunu anlattıktan sonra,eğer bu davranışını düzeltmezse o arkadaşlarıyla görüşmesine izin vermeyeceğimi,sonuçlarına katlanmak zorunda kalacağını söylerdim.Ciddiye almaz ve devam ederse de bir süre dışarı çıkmasına izin vermezdim.

Şimdiki zaman böyle malesef:/ şimdi küfürü bıraksa bile ergenlikte alışıcak yine.ama siz anlatmaya devam edin yanlıştır diye.bide o havalısın diyen kız da nası bi kafadaysa..

Arkadaş çevresini değiştirmedikce önüne geçemiyeceksiniz malesef.

Rahatsız olmanız ne hoş önceden anneler babalar kendileri özellikle küfür etsin diye çocuğa baskı yaparlardi artık öyle annelerin olmaması sevindirici ...
Ama aklıma takılan havalı bulan küçük kızımız ... demekki yeni nesil küfürü kavgayı havalı bulmaya başladı ... Bu durum biraz korkutucu... Oglunuzunda yaşı daha küçük tatlı dille anlatirsiniz tekrarlamaz alışmaz inşallah

Rahatsız olmanız ne hoş önceden anneler babalar kendileri özellikle küfür etsin diye çocuğa baskı yaparlardi artık öyle annelerin olmaması sevindirici ...
Ama aklıma takılan havalı bulan küçük kızımız ... demekki yeni nesil küfürü kavgayı havalı bulmaya başladı ... Bu durum biraz korkutucu... Oglunuzunda yaşı daha küçük tatlı dille anlatirsiniz tekrarlamaz alışmaz inşallah
Evet ettiği küfürler beni çok rahatsız ediyor. Maalesef yeni nesil böyle küfürlü konuşmak onlar için son derece normal. Ayrıca küfür etmeyen çocuklar artık garipsenir olmuş.

Ben olsa konuştum baktım aynı devam ediyor gene söylediğinde elimin tersiyle bi tane vururdum ağzına o şaşkınlık yeterdi ona tabi her çocuk bir olmaz şimdiki çocuklar arsız oluyor :KK51:

çevre..
biraz zor olacak, ama gerekirse küçük ödüller ile vazgeçirin

Oglum kreşe giderken yapmıştı. Agız dolusu bana hemde...önce uyardım güzellikle tabi. bunu alışkanlık haline getirdi. Bende yeter behh deyip sert yaptım elimin tersiyle küfür ederken agzının ortasına bir tane okkalı geçirdim. O zamandan beridir küfür duysa bile asla söylemez. Bazen sert yapmak lazım.

Bu arada küfür kenar mahallede olur diye bir kanıya nerden varıldı anlamıyorum. Koca koca meslek sahibi insanlarda yapıyor yapabiliyorlar.

Bizim olayda da hemen kreşi aradım. Küfürü ögreten cocugu direk Müdür e anlattım. Aileyi aramışlar. Baba evde küfür etmiyormuş lakin araba kullanırken trafikte ediyormuş eşi söylemiş bilmiyorum artık. saga gidene a.k. sola gidene a.k. cocukta ordan kapmış işte.

Ortam değiştirin derim.çevre etkili okula gitmesin ya da o ortamda arkadasları olmasın.spor müzik enstrumanı vs gibi etkinliklere gönderin.başarma duygusunu tatsın.o işleri basardığında takdir edilirse o alana yönelir.küfü ettiinde takdir edildiği ortamdan uzaklaştırın

Acaba ona ciddi ciddi küfür edip, ne hissettiğini sorsanız işe yarar mı?

Aynısını küfür ettiğin insanlarda yaşıyorlar deseniz mesela.

Yasadiginiz yer geri bir mahalle ise sokaga gondermeyin derim. Okul olarak da uzak da olsa bir sekilde baska okul bulun. Malesef okula baslayinca cocuklari kontrol etmek zorlasiyor.

Selam kızlar 6 yaşında bir oğlum var. Bu sene nasipse 1. sınıfa başlayacak.Geçen gün oğlum eve geldi bir elini yumruk yapıp diğerini üzerine şaklatmak suretiyle " Bu da sana kapak olsun ağzını açma gazı kaçmasın." dedi. Ben ne, nasıl gibi soruları sıralarken oğlum gayet rahat geçti ve oturdu. Sonraki günlerde kendisine küfür eden bir arkadaşına a ve k ile başlayan adeta dillere pelesenk olmuş o küfürle karşılık vermiş bunu duyan bir kız arkadaşı ise oğluma "Ooo çok havalısın" demiş. Tabi bu arada ben sakince küfür etmenin ne kadar yanlış bir şey olduğunu anlatmaya çalıştım var gücümle. İşe yaradı mı tabi ki hayır. Bu durum artarak devam etti. Şu an adeta küfürde çığır açmış durumdayız. Zira ben oldukça endişeli ve üzgünüm. Armudun dibine düşmediğini, terzinin ise kendi söküğünü dikemediğini an itibariyle anlamış bulunmaktayım. Ben ki yıllardır öğretmenlik yapıyorum öğrencilerime küfür etmeyin çünkü diye başlayan konuşmalar yapıyorum. Neyse çok uzatmayım canlar durum bu var mı bunu daha önce yaşayan, atlatan , çaresini bulan?
Hergeleye bak hele :). Gazi kacmasinMis.

Agzini aci biberle ovarim desen :KK53:.

ne yaparsan yap
Sakin kufrune gulme, ve hoslanmadigini goster, baska da yolu olurmu emin deyilim.

Selam kızlar 6 yaşında bir oğlum var. Bu sene nasipse 1. sınıfa başlayacak.Geçen gün oğlum eve geldi bir elini yumruk yapıp diğerini üzerine şaklatmak suretiyle " Bu da sana kapak olsun ağzını açma gazı kaçmasın." dedi. Ben ne, nasıl gibi soruları sıralarken oğlum gayet rahat geçti ve oturdu. Sonraki günlerde kendisine küfür eden bir arkadaşına a ve k ile başlayan adeta dillere pelesenk olmuş o küfürle karşılık vermiş bunu duyan bir kız arkadaşı ise oğluma "Ooo çok havalısın" demiş. Tabi bu arada ben sakince küfür etmenin ne kadar yanlış bir şey olduğunu anlatmaya çalıştım var gücümle. İşe yaradı mı tabi ki hayır. Bu durum artarak devam etti. Şu an adeta küfürde çığır açmış durumdayız. Zira ben oldukça endişeli ve üzgünüm. Armudun dibine düşmediğini, terzinin ise kendi söküğünü dikemediğini an itibariyle anlamış bulunmaktayım. Ben ki yıllardır öğretmenlik yapıyorum öğrencilerime küfür etmeyin çünkü diye başlayan konuşmalar yapıyorum. Neyse çok uzatmayım canlar durum bu var mı bunu daha önce yaşayan, atlatan , çaresini bulan?
Çocuklarının küfürlü bir biçimde konuşmasını aile içerisindeki durum gerçekten çok etkiliyor.
Muhtemelen oğlunuzun arkadaşlık ettiği çocukların ailelerinde küfürlü konuşma durumu vardır.Başka şekilde çocuklar nereden duyacak,nereden öğrenecek?

Annem bir kere beni hareket çekerken gördü, ki aslında nasıl yapılıyor diye deniyordum. Hiçbir şey söylemedi. Sonra bize gelen herkese, gittiğimiz yerdeki herkese "nasılsınız" diye sorduklarında "nasıl olalım aynı, kavun kokusu hareket çekmeye başladı bir değişik şey bu" dedi. Aman yarabbim o nasıl utanç. Ne hareketi ne denemesi bir daha, 2 elimi yan yana getirmedim. :KK53: Bunu deneyebilirsiniz diyeceğim ama şimdi kitapla çocuk büyütenler gelip efelenecek diye deneyin demiyorum. :KK53:

Merhabalar,
benimde başıma bu tarz bişey geldi. Oğlum şuan 7 yaşında 2.sınıfa geçti. 4 yaşındayken olmuştu, yarı zamanlı anaokuluna gönderiyordum arkadaşı kardeşi yok tek başına içine kapanmasın diye. Bir zaman sonra şer..siz kelimesini çokça tekrar etmeye başladı. Ben uyarımı yapıyordum anlamını anlayacağı şekilde anlatıyordum benim yanımda yapmadı bi daha. Ama babanelere gidince söyledi onlarında hoşuna gitmiş sırıtıyorlar. Ben onlarıda kırmayacak şekilde uyardım lakin boşa konuştum. En son çocuğu okuldan aldım aileden uzaklaştırdım uzunca bir süre sokağı bile yasakladım. Vurmadım bağırmadım söylediği tek küfür bu değildi tabi. Sabırla yaklaştım eve de tıkmadım birlikte çıktık sokağa. Şuan bi hata yaptığında gözüne bakmam yeterli hemen düzeltiyor hatasını. Özür de diliyor. Ama bazen çocuklar şiddet görünce daha arsızlaşıyorlar.. Allah kolaylık versin. İnşallah düzelir.

Benim kardeşim her küfür ettiğinde annem bir esyasına el koydu oyuncak fln heralde topluyordu annem. Birseyleri kardesmde benden istiyordu oyle sahit olmuştum yıllar gectı tabi yöntemler degişmiş olabilir

Back
X