Kulağımdaki delikler kapanmıyor

Ya kızlar abdestin iğne deliğiyle falan ilgisi yok. Safsata bunlar...

Usulünde yıkanın, her yeriniz su görsün. Bu yeterli...

Yok iğne deliği yok bilmem nere deliği bunların gerçek islamda yeri yok...

kulağındaki deliği kapatmanın tek yolu var.Oda aynı deliği daha geniş bir iğne ile tekrar deldirmek. Ve yara kremi sürmek. Yaraolan doku kendini onaracak böylece delik kapanacak.Hem kolay hemde acısız bir yöntem

Evet canım deldir. Bende kulakta delik varsa abdest olmaz diye öğrendim büyüklerden. Uğraşmak zor olur evli bayan için. Eczanede biraz geniş iğneyle yaptır. 1 haftada yarada, kulağındaki delikte kapanır aklın kalmaz günah mı sevap mı diye..

canım küpe takıp cıkarmakta ne var ki?

benim kulaklarımda delik küpe takarım cunku normalde, banyoda da halka küpelerim var genelde orda hep ıslak duruyolar zaten abdest alırken takıyorum sonra cıkarıyorum saniyelik bir iş yani :31:

Soru: Benim kulaklarım delik ama küpe kullanmıyorum. Bu yüzden gusülde zorlanıyorum. İğne ile suyun altında su girsin diye uğraşıyorum bu da kulağımın yara olmasına ve banyoda uzun süre kalmama neden oluyor. Gusülde kulak deliğinin içine su geçmesi illa da gerekir mi?
Cevap:
Gusül abdestinde küpe deliklerine su girmesi için kesinlikle iğne vs. gibi bir şey kullanmayınız! Bu, dinen gerekli bir şey değildir. Çünkü kulak delikleri vücudun dışından sayılmaz. Yapmanız gereken şey gayet basittir. Gusülde kulaklarınızı yıkarken kulak yumuşaklarını elinizle hafifçe ovarsınız. Bundan fazlasını yapmanız gerekmez. Dinimiz kolaylık dinidir. Allah Teala abdest ve guslü tarif ettiği ayetin sonunda şöyle buyurmaktadır:

“Allah size (abdest ve guslü emretmekle) bir güçlük çıkarmak istemiyor. Ama sizi arındırmak ve size olan nimetini tamamlamak istiyor. Belki şükredersiniz.” (Maide, 5/6)

Bu ayet, Allah’ın güçlük çıkarmak istemediğini ama bizi arındırmak istediğini bildirmektedir. Kulaktaki küpe deliklerinin ıslatılması ile ilgili herhangi bir hüküm bulunmadığı için gusülde bu işlemin yapılması güçlük doğurur.

benimde delik ama küpe takmıyorum. abdest te alıyorum hem de 5 vakit.
takmak gerekmiyo , sadece el ile ovmak yeterli diye biliyorum

küpe, yıllardır takmadığım halde kapanmadı delikler

benimde delik ama küpe takmıyorum. abdest te alıyorum hem de 5 vakit.
takmak gerekmiyo , sadece el ile ovmak yeterli diye biliyorum

küpe, yıllardır takmadığım halde kapanmadı delikler

aslında araştırdım biraz sanırım haklısın bu şekilde dini zorlaştırıyormuşuz

Back
X