• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kul hakkı

biraz mecburiyetten evimize icra gelmilşşti yiyecek ekmek bulamıyorduk :KK43:

ama herhangi bir maaş bordrosu imzalamadım
Ah canım yaa :(
Böyle senin gibi iyi niyetli ve zor durumda olan insanları kullanıyorlar işte
Allah yardımcın olsun, dilerim hakkını alırsın en kısa zamanda

çok haklısın ... ben dilekçeyi vericem zaten evlilik nedeniyle işten ayrılıyorum ve hak ettiğim kıdem tazminatım verilmedi diye not düşücemmm ...

Dilekçenden bir fotokopi al tarih at mutlaka. Onlar sana ibraname imzalatmak zorunda. Orada zaten ne kadar, ne ödenecek belli oluyor. Hakkını yedirme sakın. Senin yerinde olsam diğer sebeplerden bile gerekli müracaatları yaparım. Hakkımı alırım. Üstelik senin emeğin, senin alın terin nişanlın veya kardeşin karışmasın bir zahmet. Baktın ödeme yapılmıyor, işkura başvur. İşveren şikayet birimi var. Onlar gerekeni yapar. Para falanda ödemezsin merak etme. Masraflı iş diyerek sözde işçileri korkutuyorlar seslerini çıkartmasınlar diye.

Devletin özel sektöre el atması lazımkanayan yaramız...esim özel hastanede çalıstı bi yıl kadar emdiği süt burnundan gemdi haftada 2 3gün gece nöbeti sabh gel yat 5 tetekrar ise.. güvenlik servis ve ambulans söföru ve de otopark görevlisi... canı çıktı bebeğimiz olacağı için katlandı.sonra üniv. Uzktan eğitim mühendislk kazandi kayıt için izin istedi veee bize okuyan adam lazm değil die kapıya koydular...

Vermiyorum gibi bir laf diyemez "vermek zorunda".

Ama hata sizde siz basta bu tazminati almak için cikacaginizi söylememeliydiniz.

2 yil içinde hamileyim esim istemiyor sorunlarim var vs diye cikip cikarkende bu hakkinizi isteyecektiniz. Daha evlenmeden bu plani soylerseniz adam tartisir ancak o gün geldiğinde konusursaniz verir çünkü basina is almak isteyeceğini sanmiyorum
O süre 1 yıl değil miydi :KK64:

Dilekçenden bir fotokopi al tarih at mutlaka. Onlar sana ibraname imzalatmak zorunda. Orada zaten ne kadar, ne ödenecek belli oluyor. Hakkını yedirme sakın. Senin yerinde olsam diğer sebeplerden bile gerekli müracaatları yaparım. Hakkımı alırım. Üstelik senin emeğin, senin alın terin nişanlın veya kardeşin karışmasın bir zahmet. Baktın ödeme yapılmıyor, işkura başvur. İşveren şikayet birimi var. Onlar gerekeni yapar. Para falanda ödemezsin merak etme. Masraflı iş diyerek sözde işçileri korkutuyorlar seslerini çıkartmasınlar diye.

çok doğru diyorsun... resmi nikah olmadan işten ayrılmam zaten ... gereken başvuru sgk yapılıyor işkura değil.

çok detaylı araştırdım offf off kendisi durumu bilmesine rağmen vermeyi kabul etmiyor ..

geçen günn ev aldı 2 tane arabası var ..5 tane deposu tıklım tıklım benim etim budum ne dedi bana ...

dedim bu benim yaasal hakkım yanımızda smmm de vardı o dedi bu bozzenin hakkı susstu mosmor oldu rengi

Arkadaşlar yanlış bilgilendirme olmasın. Evlilikten kıdemli istifa hakkı 1 YIL. Bir gün bile geçse hakkınızı kaybedersiniz.

sigortanı ne üzerinden yatırıyordu? asgari ücretmi? yoksa part time iş üzerindenmi? alacağın evlilik tazminatı pek para olmaz. ama hak aramak adına yapılması gerekiyor.

Allah askina yapmayin şöyle şeyler. Allah a havale falan bir arkadaştan demiş Allah sana firsat vermiş akil vermiş sen neyse diyip Allah a havale ediyorsun.

İs başka tanidik olmak başka. Madem tanidiksiniz o utanmali size paranizi vermediği için siz niye utanip vazgeciyorsunuz? 4bine yakin para az mi bu devirde yapmayin lütfen 5 kuruşa calismisisniz kaç yildir zaten ona saysin patronunun ay dellendim vallaha

evlendikten sonra 1 sene içinde "evlilikten dolayı" ayrılarak tazminat alma hakkı var.

sizin maaşınız elden mi veriliyor? bankaya mı yatıyor?
sigortanız part-time olarak mı yatıyor?
yani asgari ücretin altında maaş verip sigorta yatıramaz.

Keşke şimdiden söylemeseydin evlendiğin zaman eşim çalısmamı istemiyor evlendikten sonra bu sebepyen dolayı istifa ediyorum diye bir dilekce verirsen ne olursa olsun tazminatı vermek zorunda. Bende gecen yıl evlendim ve evlendikten hemen sonra istifamı verdim tazminatımı da aldım hakkını yedirme zaten aldığın maaş asgari ücret bile değilmiş tanıdıksa tanıdık babasının hayrına calısmadın sonucta emek verdin beynen ve fiziken yoruldun.

Bu senin en yasal hakkın. 550 TL'ye iş mi olurmuş?
Adam seni kaç saat çalıştırıyor verdiği paraya bak! Üstelik kıdemin bile çok fazla tutmayacaktır ama evleneceksin şuan 100 Lira bile sana çok lazım. Pislik adam ya yuva yapıcaksın yardımcı olması gerekirken ayak bağı oluyor. Allah böylelerini bildiği gibi yapsın :/

çok doğru diyorsun... resmi nikah olmadan işten ayrılmam zaten ... gereken başvuru sgk yapılıyor işkura değil.

çok detaylı araştırdım offf off kendisi durumu bilmesine rağmen vermeyi kabul etmiyor ..

geçen günn ev aldı 2 tane arabası var ..5 tane deposu tıklım tıklım benim etim budum ne dedi bana ...

dedim bu benim yaasal hakkım yanımızda smmm de vardı o dedi bu bozzenin hakkı susstu mosmor oldu rengi
Siz iş kura kıdem tazminatı alacağım var diye bildirirseniz, işkur işyerinizden ödemeyi yapıp yapmadıklarına dair belge talep eder ve gerekli belge gönderilmediği takdirde uyarı yazısı gönderir. İsterseniz Bölge Çalışma Müdürlüğüne de dilekçeyle bildirebilirsiniz. Onlar da şirkete denetmen gönderirler. Benim bildiğim bunlar. Bir arkadaşım işyerini İş Kur' a şikayet etmiş. Arkadaşıma İş Kur'dan şikayetiniz incelenmektedir, işyerinizden gerekli belgeler talep edilmiştir tarzında bir bilgilendirme yazısı göndermişler.

adam çıkarıp hakkım olanı versede gerek kalmazsa bu tür şeylere... arkadaşlar

ssk ödemesinde 1.134tl maaş gösteriliyor. ve sigortam tam gün yatırılıyor... ben resmi nikahtan önce işten ayrılmam zaten ...ve dilekçeyi evlilik nedeniyle ayrılıyorum diye doldurucam ... kısasa kısas resmi nikah işlemlerini hemen başlatmam lazım ...

ssk ödemesinde 1.134tl maaş gösteriliyor. ve sigortam tam gün yatırılıyor... ben resmi nikahtan önce işten ayrılmam zaten ...ve dilekçeyi evlilik nedeniyle ayrılıyorum diye doldurucam ... kısasa kısas resmi nikah işlemlerini hemen başlatmam lazım ...
nişanlınla kardeşinide anlamış degilim.
adamın yaptıgı yanına kar kalıo... ve siz dımdızlak emek verdiginiz işten cıkıveriyosunuz.
3yıl dile kolay...
benim arkadaşımda 2 ay önce işten ayrıldı gecen yıl evlenmişti.
patronu olucak zaaat. tazmiantını vermiyordu. dedim işkura git.
işkura gitti. ordan dilekce falan gönderildi.
eşşek gibi 3500 tl hesabına bir gün sonra yatırmıştı...
oda 3yıldır calışıodu aynı sen gibi.

Hemen başlatmana gerel yokk aslınsa evlenene kadar herhangi bir sebepten dolayı işine son verirse de zaten tazminat ödemek zorunda hemde bu tazminat evililik tazminatından daha pahalıya patlar patronuna hesaplamaları farklı çünkü

ve aldıgınız düşük maaşı bile delil gösterirseniz.
alıcagı cezalar kendine baya pahalıya mal olur :KK59:
3500 civarı idemek nerde. daha yüksek ödemek nerde:KK69:

Back
X