• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kul hakkı

Keşke şimdiden söylemeseydin evlendiğin zaman eşim çalısmamı istemiyor evlendikten sonra bu sebepyen dolayı istifa ediyorum diye bir dilekce verirsen ne olursa olsun tazminatı vermek zorunda. Bende gecen yıl evlendim ve evlendikten hemen sonra istifamı verdim tazminatımı da aldım hakkını yedirme zaten aldığın maaş asgari ücret bile değilmiş tanıdıksa tanıdık babasının hayrına calısmadın sonucta emek verdin beynen ve fiziken yoruldun.
,

size ne kadar ödeme yapıldı

kızlar 3,5 yıldır çalıştığım bir yer var.550 + ssk + yemek veriyor.

saat 11,30 dan saat 20,30 a kadar çalışıyorum ... sadece evrak işlerine bakıyorum

bu sene nasipse evlenceğim ve evlilik kıdem tazminatı hakkım varmış.. geçenlerde patronuma söyledim

ama senin işin rahat vs dedi... bende dedim bu yasal hakkım.neyse biraz tartıştık

kardeşimde patronumu tanıyor .. boşver mahkemeye verme tanıdıktır ayıp diyor.

sözlümde diyor mahkemeden alacağın paranın bir kısmı avukata gider uğraşmana değmez.

ama bu haksa ve verilmiyorsa ben hakkımı helal etmek istemiyorum.etmeyeceğimde ..

SİZ OLSANIZ NAPARDINIZ ???
550 lira veremez en az asgari ücret verebilir, bunun icin bile ayrı dava acabilirsiniz. 3,5 yıllık hakkınız 3 bin lira bile olsa alın hakkınızı. Avukatla anlaşın onun ücretini karşı taraf ödeyebilir

işkur a gidip durumu anlatırsan yardımcı oluyorlar, hangi şehirdeysen orada çalışma bakanlığına yönlendiriliyorsun böyle şeyler için orada bir dilekçe hazırlatıyorlar en geç 3-6 ay arasında çalıştığınız yere bildiri gidiyor siz dilekçede çalışma şaartlarınızı anlatıyorsunuz çalışma bakanlığı da alabileceğiniz miktarı haklarınızı bildiren bir yazı yolluyor işverene aynı yazı size de geliyor, ödemezseniz yasal yollara başvuracağınızla ilgili de bilgilendiriyorlar ben elimde ki bildiriyle işkur a gittim oradan da işverenimi aradılar ve bu parayı yatırmanız gerekmekte dendi benimki evlilikle alakalı bir durum değildi ama genelde bu şekilde işliyor bu ciddiyet de olduğunuzu işvereniniz anlarsa ödeme yoluna gidecektir.

3000 mi ? bir yanlışın olmasın
Hayır tabiki yanlışım yok yarım aylık maaşım dahildi sadece benmkisi kurumsal bilindik bi şirketti tam maaş üzerinden hesaplandı yanlıs bilmiyosam. Hatta benden bi ay önce arkadasım yine evlilik sebebiyle istifa etti 3 yıllık calısandı 9 bine yakın aldı. Priminizin ne kadar yattığı ile alakalı sanırım cok anlamıyorum muhasebe islerinden

Buarada size 550 TL vermesi önemli değil, kıdemi hesaplarken 1134 TL'den hesaplar, 3.5 sene çalıştım demişsiniz. Bu durumda yaklaşık olarak 3900 TL civarı kıdem alacağınız var.

cnm vermek zorunda işkura gıdıp şikayetçı olacaksın mahkemeye falan gıtmene gerek yok..gerek yokta sana neden bu kdr az maaş vermış 3.5 sene annem yaa 550 nedır üzüldüm sana yetıyormuydu bu para ben 1500 alıorum zor geçınıyorum .şu patron mılletı hep ışçılerın sırtından yıo ztn :KK43:

asgari ücretin altında maaş verilmesi zaten yasak işkura başvurup durumunu anlat işçi mağduriyetini gidermek için ellerinden geleni yaparlar

hic mi baska is bulamazdiniz. neden 550 liraya 3.5 senedir calisiyorsunuz? yazin giren liseliler bile daha fazla para aliyor.

Tanıdığım diyorsun, adam senin durumunu bile bile vermemeye çalışıyor. O yüzden sen de çatır çatır hakkını al. Hem hakkını al, hem de Allah'a havale et. Ne de olsa gönüllü vermemiş olacak.

İşkurda ne işi var Allah aşkına, çalıma bakanlığına şikayet edecek vermemesi halinde

cnm vermek zorunda işkura gıdıp şikayetçı olacaksın mahkemeye falan gıtmene gerek yok..gerek yokta sana neden bu kdr az maaş vermış 3.5 sene annem yaa 550 nedır üzüldüm sana yetıyormuydu bu para ben 1500 alıorum zor geçınıyorum .şu patron mılletı hep ışçılerın sırtından yıo ztn :KK43:

Babamın yüzünden elin işçisi olduk... ha bre borç yapıyordu :( mecbur kaldım işe girdim çıksam daha beterleri olur diye ayrılmadım işten... en azından sigortamı tam ödediler... yoksa saniye durmazdımmmmmm ki :(

Maaşın o kadar düşük olması normal değil ? Sende sanırım daha fazlasını hak ettiğini düşünmüyorsun ? Bu devirde kim 500 tl alıyor. Adam sana iyilik olsun diye mi çalıştırdı ? Eğer öyleyse başvurma bence bir yerlere.

Maaşın o kadar düşük olması normal değil ? Sende sanırım daha fazlasını hak ettiğini düşünmüyorsun ? Bu devirde kim 500 tl alıyor. Adam sana iyilik olsun diye mi çalıştırdı ? Eğer öyleyse başvurma bence bir yerlere.

önyargılı olma arkadaşım... kız sana durumu anlatıyor ... zor durumda kalmış...

sanki başka işverenler daha mı insaflı bu kötünün iyisiymiş... mecburiyet var .. keyfiyet yokkkk !

kızlar nişanlım ve kardeşim kızıyor ben işten ayrılınca hakkımı helal etmediğimi kendisine söyleyeceğim...

ALLAH adildir. sözde namaz kılan ALLAH diyen bir insan patronum... kendisine helal etmiyorum hakkımı diyicem ..

ALLAH ın huzurunda ödeşirim. ama çok zoruma gidiyor... :KK43: resmi nikahım önümüzdeki ayda .. nikahtan sonra işten ayrılıp başka şehre yerleşicem ... vereceği 3402 tl başını yesinnnn

Merhaba ,

Öncelikle bir konuda fikir almak için konu açmışsınız ve konu hakkında da bilgili arkadaşlar gerekli yönlendirmeleri yapmışlar. Allah a havale etme kavramını bu durumda kabul edemeyeceğim , üzgünüm. İş mahkemeleri bunun için var. Yasal haklarınızı almadan ayrılıp sonrasında aklınıza gelen her anda hakkımı helal etmiyorum demek yerine hakkınıza sahip çıkın ve emeğinizin karşılığı alın.

Şimdiden mutluluklar dilerim.

Benim anlamadığım bin yüz küsür maaş gösterip nasıl 550 lira ödüyorlar
Maaşların bankaya yatma zorunluluğu yok mu ?

Maasim 550 diyorsun sigortam 1134 diyorsun 11 yildir muhasebeciyim hic boyle hesap gormedim brutun 1134 ise netin 891 lira olur ve bankaya yatar maasin ve arti olarak asgaru gecim indirimi eklenir oda ayri yatirilir hesaba
adam çıkarıp hakkım olanı versede gerek kalmazsa bu tür şeylere... arkadaşlar

ssk ödemesinde 1.134tl maaş gösteriliyor. ve sigortam tam gün yatırılıyor... ben resmi nikahtan önce işten ayrılmam zaten ...ve dilekçeyi evlilik nedeniyle ayrılıyorum diye doldurucam ... kısasa kısas resmi nikah işlemlerini hemen başlatmam lazım ...

Babamın yüzünden elin işçisi olduk... ha bre borç yapıyordu :KK43: mecbur kaldım işe girdim çıksam daha beterleri olur diye ayrılmadım işten... en azından sigortamı tam ödediler... yoksa saniye durmazdımmmmmm ki :KK43:

evliliğiniz hayırlı uğurlu olsun.

işten ayrılırken istifa diye dilekçe yazma sakın.
resmi nikanını yaptıkdan sonar noterden ihtar çek evlilik cüzdanını ekleterek.
o zaman daha etkili olur.
notere gidersen bilirler yazıkları ihtarnameyi.
ihbtarnameye şu gün kadar şu nolu hesabıma diye belirt.

ayrıca şikayet için Çalışma Bakanlığına gidip dilekçe verirsen onlar zaten ya gidip yada işyerine yazı gönderip senin çıkış evraklarını isteyeceklerdir. ihtarname elini güçlendirir. iş mahkemeye dönmeden de Çalışma bakanlığı araya girdiği için öder.
zaten eksik maaş aldığı için iş mahkemeye gitse bir sürü ceza yer ve geçmişi faizi ile ödemek zorunda kalır.

hak ararken tanıdık vs diye düşünülmez.
o düşünüyor mu sende onu tanıyorsun. sen hakkını araki bir daha birine yapacakken iki kere düşünür sende hakkını almış olursun.

Back
X